icon

Mám pomôcť holubovi, ktorý neodlieta?

Dnes o 12:05

Od rána nám na dvore sedí holub. Nemá krúžok, dala som mu vodu aj trochu zrniek, čo dávam vtákom v zime, ale vôbec sa ich nedotkol. Len sedí na jednom mieste a neodlieta. Mám ho nechať tak, alebo mu nejako pomôcť?

anonym_5b5bfb
•
Dnes o 12:12

Máš ho nechať tak, snáď sa príroda v podobe nejakej túlavej mačky postará. Ak to nie je niečí chovný holub, tak je to obdoba lietajúceho potkana - špinavý prenášač chorôb.

anonym_717417
•
Dnes o 12:14

my sme mali s krúžkom. Zavolali sme a prišli si pre neho. Ty ho nechaj tak, možno k večeru odíde.

anonym_4ab314
•
Dnes o 12:17

do polievky

anonym_b3470c
•
Dnes o 12:17

@anonym_autor Kŕmiť holuba??? To chceš, aby sa ti tam zahniezdil? Fakt nemáš rozum. Vyhnala by som ho metlou.

patrike
•
Dnes o 12:18

Macka / pes / liska / kuna, ono sa to vyriesi.

anonym_daa32b
•
Dnes o 12:21
@anonym_717417

my sme mali s krúžkom. Zavolali sme a prišli si pre neho. Ty ho nechaj tak, možno k večeru odíde.

@anonym_717417 koho ste volali?

anonym_717417
•
Dnes o 13:12

cez krúžok sme našli majiteľa

anonym_39a340
•
Dnes o 13:27

Prišiel k tebe umrieť.

anonym_e5db1f
•
Dnes o 13:51

Ja by som spravila to isté čo ty , tiež je to živý tvor. Videla som na fb že sa pomáha aj holubom. Skus pozriet nejaké skupiny.

anonym_8852dc
•
Dnes o 13:55

@anonym_autor ked si oddýchne odletí a možno je chorý, vystrašený chcel ho napadnúť jastrab.Nebude žrať oni sú múdre tvory zje iba čo pozná.Otec chová poštové holuby, ak by mal krúžok vie sa nájsť majiteľ.Skus mu nasypať ryžu, ale ak žerie kukuricu, veci z poľa nebude jesť.

anonym_8852dc
•
Dnes o 13:56
@anonym_b3470c

@anonym_autor Kŕmiť holuba??? To chceš, aby sa ti tam zahniezdil? Fakt nemáš rozum. Vyhnala by som ho metlou.

@anonym_b3470c holuby hniezdia na jar sú natoľko múdre, ze vedia, že na zimu by mláďatá neprežili ako čítam bude múdrejší ako ty

anonym_b3470c
•
Dnes o 14:00
@anonym_8852dc

@anonym_b3470c holuby hniezdia na jar sú natoľko múdre, ze vedia, že na zimu by mláďatá neprežili ako čítam bude múdrejší ako ty

@anonym_8852dc hej lebo ked mu da teraz jest, tak myslis ze sa na jar nevrati?

anonym_d346c0
•
Dnes o 14:10
@anonym_b3470c

@anonym_5b5bfb
@anonym_b3470c fuj, dufam, ze sa vam toto vrati, ked raz budete potrebovat pomoc vy...nechutne ako niektori ludia pristupuju k inym zivym tvorom...a este zeny, ktore takyto pristup ukazuju aj detom

@anonym_autor daj ho do krabice, vystel starym uterakom, dekou, do kryteho miesta, misku s vodou a jedlom, skus pohladat cez google, AI organizacie venujuce sa pomoci volne zijucim vtakom...

simca06022011
•
Dnes o 14:12
@anonym_d346c0

@anonym_5b5bfb
@anonym_b3470c fuj, dufam, ze sa vam toto vrati, ked raz budete potrebovat pomoc vy...nechutne ako niektori ludia pristupuju k inym zivym tvorom...a este zeny, ktore takyto pristup ukazuju aj detom

@anonym_autor daj ho do krabice, vystel starym uterakom, dekou, do kryteho miesta, misku s vodou a jedlom, skus pohladat cez google, AI organizacie venujuce sa pomoci volne zijucim vtakom...

no mohol do niecoho narazit atd, a je v soku, preto ani neje ani nic... urobila by som to co
@anonym_d346c0 radí a nechala ho. On ak sa mu nieco stalo a naozaj ti tam umiera, tak proste sa tak stane. Vtaky su haklive zvery. Niekedy sa otrepu a odletia po case.
Mali sme vranu u babky v kupelni par mesiacov :DD Katka ju volala. Ked je bolo dobre na jar odletela oknom.

slovakboy
•
Dnes o 14:19

@anonym_autor zavolaj na miestnu chránenú krajinnú oblasť. Oni ti ale asi povedia že ho máš nechať tak.

zuzanka.zuzu
•
Dnes o 14:21

však to je potkan s krídlami 🙈🤢 ľuďom yebe 😀

anonym_8852dc
•
Dnes o 15:12
@anonym_b3470c

@anonym_8852dc hej lebo ked mu da teraz jest, tak myslis ze sa na jar nevrati?

@anonym_autor to je tiež pravda, že mohol naraziť nám tak buchol do skla nejaký vták bol tu pol dňa a odletel.
@anonym_b3470c samozrejme, ze nie.Holub je tvor žijúci v krdli, ak si už bola v meste určite si videla🤪ale máš také dedinské názory kde sa všetko vyháňa metlou a kope do psov.Na závody sa dávajú prioritne samci, lebo rýchlo letia domov za samicou a deťmi.Preto sú závody na jar, keď majú mláďatá😆chlapi by si mohli brať príklad

anonym_8852dc
•
Dnes o 15:13
@zuzanka.zuzu

však to je potkan s krídlami 🙈🤢 ľuďom yebe 😀

@zuzanka.zuzu čo navrhujes chytiť a otočiť krkom?

anonym_b3470c
•
Dnes o 15:26
@anonym_8852dc

@anonym_autor to je tiež pravda, že mohol naraziť nám tak buchol do skla nejaký vták bol tu pol dňa a odletel.
@anonym_b3470c samozrejme, ze nie.Holub je tvor žijúci v krdli, ak si už bola v meste určite si videla🤪ale máš také dedinské názory kde sa všetko vyháňa metlou a kope do psov.Na závody sa dávajú prioritne samci, lebo rýchlo letia domov za samicou a deťmi.Preto sú závody na jar, keď majú mláďatá😆chlapi by si mohli brať príklad

@anonym_e5db1f
@anonym_8852dc Diecata a teraz uprimne, keby vam z pivnice vykiezol nejaky nakapaty potkan, tiez by ste ho s laskou nachovali? Nakrmili a vystlali krabicu, nech si este pozije a nech sa tam u vas mnozi dalej? 😀 napiste, prosim, zaujima ma to. Ved tiez je to zivy tvor.

anonym_cc489f
•
Dnes o 16:09
@anonym_b3470c

@anonym_e5db1f
@anonym_8852dc Diecata a teraz uprimne, keby vam z pivnice vykiezol nejaky nakapaty potkan, tiez by ste ho s laskou nachovali? Nakrmili a vystlali krabicu, nech si este pozije a nech sa tam u vas mnozi dalej? 😀 napiste, prosim, zaujima ma to. Ved tiez je to zivy tvor.

@anonym_b3470c Vieš čo, mne keď kocúr donesie vykuchaného potkana, myšku a iné hlodavce z poľa, je mi ich svojim spôsobom ľúto. Holuba bez krúžku by som nechala tak, proste na prírodu, ale určite by som ho nevzala lopatou, alebo nevyháňala metlou.
Každý to máme zjavne inak...

anonym_d346c0
•
Dnes o 17:29
@anonym_cc489f

@anonym_b3470c Vieš čo, mne keď kocúr donesie vykuchaného potkana, myšku a iné hlodavce z poľa, je mi ich svojim spôsobom ľúto. Holuba bez krúžku by som nechala tak, proste na prírodu, ale určite by som ho nevzala lopatou, alebo nevyháňala metlou.
Každý to máme zjavne inak...

@anonym_b3470c
@anonym_cc489f co sa da zachranujem, osetrim, nakrmim, napojim, necham oddychnut, vypustim na vhodnejsie miesto...ak niekto nema k tomu cit, podmienky, v poriadku...da sa kontaktovat prislusna institucia...ale nikdy, naozaj nikdy nepochopim ako moze byt cloveku lahostajne utrpenie ineho tvora...alebo ako ho moze sam zvratene sposobovat...ved prave v tom spociva laskavost , ze pomahame tym zranitelnejsim...

hytal
•
Dnes o 18:42
@anonym_d346c0

@anonym_b3470c
@anonym_cc489f co sa da zachranujem, osetrim, nakrmim, napojim, necham oddychnut, vypustim na vhodnejsie miesto...ak niekto nema k tomu cit, podmienky, v poriadku...da sa kontaktovat prislusna institucia...ale nikdy, naozaj nikdy nepochopim ako moze byt cloveku lahostajne utrpenie ineho tvora...alebo ako ho moze sam zvratene sposobovat...ved prave v tom spociva laskavost , ze pomahame tym zranitelnejsim...

@anonym_d346c0 Súhlasím s tebou a občas sa nestačím čudovať, ako zmýšľajú ženy - matky.Smutné.

chrobak7
•
Dnes o 19:34
@slovakboy

@anonym_autor zavolaj na miestnu chránenú krajinnú oblasť. Oni ti ale asi povedia že ho máš nechať tak.

@slovakboy "zavolaj na miestnu chránenú krajinnú oblasť." - to je čo???? Vieš mi dať na tú oblasť číslo? 😨😅

chrobak7
•
Dnes o 19:35
@anonym_b3470c

@anonym_b3470c Neviem, čo je na tom zlé, pomáhať zvieratám. V zime dávam do kŕmidla slnečnicu pre vtáky. Keď boli horúčavy, tak som dal von prepravku a do nej som napustil vodu. Chodili tam straky, vrany aj malé vtáky sa napiť či okúpať. Okolo pozemku mi lietala stračia rodinka, dával som im psie granule, tie im najviac chutili.

slovakboy
•
Dnes o 20:37
@chrobak7

@slovakboy "zavolaj na miestnu chránenú krajinnú oblasť." - to je čo???? Vieš mi dať na tú oblasť číslo? 😨😅

@chrobak7 CHKO Karpaty napríklad. Na internete sú kontakty. Závisí od regiónu, každý má iné stredisko. Tam sú ľudia čo sa starajú o voľne žijúce zvieratá keď sú zranené alebo choré. Bociany, na jar sťahovavé vtáky, veveričky, sovy, atď. Keď sa im nahlási taký prípad prídu a vezmú ho. Snažia sa ich vrátiť do prírody, ak to nejde starajú sa o nich doživotne v záhradách. Voľne žijúce zvieratá patria štátu a takto sa o nich stará. SNS im ale vzalo veľa financií.