Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
@jaron tomu sa neviem vyjadrit, netusim, aka spotreba coho kde bola... Ten graf od chudeho u nas naznacuje, ze maslo sa u nas pouziva malo.
http://srdecni-choroby.zdrave.cz/lekarsky-omyl-...
@adsumus no pozri si spravy,hlavne tvoj koment,ze co ked koli mne nejaka matka nezaockuje svoje dieta a pri Tom si v tejto teme tvrdila,ze to nie je pravda,ze si to v zivote nepovedala....
@aristka najprv sa nauc pouzivat pady,ktore neustale zle pouzivas,co je znamka nevedomosti a nie omylu,kedze sa stale opakuje a potom ma kritizuj za pouzite Slovo 😉 alebo sa ideme bavit o gramatike?
@saska.t Nie kvoli tebe, ale kvoli tvojim klamstvám a aj iných takých ako si ty. Nebojíte sa zahrávať so zdravím detí a ked sú v problémoch odrazu dávate všetci ruky preč. Ty si kludne napíšeš, že matka 10 mesačného dieťaťa má skúšať dalšie alternatívne postupy pri liečbe čierneho kašľa, ked jej tie predchádzajúce vrátane vitamínuC nepomohli...tak sa pýtam čo ešte má vyskúšať? A už chápem, prečo anitvax za škody zodpovednosť nepreberá, aj za aké škody nepreberá, veľmi smutné.
@adsumus ty sama si napisala, ze ockovanie sa ma odlozit pri akomkolvek ochoreni vratane podozrenia... Tak ked ja mam podozrenie, nezaockujem, riadim sa tvojim odporucanim... Stale si nenapisala, preco povazujes za vhodne odkladanie ockovania, co take by sa mohlo stat, ake NU by mohli hrozit, ktore podla teba predstavuju vyssie riziko ako moznost nakazy a pripadnych komplikacii. A zrejme sa od teba ani ziadnej konkretnej odpovede nedockam ....
@saska.t
vyštudovaný pedagóg ,ktorý síce neučil ,napíše takú verziu slova tj že nikto nevie ,čo to slovo znamená ,napíšeš mi verzie úplne iného slova tj tvoja verzia tam nie je a mňa pošleš do školy ,na gramatiku .... 😕 čo tak keby si si pozrela slovník slovenského jazyka ,aby sa ti takéto skomolenie nejakého výrazu tj slova nestávalo ako pedagogičke.... 😒
@zuzkaanicka ja hovorím ,že aj na psa prišiel mráz a teda riadny .... 😀
@saska.t keby Tvoja gramatika bola excelentna, tak by som mozno este pochopila, ze sa tu @aristka posmievas (a nielen dnes, zachytila som to uz davnejsie), ale nie je, tak naco na to upozornujes? 😕 ... ako to suvisi s temou? ... mohla si vysvetlit vyznam toho novotvaru a nemuselo tu byt tolko zbytocnych prispevkov, alebo Ti prave o to islo? 😕
@saska.t pedagogička 😀 ,inak tá nepedagogička si všimla tú hlúposť čo si napísala ,ktorej význam neviem doteraz ,,ale chyba je v nás, nie sme študované ako ty a ak to nepochopili aj ostatné mamičky ,prepáč nám to ,musíme sa zamerať na pedagog .štúdium ,inak ešte napíš aký smer ,lebo vedomosti nám zjavne chýbajú.... 😅
@zuzkaanicka to jediné som od nej chcela ...a teraz si zober ,že by sme posudzovali podľa prezentácie jedného daného nicku celý pedagogicky zbor ... 😝 ,chvalabohu, moje skúsenosti s pedagógmi sú skvelé a pohybujú sa okolo mojich detí skvelý ,slušný ľudia......
opravujem, slušní ľudia.....ach, tá gramatika...
Hlboko sa ospravedlnujem za jedno zle pouzite Slovo,ktoreho sa vsetky oponentky chytili,lebo ineho sa uz nemaju coho chytiti,tak strasne ma to mrzi,ze sa musi jeden vyznam slova omielat na celej strane,ze z toho asi ani spat nebudem a odporucam vam nahlasit to adminom,lebo taky omyl sa uz nesmie opakovat 😀
@zuzkaanicka ty zachytis vzdy a vsetko,ty si proste dokonala a to myslim uprimne ,dokonalost sa neda prehliadnut 😉

@adsumus ja som ta neurazala ako matku,ako cloveka urazas aj ty mna,ale ja nemam potrebu to riesit,je mi to jedno....