icon

Ako sa vyrovnať s dlhodobým hnevom a krivdou?

Dnes o 18:42

Ahojte chcela by som sa opytat ci ste boli niekedy v zivote na niekoho dost dlho povedzme aj roky nahnevani? Ze vas niekto vyuzil, oklamal nemyslim partner ale napr niekto z rodiny. Ze ste mu dost pomohli a on vas podrazil a oklamal. Takmer kazdy den nad tym rozmyslam a predstavujem si ako by som sa mu pomstila a vykricala vsetky veci. Ked nad tym niekedy rozmyslam tak to vo mne zacne riadne vriet ze zatinam paste a proste mam chut nieco rozbit 😁 viem ze to není zdravé ze tym skodim sama sebe a clovek by to chcel nechat uz tak... Ale proste neviem to dostat z hlavy a je vo mne stale riadny hnev a pocit krivdy. Neviem to asi v sebe spracovat alebo co. Ma to niekto rovnako?

anonym_324be3
Dnes o 18:43

@anonym_autor smer psycholog

anonym_ba6df9
Dnes o 18:45

@anonym_autor Mala som to podobne s bývalým, ale nie až s takou zlostou. Skôr ma škrelo, že ostali veci nevypovedané. Mimochodom ako som sa nedávno dozvedela, život mu to nepekne vrátil. A vtedy mi ho prišlo strašne ľúto zrazu.

anonym_83dd0a
Dnes o 18:51

No zazila som obrovský pocit krivdy
Ani spávať som nevedela kvoli tomu dlhé mesiace hnevala som sa veľmi,trapila som sa veľmi,no bola to vec, ktorá nejde vrátiť
Ale nechcela som sa pomstiť ani nič vykričať lebo nič by to nezmenilo
Doteraz niesom s tým ok vnutorne ale prijala som to ako súčasť života

zmrzlinka2021
Dnes o 18:56

@anonym_autor

Ale vieš že to už nie je o tom človeku ale o tebe?

Za mňa, nie nezažila. Pán Boh všetko vidí.

anonym_faf1e0
Dnes o 19:02

Áno, mala som v sebe veľký hnev a mám ho doteraz. Ale nebol to člen rodiny, ale človek, čo zabil môjho muža. Jednoducho to neodpustím nikdy.

autor
Dnes o 19:02
@zmrzlinka2021

@anonym_autor

@zmrzlinka2021 ano ja viem ze je to uz davno o mne ze je to moj problem

autor
Dnes o 19:03
@anonym_faf1e0

Áno, mala som v sebe veľký hnev a mám ho doteraz. Ale nebol to člen rodiny, ale človek, čo zabil môjho muža. Jednoducho to neodpustím nikdy.

@anonym_faf1e0 to mi je luto 😢

anonym_047d30
Dnes o 19:06

@anonym_autor poznám ten pocit krivdy, od života. Exmanžel, veľmi ublížil a momentálne si to kompenzuje na synovi, kúpil mu drahé auto a to ani ešte nespravil vodičák a ja každý mesiac premýšľam, ako ušetriť

anonym_dc0135
Dnes o 19:10

ano, uz je to lepsie, cas vsetko hoji...ale niekedy ma to chyti ked si spomeniem...

anonym_324be3
Dnes o 19:10
@zmrzlinka2021

@anonym_autor

@zmrzlinka2021 pan boh vsetko vidi 🤣🤣🤣🤣

anonym_de7fdc
Dnes o 19:11

Áno mám stým skúsenost.Existencne som pomohla mojej rodine (nechcem konkretizovať)a nakoniec som bola odtiaľ poslaná preč .Nechcem na to veľakrát myslieť ale stane sa že mi to príde na um a od nervov by som neviem čo najradšej urobila

autor
Dnes o 19:14
@anonym_de7fdc

Áno mám stým skúsenost.Existencne som pomohla mojej rodine (nechcem konkretizovať)a nakoniec som bola odtiaľ poslaná preč .Nechcem na to veľakrát myslieť ale stane sa že mi to príde na um a od nervov by som neviem čo najradšej urobila

@anonym_de7fdc hmm ja tiez a proste mi to pride riadne nefer a ..

anonym_de7fdc
Dnes o 19:15
@anonym_autor

@anonym_de7fdc hmm ja tiez a proste mi to pride riadne nefer a ..

Bohužiaľ je niekedy pravda to že rodina ťa odrbe viac ako cudzí

autor
Dnes o 19:25
@anonym_de7fdc

Bohužiaľ je niekedy pravda to že rodina ťa odrbe viac ako cudzí

@anonym_de7fdc sak to ze clovek si vzdy brani rodinu, pomoze v com sa da a rodina vrazi noz do chrbta a tvari sa akoby nic a pomaly sa vysmieva

anonym_57ed11
Dnes o 19:26
@anonym_324be3

@zmrzlinka2021 pan boh vsetko vidi 🤣🤣🤣🤣

@anonym_324be3 pán Boh síce všetko vidí, ale ukrivdený a zlomený človek z toho nič, ale že vôbec nič nemá. 🫤 Na tomto svete niet spravodlivosti, a božie oči s tým tiež nič neurobia, bohužiaľ.

anonym_de7fdc
Dnes o 19:37
@anonym_autor

@anonym_de7fdc sak to ze clovek si vzdy brani rodinu, pomoze v com sa da a rodina vrazi noz do chrbta a tvari sa akoby nic a pomaly sa vysmieva

Vidím že mame podobné rodiny 🤣

anonym_324be3
Dnes o 19:40
@anonym_57ed11

@anonym_324be3 pán Boh síce všetko vidí, ale ukrivdený a zlomený človek z toho nič, ale že vôbec nič nemá. 🫤 Na tomto svete niet spravodlivosti, a božie oči s tým tiež nič neurobia, bohužiaľ.

@anonym_57ed11 dobre moja 🤣🤣🤣. Nevnucuj svoju vieru tu. Nechaj si to pre seba, nikto neni zvedavy na tieto rozpravky

autor
Dnes o 19:43
@anonym_324be3

@anonym_57ed11 dobre moja 🤣🤣🤣. Nevnucuj svoju vieru tu. Nechaj si to pre seba, nikto neni zvedavy na tieto rozpravky

@anonym_324be3 😂👍

autor
Dnes o 19:46
@anonym_de7fdc

Vidím že mame podobné rodiny 🤣

@anonym_de7fdc no tak aspon v tom nie sme samy 😁

anonym_de7fdc
Dnes o 20:02
@anonym_autor

@anonym_de7fdc no tak aspon v tom nie sme samy 😁

To áno.Myslela som si že moja rodina je jedinečná no ako vidím ani nie 😃. Mňa tí ľudia konkrétny dostali do takých sr.....s prepáčením že neviem či sa stoho niekedy vyhrabem.Ale akoby nič svet gombicka všetko v poriadku 🤦

domkakvet
Dnes o 20:06

@anonym_autor nie nedusim v sebe zlost na roky.

autor
Dnes o 20:32
@anonym_de7fdc

To áno.Myslela som si že moja rodina je jedinečná no ako vidím ani nie 😃. Mňa tí ľudia konkrétny dostali do takých sr.....s prepáčením že neviem či sa stoho niekedy vyhrabem.Ale akoby nič svet gombicka všetko v poriadku 🤦

@anonym_de7fdc tak ak to mas az hentake tak to mas o dost horsie nez ja 😕 ja sa z toho vyhrabem urcite ale podraz nezabudnem

anonym_7d0a7c
Dnes o 20:41

Ja s manželovou rodinou. A jednoducho som ich odrezala a nebavíme sa. Manželovi to nevadí, im to nevadí, mne to nevadí. Všetko je v poriadku a každý si žije svoj život.