icon

Ako sa žije v oblastiach s aligátormi?

4. júl 2026

Ako sa zije v oblastiach, kde ziju aligatory? Napriklad na Floride?

Citam o utokoch Aligatoroch a veru neviem ako by sme tu zili, keby sme mali v riekach krokodily.

martinmmartin
4. júl 2026

oni mozno citaju take iste o borelioze u nas. Sa pozri u nas do nedavnej minulosti - Zvyknes si aj na to ze z 10 deciek preziju dve do puberty

patrike
4. júl 2026

V pohode. Tam (Florida) som mal pozicany kajak a jazdil si po rieke a jazere, kde ziju. Bezne sa to letargicky vala v priekope pri ceste a nic to nerobi. Miestny nam ukazal, ze ked nabehnes kajakom smerom na aligatora, utecie. To mas ako nase medvede, agresivnych je minimum.

autor
4. júl 2026
@patrike

V pohode. Tam (Florida) som mal pozicany kajak a jazdil si po rieke a jazere, kde ziju. Bezne sa to letargicky vala v priekope pri ceste a nic to nerobi. Miestny nam ukazal, ze ked nabehnes kajakom smerom na aligatora, utecie. To mas ako nase medvede, agresivnych je minimum.

@patrike preco potom boli teraz pocetnejsie utoky?

zuzanaete
4. júl 2026

Tak isto ziju ako my s medvedmi alebo Australcania s jedovatymi pavukmi. Aj v Australii su plaze, kde sa nemozes priblizit k vode. Kazdy pozna podmienky svojej krajiny a podla toho zije.

anonym_8e4e57
4. júl 2026

Citam o utokoch Aligatoroch
Čítam o útokoch aligátoroV
😨🙄

patrike
4. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Mas presne data ? Pocet utokov, kolko smrtelnych ... povedzme 100 rokov dozadu.

citronove_koliesko
5. júl 2026

@anonym_autor beriem to asi ako u nas medvede, tiez citam o utokoch coraz castejsie.

anonym_841cdf
5. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ti by som nechodila k rieke,vybavene.

autor
5. júl 2026
@zuzanaete

Tak isto ziju ako my s medvedmi alebo Australcania s jedovatymi pavukmi. Aj v Australii su plaze, kde sa nemozes priblizit k vode. Kazdy pozna podmienky svojej krajiny a podla toho zije.

@zuzanaete preco sa v Australii nemoze ist na plaz?

zuzanaete
5. júl 2026
@anonym_autor

@zuzanaete preco sa v Australii nemoze ist na plaz?

@anonym_autor Lebo ta tam zozerie krokodil. Ale plati to len pre niektore plaze. Ked tam prides, tak su tam velke tabule informujuce o riziku. Mozes sa len z dialky pozerat na vodu. Ako som napisala, domaci poznaju svoje prostredie a podla toho ziju.