icon

Ako by ste prijali homosexuálnu orientáciu dieťaťa?

mrtina2
12. jan 2026

Ahojte, napadlo ma túto tému založiť po dnešnej debate v práci keď kolegyňa prišla s tým že jej synovec je gay, strašne sa nad tým rozhorčovala ako to nie je normálne a ľudia už nevedia čo od dobroty. Do toho sa pridal kolega že je rád že sú jeho synovia ženatí a toto sa mu stať nemôže a asi by sa prepadol od hanby.
Čo vy, ako by ste brali keby sa vám vaše dieťa povie že je lesba/gay?
Mne keby dcéra povie že sa jej páčia ženy tak by som si z toho absolútne nič nerobila, pre mňa je to normálna vec.

anonym_6fca7b
12. jan 2026

Stále to je bolo aj bude moje dieťa.Ak si za dieťaťom nestojí vlastná matka tak kto potom ?

anonym_d67d37
13. jan 2026
@magduska2

@michaela329
@sara07 Jéj ženy ,vy ma tu strašne chytáte za slovíčka..jednoducho som tym len chcela povedat,že v mnoho veciach maju tyto ludia těžší život to je celé.Mne sa tu nechce obhajovat moj nazor ja vam ho nenutim ja som si ho dovolila vyjadrit autorke.Bolo by fajn,kedze dokazete byt tak tolerantné ,keby ste aj cudzí názor vedeli akceptovat..
Pekny večer

@magduska2 joj, tu nečakaj toleranciu od progresivnych fanaticiek :D ked nahodou vyjadris, ze lgbti komunitu nepodporujes, tak ihned pocitis netoleranciu :D mne staci vidiet štatistiku HIV ochorenia, kde sa najčastejšie u nas vyskytuje a je to prave u tejto komunity. Ale to sa tu nenosí. Tu musis len držať zobák a ist s nimi na ich vlne, inak sa tu do teba pustia ako supy a roztrhaju ta na kusy :D zachvilku by z teba spravili fico volicku, dezolatku a taku z tych jednoduchsich :D lebo len ich komunita su vsetko studovane zeny z harwardu s IQ minimálne 120 a ostatní, co nezdieľajú ich nazor, su len sedliaci z dedin, ktori pracuju dakde vo fabrike :D ja sa uz len smejem na tychto diskusiách :D

anonym_ce9d80
13. jan 2026

@anonym_d67d37 takže prezraď - koho volička si ak nie ficovolička? pretože len ficoviličky a voličky republiky sa takto vyjadrujú o voličoch progresívcoch, resp. o všetkých liberáloch

anonym_7eb3d3
13. jan 2026

Absolutne neriesim. A ratam aj s tym ze stat sa to moze...
ak bude dieta spokojne tak... spokojna a stastna kazda mama... je jedno kde a s kym...
a nazor luto kvoli vnucatam? Nemam deti preto aby som mala vnucata 🙈

viestta
13. jan 2026
@anonym_d67d37

@magduska2 joj, tu nečakaj toleranciu od progresivnych fanaticiek :D ked nahodou vyjadris, ze lgbti komunitu nepodporujes, tak ihned pocitis netoleranciu :D mne staci vidiet štatistiku HIV ochorenia, kde sa najčastejšie u nas vyskytuje a je to prave u tejto komunity. Ale to sa tu nenosí. Tu musis len držať zobák a ist s nimi na ich vlne, inak sa tu do teba pustia ako supy a roztrhaju ta na kusy :D zachvilku by z teba spravili fico volicku, dezolatku a taku z tych jednoduchsich :D lebo len ich komunita su vsetko studovane zeny z harwardu s IQ minimálne 120 a ostatní, co nezdieľajú ich nazor, su len sedliaci z dedin, ktori pracuju dakde vo fabrike :D ja sa uz len smejem na tychto diskusiách :D

@anonym_d67d37 IQ 120 nie je az tak vela, len lepsi priemer, jedine, ze mas pod 100 a zavidis...

tiezjedna
13. jan 2026

@mrtina2 napadnúť ťa môže iba koza na lavičke... to len tak na okraj🙄 Prijala by som to úplne v pohode. Máme v rodine a predstav si, že ten človek je stále rovnaký a my ho máme stále rovnako radi👍 Akurát nám namiesto Katky predstavil Jonáša😉

tiezjedna
13. jan 2026
@anonym_d67d37

@anonym_d67d37 juj, tieto anonymné hrdinské kecy, to je také typické pre tvoju komunitu zase😉

tiezjedna
13. jan 2026

@mrtina2 aby kolega nebol ešte prekvapený, aj by som mu to snáď za tie debilné vyjadrenia dopriala😉 Poznám prípad, z ktorého by ten tvoj kolega onemel

petracandle
13. jan 2026
@anonym_d67d37

@anonym_d67d37 vieš prečo je to HIV najčastejšie?? Pretože sa ľahšie prenáša cez análny sex, preto je štatisticky častejšie u gayov. Čo si tým chcela povedať pani dezolátka, že hetero nie sú promiskuitní, to len bubu zlí gayovia? 😃😃

renesance80
14. jan 2026

@mrtina2 uplne normalne aj my mame v rodine gaya a pohoda nikto to neriesi berieme ho takeho aky je a mame ho radi

pr85
17. jan 2026
@anonym_eff564

Ja by som sa potesila, gayovia su najlepsi synovia. Plus nikdy by som nebola svokra nevesty ktora by sem chodila za kazdy prd ohovarat.

Uprimne, bolo by mi to jedno. Zijem v krajine kde uz to nikto nejak neriesi, mozu sa sobasit, mat deti.

A dufam ze syna vychovavam tak, ze bude vediet ze to nie je nieco, s cim sa musi “priznat”

@anonym_eff564 Fakt by si sa potešila, že tvoj syn nikdy nebude mať deti? Tak to ja fakt bizar.

pr85
17. jan 2026
@aalt

@anonym_af1c01 cele Slovensko je Horna Dolna ... dve pohlavia v ustave ...

@aalt Tak sa vždy môžu odsťahovať napríklad do progresívneho Francúzska do predmestí veľkých miest a miestni obyvatelia vyznávajúci islam ich z homosexuality hneď "vyliečia".

anonym_eff564
17. jan 2026
@pr85

@anonym_eff564 Fakt by si sa potešila, že tvoj syn nikdy nebude mať deti? Tak to ja fakt bizar.

@pr85 Prekrucas moje slova, comu sa u teba necudujem.

Napisala som, ze mi je to jedno. Na margo jeho deti:
1. Vnucata nie su moj plan zabavky na dochodok. Ak sa rozhodne ze nebude mat deti? Alebo bude mat problem s plodnostou?
2. V krajine kde zijem (to asi teraz zoderes ruzenec) je dovolene aby si homosexualne pary deti adoptovali.

pr85
17. jan 2026
@aalt

Ja by som bol smutny za neho ... ze neni sanca ostat na SK aby mohol zit podla seba. Ze MUSI! odist niekam do civilizacie, kde ho budu brat ako rovnocenneho cloveka.

@aalt Nože povedz do akej civilizácie by musel odísť? Daj štát alebo región.

pr85
17. jan 2026
@anonym_eff564

@pr85 Prekrucas moje slova, comu sa u teba necudujem.

Napisala som, ze mi je to jedno. Na margo jeho deti:
1. Vnucata nie su moj plan zabavky na dochodok. Ak sa rozhodne ze nebude mat deti? Alebo bude mat problem s plodnostou?
2. V krajine kde zijem (to asi teraz zoderes ruzenec) je dovolene aby si homosexualne pary deti adoptovali.

@anonym_eff564 Tak špecifikuj tú úžasnú krajinu.

anonym_eff564
17. jan 2026
@pr85

@anonym_eff564 Tak špecifikuj tú úžasnú krajinu.

@pr85 preco? Chces sa prestahovat?

tilly
17. jan 2026
@pr85

@pr85 prečo by gay nemohol mať deti? Homosexualita predsa neznamená neplodnosť.

simca06022011
17. jan 2026
@aalt

Ja by som bol smutny za neho ... ze neni sanca ostat na SK aby mohol zit podla seba. Ze MUSI! odist niekam do civilizacie, kde ho budu brat ako rovnocenneho cloveka.

@aalt neviem preco by nemohol zit v sr...

aalt
17. jan 2026
@simca06022011

@aalt neviem preco by nemohol zit v sr...

@simca06022011 hej hej mohol, ked bude bojovat za tradicnu rodinu a odobrovat dve pohlavia, tak moze byt aj prezidentom.

simca06022011
17. jan 2026
@aalt

@simca06022011 hej hej mohol, ked bude bojovat za tradicnu rodinu a odobrovat dve pohlavia, tak moze byt aj prezidentom.

@aalt mas divne nazory/mozno skusenosti. Xpohlavi je uplne ina tema, vacsina ludi a v mestach duplom, aj 30tnici a aj 60tnici homosexualov nijak neriesia a nediskriminuju. A uz dlhe roky je to vacsine ludi uplne jedno. Tie vinimky sa naopak najdu aj v zahranici. Ani s.pracou, nicim problem nemaju = okrem toho sexualnu orientaciu nikomu na nos vesat nikto nikde nemusi.

pr85
17. jan 2026
@tilly

@pr85 prečo by gay nemohol mať deti? Homosexualita predsa neznamená neplodnosť.

@tilly A ako tie deti 2 osoby rovnakého pohlavia budú mať? Základy biológie: na splodenie dieťaťa je potrebné, aby mužská pohlavné bunka (spermia) oplodnila ženskú pohlavný bunku (vajíčko). Ako vedia toto splniť 2 gayovia alebo 2 lesby?

pr85
17. jan 2026
@anonym_eff564

@pr85 preco? Chces sa prestahovat?

@anonym_eff564 nie, ale zaujimalo by ma v akej ultratolerantnej krajine to žiješ. Ja som žil v zahraničí (2 krajiny EU) a som rád, že som späť a žijem na Slovensku.

petronela1985
17. jan 2026

@mrtina2 kolegyňa bola tiež vydatá a manžel sa rozhodol, že prejde na druhý breh po nejakých 10tich rokoch, takže stať sa môže. Máme v rodine gaya, mladý chalan ešte. Pýtala som sa jeho mamy, ako to vzala a povedala, že ak nechce stratiť syna, tak to vzala ako fakt a nejako sa nad tým viac nezamýšľala. Chodia s partnerom aj na rodinné stretnutia, zo začiatku sme si trochu museli zvyknúť, ale tak ich berieme, že sú naši, no. Nerobia nejaké obscénne veci na verejnosti, čo v súkromí je ich vec.

mondolina
17. jan 2026
@pr85

@tilly A ako tie deti 2 osoby rovnakého pohlavia budú mať? Základy biológie: na splodenie dieťaťa je potrebné, aby mužská pohlavné bunka (spermia) oplodnila ženskú pohlavný bunku (vajíčko). Ako vedia toto splniť 2 gayovia alebo 2 lesby?

@pr85
si taký blbý, alebo to len hráš?

anonym_eff564
17. jan 2026
@pr85

@anonym_eff564 nie, ale zaujimalo by ma v akej ultratolerantnej krajine to žiješ. Ja som žil v zahraničí (2 krajiny EU) a som rád, že som späť a žijem na Slovensku.

@pr85 urcite ti to nenapisem lebo zacnes davat supy bomby o tom preco sa v dotycnej krajine zle zije a moze zato odklon od tradicnych hodnot. Mozem os..at.

Vyber si jednu z tychto:
Andorra, Argentina, Australia, Austria, Belgium, Brazil, Canada, Chile, Colombia, Costa Rica, Croatia, Cuba, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Iceland, Ireland, Israel, Liechtenstein, Luxembourg, Malta, Netherlands, New Zealand, Norway, Portugal, Slovenia, South Africa, Spain, Sweden, Switzerland, Taiwan, Thailand, United Kingdom, United States, Uruguay

anonym_be45c4
17. jan 2026

@mrtina2 Tak uplne nadsena by som asi nebola, ale to by som dietatu najavo nedala. Prijala by som to normalne, je to moje dieta.

simca06022011
17. jan 2026
@anonym_eff564

@pr85 urcite ti to nenapisem lebo zacnes davat supy bomby o tom preco sa v dotycnej krajine zle zije a moze zato odklon od tradicnych hodnot. Mozem os..at.

Vyber si jednu z tychto:
Andorra, Argentina, Australia, Austria, Belgium, Brazil, Canada, Chile, Colombia, Costa Rica, Croatia, Cuba, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Iceland, Ireland, Israel, Liechtenstein, Luxembourg, Malta, Netherlands, New Zealand, Norway, Portugal, Slovenia, South Africa, Spain, Sweden, Switzerland, Taiwan, Thailand, United Kingdom, United States, Uruguay

@anonym_eff564 cize podla teba v tychto krajinach sa v ziadnom pripade nestretnes s diskriminaciou, ano? Ani nasilia a pod? ( narazam na pripady ako su utoky fyzicke, strelba atd)... alebo nieco konkretne mas na mysli, preco je tam homosexualom lepsie ?(okrem faktu, ze pravdepodobne vzhladom na pocet obyvatelov ich tam je viac, to moze byt velmi velke plus oproti napr sr)

anonym_eff564
17. jan 2026
@simca06022011

@anonym_eff564 cize podla teba v tychto krajinach sa v ziadnom pripade nestretnes s diskriminaciou, ano? Ani nasilia a pod? ( narazam na pripady ako su utoky fyzicke, strelba atd)... alebo nieco konkretne mas na mysli, preco je tam homosexualom lepsie ?(okrem faktu, ze pravdepodobne vzhladom na pocet obyvatelov ich tam je viac, to moze byt velmi velke plus oproti napr sr)

@simca06022011 @simca06022011 “cize podla teba v tychto krajinach sa v ziadnom pripade nestretnes s diskriminaciou, ano”

Nie. Dalsia prekrucacka slov. Pan sa ma pytal ci som ok s tym ze moj syn nebude mat deti. Ja ze v krajine kde zijeme si moze adoptovat. On ktora to je. Hodila som mu zoznam vsetkych krajin.

Zvysok si si uz dosnivala ty.

simca06022011
17. jan 2026
@anonym_eff564

@simca06022011 @simca06022011 “cize podla teba v tychto krajinach sa v ziadnom pripade nestretnes s diskriminaciou, ano”

Nie. Dalsia prekrucacka slov. Pan sa ma pytal ci som ok s tym ze moj syn nebude mat deti. Ja ze v krajine kde zijeme si moze adoptovat. On ktora to je. Hodila som mu zoznam vsetkych krajin.

Zvysok si si uz dosnivala ty.

@anonym_eff564 ja neprekrucam, iba som sa normalne opytala. Som nevedela ze ide iba o adopciu 😊 tak pokooj... lebo skor s tym lepsim zivotom som to nejak mala spojene.

tilly
17. jan 2026
@pr85

@pr85 gay vie oplodnit ženu. Umelé oplodnenia so surogatnymi matkami aj často využívajú.