icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

vld
12. aug 2014

@sirinka wtf? Facepalm! Teba fakt vymysleli. Pozri sa, ty si striktne selektujes o com sa chces bavit a o com nie. Ja si zas selektujem diskusnych partnerov podla toho, ci to ma s nimi zmysel alebo nema...
Ked mi ty odpovies na polozene otazky, potom mozeme prejst na inu temu. Dovtedy tvoje pokusy zaviest diskusiu inde vyznievaju ako tragikomicky pokus o vtip...a trollovanie...

veriiii
12. aug 2014

@marionmarion preco by sa mala vyjadrovat cez IP,nejaka zenska ju obtazuje, tak nech vedia vsetci, cez ip by nik nevedel 😝 ,ze ju obtazovala..mne by sa tiez nepacilo,keby ma chcel niekto do niecoho vtiahnut,akoze preco akurat jje musela vesat na nos o jej novom nicku, preco?ze aby nevzikol nejaky podozrenie,akoze ake podozrenie, nic som nezachytila, a aj keby vskrslo,tak co?a ked bola taka velka obet, preco sa prezradza akurat adsumus?ju to nejako zaujima??
@abbey1 ono,tu uz inak odhalovali identity,aj plne meno sa prezradilo aj mesto a admin co stym spravil?nic...

veriiii
12. aug 2014

@sirinka uz s tym prestan-ziadnu senzaciu si tu nevyvolala..🙂 .tych 20%v sa nedsostalo k spotrebitelpovi,bolo to zachytene samotnym vyrobcom..co myslis,take vyrobne podmienky,co to v hnoji vyrabaju?

veriiii
12. aug 2014

@sirinka tak tak -vybrate a predzute fakty od filla stacia niekomu- mne staci ten list-ale ziadnych 20 ci 21 percent sa tam nespomina.

marionmarion
12. aug 2014

@veriiii ak ma niekto cez ip obtazuje riesim to s adminom, lebo on jediny s tym moze nieco urobit. Tot vsjo 😉

adsumus
autor
12. aug 2014

@marionmarion Lenže ja som to okamžite s adminom riešila, že čo to má znamenať, že prečo mi niekto posiela informácie o svojom pôvodnom nicku, ale odpovede som sa nedočkala, neprajem si poznať nový nick človeka, čo má problémy s inými užívatelmi, neprajem si do toho byť zaťahovaná, ani do IP, ani verejne zverejnovaním IP, ktoré mi posiela, nijako. Ak má niekto problémy s vydieraním, má sa obrátiť na políciu a nie miešať do toho ludí, čo s tým nemajú nič spoločné. To by ste mali pochopiť. Myslím, že nikto by nechcel byť do takých vecí zaťahovaný. Ani ja.

marionmarion
12. aug 2014

@adsumus a tym ze si to tu zverejnila si dosiahla co? teraz ta uz nikto neobtazuje? teraz uz admin zakrocil a riesil? Alebo si si len potrebovala pichnut do niekoho. Prepac, ale tvoje spravanie a argumenty mi pridu ako chovanie patrocneho dietata v skolke, co ide zalovat najprv pani ucitelke, ze Katka ju uhryzla a ked pani ucitelka nad tym mavne rukou, tak sa postavi doprostred triedy a zacne vykrikovat vsetkym svoju krivdu. Vazne zrele spravanie 😀
A uz to tu prosim ta so mnou dalej nerozoberaj, lebo ma to uz nudi. Papa

adsumus
autor
12. aug 2014

@marionmarion Prečo to odrazu nemám rozoberať? Začala si s tým ty, vyjadruješ tu na moj postup svoj názor, napádaš, ma urážaš, že sa správam ako malé dieťa, ale ak chcem na tieto tvoje klamstvá a urážky reagovať, tak odrazu ťa to nezaujíma? Nechcela som do nikoho pichnúť, ja som zástanca kto do teba kamenom, ty do neho chlebom, ale to neznamená, že sa nechám zamotať do nejakých vydieračských afer na tomto fore. Ja poznám zopár antivaxerov, ktorí tu požívali iné nicky a nikdy som to s adminmi neriešila, ani nebudem, načo? Ani sto rovnakých nickov nepomôže oklamať všetkých ludí. Ale opakujem, nenechám sa zaťahovať do vecí, ktoré hraničia s porušovaním zákona.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
adsumus
autor
12. aug 2014

@fidka79 Ja fakt nechápem, čo vás stále straší nejaké strašenie, mamina dieťatka, čo zomrelo 7 týždnové na čierny kašeľ sa sťažuje na lekárov, na lekárov, na lekárov, že nebola informovaná o možnosti očkovania. Koniec príbehu. Kde tam máš strašenie? Ebola vás prečo straší? Ved máte homeopatika, bylinky, zdravú stravu, vitamínC. Ja nič také nemám a dobre, nebojím sa.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
adsumus
autor
12. aug 2014

@fidka79 Ked je čierny kašeľ, tak dobre liečitelný antibiotikami, prečo zomierajú bábetká? Ináč, ja sa idem zachvílu očkovať na čierny kašeľ. Vieš prečo aj? Aby som minimalizovala možnosť, že nakazím nejaké neočkované dieťa.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
adsumus
autor
12. aug 2014

@fidka79 Ty si lekárka, ktorá pracuje s novorodencami chorými na čierny kašeľ, že vieš posúdiť, či ho iní lekári mohli alebo nemohli zachrániť? Kolko novorodencov chorých na čierny kašeľ si liečila? Kolko si vyliečila? Alebo patríš k tým anonymným mudrlantom, čo liečia tukaním do klávesnice,ale ak to nevyjde dajú ruky preč?

fidka79
Odpoveď bola odstránená
adsumus
autor
12. aug 2014

@fidka79 Neviem kde si našla, že dieťa prepustili choré, bolo prepustené zdravé. Navyše problémy tej malej začali až týždne po preustení z nemocky, čakáš snád od lekárov, že budú mať veštecké gule a uhádnu, že sa dieťatko za pár týždnov nakazí čiernym kašľom? Testy na čierny kašeľ nemáš za jeden den, trochu to trvá a problém je aj s liečbou, ktorá len skracuje dobu infekčnosti,priebeh ochorenia, čo ja viem, veľmi nemôže ovplyvniť, tak neviem kolko mohli alebo nemohli lekári ešte zachrániť, skôr si myslím, že medicína je u novorodencov chorých na čierny kašeľ dosť bezmocná, rovnako ako celá alternatíva a ja by som sa veľmi bála o každého novorodenca či taku nákazu prežije. Mamina vidí riešenie v informovaní iných mamín o možnosti očkovania v tehotenstve, očkuj alebo neočkuj, informuje, to je všetko. Co sa týka diskusie, už som čítala tolko klamstiev na nete, že anonymné info do uvahy neberiem, vid príapad Amálka, dieťa, ktoré zomrelo po očkovaní mmr, nakoniec sa ukázalo, že bolo fiktívne.

marionmarion
12. aug 2014

@adsumus lebo tu tocis stale ten isty blud dokolecka, ako si ty obet obtazovania a podobne dristy a to ma uz vazne nezaujima. Ak ti chyba sudnost, co ti zjvane chyba, tak nemame o com. A ked uz hovoris o duplicitnych nickoch, vsetci vieme ze pravidelne chodis do skupiny do ktorej mas zakaz chodit pod inym nickom, takze ty si ta posledna co ma pravo tu sudit ostatnych.
Ja a skoro som zabudla: bez nahlasit aj tento moj prispevok adminovi, nech ho vymaze, lebo ta zas pisanim pravdy nehorazne osocujem a urazam...

fidka79
Odpoveď bola odstránená
adsumus
autor
12. aug 2014

@fidka79 Lenže dieťatko malo plucnu infekciu a na druhý den bola už na prístrojoch a aj tak jej nikto nedokázal pomôcť. Jediné, čo sa tam vyšetruje, je prečo matke nebola ponúknutá vakcína počas tehotenstva a ty len konšpiruejš, že na vine sú lekári, mýliš sa na vine bol čierny kašeľ a nevyužitá šanca na záchanu života v podobe vakcíny.

adsumus
autor
12. aug 2014

@admin Zaujímalo by ma kde zmizol príspevok, kde @7zahrad zverejnila súkromu poštu, ktorú mi poslala o svojom novom nicku.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
adsumus
autor
12. aug 2014

@fidka79 co som vybrala? mna zaujalo to, že mamina viní lekárov, že jej neponúli očkovanie, ja nie som antivax, že sedím celý den a prekladám za peniaze celé články, dala som link, doštuduj si, čo ta zaujíma a napíš, ja nič netajím. Co je pod článok anonymné, ja netvrdím, že je klamstvo, ale neverím anonymom, čo je natom? ty veríš každému, čo napíše, že mu dieťa zomrelo na čierny kašeľ? preveruješ, nie?

adsumus
autor
12. aug 2014

@fidka79 ale ved ty si špekuluj do aleluja či by vakcína zachránila alebo nezachránila novorodenca a dôveruj lekárom, že ti dobre diagnostikuju decko na prvý pohlad, bez testov a hned ti ho aj vyliečia, nikto ti to neberie, ja súhlasím s maminou, mala jej byt ponuknutá možnosť zaočkovania v tehotenstve.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
adsumus
autor
12. aug 2014

@fidka79 No si tak si to len predstav, že testujú tie ženy v tehotenstve. Vyzerá, že ani nemáš ponatia, čo sa deje kolem čierneho kašľa a očkovania, ani sa nedivím, každodenné antivaxerské študium sa podpíše na človeku. 😖

http://www.nhs.uk/conditions/pregnancy-and-baby...

Ako to dieťa mali včasnejšie diagnostikovať, ked za jeden den ti nikto testy na čierny kašeľ nespravi a na druhý už bolo v nemocnici, ako mu mali pomôcť? Antibiotika chorobu neliečia, len skracuju infekčnosť, čo ja viem.

adsumus
autor
12. aug 2014

@fidka79 Ano očkovaniu dôverujem a že sa lekár môže pomyliť v diagnostike a na zácharnu života môže byť neskoro, musí byť jasné každému priemernému človeku a aj preto si vyberám očkovanie skôr ako choroby.

fidka79
Odpoveď bola odstránená