Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
@adsumus máš pravdu, tvoj zdroj je ozaj dôveryhodnejší:
http://www.muscleforlife.com/about-me/
@saska.t abstinenčné príznaky pri heroíne
neutíšiteľná túžba po heroíne
nepokoj, nespavosť, úzkosť, únava, zívanie
slzenie, slinenie, potenie
nevoľnosť, zvracanie, hnačka
"husia koža" (vztýčené chĺpky), studená a vlhká tvár
zvýšený tlak a teplota, zrýchlený tep a dýchanie
kopanie, šklbanie svalmi a bolesti vo svaloch, spontánny orgazmus, štikútka
leukocytóza, narušený metabolizmus minerálov
http://sk.wikipedia.org/wiki/Heroín
Môžem vedieť, ktoré z nich si mala pri ukončení užívania cukrov? Pre porovnanie, ktorá závislosť je horšia.
@adsumus niečo od lekárky:
http://abysportnebolel.sk/vyziva/cukor-biely-je...
Zaujímavá časť: "Cukor tiež funguje v mozgu podobným spôsobom ako kokaín a je značne návykový. Ľudia, ktorí často konzumujú cukor, si voči jeho účinkom (podľa výskumov) podobne ako drogovo závislí, vytvárajú odolnosť, a potrebujú tak väčšie a väčšie dávky."
@adsumus no kazda zavislost ma svoje specifika a vzdy sa v niecom zhoduju a to je to carovne slovicko neutisitelna tuzba,vola sa to " rovnaky/spolocny menovatel", ale myslim,ze to uz je nad tvoje chapanie,takzie pri problemoch s cukrom,som mala neutisitelnu tuzbu po HEROINE 😀 😀 😀
no co k tomu dodat tvoj prispevok bol velmi trefny 😀 podme radsej na tu slovencinu,to ti zrejme pojde lepsie
@sanym mozes skusit paleo(ale nie pre dieta)-to je vlastne znizeny prijem sacharidov-a niele priamo cukru,ale aj skrobov-ziadna cestovina, -vlastne ziadne obilniny,kedze je aj bezlepkova,ziadna ryza,tusim ani zemiaky..vsetko musi byt kvalitne, najlepsie od maleho a lokalneho pestovatela-cize ziaden supermarket.. a bio..skrob sa ti totiz v tele stiepi na glukozu..podstatou je,ze tvoje telo zacina brat ako vacsinovy zdroj energie nie cukor ale tuky-maso je dovolene,priamziadane.. vajicka tiez....(cukor len z ovocia,alebo skroby v zelenine) .ale pozor, takato strava si myslim,,ze nie je vhodna pre DETI!Deti maju specificky narok na energou, podla veku, jednoduche cukry v normalnom ,odporucanom mnozstve musi..mozog potrebuje glukozu...a samozrejme nehovorim o sladkostiach😉 alebo tone sladkosti🙂 ja som skusala, schudla som, a moje telo nejako nabehlo,ze som ozaj ten extra cukor nepotrebovala a to som jedla predtym sladkosti a sladkosti(Mars tycinka-mnaam)..vela deti ma premnozenu kandidu, u niekoho sa to zisti ,u niekoho nie, treba to proste preliecit liekmi , a samozrejme znizit prijem cukrov,ak je vysoky prijem(sladkostii).Inac Paleo skupina je aj tu na MK, urcite ti poradia,ci aj dieta moze..
@veriiii Ja nemám žiadne problémy, stravujeme sa zdravo celá rodina, ide mi hlavne o jedného zo synov (druhý má "len" celiakiu), ale mladší má dlhodobé tráviace aj iné problémy, plesne v stolici napriek opakovanému preliečeniu a zmene stravy, okrem iného má prísnu bezmliečnu a bezvaječnú diétu... Ale nejak to tu nechcem rozoberať... Skúsim sa mrknúť do tej skupiny.
@saska.t Určite by ti vyhovovala debata o slovenčine, ale nie je predmetom tejto témy...táto téma pojjednáva o antivakcinistoch a ich zodpovednosti za odporúčania a preto ma celkom zaujíma tvoj názor na túto situáciu maminy, ktorá utiekla z tábora antiavx do tábora provax s veľmi nepríjemnou myšlienkou.
"Bola som podevedná antivakcinistami" a "Nehnevám sa na neočkujúcich, ale ich lutujem, pretože sa tak hlboko zamotali do klamstiev, že sa z nich asi nikdy nevymotajú."
@adsumus Prešla som si tú stránku - príbehy sú to dojímavé, ale ani srnka netuší či sa jedná o skutočné osoby a skutočné príbehy. Čudujem sa ti, že im bezvýhradne veríš práve ty, ktorá o každom príbehu protistrany pochybuje a žiada dôkazy o tom, že sa naozaj stal. Možno by bolo užitočnejšie zamerať sa na slovenské reálie.
@sanym Spýtaj sa jej,či je reálna. Pomôžem s prekladom. Are you real, Maranda? https://www.facebook.com/muhranduh.dynduh A daj vedieť, čo odpísala, prosím.
@adsumus ja som Bola tebou pred casom poucena,ze tato diskusia je o sarlatanoch a nie o antivaxe? nejak rychlo menis nazor 😕 ci antivax su sarlatani? ja som myslela,ze doteraz to boli liecitelia a ti nemusia mat nic spolocne s neockovanim..asi by si si mala sama ujasnit o com tato tema je...
mamine nazor neberiem,je to jej vlastny nazor,neodsudzujem,v klude nech si robi co povazuje za vhodne a nesie za to zodpovednost ako my vsetci...je to len nazor jednej matky o ktorej nic nevieme,ktora moze povedat cokolvek,ako my vsetci-je to len osobna skusenost o ktore ty mas zaujem,ale v podstate ta zaujimaju len z jednej strany- sama si mi to povedala
@adsumus no a teraz mi povedz, co si vlastne mame zobrat z toho pribehu? Vies ako dlho sa venovala teme ockovania a vakcin? Mohli by taketo pribehy napisat mnohe a mnohe matky, ja sama som bola pred par rokmi totalne provax... Mam ist pisat nejaky pribeh? Alebo co si nam tym vlastne chcela povedat?
Ale no tak sa pozrime...
http://zpravy.aktualne.cz/domaci/cesko-otevira-...
@adsumus Ďakujem, si milá, ale 9 rokov SŠ a VŠ angličtiny by mi na vetu "Are you real" stačilo. Nemám ale žiadnu potrebu dotyčnej písať, jej príbeh ma nijak neoslovil a ani ma nezaujíma. Žijem svoj reálny život s reálnymi starosťami a radosťami, nikomu nekážem očkovať ani neočkovať, nepôsobím v žiadnych antivax ani iných spolkoch a je mi fajn. 🙂
@adsumus uz si aj expertka na zavislosti? to ze heroin vyvolava ine a akoby menej zavazne abstinencne prejavy ako napriklad nikotinizmus neznamena ani zdaleka, ze nie su tieto dve zavislosti rovnako tazke. Zbytocne tu supes symptomy heroinizmu a tesis sa aka si mudra. Druha vec je, ze nie kazda osobnost je predisponovana stat sa zavislou. To ze sa z prilezitostneho fajciara nestane tuhy fajciar nie je preto, lebo nikotin nie je navykovy, ale preto, ze ten konkretny clovek nema sklony k zavislosti v genoch (jednoducho povedane). A to iste kludne moze platit aj o tom cukre.
@demo Podla teba, ked v jedinej vedeckej stúdii potkany vykazovali rovnakú alebo vyššiu potrebu heroinu ako cukru, tak to automaticky znamená, že aj u ludí je to tak isto a že aj u ludí je rovnaká miera závislosti na cukre ako na heroine? Alebo dokonca vyššia? Vieme my ako reaguje taký potkan na heroin a ako na cukor, čo ked je pre jeho telo príjemnejší cukor ako heroin?
@adsumus este raz. reagovala som na tvoj prispevok, kde si fanfaronsky chcela poukazat na to, ze abstinencne priznaky sprevadzajuce "odvykacku" od cukru su menej zavazne ako abstinencne priznaky heroinistov. A teda zavislost na cukre nemoze byt taka vazna ako na heroine. Snazim sa ti vysvetlit, ze navykovy potencial niektorych latok nie je priamo umerny zavaznosti abstinencnych priznakov. Inymi slovami, to ze abstinujuci fajciar nezabije kvoli cigarete ineho cloveka, ale napriklad heroinista to urobi - ani to neznamena, ze by bol nikotinizmus lepsie liecitelny ako heroinizmus. A k tym potkanom. Tak tych mam uplne v pazi.
@adsumus myslim, ze na tuto otazku neexistuje vseobecna odpoved, stare zname porekadlo, ze bez vetra sa ani listok na strome nepohne plati na 100%, ze opatrnost je namieste svedcia aj pripady, kedy ludia presvedceni o bezpecnosti a ucinnosti vakcin ockovanie radsej odkladaju a podobne 😉
Tak co s tymi potkanmi?
@sirinka Potkany? Na základe potkanov nikto súdny nebude robiť závery. Ináč, ja som od teba nechcela všeobecnú odpoved ale konkretnu, ku konkretnym veciam....polio sa neprenáša vzduchom, každý kto je verejne provax je farmashill, rubeolu stačí očkovať pubertiačky, vakcíny sú neúčinné, treba si prikladať cesnakovú pastu na päty....základné veci...je alebo nie je, čo tvrdí antivax, podla teba pravda...fakty...zhodnoť..schopnosti máš.
Ahojte,
že idem trochu mrknúť, čo sa deje od včera a tu zapísané strany 🙂
A čo to s tým cukrom? Okolo cukru a sacharidov je na internete taký chaos asi ako okolo ničoho iného 😀
@adsumus v puberte? Hadam nie povinne, nech sa ockuje kto chce a kedy chce, ked uvedomele buduce matky sa uvedomele nechaju pred tym zaockovat 😉
Co sa polio tyka, ide zrejme o velmi vynimocny sposob prenosu, mnohe oficialne spravy ho ani nespominaju, tiez podla teba klamu, zavadzaju alebo?
http://www.solen.sk/pdf/4e1860c9dffb3f3d27d6fd9...
V prvom rade by mali byt v našom státe TRESTNE!zodpovední lekári,ktorí nie su potrestaní napriklad za zanedbanu zdravotnu straóstlivosť s nasledkom smrti. Dostanu zakaz činnosti,podmienku a mladý tato nemá ženu,iba novorodena,najprv nech to začne tam!

@vld trosku hladas za mojimi slovami to co tam nie je,ale ok je to Internet a kazdy to mozme pochopit inak..ano sladkosti v sebe samozrejme jednoduche cukry maju,mala som skor na mysli cukry a sacharidy,preto som sa pytala ci si vylucil aj tie,pretoze vylucit len jednoduche cukry,nie je az taky Problem...
V com vidim trosku Problem,je to,ze vsetko vyhanas uplne do vysin prirovnanie k drogam (doslovne) jedenie bieleho cukru po lyzickach atd.nemyslim si,ze vsetci to chapeme takto, mna to rozhodne takto nenapadlo (trosku nadsazky by nezaskodilo,inak to vyzera ako hrotenie situacie a to osobne si v tvojom pripade nemyslim... 😉
@adsumus uz zase si ma pobavila,slovnik slovenskeho jazyka,velmi potrebna knizk,ale nie v mojom pripade ,ideme sa bavit o slovencine? 😀 mozme kedykolvek