Ako sa Slovákom žije v zahraničí?
Ahojte. Zaujímalo by ma ako sa Slovákom momentálne žije v zahraničí. V akej krajine ste a ako dlho? Plánujete sa vratit na Slovensko keď budete v dôchodkovom veku?
Za všetky odpovede velmi pekne ďakujem
Žijem v at už 26 rokov, pracovne a finančne som spokojná a nie nemienim sa vrátiť na sk
@stellarstar 2 roky v Nemecku, nemienim sa vrátiť na sk.
@lapersefona žijem v Česku, pracujem pre Americkú firmu, som veľmi spokojná, plánujem dať ešte 2/3 roky v Kodani, uvidíme. Ale na Slovensko sa určite vraciať nebudem
@lapersefona Žijem 9 rokov v Rakúsku…Budúci rok sa sťahujem do Ríma…Na Slovensko sa neplánujem vrátiť…Ani kvôli láske, ani kvôli dôchodku…
Zijem 16 rokov v AT, mame taky plan s muzom, ze sa vratime na dochodok na SK. Ale uvidime, co pride.
@lapersefona momentalne som prisiel z prace,vyvencil psa a pojdem nieco uvarit.
Zijeme vo Svajciarsku,viac ako 10 rokov.
Ci sa vratime s manzelkou,zalezi od financnej situacie,ale deti zostavaju tu,tak je to to este vo 🌌
Zila som 7 rokov v Nemecku, momentalne zijem rok v Rakusku a som tu max. spokojna, plat dobry, nasla som si tu priatela, neplanujem sa vratit. Na dochodok este uvidim, to je daleko, ale nezavrhujem to.
A co tam robite, myslim profesiu?
Aspon oblast
10 rokov v rakusku, odišla som hned po vš.. do dochodku ešte 30 rokov, vôbec neviem, co bude, skor sa vratit neplanujem, vsetky priatelstva mam tu, na slovensku mam len rodicov, aj súrodencov mam v zahranici (cesko, dansko)
A co tam robite, myslim profesiu?
Aspon oblast
@anonym_a76e86 ja som lekarka, sestra je biochemicka, brat je itckar
10 rokov v UK. Viem si predstavit odstahovat sa do inej krajiny v EU ale nie naspat na SK.
12 rokov rakusko, deti tu narodene, pre nich je domov rakusko. Na svk mam rodinu (rodicia, segra plus cely zvysok), navstevujeme sa celkom casto. Ja som doma tu. Na svk sa neplanujem vratit, par blizsich kamosiek a kamosov mam, ale su roztruseni kade tade po slovensku.
Pracujem v AMS oblasti
@lapersefona
My sme kosmopolitna rodina, syn narodeny na Slovensku zije v Australii, syn narodeny v Australii zije vo Svajciarsku a Vianoce vsetci travime v Australii 🥰
27 rokov v Spanielsku-Fuerteventura..... Radsej sa odstrelim, akoby som sa musela vratit.Je mi perfektne-ludia vseobecne, priatelia, zivotny styl, praca.... Srandujes?
15 rokov v Rakusku, citim sa tu viac doma ako na SK, neplanujem sa vratit.
@lapersefona 10 r v DE, 4 r AT vrátili sme sa minulý rok máme 40 r tento rok.Najprv sme sa nechceli vrátiť prvé roky, ale po narodení deti ma to ťahalo domov rok sme uvažovali..išli sme do Ba a obidvaja dochádzame do AT do práce pre nás ideál hlavne finančne
Zila som 7 rokov v Nemecku, momentalne zijem rok v Rakusku a som tu max. spokojna, plat dobry, nasla som si tu priatela, neplanujem sa vratit. Na dochodok este uvidim, to je daleko, ale nezavrhujem to.
@anonym_4ef8ac
@catherin4
preco sa na dochodok chcete vratit?
Vyse 20r V Rakusku ,vyse 4r officialne Rakusacka ,nie nevratim sa na svk.
Slovensko? Nikdy..2roky v CH, potom skoro 20r v rakusku a teraz usa…do rakuska sa vrátim urcite a na dôchodok ideálne karavan a cez leto Alpy a cez zimu Taliansko alebo Španielsko..ak by som sa mala niekde usadiť tak najskôr buď Rakúsko alebo česká republika ..iné neprichádza do úvahy
13 rokov v Spanielsku. Navrat na Slovensko neplanujem ani na dochodok. Ale clovek nikdy nevie. Rovnako som nikdy neplanovala odchod zo Slovenska.
@lapersefona ak by som mala v zahraničí už dospelé deti zostali by sme určite by som nechcela žiť v inej krajine ako oni a vidieť ich pár krát ročne.Moj brat odisiel z DE na SK a jeho žena s deťmi tam zostala už sú dospelí, ale stále študujú.Oni sa rozviedli.
@lapersefona 10 r v DE, 4 r AT vrátili sme sa minulý rok máme 40 r tento rok.Najprv sme sa nechceli vrátiť prvé roky, ale po narodení deti ma to ťahalo domov rok sme uvažovali..išli sme do Ba a obidvaja dochádzame do AT do práce pre nás ideál hlavne finančne
@anonym_300c26 kolko denne dokopy precestujes 2 hodiny? Veruže keď mas deto tak ta to viac taha k rodine
27 rokov v Spanielsku-Fuerteventura..... Radsej sa odstrelim, akoby som sa musela vratit.Je mi perfektne-ludia vseobecne, priatelia, zivotny styl, praca.... Srandujes?
@tenerifka ty si v Španielsku ta mentalita je celkom iná . Oni su srdeční, otvorení chcú kecať ja žijem v De
@lapersefona
My sme kosmopolitna rodina, syn narodeny na Slovensku zije v Australii, syn narodeny v Australii zije vo Svajciarsku a Vianoce vsetci travime v Australii 🥰
@anonym_cc359e to je pekne. Aky ke zivot v Austrálii? Kde bývaš ty
15 rokov na Islande, žije sa nám tu super. Neplánujem sa vrátiť na Slovensko a vlastne ani do Európy. Dôchodok si predstavujem niekde v Ázii.
@tenerifka ty si v Španielsku ta mentalita je celkom iná . Oni su srdeční, otvorení chcú kecať ja žijem v De
@lapersefona ja mam zhodou okolnosti znamych aj kamaratov Nemcov, ktori ziju tu, a velmi si s nimi rozumiem
@lapersefona ja mam zhodou okolnosti znamych aj kamaratov Nemcov, ktori ziju tu, a velmi si s nimi rozumiem
@tenerifka je to mozno aj rozdiel ked Nemci byvaju v zahraničí. Ja mam skúsenosť ze cim bohatšia oblast tym je to horsie

Žijem v at už 26 rokov, pracovne a finančne som spokojná a nie nemienim sa vrátiť na sk