Ako nájsť istotu a dôveru v živote?
Ako ste si v živote našli cestu? Alebo povedzme, že seba?Som mladá baba, cítim sa byť v živote trocha stratená. Po búrlivých rokoch plného stresu a strachu sa práve život spomalil. Veľa skúseností za mnou, hoci si nemyslím, že mimoriadne obohacujúcich. A ja uvažujem. Ako v živote nájsť istotu? Čomu sa dá dôverovať? Ako dôverovať sebe? Dá sa vôbec? Je niečo, čo vám v živote pomohlo? Dala vám veľa nejaká rada, učenie, filozofia, nejaká psychológia, ktorá vám pomohla lepšie spoznať svoje vedomie? Teda, že vás to ovplyvnilo a odrazilo vo vašom živote? Náboženstvo? Alebo to je nemožné? Jedine prežitie dáva človeku zrelosť? Lenže vieme cítiť a vidieť na ľuďoch, že mnohí z nich veľa prežili, ale na ich duchu sa to neodrazilo. Že sa „nepoučili”, že ich to nepriviedlo k uvedomieniu (vo všeobecnosti, čokoľvek v živote).
Ja viem, že človek nemá byť skleníková rastlinka, ktorá podľahne prvému závanu vetra. Ale ja život nevnímam ako vietor. To je víchor! A ja mám pocit, že mi nedá vydýchnuť. Je chyba azda vo mne, že si neviem budovať istotu? Momentálne sedím, pozerám do prázna a opäť som v nepriaznivej situácii, kedy sa len pýtať: A teraz čo?! A toto cyklus mojich posledných rokov. Stojím na mieste? Nenapredujem?
prežitie? možno. ide o to že niekto to pochopí skoro a niekto príliš neskoro 😏
ja som možno už do 25 bola taká ako som dnes…
a po pôrode to už bol úplne jasné…
filozofia? ak je filozofiou že moje šťastie závisí na mne, tak potom filozofia…
celý život športujem, čítam, vzdelávam sa, praktizujem jogu, som zvedavá a som presvedčená že človek nemusí byť zlý len preto že môže… a že čokoľvek ma stretlo, tak to malo byť…
@anonym_autor ako nájsť v živote istotu? 🤣Tu nebudeš mať nikdy a v ničom. Čím skôr si zvykneš, že život je kolotoč udalostí končiacich smrťou, tým lepšie. Spoliehať sa na seba a tešiť sa z každodenných malých víťazstiev je to najlepšie, čo môžeš pre seba urobiť. Prehru a sklamanie brat ako súčasť života. A život ako divadelné predstavenie. Sú ľudia, ktorí majú pomocné baličky vo forme viery v rôzne bytosti, Boha, reinkarnáciu a pod. Keď im to pomáha, prečo nie.
Ja som bola dlhodobo dosť nešťastná.. nemala som nejaké stabilné kamarátky, nevedela som si roky nájsť priateľa, vždy som bola nešťastne zamilovaná, prácu.. tiež som mala kopec času, tak som sa začala viacej zaujímať o veci medzi nebom a zemou.. aj keď som neinklinovala k žiadnemu náboženstvu a istý čas som bola neveriaca, neverila som že by celý ten vesmír len nejakou náhodou, tak som sa nejako dostala aj k informáciám o reinkarnácii, cez stránku reinkarnacia.sk 😀 dala som sa do reči cez internet aj s pár ľuďmi podobne zmýšľajúcimi, aj so samostatným tvorcom stránky.. tak som sa dostala aj k "hinduizmu" a teda to mi tak dávalo celé zmysel a v podstate cez nich som spoznala aj môjho manžela 🙂 ale keďže časom mi aj tak niečo chýbalo a mala som ešte nejaké nedoriešené veci v sebe, začala som sa viacej zaujímať o spiritualnejsje veci, nejaké terapie, liečenia, KAP.. mám za sebou aj nejaké kurzy a aj keď sa aktuálne tomu nejako intenzívne nevenujem, snáď raz budem viacej, ale stále mám vieru v Boha a v kadejaké svetelné bytosti a obraciam sa na nich každý deň. ☺️
A kto má iný názor, nemusíte na mňa vôbec reagovať, každý máme niečo svoje a môj názor nezmeníte.
@13uzivatelka11 ďakujem za odpoveď.. nevenovala som tomuto nikdy nejakú intenzívnu pozornosť, ale na základe toho, čo som spontánne stretla, mám dojem, že tie východné nábožensko-filozofické systémy apelujú na sebarozvoj a myšlienky dávajú zmysel, nežiadajú slepý dogmatizmus. Ďakujem za tip🩵
Čo som sa naučila za svoj život:
- pomocnú ruku nájdeš na konci svojho ramena
- niekedy stačí prestať tlačiť a veci sa pohnú samé
- odpovede neprídu vždy hneď, ale prídu v správny čas
- čím menej očakávaš, tým viac pokoja máš
- nie každý boj stojí za to vyhrať
- nie všetko potrebuje tvoju reakciu
- to, čo ignoruješ, nezmizne, len sa to vráti silnejšie
- skutočný pokoj nepríde zvonku, ale zvnútra
- všetko chce čas, hojenie sa nedá urýchliť
- ak si myslíš, že už nevládzeš, zaber, ešte vládzeš
- od dna sa dá už iba odraziť smerom hore
Ja som tu pred chvíľou prispela do inej témy: ja odporúčam terapiu s terapeutom. Chodím už 4 roky učím sa budovať si nové skills aby som si prirodzenými reakciami zlepšila život. Mala som 2 veľké AHA momenty a tie mi reálne zlepšili život v zmysle, že som sa prestala trápiť a utápať v minulosti a mám sa radšej lebo si to zaslúžim...Ak si tomu otvorená, terapia je cesta.

Ja som bola dlhodobo dosť nešťastná.. nemala som nejaké stabilné kamarátky, nevedela som si roky nájsť priateľa, vždy som bola nešťastne zamilovaná, prácu.. tiež som mala kopec času, tak som sa začala viacej zaujímať o veci medzi nebom a zemou.. aj keď som neinklinovala k žiadnemu náboženstvu a istý čas som bola neveriaca, neverila som že by celý ten vesmír len nejakou náhodou, tak som sa nejako dostala aj k informáciám o reinkarnácii, cez stránku reinkarnacia.sk 😀 dala som sa do reči cez internet aj s pár ľuďmi podobne zmýšľajúcimi, aj so samostatným tvorcom stránky.. tak som sa dostala aj k "hinduizmu" a teda to mi tak dávalo celé zmysel a v podstate cez nich som spoznala aj môjho manžela 🙂 ale keďže časom mi aj tak niečo chýbalo a mala som ešte nejaké nedoriešené veci v sebe, začala som sa viacej zaujímať o spiritualnejsje veci, nejaké terapie, liečenia, KAP.. mám za sebou aj nejaké kurzy a aj keď sa aktuálne tomu nejako intenzívne nevenujem, snáď raz budem viacej, ale stále mám vieru v Boha a v kadejaké svetelné bytosti a obraciam sa na nich každý deň. ☺️
A kto má iný názor, nemusíte na mňa vôbec reagovať, každý máme niečo svoje a môj názor nezmeníte.