icon

Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti

adsumus
9. máj 2013

Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:

"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."

Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/

Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?

kvieta
20. sep 2014

@sirinka To vyjadrenie Dr.Hnízdila v príspevku nad "Tebou" je čerstvejšie... zdá sa mi, že už má v tom jasnejšie ako v r. 2010... ( z toho r. je Tvoj príspevok... ) Čím to asi bude... faktami?😉

adsumus
autor
21. sep 2014

@kvieta Prečítaj si to celé, on má jasno v otázke očkovania, sirina si vybrala zasa len to,čo jej pasuje. Pán doktor dalej v tom texte od nej uvádza:

"Nebýt očkování, mnozí z nás by nežili. Podlehli bychom obrně, záškrtu, černému kašli, tuberkulóze a dalším infekčním chorobám. Úplné odmítání očkování nebo přenesení odpovědnosti za něj na rodiče, je stejně nebezpečné, jako vyvolávání paniky a mediální tlak na občany, aby se nechávali očkovat proti různým sezónním virózám. Fanatizmus je nebezpečný v jakékoliv podobě. Podle mého názoru by proto mělo zůstat ze zákona povinné pouze základní očkování: hexavakcína, zarděnky, spalničky, tuberkulóza pak jen u rizikových skupin nebo v rizikových oblastech, například imigranti."

http://blog.aktualne.cz/blogy/jan-hnizdil.php?i...

sirinka
21. sep 2014

@adsumus
@kvieta neviem, nakolko sa pan doktor tejto problematike venuje do hlbky, kedze sam priznava, ze v tejto otazke jasno nema. Ine ako toto vseobecne vyjadrenie ohladom ockovania som od neho necitala, jeho deti predpokladam podstupili ockovanie v case, kedy aj on este posobil ako klasicky lekar a o tejto teme sa ani tolko nediskutovalo.
Ale je mi to v podstate jedno, mne sa pacia jeho vyjadrenia na temu zdravotnictva a jeho fungovania.

adsumus
autor
21. sep 2014

@sirinka Tebe je v podstate jedno, čo kto tvrdí alebo netvrdí, podstatné je, čo tvrdíš TY, že on tvrdí alebo netvrdí, že? 😀

Dominika Pudilová: Dobrý den, ráda bych se zeptala, jaký máte názor na všemožná očkování kojenců proti pneumokokům, rotavirům apod. Jsou potřeba, mohou se ty děti nakazit, či je to pouze reklamní tah pojišťoven a farm. firem? A jaký máte názor na povinné očkování hexavakcínami např. proti žloutence typu B, kterou se kojenec prakticky nemůže nakazit.. Mockrát děkuji.

MUDr. Jan Hnízdil: ve své rodině dbám na základní povinné očkování děti, nikdy jsem se sám nenechal a nenechal očkovat své blízké proti různým ptačím, prasečím a jiným infekčním chorobám, u nichž soudím na velký komerční tlak faramafirem

http://www.ceskatelevize.cz/porady/10274470705-...

sanym
21. sep 2014

@adsumus ved rotavirus a pneumokoky v cr povinne nie su, ci? A odpovedal jej, ze dba na zakladne povinne ockovanie, takze ja som to pochopila tak, ze pneumokoky ani rotavirus neockuje.

adsumus
autor
21. sep 2014

@sanym určite aj takí sa nájdu, čo to pochopia, že preberaná osoba neočkuje vôbec, ale s tým už asi nikto nič nenarobí.

kvieta
21. sep 2014

@sirinka Tancuj tancuj vykrúcaj...😀

@adsumus Je "obdivuhodné", ako si vedia účelovo povytrhávať z kontextu čo im pasuje proti očkovaniu... a keď to náhodou nevyjde, tak aj názor na zdravotníctvo postačí😉...

sirinka
21. sep 2014

@adsumus uz zase ta tvoja demagogia. Pisem, ze ma zaujima jeho pohlad na stav zdravotnictva, nie na ockovanie, kedze vsetky jeho vyjadrenia sa nesu presne v tomto duchu... Nikomu priamo ockovanie neodporuca, stale hovori o tom, ze jeho rodina ma zakladne povinne ockovanie. No hexavakcina ci prevenar to vzhladom na jeho vek a vek jeho deti nebudu napriklad. Navyse neustale spomina tlak fatmaceutickych firiem, neviem podla coho sudi, ze ten tlak je vyvijani len smerom nepovinnych ockovacich latok a ci skutocne vidi opodstatnenie rozsirovania povinnych ockovani v porovnani s casom, kedy ockoval on svoje deti a ci skutocne veri, ze tymzo smerom tlak farmaceuticke firmy nevyvijaju, ked tak vehementne presadzuje svoj nazor o korupcii a zaujatosti celeho zdravotnickeho systemu. Neviem, ci z jeho strany nejde iba o alibisticke vyjadrenia, kedze rodina uz ma povinne ockovanie davno za sebou a teda on sam nie je postaveny pred volbu.

sirinka
21. sep 2014

@kvieta nepotrebujem sa vykrucat. Pokial by hned aj tento lekar ockovanie odporucal v kazdom svojom rozhovore, pre mna je zaujimavejsi jeho pohlad na fungovanie zdravotnictva. V tom duchu sa niesol aj prispevok, ktory som tu pridavala, nemozem za to, ze niekto je tak fanaticky zaujaty ockovanim, ze o inom nedokaze diskutovat a jedine, co ho zaujima v zdravotnej oblasti su vakciny. Netreba zabudat, ze ked tu zdielam niekoho nazor, neznamena to automaticky, ze suhlasim s kazdym jeho vyjadrenim a tvrdenim.

sanym
21. sep 2014

@adsumus preco, nieco na mojom chapani nesedi? Myslim si ze jeho vyjadrenie je uplne jasne. Ja nemam cas googlit, vychadzam len z citacii ktore si poskyrla vyssie

kvieta
21. sep 2014

@sirinka " ...pre mna je zaujimavejsi jeho pohlad na fungovanie zdravotnictva. V tom duchu sa niesol aj prispevok, ktory som tu pridavala..."

No táto veta Dr. Hnízdila, ktorú si uviedla ako sprievodnú k danému linku je vcelku výstižná a korešponduje s tým Tvojim tvrdením:
"Přestože jsem lékař, v otázce očkování nemám úplně jasno a dotazy pacientů mne uvádějí do rozpaků"

Hneď je deň krajší😀

sirinka
21. sep 2014

@kvieta jasne, prispevok o 20:09 si ucelovo prehliadla, vyselektovala si si radsej rovno uz moju reakciu na prispevok od adsumus... Zlodej krici, chytte zlodeja.... Dakujem, pobavilo 😉

kvieta
21. sep 2014

@sirinka Keď myslíš...😀

sanym
21. sep 2014

@kvieta tak teraz si sa trošku sekla. Prvý príspevok @sirinka na túto tému bol tento: "Ako sa vám žije mimo oficiálneho medicínskeho systému?
Slobodne. Som rád, že som z toho starého vystúpil. Je založený viac na liečení chorôb ako na uzdravovaní. Lekár je v ňom finančne motivovaný k tomu, aby sa správal ako opravár. A pacient nie je motivovaný k aktívnej starostlivosti o vlastné zdravie. Tadiaľ však cesta k zdraviu nevedie. Páči sa mi model, ktorý fungoval v dávnej Číne - vladár platil svojho lekára len vtedy, kým bol zdravý. Keď ochorel, platiť prestal. K takejto zmene motivácie by som chcel dospieť. Byť platený za to, že radím ľuďom, čo majú robiť, aby boli zdraví."
Kde tam vidíš niečo o očkovaní? Očkovanie tu priplietla až adsumus v ďalšom príspevku.
Ach, jaj. 😖

kvieta
21. sep 2014

@sanym Podľa Teba správne vypichla tú vetu z toho článku, hej? Táto veta vystihuje základný postoj Dr. k ? očkovania, áno? A nakoniec na svoju obhajobu napíše v ďalšom príspevku, že nevie, či neide z jeho strany o alibizmus😀 Jóóój, dievčatá... srandičky... idem dovariť nedeľný obed, lebo z týchto príspevkov sa nenajeme, aj keď celkom dobre pobavíme😀

aristka
21. sep 2014

@petot pár rôčkov dozadu sa nerobil ,až po našich urgenciach ako personálu ,keďže robíme z biol .materiálom sme si vydupali ,že pri nástupe do špitála sa robia aj tieto odbery ,ale je to len pár rôčkov,nie odjakživa ,fakt by ma zaujímal o,kde si zobral tie čísla .....

sirinka
21. sep 2014

@sanym ockovaci fanatizmus 😉 to sa potom tazko chape, ze zdravotnictvo je aj o inom ako o vakcinacii a ze niekoho by mohli zaujimat aj ine veci ako ockovacie latky...

sirinka
21. sep 2014

@kvieta ci som spravne vypichla vetu??? To podla akych kriterii prosim ta sa urcuje?

sanym
21. sep 2014

@kvieta ja k tomu už nemám čo dodať, ale som rada, že si znovu rozumiete 😉

petot
21. sep 2014

@aristka Ktoré čísla?

adsumus
autor
21. sep 2014

@sanym Na tvojom chápaní nesedí nič, je v poriadku, len to, čo tu vypisuje sirina, ked sa chlapík jasne vyjadril, že je za hexavakcínu, TBC, rubeolu a osypky a ona tu dalej veselo špekuluje, že nie je, tak to sa nedá ináč nazvať ako totálna manipulácia a zavádzanie, nemám to rada, asi vieš. ináč, tiež sa mi niektoré jeho názory páčia, ale len to povrchne, čo sme posťahovali z netu. Mám tam viaceré zhody s ním. Napríklad, že behanie je somarina.

jaron
21. sep 2014

@adsumus
možno trochu poznámka mimo témy, ale s tým behom s ním zase nesúhlasím ja - robí príliš veľké uzávery a všeobecné aplikácie (ma v tom v niečom pravdu, ale to "niečo" vzťahuje na všetko, alebo skôr všetkých)
a niekedy vyvažuje systémom, že preletí do druhého extrému
s výrazom "beh je somarina" by som sa stotožnil iba v nejakom kontexte, bez kontextu je ten výrok tiež somarina 🙂

adsumus
autor
21. sep 2014

@jaron V mojom kontexte ma konkretne po týždni začali bolieť kolená, tak som sa na to vykašlala. A to som išla len po prvé lampy a späť, neviem si predstaviť, aký dopad to môže mať na klby iných ludí, ktorí behaju denne ovela viac. Treba sa šetriť a miesto bezcielneho behania sa pokojne prechádzať niekde v prírode. Môže byť?

jaron
21. sep 2014

@adsumus samozrejme, že pre niekoho beh nie je, proti tomu sa nedá namietať, ale primeraný beh by mnohým ľuďom prospel, priniesol viac osohu ako škody, všeobecne je to jeden z viacerých možností pohybu, ktorý je dobrý

teraz to tvoje tvrdenie už ale znie lepšie, ako predtým 🙂
o tvrdeniach p. Hnízdila by sa dalo ešte rozprávať veľa, veľa, ale to by sme sa už dostali mimo témy

tobinko11
22. sep 2014

@adsumus
všetky svinstva ktore sa urobili s vakcinami boli neumyselne akože spravene ...a že su obete,,,...tak ..soorry...to sa predsa stava ...alebo nakoniec - to je učel tych vakcinacii

_Dr_Maurice_Hilleman_SV40.htmlMerck vakcína vedec Dr Maurice Hilleman priznal prítomnosť SV40, AIDS a vírusy rakoviny vakcín

Americká vláda sa otvorene priznáva, vakcíny sú vážne poškodzuje deti:

(NaturalNews) Jeden z najvýznamnejších vedcov vakcín v ​​histórii výrobcu vakcín Merck - vedec - urobil nahrávku, kde sa otvorene priznáva, že vakcín pre Američanov boli kontaminované leukémiou a rakovinou vírusy.
V reakcii na to so svojimi kolegami (ktorí sú tu zaznamenané) vypuknúť v smiech , a zdá sa, že je to na roztrhanie. Oni potom naznačujú, že preto, že tieto vakcíny sú najprv testované v Rusku, pomôžu US vyhrať olympijské hry, pretože ruskí športovci budú všetci "naloží sa s nádormi." (Tak, oni vedeli, tieto vakcíny spôsobili rakovinu u ľudí.)
Toto nie je konšpiračná teória - to sú slová top Merck vedca, ktorý zrejme nemal tušenie, že jeho záznam bude široko preskúmaná cez internet (ktorý Nechcel " t ani existovať, keď vytvoril túto nahrávku). Zrejme si myslel, by to zostať tajomstvom navždy.
Na otázku, prečo to nedostal von tlače, on odpovedal "Samozrejme nechcete ísť von, je to vedecká záležitosť v rámci vedeckej komunity." Inými slovami, vedci vakcíny pokrytie pre vedcov vakcíny. Zachovávajú si všetky svoje špinavé tajomstvo vo svojom vlastnom kruhu ticha a nie odhaliť pravdu o kontaminácii ich vakcín. môžete počuť rozhovor na: http://naturalnews.tv/v.asp?v=13EAAF22CDA367 .. . Tu je plný prepis. (Poďakovanie patrí Dr Ľan Horowitz pre nájdenie túto nahrávku a robiť to verejne k dispozícii.)

Prepis audio rozhovor s Dr Maurice Hilleman

Dr Ľan Horowitz : Počúvajte teraz hlasu z popredných svetových expertov vakcína Dr Maurice Hilleman, šéf divízie vakcína relé Merck farmaceutická spoločnosť je to problém, ktorý mal s importovanými opíc. On najlepšie vysvetľuje pôvod AIDS, ale to, čo sa chystáte počuť bola znížená z akýchkoľvek verejne dostupné informácie. Dr Maurice Hilleman : a myslím, že vakcíny majú byť považované za technológie výhodné suteréne pre 20. storočie. Rozprávač : pred 50 rokmi, kedy Maurice Hilleman bol študent strednej školy v Miles City Montana, dúfal, že by mohol kvalifikovať ako Management Trainee pre miestnu JC Penney v obchode. Namiesto toho, on pokračoval propagovať viac prielomu v vakcín výskumu a vývoja, ako ktokoľvek iný v histórii amerického medicíny. Medzi objavy, ktoré urobil v Merck, sú vakcíny pre mumps, rubeola a osýpky ... Dr Edward Shorter : Povedzte mi, ako ste našli SV40 a vakcínu proti obrne. Dr Maurice Hilleman : No, to bolo na Merck. Jo, prišiel som Merck. A ehm, chcel som sa vyvíjať vakcíny. A my sme mali divoké vírusy v týchto dňoch. Spomínate si na divokej opice obličiek vírusy a tak ďalej? A nakoniec som po 6 mesiacoch vzdala a povedala, že nie je možné vyvinúť vakcíny s týmito zatratených opice, už sme skončili, a keď nemôžem niečo urobiť budem skončiť, nebudem to skúsiť. Tak som šiel vidieť Bill Mann v zoo vo Washingtone, DC, a povedal som Bill Mann, povedal som: "Pozrite, mám problém a neviem, čo to sakra mám robiť." Bill Mann je skutočný svetlý chlapec. Povedal som, že sa tieto mizerné opice sa nadväzovať na to, keď sú uložené na letiskách v tranzite, nakladanie, off zaťaženie. Povedal, veľmi jednoducho, môžete ísť dopredu a dostať svoje opice západnej Afriky a získať africkej zelenej, priviesť do Madridu vyložiť tam nie je žiadny iný prevádzku tam pre zvieratá, pozrite sa im do Philadelphie a vyzdvihnúť. Alebo pozrite sa im do New Yorku a vyzdvihnúť, hneď vedľa lietadla. Tak sme si priviezli africkej Zelení a ja nevedel, sme import AIDS vírus v tej dobe. Rôzne hlasy na pozadí ... (smiech) ... to bol vy, kto predstavil vírus AIDS do zeme. Teraz už vieme! (Smiech) To je skutočný príbeh! (Smiech) Čo Merck nebude robiť vyvinúť vakcínu! (Smiech) Dr Maurice Hilleman : Takže to, čo urobil, ho priviedol, myslím, sme si priviezli v tých opíc, mal som len tie, a to bolo riešenie, pretože tie opice nemal divoké vírusy, ale ... Dr Edward Shorter : Počkať, prečo nie greeny majú divoké vírusy, pretože prišli z Afriky? Dr Maurice Hilleman : ..., pretože oni neboli, neboli, ale neboli infikovaní v týchto Group Holding, čo sa všetci ostatní 40 rôzne vírusy ... Dr Edward Shorter , ale oni mali tie, ktoré oni priniesli z džungle aj keď ... Dr Maurice Hilleman : ... jo, oni mali tí, ale tie boli relatívne málo, čo robíte, máte gangu bývanie ideš mať epidemický prenos infekcie v uzavretom priestore. Tak ako tak, Zelení prišli a teraz máme tie a užívali naše zásoby vyčistiť je a boh teraz som objavovať nové vírusy. Tak, povedal som, Judas Priest. Tak som dostal pozvanie od Kinney Nadácia sestry, ktorá bola na nepriateľské základy, keď to bolo živý vírus ... Dr Edward Shorter : Aha, dobre ... Dr Maurice Hilleman : Jo, skočil na Sabin kapely vozidla a požiadal ma, aby som prísť a prehovoriť na zasadnutí Sestra Kinney Foundation a videl som, že je medzinárodné stretnutie a bože, čo mám hovoriť? Ja viem, čo budem robiť, budem hovoriť o detekcii non detekovateľných vírusov ako tému. Dr Albert Sabin ... tam boli tí, ktorí nechceli vakcíny obsahujúce živý vírus ... (nezrozumiteľné) ... sústredené všetky jeho úsilie o stále viac a viac ľudí používať zabil vírus vakcíny, zatiaľ čo oni ma podporovať výskum na živých vírusov. Dr Maurice Hilleman : Takže teraz mám mať niečo (smiech), viete, že bude priťahovať pozornosť. A jé, ja myslel, že sakramentsky SV40, myslím, že sakramentsky vaculating agenta, ktorý máme, ja som len tak vybrať konkrétne jeden, že vírus má byť vo vakcínach, musí to byť v Sabin v vakcín, tak som rýchlo skúša to (smiech), a dosť istý, že to tam bolo. Dr Edward Shorter : Nech sa prepadnem, Dr Maurice Hilleman : ... a tak teraz ... Dr Edward Shorter : ... tak ste si vzali zásoby Sabin v očkovacích látok z regálu tu Merck ... Dr Maurice Hilleman : ... jo, tak to bolo robil, to bolo robené v spoločnosti Merck ... Dr Edward Shorter : ste pri jeho výrobe Sabin v tomto bode Dr Maurice Hilleman : ... Jo, to bolo robené predtým, než som prišiel ... Dr Edward Kratšie : jo, ale v túto chvíľu Sabin je stále len to obrovské poľné pokusy ... Dr Maurice Hilleman : ... no jo Dr Edward Shorter : v poriadku, Dr Maurice Hilleman : ... v Rusku a tak ďalej. Tak som ísť dole a hovoril som o zistenie, že neboli detekovateľných vírusov a povedal Albert, povedal som počúvať Albert viete, že aj ja sme dobrí priatelia, ale ja idem tam a budete sa rozčuľovať. Budem hovoriť o vírusu, ktorý je vo vašom vakcíny. Budeš sa zbaviť vírusu, sa nemusíte starať o to, to chceš zbaviť ... ale ehm, tak samozrejme Albert bol veľmi rozrušený ... Dr Edward Shorter : Čo hovoril? Dr Maurice Hilleman : ... a povedal v podstate, že je to len ďalší zmätok, že sa to rozrušilo vakcíny. Povedal som, dobre vieš, že si úplnú pravdu, ale máme novú éru tu máme novú éru detekciu a dôležité je, ako sa zbaviť týchto vírusov. Dr Edward Shorter : Prečo by mal hovoriť zahmlievanie či je to vírus, ktorý bol kontaminácii vakcíny? Dr Maurice Hilleman : ... a tam sú 40 rôznych vírusov v týchto vakcín, tak ako tak, že sme boli inaktivácie a uh, Dr Edward Shorter , ale ste neboli inaktiváciu jemu aj keď ... Dr Maurice Hilleman : no ... to je pravda, ale vakcína proti žltej zimnici mala vírusu leukémie v ňom, a viete, to bolo v dobách veľmi surovej vedy. Tak ako tak som išiel a hovoril k nemu a povedal: dobre, prečo ste obavy o tom? Tak som povedal: "Ja vám poviem, čo, mám pocit v kostiach, že tento vírus je iný, ja neviem, prečo ti to povedať, ale ja ... (nezrozumiteľné) ... Ja len, že to vírus bude mať nejaký dlhý dlhodobé účinky. " A on povedal, čo? A ja som povedal: "rakovina". (Smiech) I povedal Albert, si asi myslíte, že som blázon, ale jednoducho mám ten pocit. Tak do tej doby sme sa vzal tento vírus a dať ho do opíc a do škrečkov. Takže sme museli toto stretnutie, a to bolo niečo ako tému dňa a vtipy, ktoré sa deje okolo bolo, že "jé, my by sme vyhrať olympijské hry, pretože Rusi by byť vložené so s nádormi." (Smiech) To bolo, kde sa vakcína testuje, to bolo miesto, kde ... tak, Uhh, a je to naozaj zničil stretnutie a to bolo niečo ako téma. No tak ako tak ... Dr Edward Shorter : Bolo to lekári ... (nezrozumiteľné) ... sa zišli v New Yorku? Dr Maurice Hilleman ... no nie, to bolo u sestry Kinney ... Dr Edward Shorter : Sestra Kinney, vpravo ... Dr Maurice Hilleman : ... a Del Becca (sp) vstal a predvídal problémy s týmito druhmi látok. Dr Edward Shorter : Prečo sa to dostať von do tlače? Dr Maurice Hilleman : ... no, myslím, že som si nespomínam. Nemali sme žiadnu tlačovú správu o tom. Zrejme nechcete ísť von, je to vedecká záležitosť v rámci vedeckej komunity ... Hlas novinár : ... historické víťazstvo nad chorobou desivé dramaticky rozložené na U Michigane. Tu vedci ohlasovať novú lekársku veku s monumentálnou správ, ktoré dokazujú, že vakcína Salk proti detskej obrne ochromujúce byť senzačný úspech. Je to deň víťazstva pre 40 rokov starý Dr Jonas Salk E vývojárov vakcíny. Ten tu prichádza s bazalkou O'Connor hlavu Národná nadácia pre detskú obrnu, ktorá financovala testy. Stovky novinárov a vedcov zhromaždili z celého národa zišli na významnom oznámenia .... Dr Albert Sabin : ... to bolo príliš show, to bolo príliš Hollywood. Bolo príliš prehnané a dojem, v roku 1957 to bolo, nie v roku 1954, ktorá bola daná bola, že problém bol vyriešený, detskej obrne bol podmanil si. Dr Maurice Hilleman : ... ale aj tak sme vedeli, že to bolo v našom semienok z výroby vakcíny. Že vírus vidíte, je jedným z 10000 častice nie je aktivovaný ... (nezrozumiteľné) ... bola to dobrá veda v tej dobe, pretože to bolo to, čo si urobil. Vy ste sa starať o týchto divokých vírusov. Dr Edward Shorter : Takže ste zistili, že sa nie je inaktivovaný vo vakcíne Salk? Dr Maurice Hilleman : ... Presne tak. Takže ďalšia vec, viete, že je, 3, 4 týždne po tom, čo sme zistili, že tam boli nádory objavovať na týchto škrečkov. Dr Ľan Horowitz : Napriek AIDS a leukémie sa náhle stáva pandémiou z "divokých vírusov" povedal Hilleman, je to "dobrá veda" v tej dobe. NaturalNews ďakuje Dr Ľan Horowitz pre odhaľovanie tento rozhovor z národných archívov, a ako sa to uvoľní takže verejnosť môže dozvedieť pravdu o smrtiacej vakcíny priemyslu.

sanym
22. sep 2014

@tobinko11 nehnevajte sa, ale toto sa naozaj nedá čítať. Radšej dajte len link na ten-ktorý príspevok, lebo tento prekladačový preklad je veľmi rušivý a som si istá, že tým pádom vaše príspevky každý preskakuje.

tobinko11
22. sep 2014

@sanym
dakujem ...budem sa snažit ...
no v kratkosti je to prepis rozhovoru kde sa popredni predstavitelia farmakoncernu MERK dobre bavia na tom že vakciny su infikovane virusom vyvolavajucim rakovinu , aids a pod ...takže to len taka maličkost ..ved my sme len dalšimi pokusnymi kralikmi ich vakcin

zita19
22. sep 2014

@tobinko11 tento rozhovor bol v konikovskych (ne)ocko temach citovany, linkovany mnoho krat.
Ale v takom prisernom Googel Translator preklade este nie. Clovek znaly problematiky a terminologie, aj ked jeho jazykove zrucnosti nie su na vysokej urovni by si dal tu robotu a pred tym ako nieco niekde pod svojim menom vyplacne, podrobil by preklad korekture. Gramatickej, terminoogickej aj stylistickej. Spravil by to uz len pre to, aby citatelovi neunikala podstata problemu... Uz aj lenive ziacstvo stredných skol, ktore svoje eseje a projekty vyraba ako kompilaty textov skopírovanýchz internetu a prelozenych ujom Googlom si dava velky pozor na to, aby ich na takejto triviálnej chybe ucitelia nenacapali... Takze mozme sa na zaklade vami pridanych prekladov len dohadovat kde mate prave vy "big gaps". Jazyky (cudzie aj ten nas spisovny), biologia, imunologia, infektologia. farmacia a medicina vseobecne,...
Musim skonstaovat, ze neposkytli ste nam nove informacie. Vasa snaha sa minula ucinkom. Ak ste to dali pre tych co sa v tejto problematike este neorientuju, tak to je este horsie. Taki maju z vasho prekladu v hlave zatmenie...

tobinko11
22. sep 2014

@zita19 😀 😀 😀
no vieš každy vzdelany človek nebude mat problem prečitat tie akože motanice - ved neviem čo tam nie je k pochopeniu?????- vaciny infikovane rakovinou a pod ....

no a nakoniec ..je to verejny znamy škandal takže nie je to z mohjej hlavy a nakolko ja saom objektivna tak ja preberam na rozdiel od vas poznatky z akychkolvek stranok a robim si na zaklade toho svoj vlastny nazor ktory vy ako to tu viidime vobec nemate
pokial si čitam dozadu tak napr čo sa tyka teba nenapisala si tu jedinu tvoju myslienku a nazor na to čo sa tu deje v SK ale jredine čo si pisala tak hanlive slova a kritiku...žiaden poznatok alebo vedomosti z tvojich ust nevyšli ..takže poprosim ta ..najsamprv tu niečo sama z vlastnej hlavy napiš alebo niečo najdi na nete a potom tu to daj a možeš kritizovat ...ale pokial nie si schopna žiadneho normalneho komentara k danej teme tak sa prosim ta zdrž kritiky ostatnychn ...lebo vieš ako sa hovori ...ten čo to ma v hlave nepotrebuje uražat a zhadzovat druhych ...to potrebuje ten čo ine nedokaže