Aké zviera je vhodné kúpiť dieťaťu?
Ahojte, syn miluje zvierata vsetkeho druhu, - máme psa, akvarko, korytnacku a skrecka. Stara sa pekne a ano vieme ze ak by ho to přestalo bavit je to na nas rodicoch. Už teraz viem ze na sviatok nic ine nebude chciet.. máte skusenosti ake zvieratko je este vhodné do domacnosti? Okrem macky vtakov a hadov 🙈🙈 Dakujem
@anonym_autor mna napadlo morca
@anonym_autor zajac môže byť aj vonku, iba keď mrzne ho dávame dovnútra, neviem či chceš do bytu alebo do domu
Ked idete na dovolenku, riesite tento zverinec ako? Ma toho dost na starostlivost, ma este skolu a predpokladam aj nejaky kruzok, plus cistenie toho vsetkeho, vencenie... neprehanajte to a to myslim v dobrom...ak ma podla teba kopu casu - dohodni mu napriklad brigadu v utulku (vencenie, pomahanie s macickami), tam mozu casto aj deti po zauceni... neviem, kolko ma syn rokov... tam sa bude citit uzitocny...
@anonym_autor zajac
@alenka58 zajac potrebuje pohyb, keď majú psa, tak to asi nebude možné… držať zajaca výlučne v klietke je tyranie.
Agamu
@anonym_autor ak ste v byte, tak nic, ak v dome, tak sliepocky
Jaj zabudla som dodat ze sme v dome, a syn bude mat 6 rokov. Pocas dovoleniek chodí moj otec k nam a pes je u svokry…Ja som doma takze sa věnujem starostlivosti ak třeba aj predobedom
zajacik, velmi mile zvieratko, prve roky vsak vsetko nici, ale potrebuje volnost, nas behal po byte
V dome tie sliepky... je to velmi vdacne... stacia ti 3-4... bio odpad spracovany, domace vajicka ako bonus, nenarocne...syn dal kazdej sliepke meno, vypiplal si ich, chodili za nim 😂
@anonym_autor My máme vždy doma cely zverinec, ale, prepáč, 5-6 ročné dieťa neexistuje, aby zvládalo plnú starostlivosť o tie zvieratká. Prečo musí dostať ďalšie zviera? Veď nech si vyberie niečo pekné pre tie zvieratká, ktoré už má. Nech majú ony radosť. Urobte si nejaký pekný spoločný program, kludne spojitosti so zvieratkami. Pripadne do vie *adoptovat' nejaké zvieratko na farme, eko parku, v útulku a tak mu finančne pomôcť.
6 ročné dieťa má čo robiť, aby sa stihlo venovať všetkým zvieratkám, ktoré už doma má.
@anonym_autor potkany, treba 2 kusy.
@anonym_autor žiadne. Skôr, či neskôr sa o zvieratko bude starať rodič. Ale zase na druhej strane, taký 5 metrový had škrtič veľa starostlivosti nepotrebuje. Aj jedlo si doma rýchlo nájde.
Ja mam 35 a este som nedostala zviera ku sviatku.
Do domu zalezi o co ste ochotni sa starat. Drobna hydina- hodvabnicky, drobne kacice...kralik ( zajac tazko...) moze byt aj vonku. Morcata, korytnacky, agama a gekonciky su super,osmaky,fretka,tchor...moja dcera zboznuje prasata,ale tie neodporucam 🤣
Ked idete na dovolenku, riesite tento zverinec ako? Ma toho dost na starostlivost, ma este skolu a predpokladam aj nejaky kruzok, plus cistenie toho vsetkeho, vencenie... neprehanajte to a to myslim v dobrom...ak ma podla teba kopu casu - dohodni mu napriklad brigadu v utulku (vencenie, pomahanie s macickami), tam mozu casto aj deti po zauceni... neviem, kolko ma syn rokov... tam sa bude citit uzitocny...
@anjelicek26 nauč dieťa chodiť pravidelne venčiť do útulku.
Akékoľvek zvieratko. Ale plyšové.
My mame tiez zverinec ale mame aj africkych slimakov 😁 totalne nenarocne a ani poriadne nevieme ze ich doma mame. A to mame momentalne aj ich babatka ale nastastie len 17 ks 🙊
Zvieratka podla mna nie su vhodne ako darcek. Ale ak ste presvedceni, ze chcete nejake dalsie, tak by som pozerala nejaku jastericu? Alebo nejake vtaciky, zebricky? Neviem kolko mate miesta na to a kolko casu chcete tomu zvieratku venovat. Nebol by vhodny darcek napriklad permanentka do nejakej ZOO alebo vylet na farmu?
@anonym_autor slimáka?
Ja by som veľmi raz chcela lamu alpaku ♥️, keby som žila v dome ako ty, tak by som ju mala ❣️
Pripajam sa k potkanom, a ano 2 kusy su to zlaticka. Ale ani tie sliepky nie su zly napad.
Ovecku
Ovce treba mat minimalne dve ( registrovana farma +registracia zvierat) a pocitat so strihanim ( okrem kameruniek) a korekciou paznechtou. A alpaka tiez nemoze byt sama.treba dve aspon.a taktiez strihanie + paznechty. A este odporucam pred kupou takychto zvierat si zistit ci je v okoli veterinar venujuci sa hospodarskym zvieratam a robi vyjazdy. Usetrite si mnoho nervou ked bude treba...
myslím si,že už má toho akurát dosť.
@anonym_autor morske prasiatko alebo zajacik. Tie mozu byt aj vonku a spolu.
My mame klasicke zajace na maso a deti ich mali velmi rady...vekom ich to preslo, uz len 10r zaujimaju.
Tarantula
@anonym_autor vtaky su v pohode, napr. andulka alebo zebricky
@anjelicek26 maju relativne bezudrzbove zvierata, ziadna katastrofa
vakoveverička je zlaté zvieratko
Ponyho

@anonym_autor zajac