icon

Objednávanie donášky na obed: Divné alebo praktické riešenie?

Včera o 10:34

Ahojte,priatel pracuje v zahraniči takže väčšinu času som doma sama a tak mi pride niekedy zbytočne variť pre seba samu tak si objednávam donášku na obed cca každy druhý deň.Ide o to že stále na mna pritom ako cakam na kuriera pozerajú susedia a mne to pride trochu divne,lebo v našom vchode som ešte nevidela nikoho objednavať,ale pointa je pride Vám divne keď si niekto pravidelne objednáva obedové menu domov? Samozrejme je to v práci ine ked je človek preč.No ja mám momentalne homeoffice.Ako vninate takých ludi?

Strana
z3
patrike
Včera o 10:36

Maju vela penazi, su lenivi varit a jedia nieco, co nema taku kvalitu ako nalozene na tanier v restauracii.

ivankatomasko
Včera o 10:40

Nie, divní mi prídu skôr ľudia, čo sa nad tým pozastavujú.

anonym_33baa8
Včera o 10:43
@patrike

Maju vela penazi, su lenivi varit a jedia nieco, co nema taku kvalitu ako nalozene na tanier v restauracii.

@patrike
Čakali sme na názor pána dokonalého 😀

anonym_a922b8
Včera o 10:44

Pre mna to divne nie je. Ja som sama a vela pracujem, tak 3x do tyzdna si objednavam a to dve jedla a mam aj obed, aj veceru. Ja si objednavam z celkom dobrej restiky, kde stoji jedlo s polievkou od 5,10 - 5,70 eur. Cele ma to vyjde 11,17 eur a mam dve samostatne jedla. Niekedy si to este rozdelim a ostane mi aj na druhy den. Vobec s tym nemam problem a mozu sa divat na mna kolko chcu. Je to menej ako moja cista hodinova mzda.

andrejka2424
Včera o 10:44

Je mi to srdečne jedno , čo si susedia myslia , keď si sem tam objednávam. Varenie ma inak vôbec nebaví a nehanbím sa za to.

althinka
Včera o 10:45

nevnímam ... sama objednávam, nie je to o lenivosti, často mi napríklad nosí kurier nákup z potravín , ale v živote mi nenapadlo riešiť, či a čo si niekto objednáva. Nemám na také hlúposti ani čas ani dôvod ... každý robí ako uzná za vhodné.

unicornlady
Včera o 10:45

Susedia sú vonku, či to z okna vykukujú?

Ja by som sa nad tým nepozastavovala, ale sú ľudia, ktorí budú ohovárať za hocičo.

maca1984
Včera o 10:46

Ešte som sa nenudila tak, aby som riešila kto si koľkokrát objednáva. Každého vec.

anonym_d7ad09
Včera o 10:46

Mne je to v podstate jedno, len ked to vidim u ludi, ktori su doma napr na invalidnom, nemaju peniazi nazvys, ako napr moja sestra, ta si necha nosit aj nakup, tak ano, nechapem. Alebo kamoska zijuca s mamou, obidve doma cely den a objednavaju si, hoci dochodky nizke. Pre mna je to v ich pripade luxus.

anonym_706d26
Včera o 10:47
@ivankatomasko

Nie, divní mi prídu skôr ľudia, čo sa nad tým pozastavujú.

@ivankatomasko mne prídu divní ľudia čo zakladajú divné diskusie

muchotrafka298
Včera o 10:47

Podla mna je to uplne normalna vec. Nevidim na tom nic divne, nech si kazdy robi co chce. O ekonomickej stranke sa nebavime. Kolegyna je napriklad sama a kupuje si tie "krabicky" ako tu dietu co je celodenna strava. Strieda to, nechodi vobec do obchodu a okrem toho malo co kupuje. Ma to na cely tyzden.
Mne bezne nosia nakupy z potravin kuriery, hlavne ak mam tazke veci, ako mineralky a pod. Mne je srdecne jedno, co si kto mysli.

anonym_2a5c5f
Včera o 10:48

Nie, nie je to divne. Divne je, ze susedia maju tak malo starosti, ze stihaju sledovat aj to kto caka pred domom na kuriera. Ano, mame tiez taku, ta je schopna okomentovat aj to, ze podla nej vynasame pricasto smeti a zbehnut rychlo dole aby sa spytala co sme kupili, ked vidi, ze sa vybavujem s kurierom.
Netrap sa co si myslia ostatni, dolezite je, ze tebe to takto vyhovuje

anonym_fa7e8d
Včera o 10:48

To by bolo zaujímavé, keby som sa začala starať do vecí,do ktorých ma nič nie je.Jeden si objedná, druhý varí, tretí sa uspokojí s chlebom...tak, či tak nemám dôvod sa o to starať

anonym_fa7e8d
Včera o 10:51
@anonym_d7ad09

Mne je to v podstate jedno, len ked to vidim u ludi, ktori su doma napr na invalidnom, nemaju peniazi nazvys, ako napr moja sestra, ta si necha nosit aj nakup, tak ano, nechapem. Alebo kamoska zijuca s mamou, obidve doma cely den a objednavaju si, hoci dochodky nizke. Pre mna je to v ich pripade luxus.

@anonym_d7ad09 Nákup si dávam nosiť aj ja... práve preto, že mám zdravotné problémy

katkaseiner
Včera o 10:51

Ja neriesim, kamoska to robi tiez, vraj nestiha varit... tak si objedna... Akoze my sme doma 4 a nevarim takmer nikdy len na ten jeden aktualny den, cize ja stale nieco vymyslim a aj ked uz ine ma nenapadne, nalozim kuracie stehna a zemiaky, cukiny, mrkvu, cibulu do remosky a upeciem to...
Ale podla mna kazdy nech si minie svoje zarobene peniaze ako chce. Napr. za mna by donasky nemuseli byt vobec, objednavame tak max 2-3 x do mesiaca pizzu (decka). Z roboty obcas zbehneme na obed, ale ja si neobjednavam... kolegyna kludne aj za 15 E denne... mne to pride velmi vela, hlavne ked sa zamyslim, ze to by bol len moj obed za 15E a sme fakt 4.

katarinaba
Včera o 10:52

Lenivi, maju vela penazi 😀 😀 😀 to je nazor niekoho z lesa.
Jasne, objednam si vela krat. A ostatni su mi vies kde. A teraz, budu prazdniny, deti pojdu k mame, ja budem sama - nebudem sice objednavat, lebo ja chodim do prace, ale cestou domov si kupim kazdy den. Nebudem varit. A v tomto teple ani nahodou. A aj tak ma to vyjde lacnejsie ako by som varila. A kvalita jedla? Ved hadam viem, co si kupujem - ci burger alebo grilovanu zeleninu. A aj to - nech si kazdy je co chce, ci slaninu alebo kuskus.

anonym_8f2103
Včera o 10:53

@anonym_autor keď pozerajú tak hoď s nimi reč o počasí alebo počítaj príklady v hlave a nebudeš si všímať či pozerajú

anonym_4dfdf2
Včera o 10:54
@patrike

@patrike
Co na to takto pozeraju su stari zadubenci co zavidia

anonym_d7ad09
Včera o 10:54
@anonym_fa7e8d

@anonym_d7ad09 Nákup si dávam nosiť aj ja... práve preto, že mám zdravotné problémy

@anonym_fa7e8d ved ja to chapem, ale u sestry je to lenivost, navyse zije so synom, pohyb by im len prospel vzhladom na jej problemy. Ale je to jej vec samozrejme.

anonym_fa7e8d
Včera o 10:57

Život ma naučil, že nie všetko je také,ako to vyzerá,a tak nesudim

anonym_2a5c5f
Včera o 10:57
@anonym_d7ad09

@anonym_d7ad09 ja si tiez nechavam velke nakupy dovazat, vies kolko casu tym usetrim ked sa nemusim trmacat do obchodu, motat sa s vozikom pomedzi regaly a potom sa s nakupom trmacat domov? Za tie 4€ co zaplatim za dovoz mi to stoji. Mama na dochodku si tiez nechava dovazat nakupy. No a?
Ozaj, tak mi napadlo, vsetko chodis kupovat do kamennych predajni? Je rozdiel ci si nechas doviezt 5 kil muky a 2 litre oleja alebo obed a ked kupis tricko na eshope a nechas si ho dorucit domov?

anonym_dca744
Včera o 11:01

mne príde divne, ked rodina znama je doma nerobí už 6rokov (ok 3r materska) a jej muž si objednáva 2x denne (robieva do večera)jedlo do roboty a ona neni schopna variť. To je za mna brutal, pritom majú leasing na auto, vysoky uver, atd...

kaca222
Včera o 11:02

Ale veď to ti môže byť úplne jedno, čo si susedia myslia 🙂 my si tiež objednávame bežne a to máme aj malé deti, na varenie nemáme čas

rachel36a
Včera o 11:10

Uplne normálne....bezne si tak objednávam keď je muž pracovne mimo mesta...syn ma obed v skole...tak väčšinou si objednám, alebo sa idem niekde najesť...nikdy v živote to nikto u nas v okoli neriešil.. tak isto ani ja neviem kto si kedy objednava

abbey1
Včera o 11:11

@anonym_autor Mne je úplne jedno, čo kto doma je. Radi jeme v reštaurácii. Len bohužiaľ, ozaj kvalitných je málo a my sme zvyknutí na kvalitnú a chutnú domácu stravu. A tomu, povedzme si úprimne, obedové menu z väčšiny reštaurácii má veľmi veľmi ďaleko.
Preto radšej varíme doma, vieme, čo a z akých surovín jeme a máme podľa chuti dostatočne veľké porcie.
Na jedlo si zájdeme radi, ale vyberáme si kde.

zuzacka16
Včera o 11:12

vieš napíšem ti to tak..ľudia závidia aj chorobu..a hlavne starší ľudia (teda dôchodcovia) to môžu riešiť, keďže tí sú najviac doma a nemajú čo robiť no..a pokiaľ na to máš a robíš z domu, tak prečo nie, veď ty nepýtaš peniaze od nich na obed, takže tak..ľudia budú vždy závidieť aj riešiť iných, na to si zvykni 😉

anonym_6514a3

@anonym_autor akoze takto, ak si doma len tak, nie na HO, tak mi to pride trosku financne negramotne ze mas cas a nenavaris si. Ale ked na to mas a chces tiez peniaze minut za donasku tak OK, kazdeho vec. Susedia mozno zavidia, mozno si myslia ze zbytocne utracas alebo im vadia auta z donasky, alebo len obkukuju co sa deje na ulici lebo nemaju co robit.

rachel36a
@anonym_dca744

mne príde divne, ked rodina znama je doma nerobí už 6rokov (ok 3r materska) a jej muž si objednáva 2x denne (robieva do večera)jedlo do roboty a ona neni schopna variť. To je za mna brutal, pritom majú leasing na auto, vysoky uver, atd...

@anonym_dca744 a co je na tom divne? Moj muz si tiež objednava obed, alebo sa ide najesť...s tiež som doma....on by si z domu ani nezohral jedlo...nechce sa mu to nosit, riešiť ohrievanie a pod....

anonym_dca744
Včera o 11:15
@rachel36a

@anonym_dca744 a co je na tom divne? Moj muz si tiež objednava obed, alebo sa ide najesť...s tiež som doma....on by si z domu ani nezohral jedlo...nechce sa mu to nosit, riešiť ohrievanie a pod....

@rachel36a tak tvoj muž si nechce ohriať jedlo, tak si kupi 🙂 Ale snád ste neni zadlzený po uši a žena doma 😀

petamich
Včera o 11:22

@anonym_autor ako predseda organizacie "za donasku jedla" mi to absolutne nepride divne 🙂 tiez mam casto HO a casto objednavame jedlo, nakupy...divne mi pridu niektore komentare tu (neviem, preco by mal byt clovek, co objednava jedlo lenivy a pod.) a divni su ludia, co sa nad tym pozastavuju a riesia inych 🙂 pre mna je zas divne stat pol dna pri plotni a teraz co 😂 schvalne prehanam

Strana
z3