Ako by ste využili stroj času na zmenu histórie?
Ahojte. Ak by ste mali jedinečnú možnosť niečo zmeniť v minulosti a mali by ste stroj času, ktorý sa dá použiť iba raz, čo konkrétne by ste zmenili? Do akej doby by ste sa chceli vrátiť, aby ste niečo zmenili a tým zvrátili, alebo ovplyvnili históriu, či už sveta, svojej rodiny, alebo svojho vlastného života? Bol by to atentát na Heydricha? Narodenie Krista? Alebo len úplne obyčajné použitie antikoncepcie vo vašom vlastnom živote? Zabránili by ste nejakej nehode, vojne, tragédii, alebo inej udalosti?
Čo by ste jednoducho išli zmeniť, ak by ste mali túto jedinú možnosť? A prečo práve to? Čo by podľa vás stálo za to zmeniť, aby bol výsledný osud lepší?
Ďakujem za odpovede.
určite by som sa nebola dala dotlačiť k svadbe. Takže hodne ďaleko by stroj času išiel.
Ja by som sa chcela pozrieť ako vyzerali a žili moji pra pra rodicia niekde v 19 storočí
Šla by som 26rokov s5, a povedala sebe samej -nepodpisuj tú zmluvu ak chceš mať kľud
vrátiť sa do času keď ešte žila maminka a riešiť skôr jej zdravotné problémy, ktorým podľahla, lebo potom už bolo neskoro.
Šla by som 26rokov s5, a povedala sebe samej -nepodpisuj tú zmluvu ak chceš mať kľud
@anonym_9e9b1a predmanželskú? 😅
Zabránila by som samovražde svojho partnera. A zabránila by som smrti mojej sučky a jej 3 šteniatok. Zomreli po zbabranom cisárskom reze /nenechala by som ju nakryť vôbec/.
@anonym_autor Do histórie by som nezasahovala - aj keď sa v nej diali otrasné zverstvá, ak by sme nejakému z nich zabránili, som si istá, že by boli nastali iné rovnako hrozné. V mojom osobnom živote - oveľa skôr by som išla na externé štúdium. Študovala som tri roky denne učiteľstvo a nedalo mi to absolútne nič. Pri externom magisterskom štúdiu som naberala skúsenosti v školstve a bolo to oveľa lepšie.
"Meč a krv otvára oči histórie"
Zlomy v dejinách boli takmer vždy sprevádzané násilím. Až spätný pohľad na tieto tragédie otvára budúcim generáciám oči a umožňuje im pochopiť príčiny a následky ľudského konania. Mnohé vojny , vylepšili aj náš technologický pokrok.
Z histórie by som nechcela zmeniť nič, a keď rozmýšľam ani vo svojom živote , lebo chyba musela prísť z čoho.by sme sa poučili?
zahlusit Hitlera este predtym ako zacal robit blbosti
@anonym_9e9b1a predmanželskú? 😅
@sevrin Nie
Také niečo existuje na SVK?
Asi ako prvé mi napadlo do momentu keď som sa stretla s mojím manželom aby som sa s nim rozišla. Ale zas mi napadlo že potom by som nemala mojich dvoch synov boli by to úplne iné deti ak vôbec nejaké 🤔 takže neviem
Už viem aspoň do doby kedy bolo očkovanie proti covidu nenechala by som sa zaočkovať odvtedy mi ide všetko dole vodou
"Meč a krv otvára oči histórie"
Zlomy v dejinách boli takmer vždy sprevádzané násilím. Až spätný pohľad na tieto tragédie otvára budúcim generáciám oči a umožňuje im pochopiť príčiny a následky ľudského konania. Mnohé vojny , vylepšili aj náš technologický pokrok.
Z histórie by som nechcela zmeniť nič, a keď rozmýšľam ani vo svojom živote , lebo chyba musela prísť z čoho.by sme sa poučili?
@jananovotna88 a mas pocit, ze sme sa z niecoho poucili? Stale robime ako ludstvo tie iste hluposti. Vojny, cirkev, diktatori....hadaj, kto nam bude vladnut na SK dalsie 4 roky?
@jananovotna88 a mas pocit, ze sme sa z niecoho poucili? Stale robime ako ludstvo tie iste hluposti. Vojny, cirkev, diktatori....hadaj, kto nam bude vladnut na SK dalsie 4 roky?
@katkazatka nie ľudstvo je nepoučiteľné, jednotlivci áno, ak je ich viac, chovajú sa ako stádo oviec, a robila aj také rozhodnutia, -toto hovorieval nás profesor v škole.
Je na tom dosť pravdy
@katkazatka dôleźitou súčasťou života sú zdroje na lepší život a triedna spoločnosť, preto tie vojny budú stále aj v bežnom živote ak chceme viac pouźijeme nedovolené prostriedky.
Výsledkom vojny je aj územie kde žijeme, naša identita, naše práva. Vojny priniesli aj technologický pokrok.
Prečo mäme stäle Fica, možno tiež nájdeš odpoveď v histórii. Až na pár výnimiek demokratické voľby dopadli v prospech autokratických strán. Bude to asi zakorenené niekde v spoločnosti.
@anonym_autor neviem, či by som chcela ísť späť do inej doby, skôr by som riešila ľudstvo, vymyslela tabletku, čo by vyliečila každého chorého človiečika na svete 😍.
@anonym_autor zabranila by som mojmu narodeniu
@anonym_autor zabranila by som mojmu narodeniu
@anonym_d2a370 prečo?😥
@anonym_autor ja by som sa vrátil do našej rodiny keď som bol malý ako nejaký priateľ mojich rodičov a povedal by som mame aby ma nebila, že to nie je pravda, že do troch rokov si dieťa nič nepamätá a môže sa vynikajúco vycvičiť ako Medved v cirkuse. To bola totiž teória mojej mamy. Vraj vtedy aj uznávaná niektorými odbornikmi. Keď mi otec nedávno povedal, že mňa a brata misel chrániť pred mamou, bolo mi z toho zle. Nehnevam sa na ňu ale dosť mi to pokazilo náladu. Toto by som zmenil, že by som chodil a robil osvetu. A hovoril by som ľuďom či by mi verili alebo neverili, všetky dôležité udalosti čo sa stanú. Aj Berezovskemu by som šiel povedať nech neblázni a nech nerobí z toho skrachovaného politruka prezidenta.

Nič. Lebo potom by nastal motýli efekt a nebola by som tak spokojná a šťastná ako teraz.