Aké malé domáce zvieratko pre osemročné dieťa?
Ahojte, aké malé domáce zvieratko odporúčate pre malé dieťa(8r)
Nie mačka, nie pes, nie rybky , niečo aspoň trošku kontaktné, problém je že každé cca dva týždne chodíme na niekoľko dní mimo domu, takže ideálne niečo čo môžeme preniesť v prepravke a nebude tým trpieť. Ďakujem 🙂
@anonym_autor A co tak skrecka syrskeho (zlateho)? Alebo zajka? Tí sa daju dat do prepravky. Len teda potrebuju potom aj vybeh, cize neviem, kde by ste ho dali na tom mieste urcenia kam idete. Ono tazko zvieratko akekolvek, pokial chodite casto prec a este je to obmedzene, ake zvieratko nie. Kebyze kazde 2 tyzdne niekam idem, tak radsej asi ziadne...Kup mu plysaka v zivotnej velkosti nejakeho zvierata 😄 (srandujem)
Každé zvieratko neznesie časté zmeny prostredia. Asi by bolo najlepšie sa tejto myšlienky vzdať. Zviera nie je hračka.
Mame zaja a 4 dni vydrzi sam ,mame ho pusteneho ,dame dostatok jedla a vody a nema problem
Plysaka..
Mame zaja a 4 dni vydrzi sam ,mame ho pusteneho ,dame dostatok jedla a vody a nema problem
@sidicek a tie 4 dni vám kadí kade tade po byte? To musí byť super.
@anonym_autor ak chodíte pravidelne preč, zviera nie je dobrý nápad, nie je dobré aby bolo viac dní samo a nosiť ho hore dolu bude pre neho stres. Maximálne možno škrečka, že by ste ho brali s celou klietkou. Potkan, myš ani tomu podobné nemôžeš pravidelne nosiť v prepravke, tie majú stres už na krátku cestu k veterinárovi plus by si musela mať na druhom mieste druhú klietku kam ich dáš. Pes by možno trpel najmenej keby chodí s vami. Ale píšeš že psa nie.
Hada škrtiča...o jedlo sa postará aj sám.
@anonym_5bc236 😂 kľudne vydrží týždeň bez žrádla
@anonym_autor africké slimáky. Stačí im 1x v týždni dať kúsok uhorky.
Zviera nie je hracka. Preco toto ludia robia?
@anonym_autor africké slimáky. Stačí im 1x v týždni dať kúsok uhorky.
@anonym_d64d55 slimak je fakt kontaktne zviera
@anonym_autor neodporucam kralika,ak chodite takto prec.zajo je kontaktne ale naladove zviera,zvyknute na svoj priestor,nema rad zmeny.vie sa pekne odut ako clovek,casto si svoju frustraciu kompenzuje demolovanim,vrcanim atd
Ako deti sme v tom veku mali skrecka syrskeho. Normalne sme ho bravali na prazdniny k dedkovi..sesterka morca..aj ja mam 8 rocnu, uz by sme jej aj kupili zvieratko, ale doma je este 4 rocny a ten by to asi moc nechapal. Ked bude mat 7, kupime jedno z vyssie spomenutych. Je nam jasne, ze gro starostlivosti bude na nas.
8 rocne nie je male dieta a kontaktnych zvierat, co mozes mat doma a nie je macka ci pes je len velmi malo... ostava ti tak zajac alebo potkany... ale ak chodite kazde dva tyzdne par dni prec, to fakt chces stale niekomu nosit klietku? V zime ti to pri takychto prepravach prechladne a zdochne a ten clovek, kam to vozis, bude mat tiez nervy na to po case...
@anjelicek26 dakujem, 8r dieťa je pre niekoho malé, pre niekoho veľké. A zvieratko si budeme bravať so sebou,nikomu ho neplánujem dať ale brat so sebou keďže sa presúvame len pár km
@anonym_5bc236 toho sme mali a keby mám veľký dom, kúpim si velhada znova 😉
Každé zvieratko neznesie časté zmeny prostredia. Asi by bolo najlepšie sa tejto myšlienky vzdať. Zviera nie je hračka.
@anonym_e80921 celý život sme mali zvieratá a odchovali sme v plnom zdraví od mačiek,psíka, fretky, hada a škrečkov toho celkom dosť. Chodíme pravidelne len k mojim rodičom kde by malo zvieratko svoj vlastný výbeh, klietku, svoje miesto. Aj pes chodí so svojimi majiteľmi všade kde sa dá a nieje to považované za trápenie zvierat
@sidicek ďakujem, zatiaľ som aj ja naklonená zajkovi, len som si teda nebola istá či v pohode vydrží tie 3-4 dni sám. Aké plemeno máte?
@anonym_5bc236 😂 kľudne vydrží týždeň bez žrádla
@rozculena ten vydrží aj tri tyzdne keď je dobré najedeny 😉
@anonym_autor Škrečka
Ak chcete presuny riešiť so zvieraťom tak pes alebo vták, ale aj skreckovi to je viacmenej jedno. Len si treba uvedomiť že 8r dieťa prestane baviť starať sa o hocijaké zviera, čiže di výber ty o čo sa budeš starať
@anonym_autor zajacik alebo morca...ale tie sa chovaju po 2. Skrecok nie, je to nocny tvor, velmi si ho neuzije cez den.
@anonym_e80921 celý život sme mali zvieratá a odchovali sme v plnom zdraví od mačiek,psíka, fretky, hada a škrečkov toho celkom dosť. Chodíme pravidelne len k mojim rodičom kde by malo zvieratko svoj vlastný výbeh, klietku, svoje miesto. Aj pes chodí so svojimi majiteľmi všade kde sa dá a nieje to považované za trápenie zvierat
@anonym_autor mne to nehovor. Ja som mala celý zverenec doma, so psíkom som chodila na dovolenky a všade, lebo nechcel byť s inými ľuďmi. Bol spokojný tam, kde som bola ja. Ale oni psíka nechcú. A prevláčať nejakého zajka, fretku....nehovor, že nie je stresujúce preňho.

8 rocne nie je male dieta a kontaktnych zvierat, co mozes mat doma a nie je macka ci pes je len velmi malo... ostava ti tak zajac alebo potkany... ale ak chodite kazde dva tyzdne par dni prec, to fakt chces stale niekomu nosit klietku? V zime ti to pri takychto prepravach prechladne a zdochne a ten clovek, kam to vozis, bude mat tiez nervy na to po case...