Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
@veriiii Skús si pozrieť v archíve a uvidíš vyhlásenia danej kapacity. Naozaj to bol des. Čiže famatizmus môže byť stranách. Správne sa pytas, kto je vinný, ak sa zaockuje dieťa, ktoré možno nemalo byť ockovane. Preto ja si stojím za svojim, že ockovaniea byť dobrovoľne a naschvál dobre zvážiť pre a proti, poradiť sa s lekármi, ktorým verí.
Nám jedno dieťa zomrelo, staršia zdravotné problémy pp preockovani, mladšia neockovana. Naša doktorka ani raz nespochybnila naše rozhodnutie, nevycitala, nehrozila. Rozumne so mnou diskutovala o očko chorobách. To si cením. RUVZ hrozil,l nezmyselné pseudoargumenty- tiež medvedia služba. Naozaj boli bohužiaľ k smiech napriek vážnej situácii. Ani jeden rozumný fakt, ktorý by donútil opakovane sa zamyslieť. A napokon pokuta.
Nikto neponúkol vyšetriť moje dieťa serióznejšie, nikto neponúkol monovakciny, i ked som dotaz položila.
Tam vidím obrovskú chybu, namiesto pokút, zastrašovania a vyhrážok- diskusiu s rodičmi. A nie napísať, že nemajú g naplní práce vysvetľovať, očkovací kalendár je daný a bodka. Ak natrafíte na
fanatika lekára, máte proste smolu napriek možnej kontraindikacii očko, a napriek faktu, že niečo by ste možno doockovali.
@nikimax Dobrá otázka - prečo sú vakcíny nebezpečné a existujú na ne kontraindikácie, keď v nich akože nie sú neurotoxíny a iné nebezpečné látky? Ktoré látky možu sposobiť negatívne účinky ohrozujúce život až natoľko, že je lepšie neočkovať, ako očkovať (viď napr. zoznam kontraindikácií v akomkoľvek príbalovom letáku)? (Neberme teraz zvyškový obsah kuracích buniek vo vakcínach a riziko aplikácie u detí, ktoré majú alergiu na kuracie bielkoviny.)
To by ma zaujímalo a určite nám to tu prinesie jasné svetlo do všetkých tých 346 strán, čo sa tu točí stále plus mínus o tom istom.
Za odpoveď vopred ďakujem najaktívnejším diskutujúcim obhajujúcim očkovanie z tejto diskusie, menovite @adsumus a @veriiii .
@veriiii nikimax nerieš ,raz napísala ,že dieťa malo encefalitídu ,ktorú si lekár nevšimol ,to mne stačí ,by som rada vedela ,či si vyriešila tie plesne na okne v byte ,aby zas nepísala ,čo všetko ich dieŤa má ešte z očka ,nehovoriac nevie rozlíšiť enecefalopathie a enecefalitídy,stačí si prečítaŤ jej príspevky v iných témach ....a už pribudlo aj uško ,no uvidíme čo sa ešte dočítame ..... 😖
@abbey1 no,kuknem..ze taka kapacita nevie,ze su postupy pre imunodeficienciu..viem,ze NEZIVE vakciny NIE SU kontraindikaciou ani do urciteho stupna imunodeficiencie..nezive su len akoby suciastky z daneho mikroorganizmu..Ono, ak je dieta imunideficientne, nielen ze jeho imunitny system nevie spravne rozoznat nadorove bunky,a konat ako ma,ale samozrejme sa nevie branit ani banalnym infekciam..ale su rozne stupne imunodeficiencie..take dietako skor bude mat tazky priebeh az smrt z napr cierneho kasla, alebo i chripky ako ked sa mu poda neziva vakcina..(su aj chripkove nezive)..
@nae Maminka dieťaťa sama teraz uviedla, že dieťatko malo zápal uška a potom nejaku virozku. Ako môže vedieť, že to nebola práve tá virozka, čo ublížilo jej dieťaťu, ak malo nerozpoznanu encefalitídu? Hm?
Ináč, ja tu nezastupujem očkovanie, ale vyjadrujem svoj názor na teba a ostaných antivaxxerov, že oblbujete ludí a navádzate ich na neočkovanie BEZ toho aby ste prebrali zodpovednosť, ak sa niečo vo vašej propagande nepotvrdí a dieťaťu sa niečo stane a na základe klamstiev to robíte. Preto prispievam, pre nič iné.
@adsumus Zaujímavé pohnútky, takže tvoje posobenie na fóre je vlastne len prejavom nenávisti a "hon na čarodejnice"? Smutný život.
No ale k veci. Nepýtala som sa konkrétne na prípad nikimax a ich zlú skúsenosť, ale všeobecne. Tak poprosím o všeobecnú odpoveď, veľa ľuďom to pomože a to ty rada. Ešte raz teda:
Prečo sú vakcíny nebezpečné a existujú na ne kontraindikácie, keď v nich akože nie sú neurotoxíny a iné nebezpečné látky? Ktoré látky možu sposobiť negatívne účinky ohrozujúce život až natoľko, že je lepšie neočkovať, ako očkovať (viď napr. zoznam kontraindikácií v akomkoľvek príbalovom letáku)? (Neberme teraz zvyškový obsah kuracích buniek vo vakcínach a riziko aplikácie u detí, ktoré majú alergiu na kuracie bielkoviny.)
Ďakujem.
@nae
U kazdeho lieku mas ako prvy riadok KI precitlivelost alebo alergia na ucinnu alebo ktoru kolvek pomocnu latku..Co je na tom nepochopitelne?To k tym "toxinom"(tvoj osobny nazor-nik ti ho neberie)
Ale preco spajas 2 veci v jednu-problematiku precitlivelosti na ucinne alebo pomocne latky ako KI a problematiku neuro(toxicity)?Prosim ,uved akykolvek letak teda ..
nae @nikimax Dobrá otázka - prečo sú vakcíny nebezpečné a existujú na ne kontraindikácie, keď v nich akože nie sú neurotoxíny a iné nebezpečné látky? Ktoré látky možu sposobiť negatívne účinky ohrozujúce život až natoľko, že je lepšie neočkovať, ako očkovať (viď napr. zoznam kontraindikácií v akomkoľvek príbalovom letáku)? ....
k ostanym KI napr u infarix hexa patri zla reakcia na predchadzajuce ockovanie v priebehu 7.dni (u ktorehokolvek lieku mozes predsa zle zareagovat..)a dalsim je prave prebiehajuce horucnate ochorenie nad 38C..to je logicke, ockovat sa neopdoruca ludom s akutne prebiehajucim inf ochorenim..
K tej alergii na vajecny bielok, trosku si to nacrtla,ale potom zahamovala..
Vies , ze tato alergia sa prejavi davno pred tym, nez sa dieta ockuje podla ocko kalendara-v 15.mes-18 mes= MMR
Podla mna ,vacsina deti uz ma dovtedy cele vajicko v jedalnicku...alebo, vajecny bielok patri k zhorsovatelom atopie, cize aj takto sa vie dojst na to ,ze dieta moze byt citlive nan..priklad uvadzam na zaver..
A ked sa prejavia problemy,kazda normalna mamicka ide k lekarovi, a ten odosle dieta na imuno alebo gastro..a ten podla testov vo vacsine ak nie vsetkych pripadoch dava stopku,alebo neodporuca....
ale, su aj studie,ktore pokryvaju aj tuto tematiku podrobne s prekvapivym zaverom:
http://www.solen.sk/pdf/c17d8fdd07bc155e8c416d0...
Ktoré vakcíny používané v Slovenskej republike sú kultivované na kuracích embryách alebo na kuracích embryonálnych fibroblastoch?
Vakcíny kultivované na kuracích fibroblastoch obsahujú minimálne množstvo vaječného alergénu a
sú takmer bez rizika. Medzi tieto vakcíny patrí vakcína proti morbilám-mumpsu-rubeole (Priorix), proti kliešťovej encefalitíde a
besnote (Rabipur). Tri veľké štúdie dokázali bezpečnosť podávania MMR vakcíny udetí alergických na vaječnú bielkovinu.
Medzi vakcíny kultivované na kuracích embryonálnych bunkách patria aj vakcíny proti
chrípke a proti žltej zimnici. Súčasne používané chrípkové vakcíny obsahujú ≤ 1 mcg na 0,5 ml
dávky. Hodnota LOAEL („lowest dose reported to couse harmful effects“ – najnižšia dávka spôsobujúca nežiaducu reakciu) bola ustanovená okolo 130 mcg pre bielkovinu vaječného bielka a
2 mg pre surové vaječné bielko (čo sa rovná 200 mcg proteínov).
Chrípkové vakcíny používané v USA v rokoch 2010 – 2011 obsahovali menej ako 0,17 mcg ovoalbumínu na 0,5 ml vakcíny
a teraz ten priklad.
Kamaratkin maly, NEOCKOVANY ma tazky atopicky ekzem od 3 alebo 4. mesiaca,tazke potravinove intolerancie na vajecny bielok, mliecnu bielkovinu, orechy a risuju sa dalsie..k tym alergiam-intoletranciam sa doslo pri eliminacnej diete a naslednom testovani u imunologa, len podotyknem dieta vzivote nemalo v ustach nic okrem kratkodbeho prijmu umeleho mlieka..a ma papier od gastroenterologa na neockovanie na MMR..
myslela som,ze ako clovek do fachu budes mat sama odpoveda na taketo otazky,nie ich klast inym...
@nae mylis sa, akurat pred par dnami sa tu OPATOVNE vyjadrila a prejavila jedna nenavistna mamicka z opozicie,ktora priala aj ostanym rodicom ockovanych deti padnut na hubu a tak si uvedomit si zlo svojho rozhodnutia ockovat..co myslis, ako to myslela? 😔 😕
a teraz sa opytam aj ja:preco maju aj neockovane deti autizmus, a dalsie ochorenia co sa pripisuju ockovani..?
preco dostanu ekzem po 3.-4.mesiaci,akurat ked by mali byt ockovane?keby boli ockovane, dozaista by to bolo z ockovania?ci nie?tak mam pocit,ze toto umocnuje AV v ludoch..a aby sa poistili,,povedia, "haha ,ak vase dieta reagovalo dobre po 1,2,3, xtom ockovani, neznamena,ze v buducnosti nebude mat problemy" PEKNA POISTKA..
a este dodam----je rozdiel ,ked clovek sa snazi vyvratit lzi co sa tu siria od av ,alebo ked mamicka pise,ze ma pochybnosti okolo ockovania-tak ho doporuci k osetrujucemu lekarovi,ktory pozna lepsie stav, ako ktokolvek iny tu na MK..dr a je rozdiel ak mamicka pise ze ma pochybnosti aleb problem po ockovania povedat z placu "dalej uz (urcite) neockujte"
@nae tvoje:Prečo sú vakcíny nebezpečné a existujú na ne kontraindikácie, keď v nich akože nie sú neurotoxíny a iné nebezpečné látky? by som podla mojho pohladu predefinovala na:"preco su vakciny nebezpecne,ked sa podaju v KI pripadoch?" a vtedy je jasna opdoved:nie vakcina ale ludsky faktor je na vine..
@adsumus ... netvrdim že detske choroby su pre všetky deti bez problemov ..može sa vyskytnut nejaky ten problem zdravotny aj s nasledkom ...ja len chcem povedat a tvrdim to , že choroby ako osypky - v konečnom dosledku osypky su ochorenim nedostatku vit A , Ca samozrejme D lebo toho ma každy nedostatok..-alebo mums po prve - nemaju epidemialny chrakter biblickych rozmerov ako sa nam to pokušaju nahovorit - možte sa k tomu vyjadrit a konkretne uviest kedy u nas bola epidemia osypok, kiahni a mumsu v takych rozmeroch kde by hromadne zomierali alebo ostavali pioškodene deti vo velkom meradle to znamena aspon každe 10 žeby malo vedlaj.nasledky tsak ako je to po očkovani tymi vakcinami kde deti maju obrovske vedl. učinky len to lekari nie su ochotni akceptovat presviedčaju mamičky že je to normalne a nehlasia to..a pritom ani obyčajny neutichajuci plač diretata nie je normalny ako to tvrdia lekari - je to nasledok pioškodenia mozgoveho centra - encefaliticky plač ...kolko lekarov vam to povie a kolko deti takto reaguje :?- podla nich normalne
kolko lekarov Vam povie , že na horučku po očkovani je nebezpečne podavat dietatu pARACETAMOL- pARALEN LEBO TO MOžE PRAVE VIEST K POšKODENIU MOZGU ...POVEDAL vAM TO NIEKTO?..BEžNE vAM LEKAR POVIE ABY STE DIETAZTKU DALI TABLETIKU PROTI HORUčKE ..TAKžE AKO SU VLASTNE INFORMOVANY TI KTORIO DO DETI TIE INJEKCIE DAVAJU A NAJMA STAVAJU SA DO POZICIE BOHA - ROZHODUJU O žIVOTE A ZDRAVI , presviedčaju mamičky a dehonestuju tie čo odmietnu a pritom nie su vonkoncom informovani o novycgh vyskumoch vo svete ktore sa deju ..žiju starym zabehanym spposobom ako za komuny a nezaleži im na tom či dieta ostane počškodene - tym ich neuražam pretože ak niekto robi tu pracu a všade dookola sa verejne hovori o škodlivosti vakcin tak je jeho povinnost ziskat všetky možne študie a pod aby vedel poradit a pomoct sa mamoičke rozhodnut ale pravdivymi info a nie takymi ake Vam davajuá niektori dnes
....čo sa tyka toho - nepotrebujem si nič vymyšlat ani podobne ...tie grafy o obrovskom naraste autizmu taktiež spojitosti s vakcinami a najma ved študie lekarov , vedcov to jasne dokazuju- je to možne ziskat študiom aj zahraničnych stranok .- renomovanych kde su podložene na ved. vyskumoch - no a tie jednoznačne hovoria za všetko..
ak by to nebolo tak tak firma Merk nestiahne z obehu vakcinu s Thimerosalom - ortutou kde bolo jednozmačne preukazatelne že sposobuje púoškodenie mozgu - neludskost farma firmy sa javi v tom , že po tlaku verejnosti museli to stiahnut z obehu a predstavitel firmy sa hned na to vyjadril že už maju novu vakcinu kde ta zložka nie je - čož je diskutabilne - ale ide o to , že ako som pisala už najmenej 14 rokov vedeli že ta vakcina vyvolala tažke poškodenie mozgu a zamlčali to , nechali ich podavat detom po celom svete a až ked prepukli tie enormne narasty poškodenych deti a začali sa sudne spory tak to stiahli z iobehu .a dali hned novu - nemusite byt ani vedecky pracovnik aby vam bolo jasne že vakcina sa neda urobit z dna na den - na to je potrebny par rokov - a kedže oni tu novu vakcinu mali už vyrobenu to znamena čakali dovtedy kym sa da len aby sa tie stare a škodlive čo najviac vypredavali i za cenu detskych umrti ...na takychto ludi človek nenachadza slov lebo to už nie su ani ludia- to je to o čo ide farma koncernom a ich prisluhovačom - peniaze a aj vyroba zakaznikov - nechcem tym urazit mamičky ktore maju dietatko postihnute očkovanim ale musim použit tie surove slova - ak bude na planete stale viac chorych a poškodenych bude to byznis pre farmakoncerny - ved oni bud mat v nas stalych zakaznikoch čo sa tyka liekov a zdravotnictva
.ak mate pochybnosti alebo chcete tu tvrdit že Vas zavadzam tak si prosim skuste dat napr . Pokles autizmu v Japonsku po tom čo vlada presunula očkovanie od veku 2 rokov - alebo dajte si graf . znazornenie autizmu vo všetkych štatoch ...su to študie a nie že niekto si to napisal z hôlavy ...ved sam Obama na zaklade tychto vysledkov lekarov a sudnych sporov kde sa preukazatelne dokazalo poškodenie nasledkom vakcim -vytvoril fond na odškodnenie obeti očkovania ...takže o čom to tu hovorite Vy ?...to všetko su dokazy a nie konšpiračnr teorie ..
dalej ten lvyskum vedeckych pracovnikpov - vid predchadzajuci link- ohladom vyskumu a škodlivosti DNA , proteinov vo vakcinach - to je vedecky fakt a nie moj nazor ...su aj dalšie študie klekarov ktori jednoznačne sa zhoduju na tom , že ma to suvislost s poruchami mozgu ...ved ak trocha rozmyslate tak aj laik s minimom vedomosti v oblasti biotechnologie musi zapochybovat - su to retsazce cudzej DNA a viete vy vobec ake to može mat učinky ak to vpravite do ludskeho tela?...preto sa financuje vyskum v tejto oblasti lebo začina byt iste že to poškodzuje organizmus a ešte k tomu vyvolava leukemiu a fybromy
dalej su tu vedecke vysledky čo sa tyka vplyvu n´vakcin na mitochondrialnej urovni ..je to preukazane že každe dieta by malo byt vyšetrne ohladom toho lebo je tu vysoke riziko poškodenia - povedal Vam o tom Vaš lekar?- pridam k tomu aj linky ohladom tejto problematiky
dalej povedal Vam lekar že dieta po vakcinach može velmi V´važne ochoriet na tkanivovy skorbut?..- pridam tu aj foto ako take dieta vyzera ked ma to postihnutie - vedeli ste o tom niečo, oboznamili Vas s tym ti ktori trvaju na očkovani?
a to siu len zlomky - kusočky z toho čo urobia vakciny v tele -nie su to žiadne protiočkovacie kampane alebo ako to volaju - jednnoducho su to hole a krute pravdy ktore Vam nikto nepovie pokial si ich nepozhanate sami a opovažim sa tvrdit že velka čast lekarov ich ani nepozna alebo nevie o tom taka je skutočnost - nakoniec zam,ysleli ste sa na tom , prečo štat odmieta prevziat zodpovednost za škody sposobene očkovanim aj ked je to proti zakonom o ludskych pravach a pod ..skuste si na to poctivo a čestne odpovedat - štat a najma ta skupina v parlamente ako sa vyjadrili dve poslankyne parlamentu vo vysielani zda sa mi Markiza - že je tu skupina ktora tvrdo presadzuje aj napriek všetkym vedomostiam o škodlivosti vakcin povinne očkovanie ...hadam vam netreba hovorit prečo to ta skupina presadzuje - každy nech si urobi svoj nazar
toto čo uvadzaš ty tu je len jeden pribeh možno z miliona ale prečo nesleduješ a nedavaš sem aj deti ktore po očkovani zostali postihnute ...,..a su ich tisice len tu na SK - tie linky tych deti tu možem pridat ja ak chceš
ja si myslim že treba byt v tej otazke objektivny čitat a hladat kde sa da všetky dostupne info a nie len to čo nam lekari a politici hustia do hlavy ....prečo si napr. nedala sem video ktore bolo na Palbe v r 2009 sa mi zda ..kde plače matka lebo jej dieta zomrelo na 3 den po očkovani ..
prečo si tu nedala fotky chlapčeka ktori ostal postihnuty po očkovani - odvysielala to TA3
prečo tu si nedala rozhovor lekara a fotku dievčatka, ktoremu dcera ostala do konca života chora na cukrovku
.prečo si tu nedala aj ine fotky deti ktore utrpeli očkovanim...ale stane sa že za dlhoročne obdobie je jediny pripad a už sa tu vytahuje a stale dookola tym istym pripadom sa ohana spusta lekarov a ludi ktori su za očkovanie ...tak ako P. Krištofikova - epidemiologička - sa stale ohana iba jedinym pribehom o poškodenom neočkovanom dietati a 40 milionoch ktore to bude štat stat - prečo ?- lebo nič viac nema žiadne dalšie pripady umrtia alebo poškodenia neočkovanych deti ...kde ste vy rodičia ktoym deti utrpeli poškodenie po očkovani...
a prečo sa Vas nikto nič nepyta , prečo su Vaše pribehy trapenia zametane pod koberec a niokto s tym nič nerobi
..prečo sa zabuda na tie deti ktore sa denne stavaju postihnute , ktore aj ked nie teraz v buducnosti možu mat psych. problemy , problemy spravania , učenia a pod ...všetko su to dokazatelne veci - ved prečo sa nikto nepozastavi len nad tym ako nam stupol počet deti s hyperaktivitou ., poruchou spravania , vnimania reči , cukrovkou poruchami mozgu , ved kolko deti dnes navštevuje psychologa - precd zavedenim mnohonasobneho počtu vakcin .- my sme boli očkovane 5 vakcinamy od r 1990 sa to začalo dvihat a dnes je to čislo sa mi zda 32 - deti netrpeli psychic problemami ..ano ak sa narodilo postihnute alebo v pripade genet , dispozicie
ale dnes - je to hrozne sa na to divat a pritom detičky sa rodia zdrave a postihnute ich robi to očkovanie ktore ich ma chranit pred chorobami , ktore nie su tak nebezpečne su detske - myslite že kvoli srande sa volaju detske :--matka priroda to predsa vie zariadit-- maju ich prekonavat deti a nie vakcinami sa to posuva do staršich vek kategorii a potom su ovela horšie nasledky -
alebo choroby ktore sa už u nas ani nevyskytuju - ako obrna .- da sa povedat aj tetanus - su lekari ktori sa v živote nestretli s tym ochorenim lebo nie je rozširene a neprenaša sa - a mame perfektnu zdrav starostivost
obrna - ako je dokazane polio ktore sa podava lyžičkou obsahovalo živy bacil obrny hned po očkovani deti začala prepukat pripady obrny tam kde sa nikdy nevyskytovala - nakoniec sa zistilo že vakcina určna zabranit obrne - obru vyvolavala- je to vedecky fakt - žiadna konšpiračna teioria alebo ohovaranie
a naozaj velmi by ma potešilo keby si tu naozaj dala tie konkretne čisla tych zuriacich epidemii na SK konkretne roky a najmaa kolko osob zostalo trvale poškodene ..poprosim ta hod to tu na stranku pretože tvrdit niečo čo nie je tak to je uražka rodičov ktori trpia pretože ich deti maju nasledky z očkovania
ja tu na stranku dam konkrene udaje s vyskumoch ako stupa autizmus - tie oficialne grafy
dalej pridam tu linky na všetklo o čom som pisala aby ste si to mohol každy prečitat ..dam to hned v nasledujucej sprave
@tobinko11 Autizmus v japonsku dalej stupal aj po zrušení očkovania mmr. http://www.mamamia.com.au/news/anti-vaccination...
Choroby sa prestali vyskytovať po zavedení očkovania. K nahliadnutiu pamätníci.
http://www.sprievodcaockovanim.sk/caste-otazky-...
Mojho svokra surodenci ležia na cintoríne v dosledku ochorenia na záškrt a očkovanie a autizmus nesúvisia.,
107 študii, že očkovanie nespôsobuje autizmus. Albizzati, A., Moré, L., Di Candia, D., Saccani, M., Lenti, C. Normal concentrations of heavy metals in autistic spectrum disorders. Minerva Pediatrica. 2012. Feb;64(1):27-31 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22350041 Afzal, MA., Ozoemena, LC., O’Hare, A., Kidger, KA., Bentley, ML., Minor, PD. Absence of detectable measles virus genome sequence in blood of autistic children who have had their MMR vaccination during the routine childhood immunization schedule of UK. Journal Medical Virology. 2006 May;78(5):623-30. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16555271 Ahearn WH. What Every Behavior Analyst Should Know About the "MMR Causes Autism" Hypothesis. Archive of Behavior Analysis in Practice. 2010. Spring;3(1):46-50. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22479671 Allan, GM., Ivers, N. The autism-vaccine story: fiction and deception? Canadian Family Physician. Oct 2010; 56(10): 1013. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC295... Andrews, N., Miller, E., Grant, A., Stowe, J., Osborn, V., & Taylor, B. (2004). Thimerosal exposure in infants and developmental disorders: a retrospective cohort study in the United Kingdom does not support a causal association. Pediatrics, 114, 584-591. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15342825 Andrews, N., Miller, E., Taylor, B., Lingam, R., Simmons, A., Stowe, J., Waight, P. Recall bias, MMR and autism. Archives of Disease in Childhood. Dec 2002; 87(6): 493–494. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC175... Baird, G., Pickles, A., Simonoff, E., Charman, T., Sullivan, P., Chandler, S., Loucas, T., Meldrum, D., Afzal, M., Thomas, B., Jin, L., Brown, D. Measles vaccination and antibody response in autism spectrum disorders. Archives of Disease in Childhood. 2008 Oct;93(10):832-7. doi: 10.1136/adc.2007.122937. Epub 2008 Feb 5. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18252754 Berger, BE., Navar-Boggan, AM., Omer, SB. Congenital rubella syndrome and autism spectrum disorder prevented by rubella vaccination--United States, 2001-2010. BMC Public Health. 2011 May 19;11:340. doi: 10.1186/1471-2458-11-340. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21592401 Black, C., Kaye, JA. Relation of childhood gastrointestinal disorders to autism: nested case-control study using data from the UK General Practice Research Database. British Medical Journal. 2002; 325(7361):419-21. http://dx.doi.org/10.1136/bmj.325.7361.419 Bower, H. New research demolishes link between MMR vaccine and autism. British Medical Journal. 1999. Jun 19;318(7199):1643. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC111... Chen, W., Landau, S., Sham, P., & Fombonne, E. (2004). No evidence for links between autism, MMR and measles virus. Psychological Medicine, 34(3), 543-553. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15259839 Christie, B. Scottish expert group finds no link between MMR and autism. British Medical Journal, 2002. May 11;324(7346):1118. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC117... Clements, CJ., McIntyre, PB. When science is not enough – a risk/benefit profile of thiomersal-containing vaccines. Expert Drug Opinion Safety. 2006. Jan;5(1):17-29. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16370953 Dales, L., Hammer, S. J., & Smith, N. J. (2001). Time trends in autism and in MMR immunization coverage in California. JAMA, 285(9), 1183-1185. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11231748 De Los Reyes, EC. Autism and immunizations: separating fact from fiction. JAMA Neurology. 2010;67(4):490-492. doi:10.1001/archneurol.2010.57. http://archneur.jamanetwork.com/article.aspx?ar... DeWilde, S., Carey, IM., Richards, N., Hilton, SR., Cook, DG. Do children who become autistic consult more often after MMR vaccination? British Journal of General Practice. 2001 Mar;51(464):226-7. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC131... Demicheli, V., Jefferson, T., Rivetti, A., & Price, D. (2005). Vaccines for measles, mumps and rubella in children. Cochrane Database Syst Rev, 4. (a review of 31 studies) http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22336803 DeStefano, F. MMR vaccine and autism: a review of the evidence for a causal association. Molecular Psychiatry. 2002;7 Suppl 2:S51-2.http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12142951 DeStefano, F., Chen, RT. Autism and measles, mumps, and rubella vaccine: No epidemiological evidence for a causal association. The Journal of Pediatrics. 2000 Jan;136(1):125. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10681219 DeStefano, F., Bhasin, T. K., Thompson, W. W., Yeargin-Allsopp, M., & Boyle, C. (2004). Age at first measles-mumps-rubella vaccination in children with autism and school-matched control subjects: a population-based study in metropolitan Atlanta. Pediatrics, 113(2), 259-266. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14754936 DeStefano F., Price CS., Weintraub, ES. Increasing exposure to antibody-stimulating proteins and polysaccharides in vaccines is not associated with risk of autism. Journal of Pediatrics. 2013 Aug;163(2):561-7. doi: 10.1016/j.jpeds.2013.02.001. Epub 2013 Mar 30. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23545349 DeStefano F., Thompson, WW. MMR vaccine and autism: an update of the scientific evidence. Expert Rev Vaccines. 2004 Feb;3(1):19-22. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14761240 DeStefano F., Thompson, WW. MMR vaccination and autism: is there a link? Expert Opinion on Drug Safety. 2002 Jul;1(2):115-20. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12904145 DeStefano, F. Chen, RT. Negative association between MMR and autism. Lancet. 1999 Jun 12;353(9169):1987-8. http://www.thelancet.com/journals/lancet/articl... DeStefano, F., Chen, RT. Autism and measles-mumps-rubella vaccination: controversy laid to rest? CNS Drugs. 2001. 2001;15(11):831-7. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11700148 D’Souza J., Todd T. Measles-mumps-rubella vaccine and the development of autism or inflammatory bowel disease: the controversy should end. Journal of Pedatric Pharmacology and Therapeutics. 2003 Jul;8(3):187-99. doi: 10.5863/1551-6776-8.3.187. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC346... D’Souza, Y., Fombonne, E., Ward, BJ. No evidence of persisting measles virus in peripheral blood mononuclear cells from children with autism spectrum disorder. Pediatrics. 2006 Oct;118(4):1664-75. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17015560 Doja, A., & Roberts, W. (2006). Immunizations and autism: A review of the literature. The Canadian Journal of Neurological Sciences, 33(4), 341-346. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17168158 Elliman, D., Bedford, H. MMR: where are we now? Archives of Disease in Childhood. 2007 Dec;92(12):1055-7. Epub 2007 Jul 11. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC206... Farrington, C., Miller, E., & Taylor, B. (2001). MMR and autism: further evidence against a causal association. Vaccine, 19(27), 3632-3635. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11395196 Fitzpatrick, M. The end of the road for the campaign against MMR. British Journal of General Practice. 2007 Aug;57(541):679. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17688775 Fombonne, E., & Chakrabarti, S. (2001). No evidence for a new variant of measles-mumps-rubella–induced autism. Pediatrics, 108(4), e58-e58. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11581466 Fombonne, E., Zakarian, R., Bennett, A., Meng, L., & McLean-Heywood, D. (2006). Pervasive developmental disorders in Montreal, Quebec, Canada: Prevalence and links with immunizations. Pediatrics 118(1) e139-e150; doi:10.1542/peds.2005-2993. http://pediatrics.aappublications.org/content/1... García-Fernández, L., Hernández, AV., Suárez Moreno, V., Fiestas, F. Addressing the controversy regarding the association between thimerosal-containing vaccines and autism. Revista Peruana de Medicine Experimental Salud Publica. 2013 Apr;30(2):268-74. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23949514 Gentile, I., Bravaccio, C., Bonavolta, R., Zappulo, E., Scarica, S., Riccio, MP., Settimi, A., Portella, G., Pascotta, A., Borgia, G. Response to measles-mumps-rubella vaccine in children with autism spectrum disorders. In Vivo 2013 May-Jun;27(3):377-82. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23606694 Glasper, EA. New evidence reaffirms the safety of the MMR vaccine. British Journal of Nursing. 2002 Jun 27-Jul 10;11(12):794. http://www.internurse.com/cgi-bin/go.pl/library... Halsey, NA., Hyman, SL. Measles-mumps-rubella vaccine and autistic spectrum disorder: report from the New Challenges in Childhood Immunizations Conference convened in Oak Brook, Illinois. June 12-13, 2000. Pediatrics. 2001 May;107(5):E84. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11331734 Hayney MS. Vaccine Safety: no link between thimerosal and autism. Journal of American Pharmacists Association. 2003. 2004 Nov-Dec;44(6):725-6. http://japha.org/article.aspx?articleid=1039011 Hertz-Picciotto, I., Green, P., Delwiche, L., Hansen, R., Walker, C., & Pessah, I. (2010). Blood mercury concentrations in CHARGE Study children with and without autism. Environmental Health Perspectives, 118(1), 161-166. doi:10.1289/ehp.0900736 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20056569 Hensley, E. Briars, L. Closer look at autism and the measles-mumps-rubella vaccine. Journal of American Pharmacist’s Association. 2003. 2010 Nov-Dec;50(6):736-41. doi: 10.1331/JAPhA.2010.10004. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21071320 Heron, J., Golding, J., ALSPAC Study Team. Thimerosal exposure in infants and developmental disorders: a prospective cohort study in the United Kingdom does not support a causal association. Pediatrics. 2004 Sep;114(3):577-83. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15342824 Hessel, L. Mercury in vaccines. Bulletin of the National Academy of Medicine. 2003;187(8):1501-10. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15146581 Hiroshi, T., Suzumura, S., Shirakizawa, F., Wada, N., Tanaka-Taya, K., Arai, S., Okabe, N., Ichikawa, H., Sato, T. An epidemiological study on Japanese Autism concerning Routine Childhood Immunization History. Japanese Journal of Infectious Diseases. 56, 114-117, 2003. http://www0.nih.go.jp/JJID/56/114.pdf Honda, H., Shimizu, Y., & Rutter, M. (2005). No effect of MMR withdrawal on the incidence of autism: a total population study. Journal of Child Psychology and Psychiatry. 46(6), doi: 10.1111/j.1469-7610.2005.01425.x. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15877763 Hornig, M., Briese, T., Bule, T., Bauman, M.L., Lauwers, G., Siemetzki, U., Hummel, K., Rota, PA., Bellini, WJ., O’Leary, JJ., Sheils, O., Alden, E., Pickering, L., Lipkin, W.I. Lack of association between measles virus vaccine and autism with enteropathy: a case-control study. 2008. PLoS One, 3(9), e3140. doi: 10.1371/journal.pone.0003140. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18769550 Hurley, A., Tadrous, M., Miller, ES. Thimerosal-containing vaccines and autism: a review of recent epidemiological studies. Journal of Pediatric Pharmacology and Therapeutics. 2010 Jul-Sep; 15(3): 173-181. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC301... Hviid A., Stellfeld, M., Wohlfahrt, J., Melbye, M. Association between thimerosal-containing vaccine and autism - No causal relationship found. JAMA. 2003 Oct 1;290(13):1763-6. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14519711 Insitute of Medicine (US) Immunization Safety Review Committee. Immunization Safety Review: Vaccines and Autisms. Washington (DC): National Academies Press (US); 2004. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20669467 Iqbal, S., Barile, JP., Thompson, WW., DeStefano, F. Number of antigens in early childhood vaccines and neuropsychological outcomes at age 7–10 years. Pharmacoepidemiology and Drug Safety. 2013 Dec;22(12):1263-70. doi: 10.1002/pds.3482. Epub 2013 Jul 12. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23847024 Jefferson, T., Price, D., Demicheli, V., Bianco, E., European Research Program for Improved Safety Surveillance (EUSAFEVAC) Project. Unintended events following immunization with MMR: a systematic review. Vaccine. 2003 Sep 8;21(25-26):3954-60. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12922131 Jick, H., Kaye, JA. Epidemiology and possible causes of autism. Pharmacotherapy. 2003 Dec;23(12):1524-30. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14695031 Kaye, J. A., del Mar Melero-Montes, M., & Jick, H. Mumps, measles, and rubella vaccine and the incidence of autism recorded by general practitioners: a time trend analysis. 2001. British Medical Journal, 322(7284), 460-463. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC107... Klein, K. C., & Diehl, E. B. Relationship between MMR vaccine and autism. 2004. Annals of Pharmacotherapy, 38(7-8), 1297-1300. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15173555 Kuwaik, GA., Roberts, W., Zwaigenbaum, L., Bryson, S., Smith, IM., Szatmari, P., Modi, BM., Tanel, N., Brian, J. Immunization uptake in younger siblings of children with autism spectrum disorder. Autism. 2014 Feb;18(2):148-55. doi: 10.1177/1362361312459111. Epub 2012 Oct 8. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23045216 Lazoff, T., Zhong, L., Piperni, T., Fombonne, E. Prevalence of pervasive developmental disorders among children at the English Montreal School Board. Canadian Journal of Psychiatry. 2010 Nov;55(11):715-20. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21070699 Lingam, R., Simmons, A., Andrews, N., Miller, E., Stowe, J., & Taylor, B. (2003). Prevalence of autism and parentally reported triggers in a North-east London population. Archives of Disease in Childhood, 88(8), 666-670. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12876158 Madsen, K.K., Hviid, A., Vestergaard, M., Schendel, D., Wohlfahrt, J., Thorsen, P., Olsen, J., Melbye, M. A population-based study of measles, mumps, and rubella vaccination and autism. 2002. The New England Journal of Medicine, 347(19), 1477-82. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12421889 Madsen KM., Hviid, A., Vestergaard, M., Schendel, D., Wohlfahrt, J., Thorsen, P., Olsen, J. Melbye, M. MMR vaccination and autism--a population-based follow-up study. Ugeskr Laeger. 2002. Dec 2;164(49):5741-4. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12523209 Madsen, K.M., Lauritsen, M.B., Pedersen, C.B., Thorsen, P., Plesner, A.M., Andersen, P.H. & Mortensen, P.B. Thimerosal and the occurrence of autism: negative ecological evidence from Danish population-based data. 2003. Pediatrics, 112, 604-606. doi: 10.1542/peds.112.3.204 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12949291 Madsen, KM. Vestergaard, M. MMR and Autism: what is the evidence for a causal association? Drug Safety. 2004;27(12):831-40. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15366972 Makela, A., Nuorti, J., & Peltola, H. (2002). Neurologic disorders after measles-mumps-rubella vaccination. Pediatrics, 110(5), 957-963. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12415036 Marin, M., Broder, KR., Temte, JL., Snider, DE., Seward, JF., (CDC). Use of combination measles, mumps, rubella, and varicella vaccine: recommendations of the Advisory Committee on Immunization Practices (ACIP). MMWR Recommendations and Reports. 2010 May 7;59(RR-3):1-12. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20448530 Marwick, C. US Report finds no link between MMR and autism. British Medical Journal. May 5, 2001; 322(7294): 1083. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC112... MacDonald, NE., Pickering, L. Canadian Paediatric Society, Infectious Diseases and Immunization Committee. Autism Spectrum Disorder: No causal relationship with vaccines. Paediatric Child Health 2007;12(5):393-5. http://www.cps.ca/documents/position/autistic-s... Meadows, M. IOM Report: no link between vaccines and autism. FDA Consumer. 2004 Sep-Oct;38(5):18-9. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15595144 Meilleur, AA., Fombonne, E. Regression of language and non-language skills in pervasive development disorders. Journal of Intellectual Disability Research. 2009 Feb;53(2):115-24. doi: 10.1111/j.1365-2788.2008.01134.x. Epub 2008 Nov 27. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19054269 Miller, E. Measles-mumps-rubella vaccine and the development of autism - epidemiologic evidence against such an association is compelling. Seminars in Pediatric Infectious Diseases. 2003 Jul;14(3):199-206. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12913832 Miller, E., Andrews, N., Grant, A., Stowe, J., Taylor, B. No evidence of an association between MMR vaccine and gait disturbance. Archives of Disease in Childhood. 2005. Mar;90(3):292-6. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15723921 Miller, L., Reynolds J. Autism and vaccination – the current evidence. Journals for Specialists in Pediatric Nursing. 2009 Jul;14(3):166-72. doi: 10.1111/j.1744-6155.2009.00194.x. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19614825 Mrozek-Budzyn, D., Kiełtyka, A. The relationship between MMR vaccination and the number of new cases of autism in children. Przeglad epidemiologiczny. 2008;62(3):597-604. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19108524 Mrozek-Budzyn, D., Kiełtyka, A., Majewska, R. Lack of association between measles-mumps-rubella vaccination and autism in children: a case-control study. Pediatric Infectious Disease Journal. 2010 May;29(5):397-400. doi: 10.1097/INF.0b013e3181c40a8a. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19952979 Mrozek-Budzyn, D., Majewska, R. Kiełtyka, A. & Augustyniak, M. Lack of association between thimerosal-containing vaccines and autism. Przeglad epidemiologiczny. 2011, 65(3), 491-495. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22184954 Muhle, R., Trentacoste, SV., Rapin, I. The genetics of autism. Pediatrics. 2004 May;113(5):e472-86. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15121991 Nelson, KB., Bauman, ML. Thimerosal and autism? Pediatrics. 2003. Mar;111(3):674-9.http://pediatrics.aappublications.org/content/111/3/674.long Offit, PA., Coffin, SE. Communicating science to the public: MMR vaccine and autism. Vaccine. 2003. Dec 8;22(1):1-6. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14604564 Stratton, K., Ford, A., Rusch, E., Wright Clayton, E. Committee to Review Adverse Effects of Vaccines; Institute of Medicine. Adverse Effects of Vaccines: Evidence and Causality. Washington, DC: The National Academies Press, 2012. (a review of more than ONE THOUSAND studies). http://www.nap.edu/catalog.php?record_id=13164 Patja, A., Davidkin, I., Kurki, T., Marku, J., Kallio, T., Valle, M., Peltola, H. Serious adverse events after measles-mumps-rubella vaccination during a fourteen-year prospective follow-up. 2000. Pediatric Infectious Diseases Journal. 2000;19:1127-34. http://www.nccn.net/~wwithin/MMR.pdf Parker, S.K., Schwartz, B., Todd, J., Pickering, L.K. Thimerosal-containing vaccines and autistic spectrum disorder: A critical review of published original data. 2004. Pediatrics, 114, 793-804. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15342856 Parker, S. Todd, J., Schwartz., B., Pickering, L.K. Thimerosal-containing vaccines and autistic spectrum disorder: A critical review of published original data. 2005. Pediatrics. Jan;115(1):200. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15630018 Pichichero, ME., Cernichiari, E., Lopreiato, J., Treanor, J. Mercury concentrations and metabolism in infants receiving vaccines containing thiomersal: a descriptive study. Lancet. 2002 Nov 30;360(9347):1737-41. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12480426 Peltola, H., Patja, A., Leinikki, P., Valle, M., Davidkin, I., & Paunio, M. No evidence for measles, mumps, and rubella vaccine-associated inflammatory bowel disease or autism in a 14-year prospective study. 1998. Lancet, 351(9112), 1327. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9643797 Plotkin, S., Gerber, J. S., & Offit, P. A. (2009). Vaccines and autism: a tale of shifting hypotheses. Clinical Infectious Diseases, 48(4), 456-461. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC290... Price, C. S., Thompson, W. W., Goodson, B., Weintraub, E. S., Croen, L. A., Hinrichsen, V. L., DeStefano, F. Prenatal and infant exposure to thimerosal from vaccines and immunoglobulins and risk of autism. 2010. Pediatrics, 126(4), 656-664. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20837594 Roehr B. Study finds no association between vaccines and autism. 2013. British Medical Journal. Apr 3;346:f2095. doi: 10.1136/bmj.f2095. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23554072 Richler, J., Luyster, R., Risi, S., Hsu, W. L., Dawson, G., Bernier, R., ... & Lord, C. (2006). Is there a ‘regressive phenotype’ of Autism Spectrum Disorder associated with the measles-mumps-rubella vaccine? A CPEA Study. Journal of Autism and Developmental Disorders, 36(3), 299-316. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16729252 Rumke, HC., Visser, HK. Childhood vaccinations anno 2004. II. The real and presumed side effects of vaccination. Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde. 2004 Feb 21;148(8):364-71. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15032089 Schechter, R., Grether, JK. Continuing increases in autism reported to California's developmental services system: mercury in retrograde. Archives of General Psychiatry. 2008 Jan;65(1):19-24. doi: 10.1001/archgenpsychiatry.2007.1. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18180424 Schultz, ST. Does thimerosal or other mercury exposure increase the risk for autism? A review of the current literature. Acta Neurobiologiae Experimentalis. 2010;70(2):187-95. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20628442 Shevell, M.,Fombonne, E. Autism and MMR vaccination or thimerosal exposure: an urban legend? Canadian Journal of Neurological Sciences. 2006 Nov;33(4):339-40. http://cjns.metapress.com/content/xqxx6ha3ufaeu... Smeeth, L., Cook, C., Fombonne, E., Heavey, L., Rodrigues, L. C., Smith, P. G., & Hall, A. J. (2004). MMR vaccination and pervasive developmental disorders: a case-control study. The Lancet, 364(9438), 963-969. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15364187 Smith, M. J., & Woods, C. R. On-time vaccine receipt in the first year does not adversely affect neuropsychological outcomes. Pediatrics. 2010. 125(6), 1134-1141. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20498176 Solt, I., Bornstein, J. Childhood vaccines and autism – much ado about nothing? Harefuah. 2010 Apr;149(4):251-5, 260. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20812501 Singh, VK. Rivas, WH. Detection of antinuclear and antilaminin antibodies in autistic children who received thimerosal-containing vaccines - mercury as in thimerosal-containing vaccines is likely not related to autoimmune phenomenon in autism. Journal of Biomedical Science. 2004 Sep-Oct;11(5):607-10. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15316135 Steffenburg, S., Steffenburg, U., Gillberg, C. Autism spectrum disorders in children with active epilepsy and learning disability: comorbidity, pre and perinatal backgound, and seizure characteristics. Developmental Medicine and Child Neurology. 2003 Nov;45(11):724-30. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14580127 Stehr-Green, P., Tull, P., Stellfeld, M., Mortenson, PB., Simpson, D. Autism and thimerosal-containing vaccines: lack of consistent evidence for an association. American Journal of Preventive Medicine. 2003 Aug;25(2):101-6. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12880876 Taylor, B. Vaccines and the changing epidemiology of autism. Child: Care, Health and Development Journal. 2006 Sep;32(5):511-9. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16919130 Taylor, B., Miller, E., Farrington, C., Petropoulos, M., Favot-Mayaud, I., Li, J., & Waight, P. A. (1999). Autism and measles, mumps, and rubella vaccine: no epidemiological evidence for a causal association. Lancet, 353(9169), 2026-20. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10376617 Taylor, B., Miller, E., Lingam, R., Andrews, N., Simmons, A., & Stowe, J. Measles, mumps, and rubella vaccination and bowel problems or developmental regression in children with autism: population study. 2002. British Medical Journal, 324(7334), 393-396. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11850369 Taylor, B., Lingam, R., Simmons, A., Stowe, J., Miller, E., Andrews, N. Autism and MMR vaccination in North London: no causal relationship. 2002. Molecular Psychiatry. 7 Suppl2:S7-8. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12142932 Thjodleifsson, B., Davidsdóttir, K., Agnarsson, U., Sigthórsson, G., Kjeld, M., Bjarnason, I. Effect of Pentavac and measles-mumps-rubella (MMR) vaccination on the intestine. Gut. 2002 Dec;51(6):816-7. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12427783 Thompson, WW., Price, C., Goodson, B., Shay, DK., Benson, P., Hinrichsen, BL., Lewis, E., Eriksen, E., Ray, P., Marcy, SM., Dunn, J., Jackson, LA., Lieu, TA., Black, S., Stewart, G., Weintraub, ES., Davis, RL., DeStefano, F., Vaccine Data Link Safety Team. Early thimerosal exposure and neuropsychological outcomes at 7 to 10 years. New England Journal of Medicine. 2007 Sep 27;357(13):1281-92. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17898097 Uchiyama, T., Kurosawa, M., & Inaba, Y. MMR-vaccine and regression in autism spectrum disorders: negative results presented from Japan. 2007. Journal of Autism and Developmental Disorders, 37(2), 210-217. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16865547 Uno, Y., Uchiyama, T., Kurosawa, M., Aleksic, B., & Ozaki, N. The combined measles, mumps, and rubella vaccines and the total number of vaccines are not associated with development of autism spectrum disorder: first case–control study in Asia. 2012. Vaccine, 30(28), 4292-4298. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22521285 Verstraeten T., Davis, RL., DeStefano, F., Lieu, TA., Rhodes, PH., Black, SB., Shinefield, H., Chen RT. Safety of thimerosal-containing vaccines: a two-phased study of computerized health maintenance organization databases. Pediatrics. 2003 Nov;112(5):1039-48. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14595043 Whitehouse, AJ., Maybery, M., Wray, JA., Hickey, M. No association between early gastrointestinal problems and autistic-like traits in the general population. Developmental Medicine and Childhood Neurology. 2011. May;53(5):457-62. doi: 10.1111/j.1469-8749.2011.03915.x. Epub 2011 Mar 21. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21418197 Weisser, K., Bauer, K., Volkers, P., Keller-Stanislawski, B. Thimerosal and immunizations - evidence does not support the hypothesis of a potential relationship between neurodevelopmental disorders and thiomersal-containing vaccines. 2004. Bundesgesundheitsblatt Gesundheitsforschung Gesundheitsschutz. Dec;47(12):1165-74. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15583887 MMR vaccine is not linked to Crohn’s disease or autism. Commun Dis Rep CDR Weekly. 1998 Mar 27;8(13):113. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9592960
@veriiii - poznate aspon jeden pripad autistickeho dieta ktore nebolo očkovane alebo možte uviest tu pripady deti kztore trpia takymi problemami ako deti očkovane,...budem vam velmi vdačna ak naozaj tu uvediete to čo tvrdite pretože autizmus sa vyskytuje prevažne u očkovanych detoch, alergie , astmy , zapaly stredn. ucha - myslim komplikovane - to sa všetko prevažne vyskztuije u očkovanych deti - ved nakoniec su to vedl. učinky vakcin s pribal. letakoch...
a po dalšie cele generacie su už očkovane takže neplati tu to , že matka prenaša imunitu voči osypkam napr. na dieta a to ho ešte zopar tyždnov chrani - to uplati iba u žien ktori ziskali tu imunitu prirodzenym sposobom a to že neboli očkovane a prekonali chorobu ...očkovanim neziskavate imunitu len protilatky a to je veôlky rozdiel takže vy ani nemate čo na dieta preniest pretože vy sami tu imunitu na tui chorobu nemate - ved púrečo potom choreju ludia na choroby proti ktrym ste očklovani- nezamyšlali ste sa ešte nad tym- no predsa že vakcina ma učinnost iba kratky časn nie desiatky rokov alebo do konca života ..a učinnost vakciny konkretne na osypky je cca 40%- všetko je to zudokumentovane bez akejkolvek propagandy .- priznavaju to aj lekari ktori su otvoreni aj inym možnostiam a prijimaju fakty ktore su preukazatelne ...takže tak
a teraz nemožte ešten hovorit že tolko je autist. deti očkov ako neočkov ...to sa neda pretože obrovsdke množstvo ludi je očkovanych a ti čo nedali dieta očkovat je mininalne množstvo ...a autizmus je choroba ktora sa neda diagnostikovat hnecd po narodeni ..takže počkajte zopar rokov ked ti ktori su teraz ešte detmi - myslim neočkovani vyrastu potom možne robit zavery ktova čast populacie bude zrdavšia ale garantujem vam že ta čo nebola očkovana ...žijem tu v AT v rodine s babkou ma 93 rokov cele jej potomstvo - tj - 4 generacie neboli očkovani a žiadne zabijacke choroby ich nepostihovali ..a viete tu vo vyspelych štatoch je očkovanie dobrovolne ...tak prečo to u nas ma byt nasilu?..a ked tu neberu ohlad a neohanaju sa kolektivnou imunita vy si naivne myslite že u nas to funguje nejaka imunita ...preboha ved sa všetci dpamatajme ...žiadna kolektivna imunita neexistuje je to podvod na vas aby farma koncerny mali byznis spoločne s niektorymi ludmui vo vlade , lebo inač nevidim zmysel toho všetkeho ....viete vobec že sme jeden z poslednych štatov s tymto diskriminujucim zakonom ?....prečo zrazu si nechceme brat vzor zo zahraničia a možte mi predložit udaje žeby v tychto štatoch kde sa očkuje dobrovolne zurili obrovske epidemie so stratami na luzdskych životoch?...ja nechcem nikoho presviedčat ani kritizovat proste ja len ak niekto niečo napiše tak to musi vediet a doložit a netreba odsudzovat ludi za to že mkaju iny nazor ako teraz tu anti ja neviem čo ......lebo viete su tu dokazy že je to tak ako to je že vakciny poškodzuju a naozaj maju na svedomi obrovsky narast obeti po celom svete takže teeba btento fakt akceptovat a riešit to a nie oponovat niečim čo nemožem dokazat ...a tvrdit že je plno deti chorych na autizmuzs - hmm - viete autizmus nie je dedična choroba - je to poškodenie mozgu a ak ten mozog je pri narodeni v poriadku dieta sa vyvija ok a potom pride očkovanie a z dietata je apaticka babika tak fakt len neznaly mediciny alebo nechcem tu použit hrube slova može tvrdit že je to genetika viroza a pod ....ste mladi ludia a prave vy by ste mali sa vzdelavat a chciet vediet o všetkom čo je nove na poli mediciny lebo vy to budete potreebot .a teraz čo mame net je možne bez problemov ziskavat info všade - nemyslim na web strankach bulvaru aôle su k dispozicii vedecke stranky kde su tie poznatky najnovšie zhrnute ...takže kto chce pre svoje dieta a seba to najlepšie tak začne čitat a urobi si nazor sam
@veriiii Ja som presvedčená, že ludia, ktorí nechcú akceptovať vedecké poznatky, musia byť vedení náboženským presvedčením, len neviem teraz akým, lebo katolícka cirkev sa vyjadrila v prospech očkovania.
@tobinko11 Poznáme prípady neočko detí, ktoré tripa autizmom, dokonca vo vekovej aktegorii 9 až 11 rokov v dvojnásobne vyššej miere ako bežná očko populácia.
http://www.vaccineinjury.info/vaccinations-in-g...
@adsumus http://www.vaclib.org/links/a.htm#adhd
http://childhealthsafety.wordpress.com/2012/05/....
..bola by som vam vdačna keby ste mi vysvetlili prečo sa okolo r 2009 ak si to dobre pamatam stiaholi vakciny s thimerosalom z obehu lebo pokial vam je zname teraz už by sa nemali očkovat nimi ani u nas ...takže poprosim vas o vysvetlenie lebo potom nevchapúem prečo by sa to davalo s vakcin preč ked je neškodne ...žeby farmaceut.priem.nemal kde dat penisaze
?http://vactruth.com/2014/01/28/toxic-levels-of-...
biely dom priznava suvislost medzi autizmom a vakcinami
file:///C:/Users/Asus/Documents/AC24.cz%20-%20B%C3%ADl%C3%BD%20d%C5%AFm%20p%C5%99izn%C3%A1v%C3%A1%20zinscenov%C3%A1n%C3%AD%20operace%20fale%C5%A1n%C3%A9ho%20o%C4%8Dkov%C3%A1n%C3%AD%20kv%C5%AFli%20sb%C4%9Bru%20DNA%20od%20ve%C5%99ejnosti.htm
file:///C:/Users/Asus/Documents/Austr%C3%A1lia%20ru%C5%A1%C3%AD%20program,%20vakc%C3%ADna%20proti%20%C4%8Diernemu%20ka%C5%A1%C4%BEu,%20preto%C5%BEe%20je%20to%20klinicky%20ne%C3%BA%C4%8Dinn%C3%BA%20%20%20V%20Refusers.htm
članok- AUSTRALIA RUŠI OCKOVANIE PROTI CIERNEMU KASLU LEBO JE NEUCINNEfile:///C:/Users/Asus/Documents/Austr%C3%A1lia%20ru%C5%A1%C3%AD%20program,%20vakc%C3%ADna%20proti%20%C4%8Diernemu%20ka%C5%A1%C4%BEu,%20preto%C5%BEe%20je%20to%20klinicky%20ne%C3%BA%C4%8Dinn%C3%BA%20%20%20V%20Refusers.htm
a niečo o autizme a vakcinach
file:///C:/Users/Asus/Documents/Autism-Vakc%C3%ADna%20Cover-up%20snehov%C3%A9%20gule%20ako%20inform%C3%A1tor%20je%20identita%20je%20odhalen%C3%A1,%20Posledn%C3%A1%20aktualiz%C3%A1cia%20%20%20Alliance%20for%20Natural%20Health%20USA.htm
file:///C:/Users/Asus/Documents/Japonci%20a%20Briti%20%C3%BAdaje%20ukazuj%C3%BA%20Vakc%C3%ADny%20Pr%C3%AD%C4%8Dina%20autizmu%20%20%20________________Child%20zdravie%20Safety_________________.htm
vela deti ma MITOCHONDRIALNU PORUCHU a preto by nemali byt NIKDY očkovane ....robui sa take vyšetrenie pred očkovanim?..prečo nie?...ako sa vyjadrila jedna lekarka na tu otazku ...vyšetrenie je tak drahe žeby stratilo zmysel očkovat - je drahšie ako samotne vakciny ...tak ak len preto iočkujeme pytam sa ...aku hodnotu ma u nioch jeden ludsky život
file:///C:/Users/Asus/Documents/Mitochondri%C3%A1lnej%20poruchy%20a%20o%C4%8Dkovan%C3%ADm%20zranenia%20%20Veci,%20%C4%8Do%20potrebujete%20vedie%C5%A5.%20Inform%C3%A1cie,%20ktor%C3%A9%20potrebujete%20pre%20zdie%C4%BEanie.%20%20%20VaxTruth.org.htm
@tobinko11 ak má dieťa akúkoľvek poruchu alebo chorobu je aj choroba ,či prostredie ,chémia hocijaká pre neho nebezpečná ,to teraz povinne budeme vyšetrovať deti ,prečo ,aby rodičia boli v celý život v strese o svoje dieťa čo všetko ho v živote čaká ,dieťa sa narodí a dáme mu robiŤ celú genetiku .....to je choré a z rodičov to urobí paranoidných ľudí ,nehovoriac,že ide o vzácne poruchy .. by ma zaujímalo ako ľudový liečíteľ vyšetruje deti tu cez mk keď indikuje vys.dávky vit,C ,ktoré majú tiež svoje kontraindikácie ,ako aj tú ,že do roka bez odporúčania lekára z diplomom dieťa nemá umelé vitamíny brať a ešte jedna ,aj predseda skupiny nesúhlas s povin. očkom ,ktorý dáva odporúčania ohľadom výživy ,ako a na základe čoho ich dáva ,keď dokáže napísať úžasný recept pre potravinových alergikov ,kde je sladidlo med ,ktorý je obrovský potravinový alergén a napr dieťa s potr.alergik môže dostať alerg reakciu až anafyl.šok....akú hodnotu má pre nich ľudský tj detský život,ak radia a ordinujú bez vzdelania a ešte si to dajú len ako odporúčanie tj ak sa niekomu niečo stane majú ruky čisté ....
@adsumus ...katolicka cirkev sa postavila tvrdo proti použivaniu ludskej DNA z plodov ziskanych z potratov ..
dam vam tu aj ich stranku kde razne žiadaju o zastavenie zverstva
no a tu pridavam ešte jednu perličku ..ak už to bolo uverjnene v Topkach a dovolili to uverjnit tak to už musel byt velky poprask ...takže kolko deti bolo očkovane takymi infikovanymi vakcinami kym to znova stiahli urgentne z obehu ....naozaj po tych všetkyvch škandaloch obdivujem tych optimistou ktori veria tomu ...a nezabudajte na jedno ...ohladom očkovania je uverjneno nespočet dokumentov pretože je to v trežii štatu a je to podporovane ako reklana na očkovanie ...tym ktori by chceli uverejnit niečo - myslim lekarov a imunologov tak tym to nie je vobec umožnene takže preto mate iba info ktore chcu aby ste mali ..prečo nedovolia diskusie verejne na tu temu v mediach ? ...prečo sa pripady matiek ktore maju postihnute deti nevysielaju v mediach ...ale sa o tom čuši ..alebo chcete povedat že sa mylim?.....keby sa stal taky pripad ako som tu na MMK čičatala - o simonke ktora po očkovani dostala rakovinu čo maju potvrdene a jednalo by sa o dieta neočkovane ...haa..tak to by išlo v mediach celych 24 hodin ...ale tak sa odvysiela za par minut -. ak sa to dostane do medii a všade je ticho mlči sa o tom ...povedzte mi prečo je to tak ?....ja tu nevediem žiadnu kampan proti alebo za ...ja chcem vediet odpovede ..pišem tu to čo som našla v zahran alebo našich mediach a rada si vypočujem nazory ..ale najma odpovede ...takže prečo je to tak ...prečo sa nezverejnuju pripoady tych druhych deti ...prečo sa na tu temu nevedu diskusie ...ved už sa ozyva veôlky počet ludi a najma odbornikov a chcu aby sa na tu temu dioskutovalo...prečo to niekto tam hore nedovoli?....ved ak som si ista že je to naozaj všetko v poriadku že vakciny su nesskodne tak ako sa to piše tak predsa nemam dovod branit sa diskusii na tu temu ...ak sa to nerobi tak nie je všetjko v poriadku s vakcinami a to nam ukazuju aj zahranične
Náhle stiahnutie vakcíny, ktorou očkujú všetky bábätká: Podozrenie na kontamináciu!
NAHLE STIAHNUTIE VAKCINY KTOROU OCKUJU BABATKA KVOLI PODOZRENIU NA KONTAMINACIU
08.10.2012 12:15
BRATISLAVA – Rodičia, pozor na očkovanie vašich detí. Na slovenskom trhu je nebezpečná vakcína. Povinnú očkovaciu látku, ktorou sa očkujú deti v 3., 5. a 11. mesiaci, už sťahujú z lekární aj od detských lekárov!
Štátny ústav pre kontrolu liečiv nariadil stiahnuť z trhu povinnú očkovaciu látku, ktorou sa očkujú všetky deti na Slovensku, ak to ich rodičia neodmietnu. Štátny ústav pre kontrolu liečiv informuje, že ide o liek Infanrix Hexa. Počas kontroly kvality bola zistená potenciálna mikrobiálna kontaminácia výrobného prostredia, podľa štátneho ústavu pre kontrolu liečiv, samotné produkty údajne nie sú mikrobiálne kontaminované.
V snahe zabezpečiť zachovanie štandardov najvyššej kvality držiteľ rozhodnutia o registrácii pristupuje k stiahnutiu lieku výrobnej dávky vakcíny Infanrix Hexa, ktorou sa na Slovensku povinne očkujú deti v 3., 5. a 11. mesiaci života z lekární a poskytovateľov zdravotnej starostlivosti. Infanrix Hexa je vakcína určená na očkovanie detí proti šiestim ochoreniam, a to záškrt, tetanus, čierny kašeľ, detská obrna, hemofilové invazívne ochorenia a žltačka typu B. Rozhodnutie o stiahnutí vakcíny má I. triedu urgentnosti, čo znamená, že ide o nedostatky, ktoré potenciálne ohrozujú život alebo môžu spôsobiť vážne ohrozenie zdravia a opatrenia treba vykonať ihneď!
Stiahnutie vakcíny zo slovenského trhu nariadil Štátny ústav pre kontrolu liečiv na základe iniciatívy spoločnosti GlaxoSmithKline. „Samotné vakcíny nie sú mikrobiálne kontaminované," uviedla pre TASR Tamara Milly zo spoločnosti GSK. Vakcíny z jednej šarže priviezli na Slovensko vlani v októbri, celkovo išlo o 1113 balení po desať kusov, teda o 11.130 vakcín. V skladoch nemala ostať ani jedna. „Na Slovensko bolo dovezených niekoľko rôznych šarží vakcíny Infanrix HEXA. Predmetom stiahnutia je len jedna z nich. Očkovanie ostatnými šaržami sa naďalej vykonáva podľa platného očkovacieho kalendára a nie je ohrozené," vysvetlila Milly.
Vakcína podľa jej slov nepredstavuje žiadne riziko pre pacientov, spoločnosť sa mala rozhodnúť pre dobrovoľné stiahnutie z trhu v rámci preventívnych opatrení. „V celosvetovej databáze GSK týkajúcej sa bezpečnosti jej produktov boli preverené všetky nežiaduce udalosti hlásené v spojitosti s vakcínou Infanrix Hexa z uvedenej šarže a u žiadnej z nich nebola zistená príčinná súvislosť medzi udalosťou a podanou vakcínou," poukázala. Akou šaržou boli deti očkované, musia lekári zaznamenávať.vyskumy...l
takže tu je članoček zaujimavy o
@aristka
prečitajte si študiu o vitamine C
v celom svete a aj už v Cechach su kliniky kde sa rozne važne ochorenia včetne rakoviny lieči podavanim vysokych davok vit C intavenozne ..tj - infuzie ...a maju velmi dobre vysledky ...asi pred pol rokom sa tam bol liečit aj znamy hudobnik - Felix Slovaček ...v štatoch okolo nas a najma na vyššej vedomostnej urovni sa ta liečba aplikuje normalne ...viete pre zdraveho človeka je denna davka podla zahr. lekarov a vedcov 1-2 gramy ..t j ..1000-2000 mg a nie ako to tu hustia do nas 100 mg ..xi
tato norma bola stanovena ako určite viete velmi davno a bolo to na zaklade toho že 100 mg vit C stači na to aby človek nedostal skotbut ...takže nie na zdravy chod organizmu ale na to aby ste nezomreli na skorbut - čož je totalny deficit vit C
a čo sa tyka kontraindikacie ...viete treba si to naštudovat ...vit C sa NIKDY nemožte predavkovat ani niijak ubližit ..jedine čo pri obrovskych davkach a to už na hranici par gr na den dostanete tak akurat hnačku prečisti vas a moč budete mat krasne žlty - inač vit C je vyborny proti zapalom moč. ciest
od vtedy veda pokročila dalej a vyskumami sa zistilo že tie smiešne davky ktore radia ešte niektori lekari su tak vhodne akurat a choroby.
tak je to aj s vit D a ostatnymi prvkami
@tobinko11 prosím ťa ,čo tu píšeš bu bu išlo o kontamináciu prostredia ,čo zistila hygiena a očko bolo stiahnuté ,robí sa to bežne aj v zdr. ,kde sa operuje podávajú lieky ,že nastúpi hygiena a ak vyjdú zlé vysledky ,čo sa sem tam stáva sa operačka zavrie a dezinfikuje sa pokiaľ stery nevyjdú čisté a takto sa to ribí vo všetkých sférach aj v potravinárstve ,to ale neznamená ,že operovaný pac sa infikuje alebo je infikovaný liek alebo potravina ,ktorá je stiahnutá z obehu ,aj napriek všemožnej antisepse a daným normám a zákonom sú to preventívne opatrenia ,ktoré sú súčasťou daného priemyslu tj u nás čo bola stiahnutá vakcína nebola infikovaná ,ale išlo o kontamináciu prostredia a je dané normami ,že sa musela stiahnuť ,plus šarža znamená že množstvo lieku bolo vyrobené v nejakom časovom cykle ,ak zistili problém jednoducho ho stiahli ,vec vyriešili a robilo sa ďalej tj ďalšie šarže .....
@tobinko11 o vitamíne C neexistuje žiadna relevantná vedecká štúdia ,plus pri rakovine je podávané ako prevencia Nu chemoterapie a nie liečba CA a je to ešte v plienkach ,plus predstav si dá sa predávkovať inými liekmi ak pacient berie aj vit.C a dokonca sú i kontraindikácie podávania vit,c ....to je znalosť....
@tobinko11 mohla by si napisat, ktore kliniky v CR si mala na mysli?

@nikimax Ja neviem, čo tvojmu synovi poškodilo mozog, je autista a autizmus je vylúčené, žeby spôsobovalo očkovanie. mohli to byť rôzne baktéerie, vírusy, ktoré sposobuju encefalitídy, je ich veľa, možno došlo k poškodeniu už počas tehotenstva, možno je to genetická mutácia, možno záležitosť prostredia a škodlivín, ktoré sa v nom vyskytuju, nevieme, čakáme na vyskum a možnosti liečby. viniť z toho vakcíny môžeš, ale ber do uvahy, že inému dieťaťu môže sposobiť smrt práve choroba a očkovanie ho mohlo chrániť.