Zodpovednosť za odporúčania v zdravotnej oblasti
Austálsky parlament práve prerokúva zákon, ktorí bude vyžadovať, aby alternatívni liečitelia ale aj antivakcinisti niesli zodpovednosť za rady, ktoré poskytujú občanom v otázkach zdravia. V praxi sú totiž chránení takouto formulkou, ktorú uvádzajú pri všetkých informáciách, ktoré poskytujú:
"© 2010-2013 Občania za slobodnú voľbu v očkovaní | Tento článok môžete voľne použiť na nekomerčné účely, ak uvediete zdroj.
Obsah článku je názorom autora a je určený výlučne na informovanie verejnosti.
Nesmie sa chápať ako lekárske odporúčanie. Autori nepreberajú zodpovednosť za prípadné škody."
Viac tu: http://www.slobodavockovani.sk/
Znamená to, že občania, ktorých zdravie bolo vďaka ich radám poškodené sa nemajú na koho obrátiť. Vieme, že na Slovensku existuje Úrad pre dohľad nad zdravotnou staroslivosťou( http://ekonomika.sme.sk/c/5925157/na-lekarov-a-...), kde sa môžu občania obrátiť ak nie sú spokojní s lekárskou starostlivosťou. Nemali by rovnakú zodpovednosť niesť aj antivakcinisti, homeopati, chiropraktici a ďalší alternetívní liečitelia?
@mariosmykal je v poriadku, aby ziadal odo mna niekto, nech mu dam pokoj a pritom on, konkretne @adsumus reaguje na moj prispevok sposobom utociacim na moju osobu, oznaci ma a pise o mne urazlive veci? Dakujem!
Co urobia admini s ludmi ako ja, že tu dávaju informácie zo zahraničia, ktoré s nepáčia antivaxerom? Daju ma dole? Dnes sa modlím aby sa tak nestalo.
https://www.youtube.com/watch?v=nHitW9IJ4YQVelmi smutny clanok; neurologicka povolila ockovanie epileptického chlapca a ten upadol do komy http://usti.idnes.cz/chlapec-z-roudnice-je-v-ko...
Rodicia tak mozu zhanat pet flase, stat sa na nich uplne vykaslal.
@tin007 Môžem poznať tvoj názor na fakt, ktorý potvrdil Britský sud, že britská antivax kampan., stála a stojí na tvrdeniach matky, ktorá klamala ohladom zdravotného stavu svojho dieťaťa? Ze tvrdila celému svetu, že poškodenia jej syna spôsobilo očkovanie a pritom to spôsobilo ochorenie vírusového pôvodu, ktoré malo dieťa 8 mesiacov pred MMR? Máme toho plný net aj so sudnym rozhodnutím, velmi smutné čitanie.
http://www.thesundaytimes.co.uk/sto/newsreview/...
http://leftbrainrightbrain.co.uk/2014/10/12/bri...
@tin007 ja neviem, ale v tom článku sa mi to zdá také neisté, píše sa tam:
"Večer po naočkování přišel silný záchvat, a bohužel ve chvíli, kdy syn večeřel. „Začal se dusit, bez kyslíku byl asi čtyři minuty,“ popisuje matka kritické okamžiky. Následoval převoz záchrankou do litoměřické nemocnice a helikoptérou do Ústí."
neviem, či pri danej diagnóze nemávalo záchvaty aj predtým, ale bol teraz väčší, alebo bol teraz prvý krát? to zostáva otázkami
a druhá vec je - nedošlo k poškodeniu následkom času bez kyslíku? čiže nie dôsledkom očkovania, ale dôsledkom dusenia po záchvate, ktorý možno bol a možno nebol dôsledkom očkovania (z tohto článku to nie je celkom isté a ako poznám masmédia, ide skôr o senzáciu, často píšu o neistých veciach, ako keby boli isté a jasné a pod.)
A ešte jedna vec - je veľká škoda, že matka nedokázala dať prvú pomoc pri dusení, nemuselo to byť 4 minúty. Viem, že je to stres, nechcem matku odsudzovať, skôr je mi to ľúto. Mne sa stalo tiež, že mladšia dcéra kvôli tomu, že poriadne nežuvala, sa začala dusiť zemiakom, ešte k tomu jedla cviklu, takže začala vypľuvať červené sliny, tak to bolo už celkom ako z hororu, nevedel som, čo sa deje, trvalo to možno len pár sekúnd, ale ako keby to bola večnosť. Ešteže sme v práci mali kurz prvej pomoci a nakoniec som ju rýchlo zobral, položil na koleno dole hlavou, trochu buchol do chrbta a bolo po dusení, len šok samozrejme trval dlhšie. Dokonca som to pobabral, v jej veku som ju už nemal dávať dole hlavou, ale zozadu objať a stlačiť rukami. Ale v tej chvíli to bolo fuk a som rád, že pomohlo aj to, čo som urobil.
@jaron vzhľadom k tomu že mám dcéru eplileptičku , môžem povedať že záchvat môže prísť hocikedy a nemusí sa nájsť ani provokujúci faktor , takže môže prísť v čase očkovania , medzi očkovaniami , po očkovaniach a nemusí byt ani determinovaný očkovaním . Proste príde a vy neviete na čo mozog reagoval.
Moja staršia dcéra je očkovaná na všetko okrem čierneho kašľa o tom som tu už písala. Neviem v akom stave bol ten chlapček s epilepsiou ale neverím tomu že ak by mal nekompenzovatelnu epilepsiu že je neurolog taký debil a doporučí očkovanie.
Samotný záchvat mozog vyslovene deštrukčne nezasahuje a v drvivej väčšine sa človeku nič nestane , pokiaľ nejde o status epileptikus s následným opuchom mozgu . Problém ktorý nastáva je predovšetkým ak je znížený prísun kyslíka dlhodobejšieho charakteru .
@jaron Môjho manzela sesternica je epilepticka; ked ma zly mesiac, ma zachvat takmer kazdy den. Ma jasne zakazane akekolvek ockovanie. Taktiez velmi striktne v nemocniciach zvazuju, ake lieky jej budu podavat a celkovo aku liecbu, len aby nedrazdili epilepsiu.
Ten chlapcek nemal byt v prvom rade vôbec ockovany, ved sa tam uvadza, ze pediatricka chcela vyjadrenie neurológa a celkove ockovanie mali posunute. V cechach je podobna epidemiologicka situacia ako u nas, podla mna riziko ochorenia na niektoru vaznu chorobu, proti ktorej sa ockuje, je ovela nizsie ako riziko neziaducich ucinkov, ci komplikacii.
@maminuska ešte by som poopravil svoj vlastný komentár, neviem, či príčina dusenia bola v samotnom záchvate, a nie, že niečo pri tom dieťa jedlo a jedlom sa drhlo, ak to nebolo jedlom, tak samozrejme moje poznámky o prvej pomoci sú mimo, pretože ide o inú príčinu dusenia, ako som riešil ja
je tam písané, že práve dieťa jedlo, ale presnú príčinu sa samozrejme iba zo spravodajských článkov nedozvieme
@tin007 s tým samozrejme súhlasím, nevyznám sa v kontraindikáciách očkovania, kedy je lepšie ho (v určitej miere) oddialiť, alebo vylúčiť, ale samozrejme viem, že také prípady sú, ako aj napr. už spomínaná epilepsia
len z toho článku nie je príliš jasné, že naozaj bolo príčinou kómy očkovanie
@tin007 na Slovensku sú epileptické deti bežne očkované , okrem čierneho kašľa. Hovoríme o kompenzovateľnej epilepsii , dobre zvládnuteľnej liekmi . Tieto deti nemajú v drvivej väčšine žiadne problémy. Rozhoduje o tom neurolog.
A potom je nutné rozlišovať o aký druh epilepsie ide, tu to ani nebolo popísané či má epilepsia organicku príčinu alebo je idiopatická, či sa jedná o spánkovu epilepsiu , či mal generalizované záchvaty alebo fokálne ....
@jaron Zjavne mal opakovane zachvaty; nie iba nieco jednorazove v minulosti, po vysetreni a bez zmien na EEG: „Milánek trpěl epilepsií, proto měl opožděné očkování. Lékařka chtěla před hexavakcínou potvrzení od neurologa, že to zvládne. Nezvládl,“ vypráví. V Sk je opakovana epilepsia, resp. nestabilizovana forma epilepsie kontraindiakciou ockovania.
@tin007 nevieš aku , zrejme dostal acelulárnu .
Opakované záchvaty sa nerovná nestabilizovaná epilepsia . Hodnotí sa frekvencia , časový rozostup , ťažkosť záchvatov , nález na EEG a jeho historia.
Epilepsia je zrádna v tom že nikto nevie kedy to príde ,niekedy je záchvat vyprovokovaný - choroba, nedostatok spánku , stres alebo príde z absolútneho zdravia a psychickej pohody.
Takže ano mohol byt aj vyprovokovaný očkovaním ale kľudne mohol prísť ako blesk z jasného neba a smola bola práve v tom že jedol, upadnutie do komy mohlo prísť ako následok nedostatku kyslíka ale aj statusu s následným opuchom mozgu.
@tin007 deti ako moja dcéra , rok narodenia 1995 a trocha mladšie ročníky v deckom veku mali byť očkované vakcínou ktorá neobsahovala vôbec čierny kašeľ , jednalo sa vtedy o takzv.šetriacu vakcínu , teraz je u detí používaná acelulárna vakcína ktorá je ďaleko šetrnejšia ako pôvodná vakcína.
U stabilizovaných detí sa očkuje touto acelulárnou vakcínou - samozrejme po odobrení neurológom .
To čo je popísané v tom článku je dosť tendenčné a človeka ktorý o epilepsii nevie nič alebo len veľmi málo môže vydesiť k smrti a samozrejme za to môže "jasne a jednoznačne očkovanie " .Lenže chlapček mal záchvaty aj predtým ako mal posunutý očkovací kalendár a nikto nevie ako často , ako ťažké , či mal už status alebo nie, či má tonicko-klonické záchvaty alebo či má len záchvaty spojené s ochabnutím svalstva, ako sa vyvíjal , či mal westa ale lenox gaustov syndrom ktorý podmienený aj metabolickými poruchami
vieme "len " že mal epilepsiu a to je strašne ale strašne málo na to aby sa povedalo že v takom stave v akom je za to môže výhradne očkovanie.
Ja poznám množstvo epileptických detí ktoré sú plne očkované , poznám deti ktoré maju vynechaný čierny kašel - to su tie staršie ročníky a poznám deti ktoré dočasne nie sú očkované , pretože napriek snahe neurologov nebolo možné záchvaty zastabilizovať, deti nereaguju na liečbu , nereaguju ani na voperovatelné elektrické prístroje , kde sa ruší záchvat priložením špeciálneho magnetu ....
A z vlastnej osobne skúsenosti a keďže som v kontaktakte s nimi tak som sa u tých to detí nestretla so zhoršením stavu po očkovaní a to sú deti z celého Slovenska.
Nezávislá vedecká metaanalýza potvrdzuje dobre známu skutočnosť, že vakcíny su bezpečné a účinné. Autori studie si nesú za vysledky svojej práce zodpovednosť, narozdiel od antivaxerov, ktorí zodpovednosť za skody nepreberaju, za skody.
http://effectivehealthcare.ahrq.gov/ehc/product...
http://ekonomika.etrend.sk/ekonomika-slovensko/...
Máte rakovinu, maláriu, leukémiu či AIDS? A skúšali ste sa s nimi popasovať všemocnými liekmi, ale stále sa nedarí? Hlavu hore. Je tu zázračná liečba prostredníctvom MMS a CDS2, ktorú pacientom farmaceutické firmy zatajili.
http://www.6minutes.com.au/news/features/pertus...
Pre tych, ktori maju slabsiu AJ - zdravotna sestricka v Australii, na novorodeneckom oddeleni nakazila ciernym kaslom 4 novorodencov za 1 pracovnu smenu! Sestra, ktorej sa to tyka, dostala nieco ako chripku a neskor kasel, ale bola plne ockovana pred 3 rokmi. Nastastie ziadne z tych deti neochorelo vazne, ale vyziadalo si to ich hospitalizaciu a tiez dalsich 73 deti, matiek a zdravotnikov dostalo ATB preventivne.
Nechapem jednu vec (teda okrem "zazracnej" ucinnosti vakciny proti CK), ako mohol zdravotnik ist do prace chory - s niecim ako chripka a kaslom a este k tomu na novorodenecke!

@adsumus ja sa tebou nezaoberam, ty sa vyjadrujes na moju osobu a na moj zivot, ja len korigujem tvoje nepravdive vyjadrenia.
navyse som ti dala nejake otazky, aby si mohla vysvetlit svoj prispevok, lenze odpoved nikde, opat len nejake lutostive reci a utok na moju osobu "naozaj mam z teba zly pocit, chcem aby si mi dala pokoj" z akeho dovodu si potom reagovala priamo na mna, ked ja som moj prispevok tebe neadresovala?