Ako môžu mať deti dve ženy v Česku?
Ahojte, práve pozerám české extrémne premeny a pýtam sa čisto zo zaujímavosti nič za tým nehľadaj. Bola tam Monika vrcholová športovkyňa ktorá má manželku a 2 deti. Pochopila som to tak že ta manželka tie 2 deti vynosila a porodila ale ako k nim prišla? Čo ja viem tak ani cez ivf nemôžu mať dieťa 2 ženy ale musi byť prítomný muž. Alebo je to iné v Čechách?
V Česku majú legálne svadby rovnakého pohlavia a teda aj adopcia/ivf sa rieši ako u iného manželského páru.
@januska12323 v ČR sú len registrované partnerstvá nie manželstva. A deti si adoptovať nemôžu.
@anonym_autor bol o tom na voyo dokument tuskm sperminator sa ro volala lezbicky najdu na nete chlapa urobi sa do poharka a ona si pak striekne jeho semeno.....udajne je tak vela deti dokonca tam bol zo zahranicia jeden a ten mal tusim cez 118 deti xhore proste
@anonym_autor Existuju zoznamky presne na tento ucel , napriklad https://www.lesbickykoutek.cz/index.php?item=ro...
@anonym_9d66be Stanke napr. vychovava s partnerom syna, vynosila im ho kamoška. V tomto pripade je to podľa mňa ešte ťažšie lebo to, že chlap ma niekde dieťa ani nemusi vedieť, ale žena ak to dieťa vynosi tak o tom vždy vie.

Zatial nemozes podstupit ivf bez partnera a myslim, ze niesu povolene ani dve osoby rovnakeho pohlavia. Obchadza sa to tak, ze ide so zenou nejaky chlap (kamarat), ktory podpise, ze je partner a oplodnia ju z darovanych spermii.