icon

Ako prekonať lenivosť a dosiahnuť svoje ciele?

Dnes o 11:29

Som prispatá a pozadu... vo všetkom. Všetko chcem, ale nič nedotiahnem do konca. Napríklad som sa začala učiť anglicky jazyk. Po mesiaci aj pol som to vzdala. Nie kvôli tomu, že by mi to nešlo. Napredovala som celkom, ale lenivosť ma to donútila ukončiť... Čo sa týka školy, tak maturita je za rohom, ale ja neviem absolútne nič. Chýbala som celé tri mesiace a chodiť som začala až teraz, pretože zdravotné problémy, ale... aj lenivosť, pretože mi úlohy posielali do nemocnice, iba som nemala silu ich riešiť. Neviem variť, neviem sa o seba postarať. Všetko, keď začnem robiť, tak to rázom ukončím... :/ Príšerne bojujem s tým, aby som sa k niečomu prinútila... Zaujíma ma doslova len klavír. To je moje všetko... a rodina, ktorá ma má už plné zuby. Nie raz ma prosili, aby som sa začala zapájať v domácnosti... Prosím, napíšte mi, že to niekto má/mal podobné. Ako ste sa dokopali niečo so sebou urobiť?

a0
Dnes o 11:38

@anonym_autor jedno slovo DISCIPLÍNA. Nikomu sa nechce, len tí, čo dosahujú výsledky sa prinútia.

Keď chceš nejak začať, tak si povedz, že sa tomu budeš venovať 5-10minút. Tým oklameš hlavu, lebo keď reálne začneš, tak pri tom vydržíš dlhšie.

luckajozko21
Dnes o 11:44

Pomodoro appku si najdi. Je to metoda s casovacom. 20minut sa budes ucit, potom ti da 5minut prestavku a to mozes scrollovat instagram. Ked zazvoni ides znovu 20min ... Vydrz viac blokov, potom bude dlhsia pauza a mozes ist ku klaviru.
Na koniec sa dostanes do stadia, ze sa budes hodinu ucit bez prestavky lebo ju nebudes potrebovat. A potom budu aj vysledky.

Urob si todo list a odskrtavaj si co si za ten den uz zvladla... Alebo si nejakym sposobom trackuj svoju motivaciu. Budes vidiet vysledok a bude ti 'robota ubudat'.

5sekudove pravidlo - ked sa ti nechce tak proste pocitaj ako by mala odstartovat raketa (5-4-3-2-1) a vstavas a ides do toho. Mozog a tvoja lenivost ta nestihne nahovorit na to, ze sa ti nechce (Mel Robbins 5sec. rule)

anonym_d03434
Dnes o 12:02

Ak je maturita za rohom, si dospela … po maturite ak nepojdes studovat, rodicia ta mozu vypoklonkovat z domu nakolko nebudes nezaopatrene dieta. Ked nebudes mat, co jest a s pristupom k uceniu budes mat moznost mozno zacat v nejakej fyzicky natocnej praci … … na druhu stranu … nemas este nejaky zdravotny problem? Moxno to nie je cista lenivost … ale chidonrvnost atd … ale ked si bola v nemocnici tak predpokladam, ze nic neostalo otvorene …

autor
Dnes o 14:03
@anonym_d03434

Ak je maturita za rohom, si dospela … po maturite ak nepojdes studovat, rodicia ta mozu vypoklonkovat z domu nakolko nebudes nezaopatrene dieta. Ked nebudes mat, co jest a s pristupom k uceniu budes mat moznost mozno zacat v nejakej fyzicky natocnej praci … … na druhu stranu … nemas este nejaky zdravotny problem? Moxno to nie je cista lenivost … ale chidonrvnost atd … ale ked si bola v nemocnici tak predpokladam, ze nic neostalo otvorene …

@anonym_d03434 mám psychické problémy, ale momentálne som stabilizovaná.

lalala2020
Dnes o 14:36

Odporúčam knihu Moja cesta k sebe

olimuc
Dnes o 15:46
@anonym_autor

@anonym_d03434 mám psychické problémy, ale momentálne som stabilizovaná.

@anonym_autor
@daj si aj tak spravitrozsireny krvny obraz atd …pripadne pozriet. Lieky ci to nesuvisi aj s tym, ak nejake beries

anonym_ba2a39
Dnes o 16:51

lenivost je absolutne prirodzena ludska vlastnost...

na vsetky zive aj nezive telesa v prirode posobi 1. newtonov pohybovy zakon:
Teleso zotrvava v pokoji, alebo v rovnomernom priamociarom pohybe, pokial nie je nutene vonkajsimi silami tento stav zmenit....🙂

v pokoji- telo sa snazi zaujat stav, ci polohu s co najnizsim vydajom energie...to je prirodzene...

cize ak nieco chces dosiahnut, dotiahnut do konca, musis toto prekonat a vedome pre to nieco urobit...