icon

Ako sa zmieriť s vlastným vzhľadom?

17. máj 2026

Snažím sa už roky akceptovať, takú, aká som. No nedarí sa mi. Moja tvár je proste otrasná, nesymetrická. Nos široký, veľké nosové dierky, keď sa usmejem, tak je to hrôza. Tenké pery. Jazvy po akné na lícach, a mnoho iného. Až na mňa ľudia zazerajú. Preto sa kontaktu s ľuďmi vyhýbam, ak to nie je nutné. Musím sa namaľovať, aby sa na mňa aspoň dalo pozrieť (čo ma vytáča, lebo sa nerada maľujem). Nezdedila som ani prirodzený priemer. Nemaľujem sa často. Jednak sa mi nechce, a ak áno tak ma potom neskutočne štípu oči a slzia mi.
Ak mi chcete povedať, že mám len malé sebavedomie a paranoju, že si to určite nikto nemyslí, tak to tak nie je. Tých poznámok na môj vzhľad som si vypočula mnoho a jedna z nich zvlášť zabolela. Dokonca môj vlastný brat ma celé detstvo volal škaredá Betty. Viem, že krása je subjektívna, no ja som jedna z tých, čo nič z tej krásy nič nepodedili.
Peniaze na plastiku nemám, ani ju popravde nechcem, keď tak len nos. Pravdepodobne alergia na niečo zo šminiek. A dávať si tonu make upu na tvár sa mi nechce každý deň. Som z toho nešťastná.

Ani neviem akú radu od vás čakám, je to hlavne rant.

Strana
z3
ketrin1984
Včera o 06:34
@canany

@ketrin1984 to by najskor rodicia museli mat najskor zaujem, ako prvorodena dcera som bola sklamanie, lebo chceli syna. Ked sa im narodil syn, ja som uz nebola podstatna.
Moje obe deti mali strojceky, hned ako ich mohli mat, uz ich nosili, do roka mali rovne zuby. S umyvanim zubov ich drilujem kazdy den, aby ich mali pekne biele. Kazem im, nech si davaju pozor na nos, aby im ho niekto nezlomil ako mne. Ale deti to maju teraz na haku, tazko im hovorit a vysvetlovat, pochopia to az v dospelosti.
Pozerala som ten lifting pier, zaujalo ma to. Je to jednorazove trvale riesenie, ziadne pichanie kyseliny, ktora je za chvilu fuc. Mate s tym niektora skusenosti? Doporucit dobru kliniku v BA?

@canany
Áno záujem tam musí byť...Ani u nás nebol ..Ja keď vidím dieťa s predkusom že až ústa nezavrie tak mi je do plaču a zároveň hnev do mňa vojde že sa to nerieši.Tu nejde o trochu krivé zuby ale ozaj extrémy.Čudujem sa že sa to nerieši skrz napr.pediatrov.Že nemajú väčšie právomoci - lebo aj to je určitá forma týrania v detstve a následky sa ponesú v dospelosti psychické aj fyzické😢

autor
Včera o 07:32
@ketrin1984

@anonym_c60090
Krivé zuby mali riešiť už rodičia v detstve.Pred toľkými rokmi to toľko nestálo.Ja viem veľmi dobre,čo je to nemať sebavedomie.Preto ja nikdy nedopustím aby moje dieťa malo krivé zuby, veľmi odstávajúce uši a pod.alebo podobné "defekty".Ja toto nikdy nepochopím ako je to toľkým todičom jedno a šak nech sa to decko trápi koľko chce.Všetko sa dá,aj na splátky.Je to smutné.Poznám taký prístup z vlastnej rodiny.Kebyže si nenašetrím po nociach na brigáde v pekárni tak žiadny strojček na zuby nemám.

@ketrin1984 Moja mama sa zubára niekoľkokrát pýtala, či potrebujem strojček. Stále jej hovoril, že sa vekom zuby vyrovnajú. Tak to nechala tak. A teraz som dospelá, mám krivé zuby a musím si dať strojček.

ketrin1984
Včera o 07:45
@anonym_autor

@ketrin1984 Moja mama sa zubára niekoľkokrát pýtala, či potrebujem strojček. Stále jej hovoril, že sa vekom zuby vyrovnajú. Tak to nechala tak. A teraz som dospelá, mám krivé zuby a musím si dať strojček.

@anonym_autor
Ono aj tí doktori sú všelijakí.Opýtam sa aj 3-4 rôznych na názor ak mi na noečom záleží tak sa nedám odbiť a idem za tým.Ľudia sú pasívny a myslia si že samo sa to spraví alebo nechcú vidieť.

ketrin1984
Včera o 07:47
@ketrin1984

@anonym_autor
Ono aj tí doktori sú všelijakí.Opýtam sa aj 3-4 rôznych na názor ak mi na noečom záleží tak sa nedám odbiť a idem za tým.Ľudia sú pasívny a myslia si že samo sa to spraví alebo nechcú vidieť.

@ketrin1984
Mama tiež má svoj sedliacky rozum a keď sa to decku nevyrovnalo do určitého veku kým mu nevyrástli trvalé zuby tak potom jedine strojček čo iné?

anonym_c60090
Včera o 11:40
@ketrin1984

@anonym_c60090
Krivé zuby mali riešiť už rodičia v detstve.Pred toľkými rokmi to toľko nestálo.Ja viem veľmi dobre,čo je to nemať sebavedomie.Preto ja nikdy nedopustím aby moje dieťa malo krivé zuby, veľmi odstávajúce uši a pod.alebo podobné "defekty".Ja toto nikdy nepochopím ako je to toľkým todičom jedno a šak nech sa to decko trápi koľko chce.Všetko sa dá,aj na splátky.Je to smutné.Poznám taký prístup z vlastnej rodiny.Kebyže si nenašetrím po nociach na brigáde v pekárni tak žiadny strojček na zuby nemám.

@ketrin1984 Bohužiaľ nie každý rodič sa zaujíma o svoje deti, niektorým sú dôležitejšie iné veci než deti.

ketrin1984
Včera o 11:49
@anonym_c60090

@ketrin1984 Bohužiaľ nie každý rodič sa zaujíma o svoje deti, niektorým sú dôležitejšie iné veci než deti.

@anonym_c60090
Veď to.A nie je ich málo.

ketrin1984
Včera o 11:53
@ketrin1984

@anonym_c60090
Veď to.A nie je ich málo.

@ketrin1984
Ešte naša generácia sa to viac stratilo.Všetci sme si boli podobní,na základke aj na strednej.Ale dnešné decká- to sú umelé mihalnice,nechty....na ten vzhľad sa kladie oveľa väčší dôraz.Ono je rozdiel či sa dievča nemaľuje ale aj tak vyzerá dobre alebo má ozaj že predkus a podobné uz ozaj viditeľné vady.

anonym_c10715
Včera o 12:04
@ketrin1984

@estellas
Má hlavne keď sa veľmi smeje.Ešte viac to má Eva Mores.Ale ja to neberiem ako extra defekt,spomenula som ju len preto,že vyššie pani písala že jej sa nedá urobiť lifting pier lebo to má blízko s nosom.

@ketrin1984 Ja si myslim, ze najviac to vidno na Kristine Malachovskej. Pozor, toto nie je jej hejt. Ona ma niektore fotky v mediach vyslovene nevydarene. A nezda sa, ze by jej to nejako prekazalo a isla s tym nieco robit

Strana
z3