Chov potkanov: rady a tipy pre nových majiteľov
Želám pekný večer 😊 mám rezervovaných potkanikov z chovnej stanice , o týždeň ideme pre ne . Bolo tu pár príspevkov o chove potkaníka , niečo som si naštudovala vopred aby som bola pripravená , idem si skôr pre praktické rady ako klietka - veľmi mi pomôže ak by ste vedeli presný model / link/ na odporúčanie klietky , potom výbava do klietky , čo sa najviac osvedčilo pre ne , čo ich baví , čo skutočne využijú a nebude len v klietke zavadzať , veľmi ma zaujíma akú dávate podstieľku , konkrétne značka a krmivo , ja si budem brať od chovateľky , ale také snacky pre ne 🙂 pochúťky , budem rada za každý komentár , radu , postreh , nápady . Veľa , veľa čítam fóra a články ale niet nad zlatú radu priamo od skúseného chovateľa 😊 ďakujem za vaše odpovede 😇
Ja som ich mala skoro stále pustených, zbožňovali lozit po izbe, jeden dokonca spával aj pri mne v posteli. Moji mali hrozne radi taký tunel z nohavice zavesený na mrežiach z jednej strany na druhú. Jedlo som im dávala granule pre potkany a raz za čas aj pre psy. Ako podstielku piliny a tam kde vykonávali potrebu, niekedy aj po celej klietke som mala pod pilinami (ale zdá sa mi že niekedy aj iba to) som mala mačacíu podstielku.

Ja keď som chovala potkaniky tak som im kupovala podstielku z pilín a s vôňou to kalí radi. A jedlo miešané semiačka so sušeným ovocím to zbožňovali. Klietku som kupovala od známej takže ti nepomôžem a do nej som kúpila domček a kukanu to mali radi, ale radi boli aj vonku a hlavne keď mohli lozit po mne alebo sa túliť.