icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

zuzkaanicka
14. sep 2014

@tobinko11 Vy tu sice vypisujete, ze Vas druhi urazaju, ze su neschopni, lebo nevedia vyvratit Vase tvrdenia ... ale skuste si precitat tie Vase prispevky ... zastrasujete, vysmievate sa, bezhlavo kopirujete linky na clanky ... naco je to dobre? ... ulavilo sa Vam?

tobinko11
14. sep 2014

@zuzkaanicka
prosim vas ukažte mi jeden prispevok kde som zastrašovala ...ak mate na mysli to že som otvorene pisala že aj vam sa to može stat že po očkovani možte mat nasledky alebo ešte horšie - tak to púrosim vas nie je zastrašovanie ...to je konštatovanie skutošnej reality aka momentalne na svete je pri očkovani ...nemylte si pojmxy s dojmami ...vy si naozaj mysdlite ked mi vytykate že som vyhražala zastrašovala a pod - myslite si naozaj že vy ktori teraz tak vehementne branite hluposti že vam sa to nemože prihodit?...alebo azda zabudate na to že ste tiež len ludia a tak ako som pisala možte sa ocitnut na inych forach MMK kde su mamičky ktore zmyšlaju inač pretože ich to prave postihlo
vy ste tak sebecki a neludski že ani nedokažete pripustit tu možnost a ked vam to ja otvorene pišem čo sa može sdtat tak mi tu hovorite o zastrašovani ...prosim vas pekne volte slova ...všetko čo som pisala je realita - pozrite si len pribehy mamičiek tu na MMK a prestante byt sebecke lebo každemu z nas sa to može stat ani vy nie ste žiadnymi vynimkamim ...a chcela by som potom vidiet take ako vy ako by ste sa spravali keby sa nebodaj niečo stalo vašmu dietatu - lebo dobre je byt gerojom ked sa ma to netyka ...to som vam chcela vysvetlit ..nič viac a nič menej ..a za svojim si stojim ..pri takom bezhlavom očkovani ake ma byt nemusi prejst ani dlhi čas a može sa stat že viacere z vas budu stat na strane teraz vami odsudzovanych a uražanych antivaxer...to je realita a fakt

tobinko11
14. sep 2014

@zuzkaanicka
a ešte čo sa tyka vysdmievania a ponižovanie ...prečitajte si vy konkretne vaše slova akymi ste ma častovali a kvoli čomu ...že som si dovolila vam nadovšetko mudrym odporovat ...ja som počas celej debaty uvadzala iba fakty ...jedinu konretnu nadavku alebo uražku ste nepočuli ...iba fakty ktiore vas tak rozčertili že ste ma najsamprv vyhadzovali s fora potom uražali moje vcedomosti ktpore musim podotknut siahaju dalehko za hranice vašej predstavivosti a už nehovorim o osobnych utokoch na moju osobu...takže budte aspon kriticka ked už nič ine nedokažete ...a dovolim si tvrdit aj nadalej že ani jedina z vas okrem nadavok a uražania nedokazala argumentovat to čo som pisala vlastnymi faktami ..a ked sa pozriete k mojim koment tak su v nich minimum linkov na stranky na rozdiel od vas kde sa ohanate iba kopirovanymi a neobjektivnymi strankami ...takže ja mam vedomosti v tejto oblasti natolko a najma z roznych stran anti - neanti že nepotrebujem stahovat a kopuirovat cudzie stranky ako to robite vy ..
len tolko ..a verte mi je mi vas hlboko luto

zuzkaanicka
14. sep 2014

@tobinko11 mohli by ste ma citovat, kde Vam nadavam? 😕

tobinko11
14. sep 2014

@zuzkaanicka
pozrite sa dozadu na komenty nestoji mi za to tu vkladat - takže ak vy naražate arogantne na osobu ineho človeka a ako vidim ani si to nepamatate - tj neuvedomujete si svju aroganciu tak ste velmi hlboko klesli v rebričku ludskych a moralnych hodnot ...na tuto temu ja nebudem s vami viest žiadne debaty - je to presne to čo take ako vy tu na fore robia ...vyprovokovat nejaku mamičku svojimi hrubymi arogantnymi rečami ako som tu čitala a uražlivym spravanim ktore ste predviedli aj pri mnbe a potom ju zatahovat ho hlupych debat ktore k ničomu nevedu a nahravat si medzi sebou hanlive a uražlive slova - kto vačšiu hlupost napiše je ozaj ukažka vašich charakterov ...pozrite si knihu psychologie a určite sa tam mnohe z vas najdu čo sa tyka char. a spravania - a to nie je uražka podotykam to je fakt .....
a naozaj je mi vas lutio v akej temnote nevedomosti žijete n...ja som tu chcela len poukazat na to že aj tie mamičky ktore nie su za očkovanie nie su žiadnymi vyvrhelmi spoločnosti a nezaslužia si od takych ako vy uražky - pretože na rozdiel od vas oni maju ovela vačšie vcedomosti v tejto oblasti ako vy ...a to už nehovorim o ludskosti ...pozrite si ich forum ...jedna drujej pomaha nenajdete tam slovko nadavok , uražok medzi sebou ako to robite vy tu ...ide z nich tolko ludskosti a bolestri a take ako vy BEZCITNE HYENY KTORE SI OPOVAZUJU BRAT PRAVO DO RUK A OSOCOVANIM A URAZKLAMI DEPTAT TYCH LUDI :::JE TO HYENIZMUS A HANBITE SA ....preto vam vravim ...vyskakujete tu a uražate l nadavate do akychsi antivaxer - pritom su to take iste ženy a matky ako vy& len s tym že su ineho nazoru a vy ich nappadate pomaly akoby boli tertoristi....ale može sa stat že sa zaradite v buducnosti medzi ne - to nie je vyhražka to je hola skutočnost
a potom by som vas vy hrdinky chcela vidiet či aj nadalej budete presadzovat tie bludy ktore teraz tak zastavate .....pamatajte ...všetko sa vracia ...a tie mamičky ktore maju iny nazor si take spravanie od vas a najma tituly nezaslužia - vy im totižto ako som tu zistilsa nesiahate v ničom ani po členky...,,j

zuzkaanicka
14. sep 2014

@tobinko11 jasne, neviete najst nadavky, lebo som ziadne nepouzila, tak si ich mam pohladat sama 😀... prajem peknu nedelu 😉

abbey1
14. sep 2014

@adsumus Ale ty máš asi naozaj problém s pochopením. Väčšina z nás tu neustále hovorí o slobode očkovania, "organizácia-sekty", ktorú tak máš v zuboch je tiež Sloboda v očkovaní. Ja osobne som tu na Mk snáď tisíc krát písala o slobode rozhodovania sa v otázke očkovania, pán Balák hovorí o tom istom. Tak nechápem, kde vidíš neustále snahu niekoho zakázať očkovanie pod hrozbou sankcií, ktoré hrozia v súčasnosti nám nezaočkovaným, prípadne sankciami, kroté by ste mnohí z vás proočkovacích najradšej zaviedli, ako napr zákaz prijímania detí do škôlok, nariadené izolácie a podobne.
Neverím, že nechápeš, o čom sa tu stále točí dookola. Ty veríš v očkovanie, máš právo sa očkovať, nikto ťa za to nepokutuje, nikto sa ti nevyhráža odoberaním detí, nikto ťa nepozýva na pohovor a nepokutuje.

tobinko11
14. sep 2014

@zuzkaanicka
z vašho spravania vyplyva že pod pojmom nadavky rozumiete vulgarizmy - asi tak ...normalny inteligentny človek si nedovoli ani arogantost voči inemu - to je IQ ...ak sa vam zda vaše spravanie naražkami typu babička a podpobne v poriadku a neberiete to ako vysmech a arogatne poznamky .ste velmi primitivna a to vas v žiadnom pripade nechcem uražat - ved si prečitajte tie vaše primitivne púoznamky k mojim komentom ...ak to nepovažujete za humyselne uražanie ..ste fakt ..hmmm ..nevioem a nechjcem to tu napisat . čo v mojich očiach ste lebo na vašu uroven uražania sa nemienim spustit .....a nakoniec sa ani nemam o čom s vami bavit ...o temach tykajucich sa očkovania nemate ani paru a absolutny prehlad no a pritivne reči to zas nemienim viest ...

abbey1
14. sep 2014

@adsumus Už k téme len dodatok. Ak ťa zaujíma momentálny postoj pána Baláka k očkovaniiu, napíš mu email. Veľmi rád ti určite odpovie. Má i uverejnené články k danej téme, podniká mnohé kroky, tak pevne verím, že ti zodpovie nezodpovedané.

zuzkaanicka
14. sep 2014

@tobinko11 dakujem za analyzu mojej osoby 😉 ... Vy sama ste pisali, ze ste uz babicka, tak neviem, preco Vas ten titul urazil 😕 ... to, co ste pisali na adresu @adsumus svedci o Vasej "dobroprajnosti" a viac sa k tomu nemienim vyjadrovat ... pouzili ste tu celkom dost vulgarizmov, predstavili ste sa sama, niet k Vam co dodat 😉

tobinko11
14. sep 2014

@zuzkaanicka --- a ..titul?...ten nie ..ale to akym vysmešnym a arogant. tonom to bolo napisane ...alre pre vas je to asi v poriadku lebo jednoducho take spravanie matev ...takže dakujem že ste mi venovali čas a krasny den prajem 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

zita19
14. sep 2014

@tobinko11 ja si len dovolim odporucat: Pomalsie piste, pred stlacenim Pridat príspevok precitat a opravit preklepy...
Mozno pri tomto citani vasich prispevkov aj nieco poopravujete (mate uplne priserny preklepopis, aj ked este nedosahuje kvalit majsterky MK v preklepopise) a mozno aj skorigujete niektore vase vyjadrenia... Lebo Vase vyjadrenia su presne na tej povazlivo vysmesnej a arogantnej urovni aku tu vytykate...

maminuska
14. sep 2014

@tobinko11 internet ton nepozná , nepozná mimiku a každý si to vyloží tak v akom je momentálnom rozpoložení . Na slove babička nie je nič urážlivé , ak to vy vnímate ako negatívne oslovenie tak buď s tým nie ste spokojná alebo v kontexte celého vás urazí každý a všetko kto nezdieľa váš názor.
Vulgarizmus je vulgarizmus, nech je napísaný v akomkoľvek " tone " . A tie ste použila, ďalej používate manipuláciu s podnetom vzbudit u druhých pocit viny, vyzývate ich k hanbeniu sa .... , tvrdo sa snažíte potlačiť názor druhých ....
Máte 50 +, mala by ste byť dostatočne zrelá na to aby ste dokázali viest komunikáciu aspoň v medziach slušnosti a dostatočne zrelá na to aby ste sa nedali vyprovokovať k takýmto vyjadreniam .

zuzkaanicka
14. sep 2014

@tobinko11 aj informacie o NU sa daju pisat slusne, ale to sa Vam bohuzial nepodarilo ... prisli ste, zahltili ste to tu mnozstvom prispevkov, v ktorych ste sa nehanbili pouzit vulgarizmy, zastrasovanie a cudujete sa, ze nie kazdy Vam tlieska ... ja som sa Vas snazila upozornit, ze by bolo vhodnejsie pisat normalne, ale to Vas uraza ... celkom zaujimavy sposob chapania reality ... chapem, ze ste asi nestastna a vinnika ste nasli v ockovani, mozno cas ukaze, ci je to naozaj ten pravy vinnik ... nikto tu nepisal, ze NU neexistuju, nikto sa Vam ani nikomu podobnemu nevysmieval ... mozno keby ste boli doslednejsie citali, co Vam tu niektore mamicky odpisovali a citali aj clanky, na ktore Vam pisali odkazy, tak by to bolo lepsie.

adsumus
autor
14. sep 2014

@abbey1 Neviem aký problém mám mať podla teba s pochopením, ja som predsa tiež proti tomu aby neočkujucich pokutovali a som za zavedenie opatrení presne ako vo vyspelých štátoch, ktoré tu neustále uvádzate ako vzor. Ale ma to nezaujíma, ani vás nepodporím, pretože tolko nenávisti a zavádzania, ktoré je vo vašich prííspevkoch na tomto fore, mi jednoznačne hovorí, že to s vašim neočkovacím hnutím jednoducho nie je celkom v poriadku, možno vôbec v poriadku. Mna zaujímaju výlučne vaše dôvody prečo sa nemáme podla vás očkovať, to je všetko.

nikimax
14. sep 2014

@nae krásne príspevky dnes.....proste tlieskam 😉 Presne tak to cítim a myslím ja. Na toto forum som už stratila chuť chodiť, ale tvoje príspevky k téme sú pravdivé a sú SUPER... 🙂

abbey1
14. sep 2014

@adsumus A ja som tí niekde písala, že sa nemáš očkovať? Čo tá po mojich dôvodoch, prečo neockujeme. Mne osobne je jedno prečo napr ty ockujes. Na rozdiel od teba vsak nemám vo svojej slobode v očkovaní žiadne klauzuly pre ockovamcov.
Teraz naozaj nechápem, kam si odhodila od témy, ohladne ktorej som s tebou začala dialóg. A to bol postoj bioetikov a cirkvi k otázke očkovania a jeho povinnosti. Ty tu momentálne splietas odlišné záležitosti. Ja som s tebou nemienila rozoberať ďalšie fakty ohladne očkovania. Ponukla som tí názor iného bioetoka, aby si vedela, že su i iné pohľady. Ak máš záujem pozri si, komunikuj. Ak nie, v poriadku. Len netvrd, že cirkev ma len jeden názor. Nie nemá, tebou predostreny, bol len názor jednej skupiny cirkvi.

adsumus
autor
14. sep 2014

@abbey1 Ja som sa presne nato pytala, v čom sa Balákov názor na očkovanie odlišuje od oficiálneho postoja katolickej cirkvi, nepíšeš, ja som tam rozdiel nenašla, neviem či je proti očkovaniu, nenašla som to v jeho stanovisku. katolická cirkev vydala vyhlásenie, ktoré je v prospech očkovania. Ak s ním Balák nesúhlasí, naozaj ma zaujíma v čom konkretne. Môžeš napísať, ak stále píšeš, že názory nie su jednotné, ale to stanovisko jednotné je, vydala ho vatikánska kancelária a platí, zatial sa na nom nič nezmenilo, bez ohladu, či s ním jednotlivci súhlasia alebo nie. Tvoje dôvody prečo neočkujete ma samozrejme zaujímaju, ja sa tottiž to tiež rozhodujem, či budem alebo nebudem svoje dieťa očkovať a nešla by som do toho, ak by to bolo akýmkolvek spôsobom pre malú nebezpečné. Tvoja skupina chce informovať o rizikách očkovania, tak informujte a pritom nečakajte, že si to nikto neoverí a bude kyvkať hlavičkou na vyslovene nezmysly ktoré šírite, a nete. Niekto sa vám k tomu aj vyjadrí, vadí vám to? ešte som sa ťa chcela spýtať ako realne presadzujete svoj postoj k zrušeniu povinného očkovania, konkretne aké kroky ste doteraz podnikli, kolko podporovatelov ste získali a s akým výsledkom.

tobinko11
14. sep 2014

@zita19
viete mlada dama nie je doležite či tu robim preklepy alebo nie ved nakoniec nie som na nejakom svetovom fore ...a pre vas by nemali byt podstatne moje preklepy ale to čo pišem lebo v tejto oblasti ste uplny amateri a čo sa tyka vedomosti o danej teme na ktoru sa snažite diskutovat ta tie vedomosti su ubohe- aspon zatial ste ma o inom nepresvedčili okrem utokov a arogancie - žiadne padne dovody ste nepredložili k teme čo som pisala - o škodlivosti vakcin a najma podvodom s nimi ... ..to sa da jkasne vidiet na tom ako odpovedate ...samozrejme vy si to date opravit ..haha len neviem ako by to vyzeralo keby tato možnost tu nebola s vašim pravopis a gramatikou..xi ...a už ked nie ste schopni prijat nazory ktore su relevantne tak potom budte taka dobra a nekritizujte tu nepodstatne veci - lebo to či niekto robi preklepy alebo nie je vteme očkovania a tu na tomto fore bezpredmetne -.--a bola by som rada , keby ste sa na mna obracali iba s tym , čo k danej teme patri a ked neviete k tomu nič dodat tak naozaj nepište tu hluposti ktore k teme - očkovanie - vobec nepatri

no budte taka dobra poprosim Vas napište konkretne tie moje vulgarizmy a uražky ...ak si niekto dovoli kritizovat a dehonestovat ineho človeka len za to že ma iny nazor ako to robite vy tu na fore tak potom napozaj nie žiadnou uražkou slovo - hlupak - pretože rozumny človek prijima rad kritiku a nazory inych pretože tak sa može vela naučit a to ho posuva dalej ...
vy to tu jednoducho neakceptujete ....a ostatne veci - bohužial to nie je uražka a vulgarnost - zobudte sa a pozerajte dookola a potom uvidite čo sa može stat aj vam a vašmu dietatu - to nie su vyhražky - taka je trealita
takže ak nemožte zhodit a pinižit ma tym , že budete moje slova a najma pravdu ktoru som napisala a vy ako zastankyne bezpečnosti vakcin to nemožte vyvratit tak jednoducho prejdete do utoku ...a titul babička - tomu titulu sa velmi vytešujem a som rada že ho možem nosti na rozdiel od vas ktory sa ho nedočkaju pri zbresilom očkovani- gto je tiež fakt a študia zo zahraničia
rozdiel je len v tom nako sa ten titul poda - vysmešne alebo normalne ...a poprosim vas nestavajte sa do pozicie sudcu , --boli tam použite vysmešne prirovnania - ku pomaly jehovistom - ktori stoja a ponikaju niečo alebo chodia po domov ...takže poprosim vas mlada dama s vami som neviedla debaty a preto si myslim že hodnotit to kto a ako to povedal v tej debate van neprislucha ...vy možte pokračovat a rozvijat debatu na danu temu čož budem velmi rada ked pride niekto z nejakymi novymi possztrehmi a budeme to moct spoločne rozoberat
takže ak nemate padne argumenty k tomu čo som pisdala poprosim vas zdržte sa pridavanim komentarov na moju adresu velmi pekne dakujem a tešim sa na vaš nazor ohladom temy ktoru sme tu rozvijali

sirinka
14. sep 2014

@abbey1 uz vidim, ako panovi balakovi pise email, zahra rovnako mrtveho chrobaka ako pred casom na moju vyzvu zajst spolocne na MZSR vo veci sarlatanov... Rovnako ako nikdy nedokazala dolozit ake su to vlastne opatrenia v tych okolitych statoch, kde ockovanie nie je povinne.. Zatial som citala len same dohady...

@tobinko11 pisala si, ze pracujes v AT, vies o nejakych opatreniach voci tym, co tam neockuju podla odporucani? Musia si hradit nejaku liecbu sami na zaklade neockovania?

tobinko11
14. sep 2014

@adsumus
no chcem sa vas spytat - navštivili ste aspon raz tie stranky ktore si dovolujete kritizovat - že je tam plno nenavisti...no vidite a znova len uražky ...ja na rozdiel od vas som prešla všetky stranky a prave tie ktore si dovolite tu kritizovat tak tam som nenašla jedinu situaciu - hadkjy arogancia vysmech a hanobenie inych tak ako sa tomu deje tu na tejto vašej stranke ...tie stranky ktore tu hanite su plne porozumenia medzi mamičkami a najma pomoci medzi sebou navzajom čo na rozdiel od vas a tejto stranke sa neda povedat - tu je plno zloby a uražok ktorymi tu ako vidim stale tie iste mamičky - ako nejaky spolok..xi . hanite a uražate každeho kto by sa opovažil povedat svoj iny nazor ...tu mate pllno zloby ....a ešte prečo fakticky stale a tie iste - len sa sakoby striedate v boji so zaškodnikom - xi ..to jest - teraz som ja ...ale je mi to nejake divne že stale dookola tie iste mena ...jhe to velmi podivne fporum ...žeby založene pre par ludi ochranujucich očkovanie .....takto fora nevyzeraju

tobinko11
14. sep 2014

@sirinka
no neviem na ake opatrenia naražate ktore su v zahraniči ...v Rakusku žiadne opatrenia nie su - kto chce da dieta očkovat v čASE AKOM CHCE A PO OTVORENOM ROZHOVORE S LEKAROM ...KTO NECHCE JEDNODUCHO NEDAVA ...NIE SU TU žIADNE INE OPATRENIA ANI SANKCIE DO BUDUCNA AKO U NAS ---MY žIHJEME NIE V DEMOKRATICKOM šTATE LEBO TAKYTO ZAKON V DEMOKRAT. šTATE NEMOžE FUNGOVAT ...TAK TO JE AJ V nnEMECKU ...TAKžE O čO TU VLASTNE IDE -- AK STE PRESVEDčENI žE VAKCINA JEDNODUCHO POMAHA TAK SI ICH DAJTE AJ 50 MNE JE TO JEDNO AôLE NECH NIKTO NENUTI NAS KTORI MAME ine presvadčenie - narok zo zakona - aby som davala dietatu vakciny ktore su v rozpore s mojim presvadčenim a najma vierou ...štat pomaly zakazal potraty - pred par rokmi boli o tom velke debaty v parlam- a ticho čuši ked sa použiva potratove embrya k tvorbe vakcin- to nie je vražda a najma hnus 1 stupna ...takže o gto tu ide - štat ma dvojaky meter a najma vzdava sa zodpovednosti za zakon ktory schvalil a ktori nas všetkych nepodporujucich vakcinacie tvrdo diskriminuje ..

abbey1
14. sep 2014

@adsumus Aká moja skupina? O čom tu pises? Sa tí nepozdáva fakt, že niekto ma v cirkvi iný názor? Ty fakt myslíš vazne svoje slová, že stanovisko cirkvi je jednotne a stale platí? To je ako závažné pre kresťanov?
Aké kroky podnikam? No hlavne som si pphovorila s odborníkmi, s našom dr, napr i s p.Balakom, hovorila i s Dluholuckym, mala pokec na RUVZ, písala si UVZ, žiadala info z ministerstva, a rozhodla som sa, zaplatila pokutu a ďalej problematiku sledujem. Možno i niečo viac, ale to nie som povinná tebe vesat na nos, ked tak krásne prekrucas. Ja nie som clenom žiadnej sekty, organizácie, finančné podporujem úplne iné organizácie, niekde pomáham ako dobrovoľník, ale to je úplne mimo témy.
Ako som už písala, veriaca nie som, tak mi postoj cirkvi môže byť ukradnutý, tá by si mala riešiť svoje vazne problemy.
Ponúkla som tí iný názor od iného Bioetoka Al chceš vedieť jeho osobný očkovací status, oslov ho mailom. Určite odpovie. Nie je to jednoduchšie, ako tu mne vypisovať otázky, ktoré su irelevantne? Či tu sa mi tu vyspovedas, aké kroky podnikas, aby si presadila očkovanie podľa svojich predstáv, čiže slobodne rozhodnutie, ale s dôsledkami ako v iných krajinách, bezpečnejšie vakciny?

zita19
14. sep 2014

Milostiva pani @tobinko11 , dakujem za lichotku. Mlada dama mi uz davno nikto nepovedal. Velmi, ale naozaj velmi ma to potesilo.
Ja sa s vami nemienim natahovat o veciach, v ktorých verim naozaj erudovanym odborníkom, nie latky pseudoiinformovanym pseudoodbornikom, za ktorého sta sa tu na posledných par stranach pasovala.
Moje rozhodnutia v kazdej oblasti su slobodne, na zaklade mojich empirii alebo po zhodnoteni mne dostupných informacii. Slobodne do tej miery, pokial mojim rozhodnutim nebude ohrozeny a obmedzeny nad primeranu mieru nikto dalsi a neprekrocia zakon.
A ako slobodny svojpravny jedinec mozem alebo nemusim suhlasit s nazormi iných. S vasimi nesuhasim, ale akceptujem vase pravo na vlastny nazor. Nemate ziadnu paku ma donutit aby som s vasimi názormi suhlasila a podla nich sa riadila. Predpokladam, ze vy nesuhlasite s mojimi názormi (aj ked mozno matne netusite ake su, iba ak by ste spatne precitali vsetkych 350 stran tejto temy), vy dokonca ani neakceptujete moje nazory na tu preberanu problematiku. A aj napriek tomu, ze ich neakceptujete, ze s nimi nesuhlasite je mi to uplne jedno a nemienim vas (na rozdiel od vas) nutit aby ste so mnou bezpodmienecne suhlasili. a uz vôbec nemam tu ovahu (alebo drzost) pasovat za jedineho vseveduceho experta, ktory je majitelom patentu na spravny nazor.
A k tej povazlivo vysmesnej az urazlivej urovni vam tu skopirujem len jeden fragmet: "nevioem a nechjcem to tu napisat . čo v mojich očiach ste" . Toto je podla vas prejav ucty k oponentovi nedajboze lichotka?

abbey1
14. sep 2014

@sirinka Prosím, možno som menej chapava v tomto smere, ale akú mám ja skupinu, koľko máme clenov a čo podnikame? Niekto si v mojom mene niečo založil? Existuje i iný bioetik Balak s iným názorom? Inak už aj ľutujem, že som tu jeho meno spomenula. Lebo zjavne časom sa od dotyčnej o sebe dozvie i to, čo o sebe sám nevie. A pri tom je tak jednoduche sa ho opýtať osobne na besede, mailom, či zavolať No ale možno by sa dozvedeli niečo, čo nechcú.

sirinka
14. sep 2014

@tobinko11 ved ja tiez neviem, ake opatrenia sa tu opakovane spominaju... Preto som sa pytala, ci ty nahodou nevies, lebo ja mam rovnake info, ze v at je skutocne ocko dobrovolne bez akychkolvek sankcii ci opatreni 😉 no ale na strasanie dobre...

sirinka
14. sep 2014

@abbey1 ale prosim ta, pyta sa ako keby nevedela, pritom sleduje aktivitu zastancov slobody v ockovani podrobnejsie ako ja ci ty... 😉 nech sa radsej opyta samej seba, co podnikla na znizenie poctu sarlatanov a na ochranu ludi pred ich praktikami, len prazdne reci... 😉

abbey1
14. sep 2014

@sirinka Veď som sa opýtala, možno konkrétne odpovie. A musím pozrieť Slobodu v očko, čo majú nové. No niekto nevie predychat, že nie kazdy musí dostať inštrukcie od zamestnávateľa, či "vodcu", aby vedel, čo písať.

sirinka
14. sep 2014

@abbey1 no myslim si, ze uplne najtazsie pre nu je pochopit, ze sloboda v ockovani nie je to iste ako uplny zakaz ockovat...

tobinko11
14. sep 2014

@nae
čo sa tyka testovania vakcin tak je to tiež v rozpore zo zakonov alebo na hranici zakona
každy farma liek musi prejts určitymi stupnami testovania a až po dlhych rokoch ked sa zistia všetky mozne učinky može sa dat do obehu
prave preto sa ozyvaju odbornici z celeho sveta , lebo tento zakon postupnosti pri testovani jednotlivych vakcin nebol VOBEC dodržany ...su vakciny ktiore sa testovali velmi kratko -. dokonca jedna z nich sa testovala na detoch po dobu 5 DNI.....viete si to predstavit čo to znamena ?....vakciny možu mat trvale nasledky ktore sa prejavia až po 1 _ 2 tyždnoch alebo dokonca ešte neskor - ved preto vam lekarka ak je zodpovedna povie aby ste dieta sledovali aspon po tento čas ake reakcie bude mat ...dalej je dokazane - su na to materialy že vakcina bolka dana do obehu bez testovania vedlaj učinkoch a až po hlaseni nežiad. učinkoch tieto boli postupne zaznamenavane ....všetko si to možte najst na nete zahran web stranok - nie su to konšpiracie
prave z toho dovodu že pri vakcinach bol porušeny zakon a neboli testovane tak ako obyčajny liek na kašel napr . su nezname vedlaj učinky a preto sa none a nove objavuju stale nove a nove poškodenia nielen deti ale aj dospelych
ako som pisala vakcina dokaže vyvolat tažke poškodenie mozgui v spojitosti mitochondrialneho ochorenia - je to fakt - su zahajene ved. vyskumy o ktorych si možte prečitat na nete
dalej vyskytla sa choroba ktora sa nazyva - skorbut tkaniva - poripojim tu obrazok dieta s tym ochorenim ...tieto choroby vznikaju preto lebo neboli robene dlhoročne a kvalitne testy vakcin ...čo sa tyka tejto choroby možte si to prečitat ak si ju date do google - znamy pripad kde otevc bol sudeny za dobitie dietata až vyšetrenim sa zistilo že sa nejednalo o tyranie ale o rozklad celeho organizmu nasledkom totalneho kolapsu vit C v tele po očkovani- pišem vam to neodborne a svojimi slovami - v šlanku je to popisane klekarskou terminologiou - tento pripad bol odvysielany aj v TV v zahraniči
takže o ake testovanie vakcim sa tu bavime ..kvapky od kašlu prešli kvalitnejšimi testami ako vakciny u ktorychg je preukazatelne vysoke nebezpečenstvo pre zdravie človeka
a to som ešte nespominala terajši vyskum , ktory je prevadzany čo sa tyka ludskej DNA vo vakcinach a pri ktorom bolo dokazane že sposobuje aokrem autizmu aj leukemiu a fybromy
opakujem pre tych ktori to nechcu akceptovat - nie su to moje vymysly a ani nazory - su to všetko podložene veci na zaklade vyskumov