icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
adsumus
autor
12. aug 2014

@fidka79 Studie o bezpečnosti očkovania v tehotenstve. Lenže tebe to isto nebude stačiť, lepšie vytrčiť kopytá, že? Ale len ked nepôjde o tvoje dieťa. 😝

Maternal Vaccination to Prevent Whooping Cough in Babies

Halperin BA, Halperin SA. The reemergence of pertussis and infant deaths: is it time to immunize pregnant women?External Web Site Icon Future Microbiol. 2011;6(4):367-9.
Halperin BA, Morris A, Mackinnon-Cameron D, Mutch J, Langley JM, McNeil SA, Macdougall D, Halperin SA. Kinetics of the antibody response to tetanus-diphtheria-acellular pertussis vaccine in women of childbearing age and postpartum womenExternal Web Site Icon. Clin Infect Dis. 2011;53(9):885–92.
Healy CM, Rench MA, Baker CJ. Importance of timing of maternal Tdap immunization and protection of young infantsExternal Web Site Icon. Clin Infect Dis. 2013;56:539–44.
Libster R, Edwards KM. How can we best prevent pertussis in infants? Clin Infect Dis. 2012;54(1):85–7.
Mooi FR, de Greeff SC. The case for maternal vaccination against pertussisExternal Web Site Icon. Lancet Infect Dis. 2007;7(9):614-24.
Munoz FM. Vaccination during pregnancyExternal Web Site Icon. Womens Health (Lond Engl). 2007;3(2):227-41.
Van Rie A, Wendelboe AM, Englund JA. Role of maternal pertussis antibodies in infantsExternal Web Site Icon. Pediatr Infect Dis J. 2005;24(5 Suppl):S62–5.

Safety

Czeizel AE, Rockenbauer M. Tetanus toxoid and congenital abnormalitiesExternal Web Site Icon. Int J Gynecol Obstet. 1999;64:253–8.
Donegan K, King B, Bryan P. Safety of pertussis vaccination in pregnant women in UK: Observational studyExternal Web Site Icon. BMJ. 2014;349:g4219.
Hardy-Fairbanks AJ, Pan SJ, Decker MD, Johnson DR, Greenberg DP, Kirkland KB, Talbot EA, Bernstein HH. Immune responses in infants whose mothers received Tdap vaccine during pregnancyExternal Web Site Icon. Pediatr Infect Dis J. 2013;32:1257-60.
Kharbanda EO, Vazquez-Benitez G, Lipkind H, Naleway AL, Klein NP, Cheetham TC, Hambidge SJ, Vellozzi C, Nordin JD. Receipt of pertussis vaccine during pregnancy across 7 Vaccine Safety Datalink Sites. Prev Med. 2014 Jun 18; in press.
Liang J. Overview of Tdap use during pregnancy: unpublished and recent data. Advisory Committee on Immunization Practices (ACIP), Atlanta, GA; February 23, 2011.
Moro P. Safety of Tdap vaccine during pregnancy: enhanced surveillance in VAERS presented to the Advisory Committee on Immunization Practices (ACIP), Atlanta, GA; February 26, 2014.
Munoz FM, Bond NH, Maccato M, Pinell P, Hammill HA, Swamy GK, Walter EB, Jackson LA, Englund JA, Edwards MS, Healy CM, Petrie CR, Ferreira J, Goll JB, Baker CJ. Safety and immunogenicity of tetanus diphtheria and acellular pertussis (Tdap) immunization during pregnancy in mothers and infants: A randomized clinical trialExternal Web Site Icon. JAMA. 2014;311(17):1760–9.
Rasmussen S. Safety of maternal Tdap vaccination for mother and fetus presented to the Advisory Committee on Immunization Practices (ACIP), Atlanta, GA; June 22, 2011.
Schofield FD, Tucker VM, Westbrook GR. Neonatal tetanus in New Guinea. Effect of active immunization in pregnancyExternal Web Site Icon. Br Med J. 1961;2:785–9.
Silveria CM, Caceres VM, Dutra MG, Lopes-Camelo J, Castilla EE. Safety of tetanus toxoid in pregnant women: a hospital-based case-control study of congenital anomaliesExternal Web Site Icon. Bull World Health Organ. 1995;73:605–8.
Shakib JH, Korgenski K, Sheng X, Varner MW, Pavia AT, Byington CL. Tetanus, diphtheria, acellular pertussis vaccine during pregnancy: pregnancy and infant health outcomes. J Pediat. 2013; 163(5):1422–26.
Zheteyeva YA, Moro PL, Tepper NK, Rasmussen SA, Barash FE, Revzina NV, Kissin D, Lewis PW, Yue X, Haber P, Tokars JI, Vellozzi C, Broder KR. Adverse event reports after tetanus toxoid, reduced diphtheria toxoid, and acellular pertussis vaccines in pregnant womenExternal Web Site Icon . Am J Obstet Gynecol. 2012;207(1):59.e1–7.
http://www.cdc.gov/vaccines/adults/rec-vac/preg...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
marionmarion
12. aug 2014

@adsumus radsej sa pytaj kam zmizli tvoje prispevky v ktorych si zverejnovala sukromne informacie o 7zahrad. Konecne sme sa dockali spravodlivosti...

adsumus
autor
12. aug 2014

@fidka79 Moja správa o strachu z nástupu do školky mojho dieťaťa sa ti dáva do suvislosti s očkovaním? 🙂 Môžem ťa uistiť, že sa chorôb nebojím. Bojím sa len tohto.

https://www.youtube.com/watch?v=rjj2oJxsHWs

tehotné sú testované, máš tam štúdie, čitajkaj si alebo ignoruj 🙂

adsumus
autor
12. aug 2014

@marionmarion Moje príspevky boli zmazané, ale jej príspevky celkom zmizli. Prečo? To je spravodlivosť ala antivax?

fidka79
Odpoveď bola odstránená
adsumus
autor
12. aug 2014

@fidka79 Jasné, sa dorehlím z teba, desatisíce žienám západnej europy sú bez ich informovaného súhlasu počas tehotenstva podávané vakcíny, lebo sú to beznádejné hlupane, ktoré si nečítaju antivax bludy, potom sa už len tie hlupane sledujú a robia studie. To podla seba súdiš ostaných? Fakt sa smejem hlasno, málokedy v tejto teme, ale teraz riadne.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
sirinka
12. aug 2014

@vld jasne, k teme nic len k prispievajucim... 😉

marionmarion
12. aug 2014

@adsumus nie , to je spravodlivost vseobecne...alebo chces obvinit adminov, ze postupovali nespravne?? 😕

adsumus
autor
12. aug 2014

@fidka79 sa preber, v zapadnej europe neočkuješ ked nechceš, ale informovaná musíš byť, o tom to bolo, existuje spôsob ochrany pre dieťa, chceme o nom vedieť, to ti antivax nepovie, som doplnila, nemusíš mi hlavu odhryznúť.

sirinka
12. aug 2014

@veriiii a ako, ze maju tak velku konzaminaciu? Co si ty o tom myslis?

adsumus
autor
12. aug 2014

@marionmarion no "výborne" postupuju, ked pomažu niekomu správy a niekomu celkom zmiznu, že ani nikdy neboli, ešte že máme printscreeny.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
veriiii
12. aug 2014

@marionmarion no, tak by si postupovala ty, ja by som veru vytreka kocura nejakej co ma obtazuje takymto sposobom,nech kazdy vie..nech si nabuduce rozmysli,co robi tiez..

veriiii
12. aug 2014

@sirinka uz som napisala svoj nazor.

marionmarion
12. aug 2014

@adsumus tak ja ti to teda vysvetlim, lebo vidim ze samej ti to nedojde...tvoje prispevky boli zmazane, lebo porusovali pravidla fora, vymazat ich bol teda uplne korektny krok. A prispevky 7zahrad zmizli uplne z dovodu, ze vdaka tebe a tomu ze nevies drzat jazyk za zubami, musel byt jej nick z tejto stranky uplne vymazany...7zahrad uz neexistuje a tym padom nemozu existovat ani jej prispevky. Uz ti to doslo??

marionmarion
12. aug 2014

@veriiii povedala by som ze by tak postupoval kazdy rozumny a dusevne zrely clovek, co netuzi po malichernej pomste. Mas sa cim chvalit... 😖 😝

adsumus
autor
12. aug 2014

@fidka79 Nuž, lutujem tvoje dieťa, že sa jeho zahraničná pedina o neho VOBEC nezaujíma, nepočúva, nekontroluje, dojde popichaju a hotovo. Moje dieťa bolo kontrolované pred očkovaním, aj po. Ale nesud podla seba všetkých ostatných, ver tomu, že si výnimka, matka, ktorá necha očkovať svoje dieťa bez otázok a bez kontroly. Hlupana.

adsumus
autor
12. aug 2014

@marionmarion A ako mám podla teba postupovať ked mi znova 7zahrad oznámi svoj nový nick?

marionmarion
12. aug 2014

@adsumus vymazat a dalej neriesit...a uprimne pochybujem ze ti este nieco posle

fidka79
Odpoveď bola odstránená
adsumus
autor
12. aug 2014

@fidka79 Tak u nás už 40% nie su hlupane, deti nebudú očkovať, som zvedavá ako ich budete podporovať, ak im tie neočkoé deti ochoreju. Poviete, že nemali fajčiť a kojiť a dávať vitamínC?

http://tech.sme.sk/c/7156315/slovaci-ockovaniu-...

veriiii
12. aug 2014

@marionmarion ty skor analyzuj dusevny stav 7zahrad ...a hej,z tvojho pohladu islo o malichernost,ja ked sa na to pozriem z oboch stran,stale sa mi jej (7 zahrad)pocinanie zda prinajmensom cudne..
no, ale este raz pripomeniem, uz sa tu odhalovali aj konkretne mena....
a este mi ozrejmi, ked pises ,ze islo o malichernu pomstu..

vld
12. aug 2014

@sirinka No ty tak mozes niekomu vycitat, ze nereaguje k teme, to uz nie je dobre ani ako joke.
Tak len znova pripominam, ze som ti polozil zopar jasnych otazok k clanku, ktory si na forum vycapila ty sama. Doteraz si na ne nedala zrozumitelnu odpoved, pricom sa stale snazis diskusiu odviest k inej teme...
Len taka mala rekapitulacia...

nae
12. aug 2014

@adsumus Možeš sa spýtať kolegyne fatmagul, že je to tak - keď jej bol zrušený double account, tak zmizol (zmizli) aj jej príspevky z fóra. To, že existovala, vie len pár ľudí a dá sa to dohľadať v jednej téme len podľa toho, že ju niekto tagoval, takže tam ostal takto zachovaný jej nick.