icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

tobinko11
15. sep 2014

@adsumus
pridala som tu tvoju štatistiku ešte raz lebo po prvykrat to nebolo dobre viditelne

Údaje o počte obyvateľov v tisícoch 3

2013 2012 2011 2010 2009 2000 1990 1980
Celkový počet obyvateľov 82'727 82'800 82'893 83'017 83'183 83'512 80'487 79'169
Narodenia 702 699 697 696 696 768 842 827
Prežiť deti 699 697 695 694 694 765 836 817
Pop. menej ako 5 rokov 3'475 3'451 3'442 3'458 3'479 3'989 4'442 4'076
Pop. menej ako 15 rokov 10'830 10'913 11'012 11'133 11'279 13'036 12'938 14'659
Žena 15 až 49 rokov 18'126 18'416 18'686 18'936 19'176 20'078 19'686 19'508
Počet hlásených prípadu

(Kliknite tu pre retrospektívnu výskytu dát pre Nemecko)
Záškrt 4 9 4 8 4 0 6 19
Japonská encefalitída _ _ _ _ _ _ _ _
Osýpky 1'771 166 1'607 780 574 _ _ 28'745
Mumps _ _ _ _ _ _ _ _
Dávivý kašeľ _ _ _ _ _ _ _ 258
Polio * 0 0 0 0 0 0 3 7
Rubeola _ _ _ _ _ _ _ _
Rubeola (CRS) 1 1 0 0 2 7 _ _
Tetanus (novorodenecká) _ _ _ _ _ 0 0 0
Tetanus (celkom) _ _ _ _ _ 8 18 21
Žltá zimnica 0 0 0 0 _ 0 _ _
* Obrna sa vzťahuje na všetky prípady detskej obrny (domáce alebo dovezené), vrátane prípadov detskej obrny spôsobené vakcíny odvodené poliovírusy (VDPV); "
"nezahŕňa prípady spojené s vakcínou proti detskej obrne paralytického (VAPP) a prípady non obrny akútnej chabú obrnou [AFP]).
Percento cieľovej populácie očkovanej antigénom

Vznášajúce sa nad antigén odhaľuje svoju definíciu plnšie
Najnovší prieskum pokrytie 4
Oficiálne krajiny odhaduje 5

(Kliknite tu pre retrospektívnu odhad pokrytia údajov pre Nemecko)
Vakcína rok výsledok metóda % Card vidieť
BCG _ _ _ _ _ _ _ _
DTP1 99 _ _ _ _ _ _ _
DTP3 _ _ _ _ _ 78 80 _
HepB_BD _ _ _ _ _ _ _ _
HepB3 87 86 87 90 90 45 _ _
Hib3 94 94 93 94 94 82 _ _
JapEnc _ _ _ _ _ _ _ _
MCV 97 97 96 96 96 92 50 _
MCV2 92 92 92 90 91 _ _ _
PCV1 _ _ _ _ _ _ _ _
PCV3 68 41 15 9 _ _ _ _
Pol3 95 95 94 95 95 95 85 _
Rota1 _ _ _ _ _ _ _ _
Rota_last _ _ _ _ _ _ _ _
Rubella1 96 96 96 96 94 _ _ _
TT2plus _ _ _ _ _ _ 80 _
PAB _ _ _ _ _ _ _ _
VAD1 _ _ _ _ _ _ _ _
YFV _ _ _ _ _ _ _ _
° znamená, že viac ako jedna štúdia došlo v tomto roku
Ďalšia aktualizácia: júl 2015
WHO-UNICEF odhaduje, 6

(Kliknite pre plné spätné WHO-UNICEF odhady pokrytia údaje pre Nemecko)
DTP1 98 98 98 98 98 95 93 _
DTP3 96 96 96 96 96 90 80 _
HepB3 87 87 87 87 87 84 _ _
HepB_BD _ _ _ _ _ _ _ _
Hib3 94 94 94 94 94 94 _ _
MCV 97 97 97 97 97 92 75 25
MCV2 92 92 92 92 92 _ _ _
PCV3 68 68 68 68 68 _ _ _
Pol3 95 95 95 95 95 94 80 80
Rota_last _ _ _ _ _ _ _ _

adsumus
autor
15. sep 2014

@tobinko11 pokladaj si to začo chceš, nemáš základné vedomosti o očkovaní ani o štatistike, takto sa vyhodnocuje zaočkovanosť obyvateľstva, podla zaočkovansoti detí v určitom veku, rok za rokom, rok za rokom, rok za rokom, tam pribuda dalšia a dalšia vysoko preočkovaná opakujem DOBROVOLNE preočkovaná generácia. Rovnako ako boli naše generácie, rok za rokom preočkované na všetko, čo treba a vdaka tomu dnes nemáme epidémie a nezomierame. Bud v pohode na slovensku sa to zanedlho zmení, očkovanie už nemá podporu až 40% nových rodičov.

veriiii
15. sep 2014

@tobinko11 to sa ozaj ockuje len proti vysoko epidemickym ochoreniam?
ty trosku nechapes, ze imunizacia nefunguje len na zabranenie epidemiam(povodnym cielom bolo-vyhubut viacere z tychto ochoreni),
ale aj IMUNIZOVAT jedinca pri niektorych obzvlast nebezpecnych ochoreniach-ako napr tetanus, meningitida atd..
cisla-- naco by ti boli?su choroby,ktore sa vyskytuju v epidemiach, napr CK ,predminuly rok osypky, a stale ludia ako ty nebudu ockovat..tak preco by ockovali proti najzbytocnejsiemu ochoreniu??
.neboj,ono tie osypky pridu aj k nam, kedze MMR preockovanost uz v Ba kraji je len okolo 92%.aj cierny kasel..potom sa budete hlupucko pytat,ze ako je to mozne,ked sa ockuje🙂.
Mozes vediet ty priznaky,ale mnohe mamicky ich nevedia..AV propaganda im iba povie to co pises ty-ze sa nevyskytuju epidemie, ze je to jedno z najzbytocnejsich ockovani atd..ved dobre, este ,ze je dobrovolne..

adsumus
autor
15. sep 2014

@tobinko11 načo to tu dávaš, všetci vieme otvárať linky, ak nedávaš tie z tvojho počítača. je tam, čo som tvrdila vysoká nad 95% zaočkovanosť malých nemcov a nízka chorobnosť, čo tým chceš povedať ty?

adsumus
autor
15. sep 2014

@veriiii Vieš, ona nepovie, že sú všetci zaočkovaní, ona bude tvrdiť, že nemaju epidémie a očkovanie je tam dobrovolné, akokeby dobrovolné znamenalo, že sa nikto neočkuje. typická zavádzačka, tuším to dal aj ten pánko v relácii v českej televízii. Ale aký argument pre zrušenie povinného očkovania, že?

tobinko11
15. sep 2014

@adsumus
takže ty si vobec uvedomuješ čo pišeš a tvrdiš ..
cely čas tu vytvaraš predstavy o umrtiach deti v okolitych krajinach a ked sa ta pytam na konkretne čisla tak napišeš cituje - NEZOMIERAJU TAM NIJAKE DETI LEBO SU VSETCI ZAOCKOVANI...doporučujem ti prečitat si komenty ktore si pisala predtym a uvadzala kde všade kosila deti choroba aj ked si neuvadzala konkretne čisla kolko z toho bolo deti očkovanych a kolko nie - takže znova zavadzajuca INFO
tak teraz už velmi pochybujem o akychkolvek znalostiach k tejto teme
tak o akom umierani deti a nutnosti očkovat hovoriš a predkladaš tu štatistiky ked na danu otazku o počte umrtia na detske choroby odpovieš že nikde nezomieraju
a nezavisi to od očkovania pretože medzi obetami boli aj O4KOVANI takže znova zavadzaš
vieš to je ten rozdiel medzi tebou a mnou ...ja nepotrebujem predkladat kopirovane veci ja ich mam v hlave a to tym že studujem všetky dostupne materialy aj tie anti a na zaklade toho si vxytvaram tu prezentovany nazor ..vlastny nazor ...vy mate len to čo mate postahovane ale bez vlastneho nazoru preto tu ani nie ste schopne predkladat okrem tychto materialov nič ine - žiaden vaš rozumny nazor a preto sa stane to čo sa stalo teraz tebe - na jedne strane nabadaš k očkovaniu na zaklade vraj velkeho umrtia v okolitych krajinach - chvalabohu že nie aj na SK a najma možnosti umrtia deti a na druhej stranne ked to maš predložit ako čisla o ktore sa opieraš povieš že nikto tam nezomiera ...takže maš z toho totalny chaosd ...a čo sa tyka toho prečo tam nikto nezomiera v takom meradle ako to prezentujete vy nie je to že všetci sdu zaočkovani lebo ako som ti vyvratila tvoje tvrdenia zaočkovanost je tam sporadicka dufam že vieš o čom hovorim to znamena nema to nič spo.ločne s umrtim ktore sa sem tam vyskytne
je to najma zasluha toho že zivotne podmienky sa tiosicnasobne zlepsili ze mame suche a pekne byty , že deti maju dsztatok a najma vyvaženu stravu že nechodia špinave a vyhladovane maju dostatok vitaminov lebo ako stoji v lek knihach chjoroby ako osypky je vlastne nedostatok vitaminu A a dalšich ...takže toto dokazalo potlačit choroby a umrtnost
už ked sa začalo očkovat boli choroby na ustupe a niektore už pomaly ani neexistovali ..su to grafy štatistickehio a epidemoilogickeho ustavu takže pozri sa kde a na akej urovni percentualnej boli jednotlive choroby ked sa začalo očkovat
choroby detske prepukaju stale aj ked je spoločnost 100% zaočkovana lebo tak ako všetky bacily dokažu mutovat a žiadna vakcina vas proti chorobe neochrani nakolko vakciny maju nizku učinnost a najma po tych škandaloch s vakcinami kde sa pozmenovali vysledky je to už uplne diskutabilna učinnost a dalej vakcina napr proti kašlu ma a tro už musi byt cca 5 rokov - tolko vytvara protilatky ale nie IMUNITU - a to je obrovsky rozdiel ...ty možeš mat v krvi meratelne mnoťstvo protilatok a napriek tomu chorobu schytaš

na zvaženie je aj fakt že stale ked prepuknu ochorenia na ktore su ludia očkovane vyššie percento chorych je stale z radov očkovanych ..štatistiky-.a nezabudaj že človek neočkovany po prekonani osypok kašla a dalšich dets chorob ziskavacprirodzenu imunitu na cely život - tak je to aj teraz u starej generacie ktora nikdy nebola očkovana na rozdiel od vas ktori sa budete musiet očkovat pernamentne každych 5 rokov aby ste čo to mali..xixi
a čo sa tyka umrtia ..na čierny kašel a jeho komplikacie može zomriet tak neočkovane ako aj očkovane dieta tu maju vplyv ine faktory ktorymi ta nebudem zatažovaz

takže ake su vyhody očkovania

- vakciny nechrania pred chorobami - preukazatelny fakt zrealneho života . ..-očkovani ludia su chori tak isto ako neočkovani ešte by som skor dodala že neočkovany človek nakolko nema zdecimovanu imunitu od vakcim a sajrajtu v nej tak ma ovela vačšiu šancu bojovat s ochorenim a vobec ho nedostat....to je všetko v štatistikach
- vakciny poškodzuju imunitny system dieta , poškodzuju mozog , zanechavaju za sebou poškodene a chore deti na cely život
vakciny zabijaju - možte si prečitat alebo pozriet sudne procesy rodičov ktore prišli na zaklade očkovania o dieta alebo ostalo poškodene
USA vytvorilo fond - pre obete očkovania -taklže ak prezident Obama a vlada USA vyčlenila peniaze pre tieto obete potvrdila tym skutročnost že vakciny su škodlive a dokažu zabijat
tak teda naozaj neviem pochopit takych ludi ako vy ktori ste obyčajnui ludia žiadne predsedkyne vlady a pod - tym vas nechcem uraziot tym len chcem povedat že tak vysdpoky predstavitelia priznali učinky vakcin ktore su škodlive a vy obyčajne žienky tu vehementne bojujete a hoci aj agresivnym sposobom chcete každeho presviedčat o neškodlivosti vakciny ...preba ved sa spamatajte a prečitajte si tieto skutočnosti ...ved je to bohužial kruta realita ale žiadne konšpirač teorie
tak čo my na to poviete ...prečo obhajujete bezhlavo niečo čo taky štat ako USA uznal za pravdu ...ved by predsa nebol vytvoril fond ak by nebolo tych obeti po vakcinach
ja tu v žiadnom pripade nikoho nepresviedčam za alebo proti ...ja tu prezentujem svoj nazor ktory mam po ziskanych info takže netlčte všade dookola kvoli tomu že niekto tvrdi že vakciny su nebezpečne ...nereagujte pohrdavo lebo potom sa fakticky zosmiešnujete vy
vy nemožte tvrdit a presadzat nazor o neškodlivosti vakcin ked je to doloženy fakt

vyhody neočkovania
dierzta nadobudne vlasdtnu a prirodzenu imunitu ktora mu nebude ničena chemiou
dieta ak ochorie na detsku chorobu tak ju ovela lahšie prekona ako dospely ktoremu sa vakcinami tato choroba posuva do staršieho veku
ziska celoživotnu imunitu na rozdiel od tych očkovanych
dievča - žena svoju imunitu prenesie po narodeni na dietatko ktora ho bude chranit prirodzene po dobu prvych tyždnoch života
dietatu sa nepočškodi mozog . neostane autista nasledkom sajrajtu . nebude mat poruuchy spravania sposobovane vakcinami , učenia a ostatnych poškodeni mozgu
nedostane vam cukrovku vyvolavanu vakcinami, astmu ktora je nasledkom tak masivneho podavania vakcin na obrovskom vzostupe , alergii a pod

a na zaver ...ako to už povedala moja spoludiskutujuca----nezomiera sa v ztakom meradle a nie su zaznamenane epidemie chorob v žiadmnom štate eu za posledne 20 rokov takže je to zavadzanie a umyselne vyvolavanie strachu rodičov za učelom hreomadneho očkovania ako to bolo doteraz lebo ti ktori vytrvalo presadzuju celoplošne očkovanie to chcu robir dalej
ak mate pochybnosti zoberte si okolite staty kde sa očkuje sporadicky a nie su žiadne epidemmie

tobinko11
15. sep 2014

@adsumus
poznaš pojem epidemia a od čoho sa vyvija označenie danehu stavu že sa tu tym ohanaš ?...
to len na margo tych popletenych predchadzajucich tvojich tvrdeni...poprosim ta skor ako budeš prezentovat taketo nič k teme nehovoriace info ..prosim ta naštudujmnsi to vytvor si vlastny nazor z toho všetkeho čo prečitaš a potom sa k tomu vyjsadruj...lebo vieš ť´čo teraz robiš?...človek ked sa zaženie do uzkych a nevie ako dALEJ TO SA TYKA AJ ARGUMENTOVANIA TAK ZACNE DRUHEHO URAZAT ...takže poprosim ta nevyjadruj sa k mojej osobe čo ja rozumiem alebo nie - ja si to ako vidiš dokažem odkpomentovat v diskusii sdama - ale vyjadrujte sa ku konkretnej teme prosim

adsumus
autor
15. sep 2014

@tobinko11 Toto je môj názor na teba. 😉

Moje prvé stretnutie s ludmi ortodoxne odmietajúcimi očkovanie prebehlo na koníku. Po zopár zvedavých otázkach dospeli k záveru, že trolujem a že som zaplatená farmafirmami alebo úplny blbec ale najskôr všetko dokopy. Tvrdia to o mne doteraz. Je tomu už zopár rokov. Na striedačku, raz to, raz ono, niekedy dojdu s niečim novým,napr. že som psychopat, fanatik, vrah, že som nevyšla ani osobitnú školu, lezba, chlap,arogantná, viac ludí. Možno sa niekto čudujete, že ma to ešte baví a že sa nimi stále zaoberám po toľkých útokoch, urážkach a výsmechu. Ale ja som tvor od narodenia zvedavý a rada sa priučím novým veciam a rada sa o to aj podelím. Toto ma naučil antivax.

1. Vakcíny sú zodpovedné za alergiu na burske oriešky, mor, homosexualitu, anorexiu, zapálený zadok,autizmus, nafukovanie, grckanie, odmietanie jedla, celulitídu.....podľa toho aké máte vy alebo vaše dieťa ochorenie. Môže zato očkovanie. Iná príčina je krajne nepravdepodobná.

2. Vakcíny sú komplotom štátu a farmaceutického priemyslu zameraného na zvýšenie chorobnosti a úmrtnosti v populácii.

3. Vysoká miera kolektívnej imunity, ktorá sťažuje šírenie ochorení, je komplet nezmysel, blud akému nemôže uveriť ani malé decko.

4. Očkovanie spôsobí, že sme náchylnejší na choroby proti ktorým sa očkujeme.

5. Každý desiaty z nás, čo sme zaočkovaní, máme poškodený mozog.

6. Ak niekde dochádza k zníženiu zaočkovanosti, zločinecké organizácie farmafirmy, šíria vírusy v populácii tak aby sa ludia znova začali očkovať.

7. Epidémie sú teda marketingový prostriedok na zvýšenie záujmu o očkovanie.

8. Mať protilátky z očkovania je úplne zbytočné, stačí zdravá strava a umývanie rúk...pomáha aj vesmírna harmónia a pozitívny prístup.

9. Tetanus sa lieči vitamínomC, rovnako ako všetky ostatné možné aj nemožné choroby...vrátane vysokého krvného tlaku a zápchy.

10. Antivax aktivisti vyvíjajú svoju činnosť zadarmo a nemajú žiadnu inú motiváciu ako zdravie nášho národa.

11. Očkovacie látky sa vyrábajú v mixeri.

12. Zaočkovaní šíria choroby,treba sa im vyhýbať.

13. Užívať každý den prostriedok na čistenie bazénov je v poriadku.

14. Ak sa moje neočkované dieťa zraní, lekárom treba tvrdiť, že je zaočkované aby mu nechceli pichať nejaké vakcíny.

15. Žiadny lekár sa nemôže, nevie a ani nechce objektívne vyjadriť k očkovaniu...je súčasťou komplotu farmabiznisu a štátu.

16. Vírusy v skutočnosti neexistujú.

17. Hliník. Do mozgu preniká výlučne z očkovania, hliník z ostaných zdrojov mozog obchádza a normálne sa vylučuje z tela von.

18. Ak zaočkované dieťa neochorie, napriek tomu, že bolo vystavené nákaze, je to výlučne len dôsledok jeho vynikajúcej imunity. Z toho vyplýva, že očkovanie mu bolo zbytočné.

19. Očkovanie nahlodáva imunitný systém, ktorý sa neskôr nedokáže brániť žiadnej nákaze.

20. Nepoužité vakcíny sa ohrejú na vysokej teplote a znovu sa nimi očkuje.

A čo ste sa naučili vy? Môžete sa so mnou podeliť a ja rada rozšírim svoj zoznam.

https://www.modrykonik.sk/blog/adsumus/article/co-ma-naucil-antivax-rnrkdx/

tobinko11
15. sep 2014

@adsumus
no neviem o akom pankovi to tu rozpravaš lebo ja to nepozeram ..ale ako vidiš uviedla som ti dostatok argumentov prečo neočkovat plošne ale tak ako to je všade dookola nasd ..a poprosim ak maš dostatok vedomosti uved mi ty tu svoje - ale svoje argumenty - PRECO POVONNE OCKOVAT .....poprosim ta rada si to prečitam ...ale naozajn konkretne veci a podložene faktami lebo uražat a posmešky robit --vieš to je velni na nizkej urovni a ja si myslim že ta uroven kde ludia prezentuju svoje nazory musi byt dodržana
takže ešte razb npoprosim uved mi tu tvoje fakty za očkovanie - nemyslim tym očkovanie ak chceš - MYSLIM TYM POVINNE OCKOVANIe ...a dufam že maš v tom prehôlad aky je v tom rpzdiel lebo ako ti jedna mamička minule puisala že volajako to nemožeš pochopit ...tak dufam že ked sa tu bavime o očkovani - ano - nie tak maš svoje argumenty na to prečo si za

adsumus
autor
15. sep 2014

21. "Ak ročne zomrie 500 detí na očkovaním prevantabilné ochorenie, nič sa predsa nedeje. nezomreli predsa všetci naraz, ale postupne. " @tobinko11

"takže podla tychto udajov ktore si mi tu dsala .tetanus - Žiadne umrtie za roky
a osypky - podla tychto udajov je dovod na paniku a strach lebo z niekolko milionoveho štatu zomrie ročne 500 deti ...no nebud smiešna ...a po dalšie z akych pomerov tie deti pochadzali a žili ...mohli to byt pristahovalci , deti bezdomovcov a pod ...takže k tromu treba uviest aj tieto doležite skutočnosti a nielen tu tvrdit že deti zomieraju ..." 15.9. 2014 15:48
https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-ockovat/zodpovednost-za-odporucania-v-zdravotnej-oblasti/

adsumus
autor
15. sep 2014

@tobinko11 uvedom si, že nevieš a nepoznáš ani moje postoje ohladom povinnosti očkovať. Ja nie som za povinné očkovanie. Som za očkovanie. povinnosť alebo nepovinnosť neriešim.

adsumus
autor
15. sep 2014

Naučila som sa, že 22. "zaočkovanost obyvatelstva v % nie je ukazovatelom zaočkovanosti na konkretnu chorobu "
@tobinko11 16:22
https://www.modrykonik.sk/forum/ideme-ockovat/zodpovednost-za-odporucania-v-zdravotnej-oblasti/

ukulela
15. sep 2014

@adsumus diky, ze si mi rozsirila obzory 🙂 ale v bode 17 mas chybu. vsetci vieme, ze "Hlinik se odstehoval do Humpolce" :P mozno to odporcovia vakcin ako argument neuznaju, ale za pokus to stoji ...
... ale vazne, presvedceneho nepresvedcis. ja som sice zaockovana, ale napr. drzky nezjem 🙂🙂🙂 a to niesom autista, imbecil, ani nema 4 bradavky - iba akne (aj tomozes dat ku ucinkom vakcin) akurat som sa napr nikdy nedala ockovat proti chripke, to je pre mna zbytocne.

adsumus
autor
15. sep 2014

naučila som sa, že 23. Neočkujuci prekonali všetky choroby a získali tak imunitu na celý život, aj tam kde taká imunita nie je. @tobinko11 "aj ja sama som mala aj mums aj osypky aj kiahne a určite aj kašel ..xi...ziskala tym silnejšu imunitu a to na cely život .. " 00:26

adsumus
autor
Odpoveď bola odstránená
tobinko11
15. sep 2014

@adsumus
no vieš je mi z tvojej otazky smiešne .....počuj mi sa tu nehrame nejaju hru kde nie su stanovene pravidla hry ...to je život a organizmus ...a jeho fungovsanie ktotre sda neda hiocikym a kedykolvek zmenit ...je to telo ..ty chapeš viobec ako funguje organizmus ? ..je to stale to iste dokola zto znamena aby si nedostal skorbut musiš brat vit C ...a stale a každy tio musi prezentovat ...či ako teraz len zato aby si si ty nemyslela že propagujem iny nazor tak ma tvrdit - HYGIENA POSKODZUJE ..? ..lebo to povedal niekto iny ...ved je to medicinsky fakt ...ty vobec ale vobec nechapeš o čo tu ide ..lebo toto by si tu ani nedala ...ved tie kriteria ktiore tam maš ak odmysliš to očkovanie preboha ved to su kriteria nutne pre fungovanie organizmu ...či ja ich mam teraz menit len zato aby som nebola antivax....
a teraz k tomu čo si pridala ...vieš ak odmyslim ten tvoj neumysel pod akym si mi to tu vycapila tak pojdem pekne po poriadku
ale ešte jedno ....vieš ty vobec sama od seba aj napisat nejkake prehlasenie alebo len tu vycapuješ to čo napisali iny lebo mam pocit že sa rozpravam s človekom ktory nema paru o ludskom tele biologi a to už nehovorim o danej teme pretože na zaklade nedostatku vedomost nemožeš prezentovat svoje vlastne stanoviska ...
no takže po prečitani toho ti otvorene tvrdim že všetko jwe pravda ...tak ako som pisala v USA je otvorene priznana vina za poškodenie deti - nespada tam len smrt a autizmus ale ak autoimunitne ochorenia ..nezabudni si pozriet na googôle čo to je ..takže všetky choroby ktore su uvexcene spadaju do možnosti poškodenia vakcinami
o tom sa s tebou nebudem viacej natahovat lebo ak to popuieraš spochybnuješ vyhlasenia a stanoviska svetovo znamych ludi počnuc celou poslaneckou snemovnou USA ..xixi-

čo sa tyka kolektivnej imunity ktorou sa tu ohanate - JE TO POJEM Z KOMUNISTICKY A NIC TAKE NEEXISTUJE
ak hej tak mi vysvetli kde je imunita inych štatov ...a
a na margo tej neexistujucej imunity ...ak je 98% ludi zaiočkovanych ajko je možne že z tych 2 percent sa dokažiu nakazit ..a nie len to otazku ti položim takto ....prečo ochoreju očkovani ludia ked su očkovani prave proti tomu aby na tu chorobu ochoreli ...tak prečo ochoreju ..ved podla toho čo prezentujete - vakcina ma ma prave chranit preto si ju davam a či nie ?...ak nie tak potom načo si mam pichat vakcinu ked v pripade choroby mam taku isti šancu ochoriet - alebo ochoriem ako ten čo ju nema ...tak mu to prosim vysvetli
očkovanie nie nahlodava očkovanie fdokaže totlne rozhadzat imunitny system ktory akoby sa po tych davkach svinstiev zblAZNIL ...tie ochorenia dufam poznate takže ich tu neuvadzam
a možte my vy dokazat opak ...budem velmi rada a prosim vas o to ved ak za niečim stojite musite vediet prečo...takže poprosim o podpoved

tobinko11
15. sep 2014

@adsumus
neodbočuj od temy prosim ta ..su to tvoje tabulky - tetanus - 0 cierny kašel - žiadna epidemia ...prosim uved mi konkretne to o čo ta neustale žiadam ...kolko deti zomrelo za posledne desatročie u nas na TETANUS . OSYPKY a CIERNY KASEL ...ja si myslim že už by si mi mohla odpovedat a na tui otazku ..a konkretnymi čislami ved tabulky použivaš velmi šikovne takže nech sa pači ,,,
SLOVENSKO - mam na mysli

tobinko11
15. sep 2014

@adsumus vieš ako som pisala to mnie je hra ..ty si mysliš že hrame mnejaku hru ...ved tu sa bavime o životoch ...ak opakujem to čo mi vyčitaš je to nie z dovodu že som to čitala alebo nie .xi..su to kriteria ktore su pre život potrebne a preto ak chceš vytvarat štatistiku nauč sa najprv ...je to presne tak ako som pisala ..musi to byt konkretizovane ...a nie praskneš tu nejake čislo a basdta ...a radila by som sa ti ešte trocha priučit ako prpostredie vplyva na zdravy vyvoj dietata ...to je presne to o čom som pisala ..a čo nemože zmenit ani 309 šlovek v poradi ked o tom bude rozpravat ...lebo je to tak ...asi tolko k tvojhej informovanosti

tobinko11
15. sep 2014

@adsumus
tak tomu sa zo srdca tešim a nielen ja ...konečne zaniknu aj takto rozpory v nazoroch medzi ludmi ...kto sa chce očkovat tak nech to robi ...ja nemam jediny dovod to niekomu vyvracat ale nesuhlasim s tym aby mna a moje deti nutil niekto pchat do seba tie svinstva takže tolko

tobinko11
15. sep 2014

@adsumus
no počkaj ..ty to maš nejak totalne popletene ty si už toho hotova ...xi...ukaž mi jediny link ktory som ti tu dala dnes alebo včera ak nepočitam tie z počitača ...xixiiiiiiii...tak prosim ta nehovor nezmysly asi si si to zmylila s niekym inym kto tu nedokaže nič napisat vlastnymi slova len tu predklada mudrosti a vedomosti ionych ...a nakoniec pozri si aj ty sama svoje komenty ..kolko krat si sa k problematike vyjadrila svojimi slovam,i a prezentovala si svoj vlastny nazor a nie len vedomosti inych ktore si niekedy nedokazala ani obhajit ...ztak prosim ta nezavadzaj a najma odpust si take reči ...už som ti vravela o čom svedči taketo spravanie v debatach ktore sa vedu medzi ludmi . a ešte dufam že to čo vičitaš mne nebudeš robit ty sama takže budeme debatovat a rozoberat problemy očkovania z pohladu nas samych tj ..vlasdtne nazory..dakujem

tobinko11
15. sep 2014

@adsumus
vieš ak niekto dokaže tvrdit to čo ty po takom postupe aky maš ty k ludom ktori maju iny nazor a su proti očkovaniu tak je klamar s ktorym nie je zmysel sa o niečom bavit ...prepač tento vyraz ale pozri sa na vaše komenty k tomu ak niekto hovoril proti očkovaniu - konkretne sda možeš zamerat na tie moje a pozri si svoju reakciu na to ked som začala odporovat vašim prdstavam o očkovani a jeho nasledkoch ...hmm...vieš ja nie som male dieta a ani nijaky zaostsaly človek takže mne tvrdit že nie si zasadne proti antivaxer ako si hanlivo nazvala tych ludije z tvoje stranky viac ako bohapusta lož ..ale nemienit sa na tu temu s tebou bavit a rozoberat ...mamičky ktore sleduju tu debatu a nezapajaju sa do nej kvoli vašim agresivnym utokom na ich osoby si urobia z tvojho spravania a nasledne toho vyhlasenia svoj vlastny nazor
mne to neprislucha sudit nijakeho človeka ...to prenechavam inym ...ja len sa ta chcem spytat znova k teme ...prečo si zrazu zmenila svoj nazor .na očkovanie a tvrdiš to čo tvrdiš ..takže čo ta priviedlo k tomu

tobinko11
15. sep 2014

@ukulela
a prečo ste sda nedali očkovat proti chripke ved je to super vec a ochrani vas pred chripkovou epidemiou

tobinko11
15. sep 2014

@adsumus
vy ste ešte nič neargumentovali ...vy ste neodpovedali na jedinu moju otazku okrem toho že sama ste sa svojimi tvrdeniami zamotala hlboko do klamstva ...takže laskavo si odpustite ten ton lebo ja už naozaj neviem ..či ste až tak nepoučitelna alebo nefdokažete sa učit ..takyto ton v diskusiach svadči iba o jednom ....
takže poprosim vas ked tak hovorite ..odpovedzte mi na dane otazky ktore som vam napisala a potom možte tvrdit čo teraz ...ale zatial ste nič nenapisala takže neviem ako to mam brat ...bud neviete a nechcete sa znova zamotat do klamstiev alebo jednoducho došli vam argumenty a na slovne vyjadtrenie nem,ate takže ...aspon neuražajte aj ked sice vy ma urazit ako vidite nedokažete ..xixi...takže budte konkretna a odpovedzte mi ..

tobinko11
15. sep 2014

@adsumus vieš tvrdit o dakom že nema zakladne vedomosti o očkovani a pritom nedoksazat vlastnymi slovani napisat jediny argument ale iba preberat mudrosti inych pretože keby si nemala tie linky čo tu hadžeš tak neviem či by si dokazala zo seba vysdukat jediny udaj ..asi tažko podla tvojich odpovedi .....takže ak sa ti zda že nemam vedomosti tak mi ichg laskavio ukaž ...možeš začat tym o čo som ta žiadala ...vieš už to bude fakt trapne aj pre tych čo sleduju beu zapajania sa do diskusoe že zrazu ta musim tolko prosit o udaje ktore si tu prezentovala ale nepodložila ...tak čo ty na to ...maš ešte silu debatovat s človekom ktory sa vonkoncom nerozunie očkovaniu a biologii: 🙂

tobinko11
15. sep 2014

@adsumus
dobre že si tu vytiahla aj vysek z mojho komentu dakujem ti pretože prave na nom možem mamičkam ešte raz pripomenut ...na detske choroby sa nezomiera tak ako vam to chcu nanutit aby ste verili ...deti ich prekonaju bez problemov a ziskaju celoživotnu imunitu ..na rizdiel od tych ktiori trepu iba vakciny do seba z ktorych tak možu dostat jedine --poruchu spravania , agresivne spravanie , poruchy učenia ..no proste ich mozog utrpi traumu z ktorej sa už nikdy nespamata ved to vidite sami okolo nas 🙂
a preto je okolo nas tolko vela ludi postihnutych poruchami spravania a učenia sa napr ťe to berieme už ako samozrejmost že ti ludia su vlasdtne poškodeni z vakcin a ti čo nie sme očkovani sa nestačime divit čo to sa okolo nas z ludmi deje prečšo su taki agresivni a bez štipky lutosti ani voči životu ...a oni nasledkom vakcin fakticky utrpeli poškodenie CNS

ukulela
15. sep 2014

@tobinko11 vdaka za odporucanie, ale nie som rizikova skupina. ale moja svokra sa napr dava ockovat kazdy rok, je rizikovy pacient a chripka by jej dost uskodila. jediny rok, ked to nestihla, mala dost velke problemy ... takze tak. vsetko ma svoje pre a proti. aj ockovanie.
akurat by ma zaujimalo, aky nazor by mali odporci ockovania, keby sa tym zlym zlym ockovanim - celoplosnym- nepodarilo vykynozit napr zaskrt ...

ukulela
15. sep 2014

ano, mamicky, na detske choroby sa neumiera ...po rozpade ZSSR v byvalych krajinach sice mali epidemie zaskrtu, no v prvych 10 rokoch tohto milenia na tuto chodobu umrelo v sledovanych krajinach len par desiatok ludi ... sice vsetci neockovani, ale to nic neznamena. http://www.khsova.cz/01_odborna_cinnost/files/s...
takze veselo vystavujme svoje deti moznosti ochoriet na zaskt, hepatitidu B ci detsku obrnu. ked sa im nieco stane, mozeme si trieskat hlavy o stenu.

tobinko11
15. sep 2014

@adsumus
vieš to nie je hrozne čo pišem nezavadzaj zase...je to kruta realita a fakt podla ktoreho sa určuje či sa jedna o epidemiu ..takže prosim ta už prestan klamat ...ak 500 deti z niekolko milionoveho naroda zomrelo na osypky tak ty to tu nemožeš prezentovat ako epidemiu a neviem - vyvolavat strach u ludi vyjadreniami . kolko deti zuomiera neustale ...tio je z tvojej strany umyselne vyvolavanie paniky..ztakže jA SOM TO čISLO UVIEDLA IBA ABY SOM VYVRATILA TVOJE TVRDENIE že v štatoch okolo nas su detske obete osypok ...takže to len aby si pohopila ...jkedy je ten stav alarmujuci ale to si prosim sdoštuduj
a nepretačaj moje tvrdenia ...inač to robiš aj so svojimi že ich popretačaš ako s tym vyjadrenim nasledne - že ved nikto tam predsa nezomiera ...no teda ti poviem to je strašne velky obrat v tvrdeniach a najma od človeka ktory sa plne rozumie danej problematike ...xi...inač nemam viac k tomu čo dogdat
iba ak to že
na moje vyslovne žiadosti si nepredložila jediny dokaz o tom že za cele desatrocie zurila u nas osypkova epidemia alebo žeby hromadne zomierali deti aj ked tym tvrdenim argumentujete prečo nadalej očkovat
nikdy si nepredložila mnou žiadany dooklad o tom kolko bolo obete na tetanus za púoslednych 20 rokov - štatistiku ktoru si tu dala - ukazalo jasne ze za ROKY NEBOL VYSKYT TETANU podla WHO
dalej ničim si nepodložila tvrdenia že vakciny chrania proti chorobam aj ked ja som ti plne napisala moje stanovisko ...ty si nenapisala okrem posmeškov nič
nničim si nepodložila tvrdenia že vakciny neškodia aj ked som ja argumentovala že zabijaju a poškogzuju viac ako choroby
jedine čo si tu pisdala boli hanlive a vysmešne slova ..nič viac ...nenapisala si jedine svoje slovo tak mi povedz - ešte sa stavaš do pozicie človeka s perfektnymi vedomostami ktori bude debatovat so mnou človekom absolutne neznalym prpblemu a najma ktory si musi zdokonalit vedomosti z biologie
takže aj ked nebudeš dalej pokračovat v tejto debate je už naozaj slušnost od teba tieto argumenty tu podat lebo to je stale neukončena debata ..a ked tie argumenty tu nepodaš tak vieš aku cenu mali tvoje tvrdenia ...takže poprosim ta ešte raz ..odpovedz mi na tieto otazky ktore si fakticky načla dnes ty..dakujem

tobinko11
15. sep 2014

@ukulela
viete ja som vdačna vakcinam že vykynožili alebo pomohli spolu so životnym štylom ako vy vravite vykynožit zaškrt ...ja proti tomu tvrdeniu nič nenamietam ..tu je problem v tom prečo by sa mali deti pichgat vakcinami ako tetanus ktory pomaly ani neexistuje a dalšimi vakcinami ktore nie su v danom obdobi dietata potrebne ...a ako szte povedala nioe ste rizikovy pripad ...ta mne vadi to že sa nerobi žiadne vbyšetrebie deti pred očkovanim aby sa prave take rizikove pripady vylučili alebo aspon presunili na neskoršie ...sami ako viezte vo všetkom su rizikovejši ludia ztak prečo očkujem detio ako na pase ma nabez na nejake ochorenie alebo nie ...to mi vadi a nie vakciny sdami o sebe na tie mam svoj nazor ale preto sa ludia ozyb´vaju a nafdavaju prpto očkovaniu ....vakciny su až druhorade pretože keby nebola povinnost nebol by ani dovod u takych čo nechcu očkovat na vakciny nafdavat .....štat tu robi chybu ,...my sa tu iba na roznych forach natahujeme a niekto sa tomu hore smeje ...dakujem za odpoved

zita19
15. sep 2014

@ukulela este by sme mohli spomenut jednu vaznu infekcnu chorpbu, ktorej epidemie boli bezne, následky vazne, smrtelne pripady caste (25% z nakazených neprezilo). Prave kiahne, variola. Zaujimave, ze sa ich podarilo eliminovat nielen v civilizovaných krajinach ale aj napríklad v subsaharskych oblastiach Afriky, kde zlepsenie zivotnych podmienok, zlepsenie stravovania, dostupnost lekarskej starostlivosti su este aj dnes iba vrucnym zelanim vsetkeho obyvatelstva a zodpovedných. Napriek tomu prave kiahne WHO vyhlasila za zneskodnene v r. 1979. Vdaka plosnej vakcinacii.