icon

Chov potkanov: rady a tipy pre nových majiteľov

Včera o 22:14

Želám pekný večer 😊 mám rezervovaných potkanikov z chovnej stanice , o týždeň ideme pre ne . Bolo tu pár príspevkov o chove potkaníka , niečo som si naštudovala vopred aby som bola pripravená , idem si skôr pre praktické rady ako klietka - veľmi mi pomôže ak by ste vedeli presný model / link/ na odporúčanie klietky , potom výbava do klietky , čo sa najviac osvedčilo pre ne , čo ich baví , čo skutočne využijú a nebude len v klietke zavadzať , veľmi ma zaujíma akú dávate podstieľku , konkrétne značka a krmivo , ja si budem brať od chovateľky , ale také snacky pre ne 🙂 pochúťky , budem rada za každý komentár , radu , postreh , nápady . Veľa , veľa čítam fóra a články ale niet nad zlatú radu priamo od skúseného chovateľa 😊 ďakujem za vaše odpovede 😇

dandulla
Dnes o 03:52

Ja keď som chovala potkaniky tak som im kupovala podstielku z pilín a s vôňou to kalí radi. A jedlo miešané semiačka so sušeným ovocím to zbožňovali. Klietku som kupovala od známej takže ti nepomôžem a do nej som kúpila domček a kukanu to mali radi, ale radi boli aj vonku a hlavne keď mohli lozit po mne alebo sa túliť.

vero13
Dnes o 04:45

Ja som ich mala skoro stále pustených, zbožňovali lozit po izbe, jeden dokonca spával aj pri mne v posteli. Moji mali hrozne radi taký tunel z nohavice zavesený na mrežiach z jednej strany na druhú. Jedlo som im dávala granule pre potkany a raz za čas aj pre psy. Ako podstielku piliny a tam kde vykonávali potrebu, niekedy aj po celej klietke som mala pod pilinami (ale zdá sa mi že niekedy aj iba to) som mala mačacíu podstielku.