Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
@tobinko11 Američania a rusi boli podla umyslne infikovaní pred 70 rokmi rakovinou a aidsom, asi tak kolko milionov 50 alebo 70? a kde su tie armády zomierajucich a nakazených? mali by tam teraz hromadne umierať ale nič sa nedeje. Priemerná dlžka ludského života sa stabilne predlžuje a súčasne klesá detská umrtnosť. A ty ideš tvrdiť, že sme hromadne vyvraždovaní výrobcami vakcín? Zbohom zdravý rozum.
ináč, my tu diskutujeme, nekopírujeme celé antivaxerské ani provaxerské informácie, normálne dávame svoje názory alebo informácie a k tomu linky, aby si mohol každý overiť, prípadne reagovať, ak má iné zdroje, rešpektuj to.
@adsumus - ty počuvaj žiješ ty vobec v realnom svete ked take niečo dokažeš napisat ...ja už uplne pochybujem
a kde su tie armády zomierajucich a nakazených? mali by tam teraz hromadne umierať ale nič sa nedeje. Priemerná dlžka ludského života sa stabilne predlžuje a súčasne klesá umrtnost deti
prečitaj si štatistiky ako stupa ochorenie AIDS a rakoviny ...preboha ty asi nie si pri zmysloch take niečo tvrdit ako si napisala tu ....ved stonasobne sa zvyšila umrtnost na tieto choroby
a že detska umrtnost klesa ...no teda to nie je určite zasluha vakcin ..sa spamataj lebo sa znova budu smiat ...to je zasluha celkoveho životneho štylu a lekars. starostlivosti-- NIE VAKCIN
naozaj konztroluj sa čo napišeš lebo je to na vysmech taketo tvrdenia
@zita19
dakujem za hodnotenie vašich schopnosti a osoby ...takže poprosim vas ak chcete reagovat na moj komentar poprosim slušne , bez hanliveho podtonu a konkretnymi info
ja sa nebavim na vševeducu ..ja tu prezentujem len a len svoje nazory - šak sme predsa na fore ...a ak sa vam ako zastankyni očkovania nepačia moje nazory tak ich nehante ...ja za to nemožem že mam viac vedomosti v tejto oblasti ... 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@zita19
a ešte rada prijimam kritiku ako ste tu mohli vidiete a rada si predebatujem jednotlive nazory na danu temu - ja som zo začiatku nikoho neuražala a nezosmiešnovala ako vy - zastankyne očkovania - po vašich uražkach a posmeškoch som sa prisposobila vašmu spravaniu
kritika je niečo uplne ine ako to predvadzate vy tu ..arogancia , uražky posmešky všetkych mamičiek ktore si tu dovolia povedat svoj nazorv ...takže nehovorte tu o tom kto nedokaže prijimat kritiku
@adsumus .- znova - prečo nezomieraju ludia- a deti ...určite nie kvoli očkovaniu
no neviem či je vhodne prirovnavat životne podmienky ludi v rozpadnutom ZSSR k našim ...pokial maš aspon ake take vedomo sti o kulture a živonych podmienkach tych štatov tak ani sa nehodno divot že tam prepuknu chporoby ...to sa k nam SK neda porovnavat ...to akoby si prirovnavala jablka k zemiakom ...ved ak ti je zname čo potrebuju choroby k tomu aby vypukli tak nedaj tu prosim nejaky članok zo ZSSR kde zomreli ludia na zaškrt z dovodu aby si poukazala že to hrozi aj nam ..ak si vieš predstavit v akych podmienkach tam žiju ludia tak jje to normalne že prepuknu nejake choroby ...ale určite to bola choroba ktora postihla určite uzemie a nevyskytla sa aj napriek tomu že neboli ludia očkovany celoplošne a neprepukla v epidemiu ...takže aspon vidiš že choroby neprepuknu a nezasiahnu cely štat aj ked nie su tam očkovyni ludia ...jednoducho choroba prepukne z hyg. dovodov a z toho ako ludia žiju ako sa stravuju a najma hygiena ...to je doležite a preto sa tieto choroby vačšinou prevsalia v nejakek komunite alebo spoločenstve ktore žije pospolu ...a nezabudaj ...choroby nevymyzli očkovanim zo zemskeho povrchu a ako možeš sledovat pripady zo sveta choroby prepuknu stale a hocikde aj v komunite ludi kde je plna zaočkovanost ...to je smiešne si mysliet že su preč ...oni su stale medzi nami ..len životnym šztylon a vysokou hygienou nemaju taku šancu na prepuknutie ...okrem romskych osad napr .kde je nizka hygiena , kanalizacia chyba smrad a odpadky ..takže nemusiš ist do Ruska ..piozri sa u nas ...stale pripady chorob na ktore su očkovani a to nehovorim napr .o očkovani proti TBC a pritom celwe osady boli zamorene tuberkulozou ...takže tu maš jasny dokaz ...ludia su ochoreju na danu chorobu či su očkovani alebo nie ....a ked chceš tu porovnavat chorobnpost v jednotl.štatoch musiš sa držat štatu ktory ma to životnu uroven ako my - kde deti nežiju po kanaloch ako v Rusku a jedia to čo im nechaju hlôodavce - to je dovod prečo vypukne tam choroba ...u nas su uplne ine podmienky takže ak chceš piorovnavat tak daj tu roky ..kedy u nas alebo okolitych EU štatoch zomierali naposledy ludia na zaškrt ...nech sa pači ...lebo tym člankom zavadzaš ludi ...a nakoniec - nebola to zase epidemia a nezomierali na to tisice ludi aby to bol dovod na očkovanie tym sajrajtom ..takže poprosim konkretne kedy sa to dialo tu v EU
@tobinko11 Podla tvojho príspevku o tom, že v očko látkach bola pred 70 rokmi rakovina a aids, mala vymrieť do 20 rokov celá generácia američanov a rusov a NEVYMRELA ako je to možné? Vysvetlíš? Boli podla teba infikovaný rakovinou a aidsom, mali všetci hromadne zomierať v milionoch a nič, žiju si všetci normálne. Co to je? Antivax zavádzanie? ham ham, no daj vysvetlenie. Aj teba v tom, čase očkovali?
@tobinko11 prezentujete povacsine nazory a zistenia iných (skopirovanim clankov) ale aj tak sa da...
Vase nazory a vase osobne skusenosti by som rada spoznala, lenze tych je vo vasich príspevkoch ako safranu.
Mozno, keby ste dali viac vlasnych skusenosti, brala by som vas inac ako kopirovacku uz raz napisaneho (a mnohého mnou uz precitaneho). Este som sa nedozvedela, aky je vas osobny nazor na Odporucania v zdravotníckej oblasti. Ked uz tak velmi rozumiete ockovaniu, tak zodpovednosti tych co sa davaju ockovat, tych co ockuju, tych co odmietaju ockovanie.
Takze mi odpovedzte na par otázok, aby som si o vas spravila iny obraz:
1. Vy ste ockovana povinnými ockovaniami.
2. Mate nejake poskodenia zdravia, dokazatelne zapricinene ktorym kolvek ockovanim?
3. Su vasi blizky (rodicia, surodenci, manzel...) ockovani?
4. Maju nejake poskodenia zdravia, dokazatelne zapricinene ktorym kolvek ockovanim?
5. Su vase deti ockovane?
6. Maju nejake poskodenia zdravia, dokazatelne zapricinene ktorym kolvek ockovanim?
7. Prekonal ktokolvek z vasich blízkych ktorukolvek z infekcnych chorob, proti ktorym je teraz mozne ockova?
8. Ak prekonal, ma nejake dosledky podmienene tymto ochorenim?
Predokladam, ze ste zasadne proti ockovaniu, takze:
9. Proti ktorym chorobam by ste dali svoje deti ockovat?
Stacia mi kratke odovede. Ak nechcete odpovedat, nemusite, kedze sa jedna o citlive udaje. Budem to akceptovat.
@tobinko11 Vieš ono ty chceš stále obrovské epidémie, aby si videla dôvod očkovať, ale ja nie. Mne stačia udaje z minulosti, kolko ludí zomieralo na všetky choroby, nielen na záškrt a zomieraju aj dnes a vakcíny jednoducho považujem za bezpečnejšie ako prekonávať choroby ako je obrna alebo záškrt. Hygiena nestačí, vid obrovské epidémie rubeoly v polsku a japonsku za minulý rok, ja nebudem jednoducho ohrozovať nenarodené deti, lebo nejaký sektár si zmyslel, že je lepšie kapať na choroby.
@zita19 myslím, že Ti neodpovie. Tvoje otázky sú úplne normálne, ale budú označené za hanlivé a agresívne.
@liebling98 Nevynucujem si odpoved. Ak sa rozhodne, ze neodpovie budem to akceptovat. A zariadim sa podla toho.
http://www.cas.sk/clanok/294122/pozor-z-trhu-sa...
A rano v telerane sa moderator dusoval, ze liecik bol istotne kontrolovany predtym, nez sa dostal na nas trh, akurat ze sa nedostatok zistil az dodatocne... No ano, na papieri sa kontaminacia zistit neda vsak ano....to vysvetluje to "dodatocne"
@zita19
no takže aby sme si to hned vysvetlili na začiatok ...ak sa zaujimate iba o štatistiky a grafy tak bohužial...ja to neuznavam pretože za tymi grafmi a štatistikami sa skryvaju konkretne deti a osoby ktore trpia alebo utrpeli očkovanim...takže tolko k vašim dotaznikom ...ja tu prezentujem svoje nazory ktore sa snažim podložit zisteniami lekarov a odbornikov a nedavam tu len tak hocijake linky na mudrosti inych - takže zavadzate ak ma tu kritizujrete za kopirovanie - preštudujte si rozdiel kopirovanie doslova inych vedomosti a podavanie infiormacii podloženych na vyskumoch a lekars. vyjsadreni - to je rozdiel
a lustrovat ma nemusite ...ako ste sami pisali urobili ste už obraz o mojich nazoroch - antivaxer
svojim komentarom ste jednoznačne potvrdili svoj postoj k danej teme - hlavne je akesi štatistiky a nie skutočne ludske pribehy ...
hja som zasadne proti tomu aby sa ludia sačkovali do štatistik a grafov . a jedine na čom mi zaleži je to aby sme my ktori si svoje zdravie chceme chranit pred chemickym svinstvom ktori davate pichat do seba a svojich deti nenutili hore kompetentni nas všetkych aj proti našmu presvedčeniu a nazorom ...o to tu ide ...o žiadne ine zaujmy ....proste nech je to svinstvo dobrovolne a nemusi dochadzat k takym debatam ake vedieme tu ...ale pokial bude polovica a da sa povedat vačšia polovica ludi diskriminovana tymto zakonom tak nadalej tu budem ptreferovat škodlivost očkovania aj napriek vašim hanlivym uražkam a arogancii
@zita19
no odpoviem vam na jednu otazku predsa
ANO VNUK PO OCKOVANI OSTAL POSKODENY NA CELY ZIVOT - je autista - zo zdraveho veseleho ditata sa po očkovani po roku stal chory maly človiečik
syn mi ležal po MMR 4 tyždne v nemocnici a dalšie 5 roky bol pod dohladom neurologa a dakujem len bohu alebo zazraku že neostal s pioškodenym mozgom - je to potvrdene na zaklade kekars vyšetreni že to bola reakcia na vakciny
dcera mala 2 krat po očkovani fsilne febrilne krce posledne len vdaka rychlej lekars. pomoci prežila
takže ja presne viem o čom tu puišem a preto tuto tematiku mam dokonale preštudovanu a vam všetkym ktori tuu tak vehementne zastavate neškodnost vakcin želam ak mate deti a vnukov nikdy nemuseli bezradne pozerat ako ich to svinstvo zničilo
trakže takto mila pani ...nebojujte tu za neškodnost vakcin lebo to može postihnut aj vaše potomstvo lebo ako sa vravi - zakon schvaôlnosti
a čudujem sa že tak vehementne tu obhajujete niečo že neexistuje ked si možte prejt na ine forum a tam čitat pribehy vašich kolegyn mamičiek ktore maju problemy a choroby po očkovani
prečitali ste si pribeh mamičky a malej zda sa mi Simonky ktora po očkovani dostala rakovinu?
prečo hadžete tu hocijake linky - pozrite si len na vedlajšie forum a ako zdravo rozmyšlajuci človek by som sa bala vypustit z ust tvrdenia že je to nezmysel že vakciny neškodia
su to vaše rovesničky - hanbite sa takto ich neludsky uražsat...ale na každeho dojde aj na vas
@tobinko11 mohli by ste napisat aj kolko rokov ma Vas syn, resp. kedy bol ockovany vakcinou MMR?
@tobinko11 moj ludsky pribeh je ten, ze sme ockovani vsetkymi povinnými vakcínami podla ockovacieho kalendara prislúchajúceho roku narodenia. Nie som ockovana proti sezonnym ochorenia, lebo zatial sa nepovazujem do rizikového jedinca. Ak nim budem, tak zvazim vsetky pre a proti a po dohode s lekarom sa rozhodnem. Nemame ziadne následky okrem ziskanej imunity. Moj brat, vtedy trojrocny takmer neprezil komplikacie osypiek. Nastastie to na nom nezanechalo ziadne trvale následky, ale strabil sa z toho viac ako rok. Moj syn dostal kiahne ako dospely. Mali dost tazky priebeh. Zial jemu sa kiahne v detskom veku vyhli a nedoslo mu, ze ked mam manzelku ucitelku je tu moznost prenosu infekcie. Ak by bol tak informovany ako je dnes, tak sa urcite dal zaockovat. Preto som rada, ze som zaockovana, ze moje deti su zaockovane povinnými vakcínami a kazdemu, kto sa ma spyta Ockovat, neockovat? odporucam ockovat.
Preto som za ockovanie, preto budem voci tebe v opozicii. Mna presvedcil aj zivot aj to co som si k tomu nastudovala, ze ockovat je dobre. A co citam v poslednej dobe o epidémiách preventabilnych infekcnych ochoreni, ktore vazne ohrozuju zdravie a zivoty deti, budem dalej podporovat a propagovat ockovanie. A budem poukazovat velkou cervenou sipkou na jedincov, ktori siria dezinformacie o ockovani, infekcnych chorobách a následkoch. Ci uz ockovania alebo ochorenia. Aj ked ti, co bude moja cervena sipka namierena to budu povazovat ze urazku a aroganciu z mojej strany.
A co sa tyka toho vami strasne preberaného zakona: V tejto spolocnosti plati princip demokracie. Dufam, ze definiciu demokracie poznas: Demokracia v prenesenom zmysle znamená uznanie zásady podriadenia sa menšiny väčšine a sústavu organizačných princípov, dovoľujúcich skutočné uplatnenie vôle väčšiny.
@adsumus
no vieš ak by bolo preukazane že neexistuje žiade vedlajši učinok vakcin - čož púo prečitani pribalov letsaku je jasne že su škodôive - tak potom by som nenamietala ak mate chut sa dat očkovat ...nech sa pači
..vy sa tu ohanate stale epidemiami ktore vypuknu ak sa prestane očkovat nie ja ...takže ak sa vam zda že je potrebne očkovat proti napr . Tetanu ktory ako ste sdami predtym uviedli nebol cele desdatročia u nas a ani v EU ..a myslim že 2 pripady v r 2002 nuie je žiaden dovod aby sa to svinstvo pichalo zaradom všetkym detom
nemyslim si a som tvrdo proti tomu aby sa očkovalo plošne prooti chorobam ako osypky - ktore sa bežne vyskytuju aj v očkovanej populacii a je ich par desiatok pripadov čož nepokladam za epidemiu a nutnost očkovat celoplošne - ved na ine bakterialne choroby zomioera na svete stonasobne viac ludi a deti ako na choroby ktore tu chcete prezentovat ako zabijacke a musi sa celoplošne očkovat
nepredliožili ste mi jediny padny dovod pri minulej debate na tuto temu ktorym by ste podporili a odovodnilin potrebu celoplošneho očkovania
a čo sa tyka toho že stale epidemie- no prepačte ale pokiaôl je prukazane - vysoka škodlivost vakcin a su obete na životoch tak si myslim že v tom pripoade by sa malo pristupit k plošnemu očkovaniu len ak by ta choroba bola celosvetovo rozširena a hrozilo vypuknutie epidemie
šak nakoniec by to vtedy aj stačilo pretože ta vaša tzv, istota že ste chraneny proti chorobe vakcinov - tak teda obdivujem vaš optimizmus alebo žeby hlupost?...
ved sami viete že vakciny nevytvaraju imunitu ...iba protilatky a preto vas nechrania pred danou chorobou čož sa prejavuje aj na tom že aj vy Očkovani ochoriete na danu chorobu....
ved prečo inač sa picha tetanovka v pripade urazu ked ste predtym boli nočkovany par rokov dozadu?:...
@tobinko11 v zivote som nepisala o neskodnosti vakcin. Vzdy som pisala, ze prinos je vacsi ako strata.
Mrzi ma vas pribeh, ale zial, nikto exaktne neobjevil a nedokazal pricinu autizmu. Ockovanie moze byt spustacom, rovnako ako chripka alebo sok. Vedu sa o tom siahodlhe studie na obrovskych vzorkách ludi ockovanych, neockovanych, s autizmom, bez neho a zatial nikto nedal jasnu odpoved preco vznika autizmus. A uz vôbec nie, ze ho zapricinuje ockovanie.
Ale ja vas chapame, ze vy ste si uz odpoved nasli. Lenze cca pred 100 - 50 rokmi (ked sa po svete zacalo plosne ockovat) sa autizmus ako taky ani nediagnostikoval, takze sa odvolavat na to, ze po zavedeni ockovania stupol pocet autistov je zavadzajuce, pretoze pred tym neboli diagnostikovani, takze nemohli byt ani evidovani. Rovnako mozme povedat, ze po zavedeni plosnej distribucie zemného plynu po Europe stupol pocet autistov. Je to rovnaka od veci axioma, na ktorej mozme rozvijat dalsie studie.
@zuzkaanicka
no je dospely a verte mi po tych skusenostiach viem presne akou vakcinou bol očkovany.. 😝 😝 😝
nebojte to si lahko zapamatate aj vy ked sa vam to stane lebo to sa neda zabudnut
a nechcete tu predložit aj lekarske spravy?? 😀 😀 😀 😀 😀
keby sa ma to netykalo tak tu by som netravila svoj volny čas ...robim to preto lebo nutia mamičky očkovat deti bez toho aby boli vyšetrene poriadne , deti ktore su nedonosene a mali by mat osobitny očkovaci kalendar očkuje sa dieta ktore je vyslovene chore ale lekarka aby splnila svoj limit predsa nuti mamičku k očkovaniu aj ked sa vyrazne zvyšuje riziko poškodenia a vedl. učinkov, nuti mamičku očkovat dieta aj ked predtym druhe dieta malo vyrazne vedl. učinky na vakcinu a može sa jednat o dedičnu predispoziciu , zaočkuje sa chore dieta v nemocnici bez vedomia rodičov , , a podobne svinstva ... a nakolko so prežila tie škodlive učinky vakcin začala som sa zaujimat o tuto problematiku a z toho čo som sa dozvedela z toho svinstva čo robi farmakoncern a tych podvofdoch dlhoročnych s vakcinami som bola natolko s tym zhnusena a preto aj ked sa vam zda že velmi kriticky budem tu obhajovat ludi ktori maju tie vedomosti a napriek tomu su nuteni podstupit to zo strany štaty - pokus na detoch - bud poškodi alebo nie...a to je najvačšie svinstvo ktore je pachane na detoch a ludoch zo strany tych hore a farmakoncern - lebo tu ide len o byznys a nie o ludske zdravie
takže osobne proti vam nič nemam ale nedokažem pochopit tu niektore ktore vehementne tvrdia a bojuju za bezpečnost vakcin
@zita19
ano presne tak reaguju všetci ktori presadzuju vakcinaciu a potom ked sa niečo stane vyhovaraju sa na akesi spuštače...poviem vam teda uprimne ...za tie roky som si naštudovala všetko čo sa dalo o tychto chorobach a vakcinach ....jednoznačne je dokazane že dieta ktore sa vyvija v porioadku je do roka zdrave , smeje sa , chodi a pod a po podani vakcin sa zmeni na tien a ruinu tak nech mi tu nikto nehovori o nejakych spuštačoch
každy lekar vam potvrdi že dieta ktore sa narodi v poriadku neprejavuje sa u neho žiadna porucha - lebo u 1 roč dietata je to pre odbornika vifditelne - ma bezne detske choroby - tak neexistuje žuiadny spuštač AUTIZMU ako tvrdite chripka a pod - to nie je možne z toho autizmus nemože vyvolazt ...jedine čo vy&vola autizmus a poškodenie mozgu je to že dieta ma za sebou už hromadu daVOK SVINSTIEV A HLINIKA ORTUTE A POD ...JEHO TELIčKO TO EšTE JAK TAK ZVLADA ALE NAKONIEC PRIODE mmr A TO HO DORAZI ..DETSKY ORGANIZMUS SKOLABUJE ...TAK JE TO MILA PANI ...žIADNY INY SPUšTAč OBYčAJNEJ CHOROB NEMOžE VYVOLAT LEN TAK PRE NIC ZA NIč U DIETATA - ZDRAVEHO AUTIZMUS
prrezo vam vravim ..nikto z vas nie je si isty ako dopadne to dalšie očkovanie a dodanie toho svinstva do už aj tak zataženeho telička dietsata a ako zareaguje nabuduce ...nikto z vas nema istotu ,...preto som znechutena tu z toho ako tvrdošijne obhajujete neškodnost vakcin a uražate a vysmioevate sa ludom ktori maju iny nazor ....preto vas stale upozornujem na to že kaťdemu z vas sa to može stat ...
@tobinko11 Klameš, tetanus bol a je prítomný hlavne u neočkovaných ludí, v polsku su to až 20 prípadov ročne. Vezmeš si na zodpovednosť životy detí, ktorých rodičov teraz odhováraš od očkovania? vezmeš si na zodpovendnosť život moj alebo mojho dieťaťa, ked sa nedáme najbližšie zaočkovať prosím odpoved ako veríš tým šialenstvám, ktoré tu vyhlasuješ.
@tobinko11 nepotrebujem ziadne lekarske spravy, len ma zaujimalo, aky je Vas syn stary, kedze trojzlozkovou vakcinou sa na Slovensku povinne ockuje od roku 1992, samozrejme, dospely uz moze byt 😉
Je ale zvlastne, ze neustale tu pisete o tom, ako chcete diskutovat, pritom kazdu otazku, ktoru Vam ktokolvek polozi, oznacite za nevhodnu, urazlivu a co ja viem aku este ... a kazdemu odpovedate dost zvlastne, v podstate neodpovedate na to, co sa Vas ludia pytaju, ale na nejake fiktivne (zrejme Vam vyhovujuce) otazky 😖
Mate tie svoje tvrdenia podlozene naozajstnym vyskumom? ... teda, cerpate tie informacie z vedeckych publikacii? ... mam na mysli recenzovane clanky, publikovane vo vedeckych casopisoch ... ak ano, mohli by ste poskytnut link? ... ak nie, tak potom su tieto Vami podane informacie asi take zaujimave, ako pre bezneho Slovaka vysledky z koridy.
@zita19
no mam, na mysli presne take mamičky ako ste vy - lebo ako iste viete a dost ste sa pobavili na moju adresu - ja som už babka -. takže mmyslim tie mamičky ktore sem tam niečo napúičšu ale ak sa nechcu natahovat , hadat alebo uražat s tymi bojovničkami za bezpečne vakciny tak radšej tu nepišu iba čitaju
tie mamičky ktore su presne tu na MMK ale v sekcii kde su detičky poškodene očkovanim alebo mali nasledky po očkovani ..a vy tym že tu tak arogantne branite očkovanie lebo je BEZPECNE . tym im ubližujete lebo oni tie chore a poškodene deti maju doma a nemusia pripady hladat tu na nete a hadzat linky ...preto vravim že hanbite sa , lebo ak niekto tvrdo a arogantne tvrdi že vakciny nie su nebezpečne nema bud zdravy rozum alebo kusik ludskosti ....
čo keby ste tie ktore tak tu presviedčaju všetkych o neškodnosti vakcin prečo sa nezapojite do rozhovoru s tymi mamičkami ktorym vakciny ubližili na tom najcitlivejšom mieste a prečo sa nepytate najprv na ichj skusenosti ale tu trepete nezmysly ...
nechcela som vam pisat moje skusenosti ale som z tych hlupych argumentacii v prospech vakcin znechutena
@tobinko11 OPAKUJEM: NIKDE SOM NEPISALA, ZE OCKOVANIE NENESIE RIZIKA!!!!! Vzdy pisem, ze prinosy prevazuju nad rizikami. Citajte laskavo s porozumenim, nie podla slovenského porekadla: Co sa babe chcelo, to sa babe snilo.
Ja sa snazim citat vase prispevky s co najvacsim porozumenim, aj ked je to niekedy dost problematicke.
No nic, idem povesat predlo, napchat umyvacku a potom sa budem venovat zmysluplnejsim diskusiam ako je ta sa vymi.
Prajem dobru noc!
@adsumus
vieš dam tu tvoje predchadzajuce štatistiky ..kde si sama pisala že tetanus sa naposledy objavil v počte 2 v r 2012 ..odvtedy tu nebol ...predložim aj tvju štatustiku WHO ..kde za posledne roky sa tetanus vobec nevyskytoval....to su všetko tvoje predložene štatistiky takže na tvojom mieste by som čitala čo pišem predtym ...vieš ak neklameš tak nemaš problem s tym odpovedat bez toho aby si napisala protichodnu odpoved ...ale u teba sa stava často že niečo napúišeš ako fakt a po par snoch to zneguješ ...tak vieš takžko si pamatat nie vlastne nazory a k tomu hluposti
takže púozri sa patr dni dozadu a nezavadzaj - neklam
@tobinko11 Je mi úprimne ľúto Tvojho vnúčika. Ale @zita19 nepísala, že vakcíny sú neškodné! Napísala, že ich benefit prevyšuje riziko. A s tým súhlasím. Ty si si vinníka choroby Tvojho vnúčika našla, zosobnila si si ho v očkovaní, Tvoj postoj je preto pochopiteľný. Ale neurážaj maminky, ktoré nezdieľajú Tvoj názor.
@zuzkaanicka
😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
viete ja odpovedam presne na otazky a dost konkretne a rozvlačne ako to tu kritizuju 😀 😀
a čo sa tyka deti tak to mam široky vekovy zaber a to čo tu tvrdim mam potvrdene lekarskou diagnozou takže nebudem to tu rozoberat ....
nepisala som to tu poreto ...chcem len aby niektore z vas už konečne pochopili že nie je tak uplne pravdou čo tu tvrdite a existuju skutočni ludia ktore maju zle skuisenosti s vakcinami a nie su to len čisla kdesi zo sveta ...ale to si poizrite na roznych strankach - aj za očkovanie - kde ludia pohoršene pišu svoje pribehy s vakcinami
a nie toto tu ...bez pardonu neprijat a neakceptovat žiaden iny nazor ..viete ako sa tomu vravi??? 😀 😀 😀
@tobinko11 no, ale ziaden iny nazor neakceptujete prave vy 😝 ... darmo tu davate vyrehotanych smajlikov 😝 ... pochybujem, ze sa najde na MK niekto, kto vas berie vazne ... zhovadili ste sa uz naozaj dokladne.

@tobinko11 kedze nie som natolko jesitna aby som sa tvarila ako superodbornik a davala tu informacie, o ktorých nie som presvedcena, ze su pravdive a relevantne nedavam tu ziadne lnky. Nepotrebujem sa tvarit ako superodbornik aby som si vylepsila ego.
Podla mna bohate staci, co som tu prezentovala. Za tym si stojim. Nie som typ riaditelky zemegule a prilahleho vesmíru.
Ak sa citite urazene, je to vas probelem. Lebo vyrovnany a nejesitny clovek nepotrebuje k zivotu bezduche lichotky v pohode znesie aj kritiku. Dokonca opravnenej kritike sa potesi, lebo mu pomoze odhalit chyby o ktorých nevie a pracovat na sebe.
A co sa mojej osoby tyka, ja vas naozaj nepotrebujem zhadzovat. Vy to zvadate v pohode aj samoobsluzne.