icon

Ako prekonať lenivosť a priemerne dosahovať viac?

14. júl 2026

Zdravim,máte pocit že ste oproti iným ľudom v okoli dosť lenivá? Poznám veľa ľudi čo chodia do práce a ešte zvladnu cvičiť,variť atd. Ja pracujem z domu a mám pocit že sa do všetkeho musím nútiť.Keď som bývala sama tak som si obed objednavala ale teraz sme dvaja a priateľ chce aby sme si varili.Mám pocit ,že vo všetkom sa musím premáhať aj do cvičenia,pritom iné ženy do práce a všetko porobia aj pocvičia jak nič. Máte to niekto podobne? Vysledky u lekára som mala všetko ok aj štitnu😁

anonym_3e4337
14. júl 2026

Ja som zacala cvicit a chodit na jazykovy kurz lebo ked som sla z prace rovno domov nic sa mi presne nechcelo, po cviceni som nabita energiou a mam pocit ze zijem naplno nie len prezivam

anonym_e053a4
14. júl 2026

a musis pracovat z domu? chodit medzi ludi a socializovat sa urobi zazraky ..ak si len doma zavreta - to ta dava dole ...

anonym_a35b23
14. júl 2026

Nie nemám taký pocit, chodím do práce, mám brigádu, dve deti psa a 1500m2 úzitkovú záhradu

anonym_2a19f1
14. júl 2026

Pracujem manuálne - denne, cvicim 3-4x týždenne, víkendy väčšinou niekde na výlet (skôr mestský, žiadne turistiky) mám dva psy ktoré venčím denne 2,5h, plus Prace okolo domu a v domácnosti, obedy-denne menu, večera vždy varená a ešte stiham 2x týždenne počas dňa kávu s priateľmi. Fungujem okrem víkendov 6:00-00:00. Cvičenie a venčenie ma dobíja energiou.

anonym_a80263
14. júl 2026

@anonym_autor
Na tuto stranku nepis taketo veci tu su len nadludia

beata_k
14. júl 2026

@anonym_autor Tak si to uzi. Az pride dieta, ono ta rychlo vylieci 😁

anonym_8288e0
14. júl 2026

Nemáš vyslovene energiu alebo sa ti len nechce? Prácu máš akú, nie si z nej fyzicky vyčerpaná? Ono je to väčšinou taký začarovaný kruh, že čím menej robíš, tým menej vládzeš a sa ti chce, ale keď už sa prekonáš a vytvoríš návyk, tak ťa dané aktivity, hlavne pohybové, vedia práve energiou nabiť... ale treba nájsť niečo, čo ťa bude baviť, ja keby som mala chodiť behať napr., tiež sa neviem donútiť, zato vo fitku pri silovom tréningu som sa našla a vie ma nakopnúť, kamoška zas preferuje pilates a skupinovky, niekto bicykel atď... a varenie tiež nemusí každého baviť, podeľte si to s partnerom...

ivicatolic
14. júl 2026

@anonym_autor ak nie si chorá, tak je to čistá lenivosť 👉,. čím menej sa hýbeš, tým je to telo darebnejšie, a sila odchádza

hederamonstera
14. júl 2026

Ja uz som si davno vsimla, ze su energeticky rozni ludia. Si zober, ked si tu precitas prispevky od Anjelicek26, mam pocit, ze jej den ma 48hodin…ja? Ja som opak, ja som pomalsi typ, akonahle sa mi nazbiera viac “tabov”/ukonov v hlave, moj nervovy system vypina. Ale teda deti ma rozhybali, takze teraz som uz akcna oproti mojmu predoslemu ja, ale aj tak robim podla priorit a ked citim, ze je toho vela, tak vypustam a idem radsej lahnut/sadnut/vypnut

anonym_8288e0
14. júl 2026
@anonym_8288e0

Nemáš vyslovene energiu alebo sa ti len nechce? Prácu máš akú, nie si z nej fyzicky vyčerpaná? Ono je to väčšinou taký začarovaný kruh, že čím menej robíš, tým menej vládzeš a sa ti chce, ale keď už sa prekonáš a vytvoríš návyk, tak ťa dané aktivity, hlavne pohybové, vedia práve energiou nabiť... ale treba nájsť niečo, čo ťa bude baviť, ja keby som mala chodiť behať napr., tiež sa neviem donútiť, zato vo fitku pri silovom tréningu som sa našla a vie ma nakopnúť, kamoška zas preferuje pilates a skupinovky, niekto bicykel atď... a varenie tiež nemusí každého baviť, podeľte si to s partnerom...

@anonym_8288e0 psychicky vyčerpaná som myslela

anonym_9a9b5c
14. júl 2026

@anonym_autor tak rôzne, niekedy fičím ako raketa, inokedy sa mi nechce nič. Zvlášť v období menopauzy 🤨

anonym_78905f
14. júl 2026

@anonym_autor Keď priateľ chce aby ste si varili, nech vari, nikto mu nebráni 😂
Psychicky náročná práca ťa dokáže doslova vycucnut, ak sa po práci cítiš ako vyzmykana handra ťažko sa rozkyvat. Skús prechádzku, meditáciu, relax s dobrou knihou.
A hlavne sa neporovnavaj s tunajšími superzenami čo vsetko stíhajú, podnikajú, investujú, zbierajú nehnuteľnosti, pol roka strávia na akčných dovolenkách, royvazaju 6 deti po krúžkoch, šijú variia pečú zavaraju, behajú maratóny, denne prejdú 50 tisíc krokov, cvičia minimálne 3 hodiny vo fitku, sami obhospodaruju menšiu farmu, kosia, stíhajú ovocné stromy, opravujú strechy, vždy sú dokonale upravené a sexi.

anonym_a80263
14. júl 2026
@anonym_78905f

@anonym_autor Keď priateľ chce aby ste si varili, nech vari, nikto mu nebráni 😂
Psychicky náročná práca ťa dokáže doslova vycucnut, ak sa po práci cítiš ako vyzmykana handra ťažko sa rozkyvat. Skús prechádzku, meditáciu, relax s dobrou knihou.
A hlavne sa neporovnavaj s tunajšími superzenami čo vsetko stíhajú, podnikajú, investujú, zbierajú nehnuteľnosti, pol roka strávia na akčných dovolenkách, royvazaju 6 deti po krúžkoch, šijú variia pečú zavaraju, behajú maratóny, denne prejdú 50 tisíc krokov, cvičia minimálne 3 hodiny vo fitku, sami obhospodaruju menšiu farmu, kosia, stíhajú ovocné stromy, opravujú strechy, vždy sú dokonale upravené a sexi.

@anonym_78905f
A zabudla si a maju najmenej 10 orgazmov denne

wolf_
14. júl 2026

Neviem. Neporovnávam sa. Žijem si život tak ako ja chcem a cítim. A prispôsobujem sa aj svojmu cyklu. V niektorých obdobiach som naspeedovaná a spravím za deň to čo mnohým trvá týždeň. A v iných obdobiach som pomalšia, viac oddychujem a celkovo tie dni mám oveľa menej produktívne. A tak to vnímam pre mňa za správne. Ani sa nesilím do toho, aby som zvládala ísť každý deň na 350% s vrtuľou v riti. Mám určité ako keby zásady, ktoré som si sama stanovila, že každý deň to splním, či sa mi chce alebo nechce, napr. meditácia a prechádzka. Ale inak proste neriešim. Načo sa pretekať kto toho viac zvládne? Ak ty nie si spokojná s tvojimi dňami, to je iná vec. To potom áno, zapracovať na sebadisciplíne apod. Ale ak si ty spokojná, tak čo 😁 Nie sme všetci rovnakí a tak ani to ako žijeme nie je rovnaké. Napr. aj to, že máš ísť medzi ľudí a socializovať sa, že to spraví zázraky.. No.. Byť medzi ľuďmi mňa práve najviac vyčerpáva a ničí mi produktivitu 😁

anonym_b5f6d8
15. júl 2026

@anonym_autor No a do toho este musia tie pracujuce, co cvicia, varia riesit zo 2-3-4 deti. To je uz uplne iny level, ze ano. A poniektore, ako ja, su este ako bonus veduce sportoveho klubu prip. Maju este svoje podnikanie. To uz je nieco nepredstavitelne. Ale myslim, ze padaju na hubu. Je to o drzku mat 5/7 8hod prac cas niekde v office, s dopravou, rizvozom deti 9-10h. Denne. A potom prist a nevies co skor ci riesit a byt s detmi, ci si ist zabehat, cu poriesit klubove zakezitisti, ci varit, ci pradlo vesat, zehlit...nue je to jednoduche. Ked je zena cele dni v robote.

anonym_8a06d8
15. júl 2026

@anonym_autor bola som uplne rovnaka ako ty. Ja som prisla z prace smarila kabelku a sadla k telke do vecera kym som zaspala. Potom prisli 2 deti :D Uzivaj si lenivost kym sa da

stanislavicenka
15. júl 2026

@anonym_autor ja som leniva. Tiez robim z domu, ale kym zacnem, chodim skoro rano behat, alebo do posilky. A tiez sa mi nechce. Je to len o nastaveni.