icon

Ako sa zmieriť s postavou po pôrode?

21. máj 2026

Prišla som sa kúsok vyliať sem..som nešťastná z mojej postavy ktorá mi ostala. Vždy som mala kúsok väčšie prsia už aj vtedy to bol problém ale zvykla som si ale teraz mám ich už strašne veľké a boky ani nehovorím aké mi ostali po pôrode a ja vlastne ani neviem čo si obliecť vo všetkom sa cítim zle ak keď si niečo nové kúpim aj z pôvodného šatníka.. pred pôrodom som mala dlhodobú váhu 68kg a tak som bola stym ok k mojej výške teraz mi ostali cca 4kg po pôrode takze to nie je nejaké strašne ale ja fakt neviem čo mám nosiť aby som sa cítila dobre. Už som skúšala vyber oblečenia podľa postavy ale do kabínky si mozrm zobrať aj 20ks a max skončím pritom že si vezmem jedno tričko.. neviem ako zas mať rada vlastne telo. Vravím si ze ho obdivujem ta to že 9 mesiacov nosilo dieťa že som porodila a ešte aj kojím ale hlava si ide proste svoje…

Strana
z4
anonym_52ed8a
21. máj 2026

taketo myslienky kvoli +4kg.... asi nebudem popularna, ale podla mna je to na psychologa

kp7333
21. máj 2026

@anonym_autor nauc sa mat rada seba a svoje telo, nech je akekolvek. 9-mesiacov si nosila v sebe dieta, porodila, je logicke, ze telo uz nebude take, ako predtym. To vsak neznamena, ze si o nieco horsia ako predtym. Naopak, tvoja hodnota stupla, lebo si matka a minimalne pre svoje dieta budes stred vesmiru.

anonym_ee024c
21. máj 2026
@anonym_8f0db6

@anonym_autor silovy trening znamena,ze mas svaly ako chlap,kazdy sval vyrysovany,co zensky vobec neposobi preto su mohutne tie nohy.Su to svalove nohy,sval je tazsi ako sadlo.Ved to musis sama vediet.A ako vravim kojis,tie hormony su horsie ako pocas tehotenstva.

@anonym_8f0db6 Dalsia s tymi pomylenymi nazoemi ohladom siloveho treningu zien. Ze svaly ako chlap 😂. Nikdy nebude mat zena svaly ako chlap, nie je to fyziologicky mozne (ak neberie zakazane latky). A teda ja cvicim silovo x rokov a moje svaly ani nie je vidno 😀.

zuzuliatko18
22. máj 2026

Ak nie si so sebou spokojna, zacala by som tym, ze si zacnem robit plan, co dokazem zmenit a cca v akom casovom.horizonte to vidim. Neviem ako dlho si po porode, ale v tomto obdobie je.podla mna pevorade mat zdravu a vyvazenu stravu kvoli babatku, najmensie ak kojis. A ostatne si planovat a zaroven v hlave nastavovat sebavnimanie. Mozno najst aspon nejaku online pomoct, niekoho, kto ti pomoze si to v hlave upratat a nastavit, ak Tu to nejde samej.
Ja som napriklad po porode chodila na dlho Von, stale som Bola s kocikom na prechadzke, velmi mi to pomahalo k psychickej pohode. Mozno aj Ty by si si vedela najst podobnu barlicku, nieco, co ti pomoze s pokojom v hlave.

autor
22. máj 2026
@zuzuliatko18

Ak nie si so sebou spokojna, zacala by som tym, ze si zacnem robit plan, co dokazem zmenit a cca v akom casovom.horizonte to vidim. Neviem ako dlho si po porode, ale v tomto obdobie je.podla mna pevorade mat zdravu a vyvazenu stravu kvoli babatku, najmensie ak kojis. A ostatne si planovat a zaroven v hlave nastavovat sebavnimanie. Mozno najst aspon nejaku online pomoct, niekoho, kto ti pomoze si to v hlave upratat a nastavit, ak Tu to nejde samej.
Ja som napriklad po porode chodila na dlho Von, stale som Bola s kocikom na prechadzke, velmi mi to pomahalo k psychickej pohode. Mozno aj Ty by si si vedela najst podobnu barlicku, nieco, co ti pomoze s pokojom v hlave.

@zuzuliatko18 ďakujem za odpoved som 5 mesiacov po pôrode. Áno mne tiež pomáha keď som cely deň preč s kočíkom menej aj myslím na jedlo a celkovo na postavu. Ale u mna vzdy boli problém letné mesiace, nenávidela som leto asi kvoli tomu že nemôžem byt cela zahalená a tak a teraz to je o to ťažšie keď ešte ta postava nie je ako pred tým tak ešte visc na to myslím.
Čo sa týka zdravej stravy tak to držím, ja som už mala vypracovaných veľa jedalnickov aj pred tehotenstvom tak viem cca čo treba jest a tak a keď mám chuť na sladké tak sa snažím zdravšiu verziu si spraviť doma. Len s poruchou príjmu potrav je to veľmi ťažké nevieš kedy máš hlad, kedy treba jesť a kedy už dosť tieto pocity neexistujú vela krát jem lebo musím. Prajem každému aby toto nemusel zažiť nie je to ľahké.

anonym_6fe441
22. máj 2026

Pri prvom som mala cca 60 kg a pred pôrodom som mala 87 kg.Vzdy som bola chudá no kilá mi po pôrode ostali .Po druhom tehotenstve som toľko lietala medzi deťmi že po cca dvoch rokoch som sa dostala na pôvodnú váhu.Neboj sa schudnes, vybehas to pri dieťati

anonym_91cfde
22. máj 2026

Si velmi kratko po porode, neponahlaj sa, daj telu cas a moznost zregenorovat, ma za sebou tazku cestu nosenia dietata, porod, hirnonalne zmeny, vahove zmeny.. telo sa pripravovalo na porod mesiace, nechci zmenu tak skoro po porode, hlavne, ked tvoje telo sa stale meni, nie je to telo spred tehotenstva... viem, ze chces, ale pocuvaj telo. Potrebuje cas, ty sa tiez musis dostat do pohody, byt vyspata, hormony v klude.. tvoje telo produkuje mlieko, potrebuje extra vyzivu, aby nebralo z tvoj8ch zasob.. fakt vyckaj..Drzim.palce.
Zrovna vcera som videla jeden prispevok na IG... Ako je to naozaj, ako to nasa hlava skresluje, co si namysla..

A maly tip na zaver, vyskusaj saty, sukne. Ja si hovorim, ze som roky bola blba, ze som ich nenosila, lebo som si myslela, ze mi rozsiruju boky. Keby aj to bola pravda, kaslat na to, je tolko strihov, materialov, dlzok, su pohodlne, lahko sa kombinuju, netlacia.

kristina2412
22. máj 2026

Kým som dojčila, neschudla som ani gram a to moje deti spávali obe v kočíku a denne som chodila minimálne 3 hodiny. Schudla som až som prestala dojčiť . Mali okolo 2,5 roka. Poteším ťa, keď mala prvá dcéra 5 rokov, bola som v najlepšej životnej forme, čiže nič nieje stratené. Chodila som na jogu , zvládala aj tie najnáročnejšie pozície ...Všetko má svoj čas, kým je dieťa veľmi malé , žiaľ naše kilá 🫣 nie sú to, čo je prioritné. Ale príde tvoj čas. Hlavne sa neporovnávaj ani so sebou samou spred 10 rokov ani s dvadsiatkami. A čo je najdôležitejšie, šťastná žena je krásna žena , nech má celulitídu, či kilá na viac a iné nedokonalosti.

zuzuliatko18
23. máj 2026
@anonym_autor

@zuzuliatko18 ďakujem za odpoved som 5 mesiacov po pôrode. Áno mne tiež pomáha keď som cely deň preč s kočíkom menej aj myslím na jedlo a celkovo na postavu. Ale u mna vzdy boli problém letné mesiace, nenávidela som leto asi kvoli tomu že nemôžem byt cela zahalená a tak a teraz to je o to ťažšie keď ešte ta postava nie je ako pred tým tak ešte visc na to myslím.
Čo sa týka zdravej stravy tak to držím, ja som už mala vypracovaných veľa jedalnickov aj pred tehotenstvom tak viem cca čo treba jest a tak a keď mám chuť na sladké tak sa snažím zdravšiu verziu si spraviť doma. Len s poruchou príjmu potrav je to veľmi ťažké nevieš kedy máš hlad, kedy treba jesť a kedy už dosť tieto pocity neexistujú vela krát jem lebo musím. Prajem každému aby toto nemusel zažiť nie je to ľahké.

@anonym_autor ja viem, ze to nie je lahke, ale Myslim, ze Velka cast osadenstva MK ti nedokaze nejako pomoct, pretoze SA snazi.so svojimi problemami bojovat ako vedia, co nie vzdy muai byt spravne alebo sadnut kazdemu.
Na tvojom mieste by som skor zvazila odbornu pomoc, aby si si neublizila Este viac. Drzim palce.

anonym_1bf9b4
23. máj 2026

@anonym_autor ak si mala PPP tak tvoj pohľad na telo je skreslený.Ak sa necítis dobre začni chodiť k psychológovi.Tvoja postava sa upravi toho sa neboj len, aby si nerobila hlúposti neskrtila stravu, nemala zbytočne skreslené obavy.

lunademonica
23. máj 2026

@anonym_autor skus hladat problem v lymfe, (dat si lymfaticku masaz a podobne), tam sa zvykne zadrziavat voda. Hladaj rady u doktorov.

aurora33
24. máj 2026

@anonym_autor podla mňa keď prestaneš kojiť tak chod na plastiku. A to píšem úplne vážne. Bez urážky. Nemyslim si že ti pomôžu tie prázdne klišé vety typu sebalaska a podobne dristy.

minax
28. máj 2026

Prečítala som len malú časť príspevkov,tak možno sa tu už budem opakovať.co mi ale zarezonovalo je to,že sa to zhoršilo,keď vám niekto povedal pár týždňov po pôrode,že ste pribrala. Ono je dobré si uvedomiť,nielen čo sa týka nejakého výzoru,telesnej váhy,že ľudia sú aj zlí,neprajni,necitlivi. Príliš veľa energie vkladate do toho,čo si o vás myslia druhí. To že voči vám niekto vysloví urážku,urazí tak sám seba. Neviete ovplyvniť správanie iných,tak sa tým nezatazujte. Písali ste,že už ste boli na tom psychicky lepšie a váš vzťah k vlastnému telu sa zlepšil a že vám k tomu dopomohol manžel.
Tehotenstvo,pôrod a celé to obdobie po tom veľmi rozburi naše hormóny a preto sme omnoho viac citlivejšie ako inokedy,navyše ten čas traveny doma s bábätkom - väčšina dní len sama bez sociálneho kontaktu,tiež na psychike človeka nepridáva. Treba sa voči iným ľuďom obrniť,a veľmi ale naozaj veľmi odporúčam selektovať ľudí,ktorých mám okolo seba. Obklopovať sa naozaj len tými,ktorí vám prinášajú do života pozitívnu energiu. A to aj keby sa malo jednať o rodinu. Vlastná sebalaska a sebakontrola je snáď to najťažšie čo žena môže v živote dosiahnuť,je to boj na dlhé lakte. Verím že to zvládnete. Čo sa týka konkrétne postavy alebo nejakého výzoru,tak samozrejme robiť so sebou niečo,ale to ako som čítala už robite. Tak už len vytrvať,keď kilá dlho nejdú dolu,možno máte nastavené zle kalórie (sama som bola v kalorickom deficite aj počas dojčenia,dá sa to,bábätku to neuškodí ak sa to nastaví naozaj s rozumom a s ohľadom na dojčenie). Ale ak vás to poteší,aj keby ste mali vysnívanú postavu,vždy sa nájdu ľudia,ktorí vás budú kritizovať. Buď sa vám budú posmievať,že ste príliš chudá,príliš svalnata,alebo pôjdu tým horším smerom- že ste sebecka a nevenujete sa dostatočne svojmu bábätku.. to všetko vychádza od ľudí,ktorí nenašli tu sebalasku a takýmto spôsobom sa s tým vyrovnávajú. Budem držať palce nech ste so sebou spokojná

Strana
z4