icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

adsumus
autor
15. jún 2014

@marionmarion Presne sa zhodneme v tejto veci, že ja tiež nechápem ako môže niekto veriť ludom, ktorí ho presviedčajú, že obrna sa nešíri vzduchom, tetanus treba liečiť cečkom, je im jedno, či je alebo nie je GMO, že na rubeolu sa stačí zaočkovať v puberte, že na chodidlá si treba cesankovú pastu natierať, aby si ochránili deti, že každý kto je za očkovanie a píše o tom verejne je zapredanec farmafiriem.........ruku na srdce...veríš tomu alebo nie?

marionmarion
15. jún 2014

@adsumus ozaj nemam zbytocne dve hodiny, aby som si pozerala nejake video na youtube...ja totiz mam dieta a snazim sa mu aj venovat dostatok casu 😉

aristka
15. jún 2014

@saska.t v DE pracujú lekári z iných krajín preto lebo ta máte nedostatok personálu a to ,že má niekto diplom ,aj napriek tak ťažkej škole ,je pekné ,ale prax a zručnosť a logické myslenie je obrovskou súčasťou práce v zdr... ..takže len im dávajte zarobiť ,nech zostanú tam ....

aristka
15. jún 2014

@saska.t v DE pracujú lekári z iných krajín preto lebo ta máte nedostatok personálu a to ,že má niekto diplom ,aj napriek tak ťažkej škole ,je pekné ,ale prax a zručnosť a logické myslenie je obrovskou súčasťou práce v zdr... ..takže len im dávajte zarobiť ,nech zostanú tam ....
@saska.t aj na slovensku máš bezplatnú právnu pomoc ,to asi nevieš ,že ,ale určite ani v De sú tam neni tí najšpičkovejší lekári.....a 30 rokov pred Sk ,oni majú staršie budovy ako my 😕 ach jaj ,ak je to také úžasné ,prečo sa tam dejú pochybenia ,aj napriek špičkovému vybaveniu ,pakistánským lekárom ,ktorý majú tvrdý konkurz ,čoho si asi aj ty účastníčka ako pedagogický dozor 😉 alebo si niekde počula alebo čítala ,alebo ti niekto povedal a dokonca pochybenia z úmrtím...predstav si ja naivitou neprekvitám a aj v špičkových zariadeniach zomierajú ľudia či mladý alebo starí a dochádza aj k zlyhaniu ,keďže tiež pracujú z ľdským životom....

zita19
15. jún 2014

@adsumus este si zabudla napisat, ze tetanus ohrozuje iba starych ludi, lebo maju nizku hladinu kyslika. Male deti su vyborne okyslicene, takze im tetanus nehrozi.... (Neviem ako su na tom jedinci, ktori uz nie su deti a nie su este starci...) V podstate toto sa tu prezentovalo zo strany slobody v ockovani a megaskorbickej liecby...

marionmarion
15. jún 2014

@adsumus jaaaaj, zas ideme kydat na antivax? uz ma to vazne, ale vazne nudi, ze ty o nicom inom toci nevies 😉 Ty tu dupes nozickami, ze kazime tvoju temu, ze odbucujeme...ale ked ti sem niekto da clanok co so zadanim presne suvisi, aj tak zvrtnes debatu na antivax. Urcite sa da porovnavat nejaka teta vestica, co sa plesne po bruchu a povie nejaku kravinu s ludmi, co travia dni, mesiace tym ze vyhladavaju a studuju informacie o ockovani, citaju clanky, statistiky, vyskumy a zdielaju to aj s ostatnymi 😀 😀 😀 😀 😀
Dokolecka tu opakujes tie iste veci...mne klasicka medicina tvrdi ze ockovanie je ucinne( klamstvo), ze je bezpecne( dalsie klamstvo) a ze neziaduce ucinky su len mierne a nie vazne(tretie klamstvo). Tak kto tu koho zavadza? Uz si prosim ta od toho daj pohov 😉
Hovori ti nieco obsedantno kompulzivna porucha? uplne vazne a bez urazky, by si si o tom mala cosi precitat...vykazujes jasne znamky...

adsumus
autor
15. jún 2014

@zita19 Nikomu nič nehrozí, ale to je prezentácia antivax, ale ked si prejdeš databázy, nájdeš tam bohužial aj prípady tetanu u neočkovaných detí a dokonca bez vážnych poranení, so škrabancami.
http://www.apjtcm.com/zz/20124/18.pdf
http://www.sciencedirect.com/science/article/pi...
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15564274
http://justthevax.blogspot.sk/2013/01/tetanus-i...

adsumus
autor
15. jún 2014

@marionmarion Nechci aby som ti napísala známky čoho vykazuješ ty. Alebo asi chci, lebo do pol munuty by som mala zákaz prispievať, len preto na vaše útoky nereagujem rovnako. vy môžete urážať a nadávať do sýtosti, tak len do toho.

marionmarion
15. jún 2014

@adsumus no daj, nech sa tu vsetci pobavime 😀
a preco ma stale obvinujes ze ta urazam?? ved ja ti chcem iba pomoct...

adsumus
autor
15. jún 2014

@marionmarion Ak mi chceš pomôcť, píš mi IP, nemusíš svoje starosti o mna zverejnovať, som zvedavá,smelo do toho.

adsumus
autor
15. jún 2014

Dám vedieť kolko IP došlo. 😀

saska.t
15. jún 2014

@aristka pochybenia lekarov Stoja na spickovom vybaveni,prosim ta nesranduj,to je ludsky Faktor,ktory sa bude diat stale,kedze ludia su omylni,to by si mala vediet,ale opakujem ty nemas sajnu o nemeckom Systeme aj ked sa chces tak tvarit,no bohuzial ti to nejde...stare budovy-a ty si videla niekedy nemocnicu v nemecku? jedine asi za komunizmu,ale o Tom pochybujem,tie budovy uz davno nie su stare,ale zrekonstruovane,kazda jedna nemocnica v DE vyzera lepsie,ako na SK,mozes prist na exkurziu... DE ma personalu dost neboj sa ale nie kazdy Nemec je ochotny pracovat za ponukany plat,ale skoro kazdy cudzinec ano,pretoze tolko by Doma nikdy nezarobili vcetne teba,staci pozriet na urad prace ako si pekne nemci hladaju doktorov a podmmienky,ktore k tomu vyzaduju.... ano prijimanie je velmi tazke,mam dost znamych,ktori tu pracuju v zdravotnictve ale ty to vies urcite lepsie-ako vzdy,ty vies predsa vsetko lepsie.a nemaj neustale strach o to,co ja o SK viem alebo neviem,zila som tam 27 rokov,takze viem vsetko,stale sa o to zaujimam. A ako ex pedagog by som ti radila pozriet si este raz ucivo zakladnej skoly,pretoze tvoje neustale opakovanie chyb hlavne padov s kym s cim z koho z coho ti absolutne nejde ,nehovorit o pouzivani mnozneho cisla...

adsumus
autor
15. jún 2014

Zatial nula pomocných IP. 😢

marionmarion
15. jún 2014

@adsumus ked naozaj budes chciet pomoct, tak ti poslem 😉

marionmarion
15. jún 2014

@adsumus uz som ti tu spominala, ze nemam cas na nejake tvoje videjka...ja som totiz matka a staram sa o dieta, vies?

adsumus
autor
16. jún 2014

Som s veľkou nádejou zapla kona, že kolko pomocných IP dorazí a kde nič tu nič. 😕

sirinka
16. jún 2014

@adsumus si mimo temu, prosim ta nahlas sa za svoje posledne prispevky 😅

sirinka
16. jún 2014

clovek v zlom psychickom stave ma cakat na vysetrenie mesiac alebo chodit po uradoch, ci prosit od jedneho lekara k druhemu... dalsi priklad zlyhania systemu poskytovania zdravotnej starostlivosti, takto vznikaju najlahsie obete pre sarlatanov...
http://www.tvnoviny.sk/domace/1760143_labilny-p...

jaron
16. jún 2014

zaujímavý príspevok k téme:
Igor Bukovský píše Adele Banášovej o tehotenstve a výžive
http://www.akv.sk/index.php?option=com_content&...

marionmarion
16. jún 2014

@jaron aky je tvoj nazor na ten otvoreny list Bukovskeho Banasovej?

demo
16. jún 2014

@marionmarion bukovsky tak velmi miluje soju, ze sa nevaha kvoli nej dopustit aj impertinencie

jaron
16. jún 2014

@marionmarion môj je viac menej pozitívny, tak ako aj na väčšinu iných vyjadrení od I. B.

marionmarion
16. jún 2014

@demo ano, pride mi to maximalne drze sa takto vyjadrovat...

marionmarion
16. jún 2014

@jaron okolnosti toho celeho nepoznam...ale styl akym sa pan Bukovsky vyjadruje mi pride vyslovene drzy...svoj nazor moze mat a moze ho aj prejavit...ale da sa to aj slusnejsie...a z jeho listu mi tiez nie je jasne, ci sa Adela banasova naozaj vyjadrila tak, ze za tratu dietata moze soja?!...alebo je to iba zle interpretovane...vies o tom nieco? Od Banasovej som nic necitala...

sirinka
16. jún 2014

@jaron a aky je tvoj nazor na soju?

jaron
16. jún 2014

@marionmarion to neviem, ale IB zvykne takto písať reakcie na skutočne vyjadrenia, pravdepodobne to takto Adela aj povedala

nemusí byť drzí, len píše dosť priamo a otvorene (tak zvykne), on sa inak s Adelou pozná osobne v dobrom, veď to aj v liste píšem, že si ju váži a pod.

jaron
16. jún 2014

@sirinka pozitívny - tofu, sójové mlieko (tekuté)... - zdravé a dobré veci

jaron
16. jún 2014

@sirinka pre tých, čo vedia dobre po anglicky, odporúčam napr. tento rozhovor:
http://www.prescription2000.com/Interview-Trans...

škoda, že neviem dobre po anglicky, čítam si to len horko ťažko