Ako dosiahnuť prívetivejší vzhľad tváre?
Som škaredá. Zostarnuta. Pichať si botox nechcem
. Ale chcem aby moja tvár pôsobila privetivejsie. O to horšie že som na na začiatku starnutia. Čo bude ďalej ani sa nechcem dožiť. Ale vnímam že som nepekná voči iným ženám a aj ľudia sa ma pýtajú prečo som smutna ale nie iba škaredá tvár tak vyzerá s vráskami hlbokými okolo nosa a oči.
Baby, ja mám po 60ke a som fakt škaredá, ale ja sa z toho smejem 😀.
vedome na tom pracuj. volá sa to vnútorný úsmev. vždy vždy vždy keď si uvedomiš že to nerobiš - tak to urob. potom to budeš robiť tak nejak automaticky… ten jav sa volá teória tvárovej spatnej vazby - že nie len keď máme dobrú náladu sa usmievame - ale že aj úsmevom vieme zlepšiť svoju náladu…
Nepodliehajte trendu mladých a vypnutých tvári. Bežná starnúca pleť má vrásky a rôzne nedokonalosti. Ako ste na tom so sebavedomím alebo životným štýlom? Vyžarujeme to aký sme vnútri. Aj vráskavý človek dokáže vyzerať mladistvo. Každopádne bohužiaľ, pokiaľ ste sa doteraz o pleť nestarali tak sa vrások nezbavíte inak ako už spomínaným botoxom.
Ja robim každy vecer masaž tvare, chodim raz za mesiac na masaž chrbta alebo celeho tela k chiropraktikovi...sledujem Pavlinu Bulguri a tešim sa zo života a hlavne sa mám rada... skus byt na seba trochu milšia. ....kazdy deň rob toto :
https://www.youtube.com/watch?v=MOKVDC8viaUa teda nepijem, nefajčim, pracujem v zahrade, milujem slnko, jem zdravo ..a robim veľa pre seba . vzdy som sa davala na posledne miesto ale żivot mame len jeden teba myslieť aj na seba ❤️.
@anonym_autor ja nemám veľa vrások,ale mám hlboké nosovoústne ryhy a vyzerá to fakt zle...čo narobím,už sa s tým len zmieriť,že v 60tich to lepšie nebude.
štíhly ľudia majú ešte väčší problém ako tučnejší. Vyzerajú strhane. ŽEny čo teraz prudko chudnú po tom ozempicu sú strhané a majú poriadne zmenené v tvári.
@anonym_autor ja nemám veľa vrások,ale mám hlboké nosovoústne ryhy a vyzerá to fakt zle...čo narobím,už sa s tým len zmieriť,že v 60tich to lepšie nebude.
@rozculena a co cakas ked si vkuse rozculena?
Na vzhlad si najblizsi zvyknu a casom ho nevnimaju. Ak clovek prida usmev, pohodu a lasku, tak je jedno ci ostarol a uz nie je tak pekny.
Takze jedina rada je netrapit sa nepodstatnymi vecami, neriesit to co je neriesitelne, odpustat, chvalit a nedovolit hlave, aby stale rozoberala a riesila to, co uz sa stalo.
A dolezite je dbat o seba, o hygienu, uces a odev. Ked ma clovek vek a postava uz nie je to, co byvalo, jedine riesenie je zvolit trocha elegancie.
Mám to šťastie, že mám peknú pleť po mame. Mama má takmer 80 rokov a stále má peknú pleť bez vrások. A to mala ťažký život. Ale o tom som nechcela písať a ani nechcem aby to vyznelo, že sa chválim.
V živote človeka je najdôležitejšie zdravie, rodina, práca ktorá napĺňa, čas a láskavé srdce. Sme tu len na krátky čas a preto by sme nemali svoj život premárniť starosťami, radujme sa, žime s láskou v srdci.
Baby, ja mám po 60ke a som fakt škaredá, ale ja sa z toho smejem 😀.
@anonym_7535bd to si myslis len ty neboj, treba sa naladit do pohody
Vykasli sa na to a chod na botox ako neviem co ine by si chcela 😀 nastavenie mysle? Asi nepomoze ked si raz stara vraskava
Ked sa ti oci nesmeju,mozes sa smiat ale ozajstny smiech to neni.Maj sa rada,kazda vraska nieco znaci aj ja mam vrasky a uz mi zacinaju aj medzi obocim,vrasky hnevu.Zatial si to vyrovnavam a vyhladzujem prstami,su rozne techniky ako si urobit masaz aj doma.Pozri you to be,su tam rozne na to.Tvarova gymnastika a pod.
Treba sa o seba starat, najlepsie uz od 30 pravidelne hydratovat, pouzivat spf a retinal, prevencia je tiez dolezita.. co uz v neskorsom veku, ked nechces botox. Ale su aj ine procedury, rozne hydratacie, laser, exfoliacie
@anonym_autor mas to teraz tazke, tak sa to odraza aj navonok. Unava, smutok, hnev.
Ked sa ti rozpada rodina, manzelstvo, clovek sa citi sam, nemilovany, aj doslova vyflusnuty z energie. Nema z coho cerpat.
Skus sa preto zacat mat rada. Ty sama seba. Necakaj na okolie, kym ti to da. Je to strata casu, cakat kym sa rozhodnu ti dat uznanie.
Tak ked sa uvidis v odraze niecoho, alebo zrkadle, jednoducho sa na seba kratko zlahka usmej. Akoby si videla priatelku.
Zameraj sa na svoju tvar v zrkadle a hladaj pekne crty. Kazdy ich ma. Napriklad oci. Alebo tvar obocia. Nos.
Nepozeraj sa na seba stylom: boze, mam tak skaredu hranatu bradu. Alebo: mam tak otrasne zuby, vlasy, usi, a este sa mi aj tamto vyhodila vyrazka,…
Hladaj na sebe to pekne. Nezhrn to pod mavnutie rukou, ze ziadne nemas.
Mas.
Pozri sa na seba privetivo a milo. Usmej sa na seba.
Podvedome sa toto zacne menit aj v tvojom vyraze.
Uz nebudes drzat kutiky stiahnute, ovisnute, oci zvadnute. Napriek tvojej situacii sa ti tvar uvolni.
Bezne sa to cloveku stane, ked sa zamiluje a je jeho laska opatovana. Vtedy zacne vnutorne ziarit (plus hormony samozrejme). Zrazu ho okolie vnima ako mileho, privetiveho, zaujimaveho (a zrazu ma aj zaujem od inych ludi, az sa pyta - kde ste vsetci doteraz boli, ze ste si ma nevsimali?).
A rob si radost drobnostami. Lebo si to zasluzis.
A potom zainvestovat aj do cvicenia. Okrem tvarovej gymnastiky, crty tvare klesaju aj od zleho drzania chrbtice. Ked napriklad plecia podvedome tahas hore a dopredu, lebo kompenzuju slabsie svaly chrbta. Tak mozno napriklad pilates by ti pomohol.
@anonym_autor mas to teraz tazke, tak sa to odraza aj navonok. Unava, smutok, hnev.
Ked sa ti rozpada rodina, manzelstvo, clovek sa citi sam, nemilovany, aj doslova vyflusnuty z energie. Nema z coho cerpat.
Skus sa preto zacat mat rada. Ty sama seba. Necakaj na okolie, kym ti to da. Je to strata casu, cakat kym sa rozhodnu ti dat uznanie.
Tak ked sa uvidis v odraze niecoho, alebo zrkadle, jednoducho sa na seba kratko zlahka usmej. Akoby si videla priatelku.
Zameraj sa na svoju tvar v zrkadle a hladaj pekne crty. Kazdy ich ma. Napriklad oci. Alebo tvar obocia. Nos.
Nepozeraj sa na seba stylom: boze, mam tak skaredu hranatu bradu. Alebo: mam tak otrasne zuby, vlasy, usi, a este sa mi aj tamto vyhodila vyrazka,…
Hladaj na sebe to pekne. Nezhrn to pod mavnutie rukou, ze ziadne nemas.
Mas.
Pozri sa na seba privetivo a milo. Usmej sa na seba.
Podvedome sa toto zacne menit aj v tvojom vyraze.
Uz nebudes drzat kutiky stiahnute, ovisnute, oci zvadnute. Napriek tvojej situacii sa ti tvar uvolni.
Bezne sa to cloveku stane, ked sa zamiluje a je jeho laska opatovana. Vtedy zacne vnutorne ziarit (plus hormony samozrejme). Zrazu ho okolie vnima ako mileho, privetiveho, zaujimaveho (a zrazu ma aj zaujem od inych ludi, az sa pyta - kde ste vsetci doteraz boli, ze ste si ma nevsimali?).
A rob si radost drobnostami. Lebo si to zasluzis.
A potom zainvestovat aj do cvicenia. Okrem tvarovej gymnastiky, crty tvare klesaju aj od zleho drzania chrbtice. Ked napriklad plecia podvedome tahas hore a dopredu, lebo kompenzuju slabsie svaly chrbta. Tak mozno napriklad pilates by ti pomohol.
"Som skareda.... som nepekna voci inym zenam". Tymto si zacala a skoncila. Rozhodla si, ze si skareda. Samu seba si dala do tejto pozicie. Mozes napichat do seba botoxu kolko chces, mozes podstupit x plastik, ale s tymto nastavenim budes skareda stale.
Co znamena byt skareda? Na druhej strane, co je pre teba byt pekna? Aj ta, pre teba, najkrajsia zena moze mat nejake mindraky a pride jej, ze je skareda... pojem byt krasny je neskutocne relativny. Kedze som zena, tak dam priklad s muzmi - su taki, z ktorych padnes na kolena hned (obrazne povedane) a taki, ktori ta na tie kolena dostanu po nejakom case (a teraz to myslim doslova😉😅). To su taki, kde si na zaciatku povies, ze on teda vobec nie je pekny (fyzicky), ale casom zistis, ze z neho nieco vyzaruje a to ta pritahuje. To iste so zenami - su zeny krasne, ktore to ale tiez nemaji lahke, lebo ich vela ludi povazuje za krasne, ale blbe (ok, su aj take, budme uprimni). Alebo maju tiez zo seba komplexy, lebo... ked si vezmes aj ru teny o nevere - som stihla, staram sa o seba, robim prve posledne a cjlap ma podviedol s tucnou, skaredou, ktora sa o seba nestara, atd... na druhej strane moletka moze byt spokojna so sebou aj napriek nadvahe a vyzaruje to z nej. Vsetko je v hlave. To, co vyzarujes, to dostanes. Kam venujes pozornost, to rastie.
Kym toto pisem, uz @moonlight1210 ru napisala presne to, k comu smerujem aj ja. Ty si zodpovedna za svoj zivot, nikto iny. Nebud zavisla od nikoho - maj sa rada ty sama a potom ta budu mat radi aj ostatni.
Dobra nalada a radost zo zivota vie nasrat neskutocne vela ludi.
Ak chces, napis mi spravu.
štíhly ľudia majú ešte väčší problém ako tučnejší. Vyzerajú strhane. ŽEny čo teraz prudko chudnú po tom ozempicu sú strhané a majú poriadne zmenené v tvári.
@anonym_8554c4 stihli ludia nevyzeraju horsie ako tlsti. Mozno mame trochu vyraznejsie crty. Ale ked vidim tucnu 40-nicku, realne jej kila pridavaju vek a tie zeny vyzeraju staro. Ako stare tucne tetky. A stihle vyzeraju mladistvejsiue uz len kvoli vahe. Stihla 50nicka vyzera lepsie ako tucna 40nicka.
@anonym_autor nepomozes si. Ak nechces rozne mini zakroky, proste starneme. Mladistvo sa obliekaj, jemny make up, zafarbene upravene vlasy. Po 45 zacinaju ovisat licka, kutiky ust. Niekomu viac, niekomu menej.
@anonym_8554c4 stihli ludia nevyzeraju horsie ako tlsti. Mozno mame trochu vyraznejsie crty. Ale ked vidim tucnu 40-nicku, realne jej kila pridavaju vek a tie zeny vyzeraju staro. Ako stare tucne tetky. A stihle vyzeraju mladistvejsiue uz len kvoli vahe. Stihla 50nicka vyzera lepsie ako tucna 40nicka.
@anonym_autor nepomozes si. Ak nechces rozne mini zakroky, proste starneme. Mladistvo sa obliekaj, jemny make up, zafarbene upravene vlasy. Po 45 zacinaju ovisat licka, kutiky ust. Niekomu viac, niekomu menej.
@anonym_3faf7e
Presne zena s nadvahou v 40-tke vždy bude vyzerať starsie a ešte k tomu ked ma veľké prsia ani nehovorim.
Stihla zena pôsobí mladistvejsie.Preto treba dbať o svoju hmotnosť .Aj 40-nicka môže mat vrásky ked nemá dobrú genetiku a sa o seba nestarala a nepomôže jej ani tuk
Poznam dve zeny po 50-tke majú krásne stihle postavy a vyzeraju na 40 zato moja kolegyna v 43 rokoch s nadvahou, bruchom vyzerá o 10 rokov viac , už len rucnik na hlavu jej dat, taka tetula stara
@anonym_3faf7e
Presne zena s nadvahou v 40-tke vždy bude vyzerať starsie a ešte k tomu ked ma veľké prsia ani nehovorim.
Stihla zena pôsobí mladistvejsie.Preto treba dbať o svoju hmotnosť .Aj 40-nicka môže mat vrásky ked nemá dobrú genetiku a sa o seba nestarala a nepomôže jej ani tuk
Poznam dve zeny po 50-tke majú krásne stihle postavy a vyzeraju na 40 zato moja kolegyna v 43 rokoch s nadvahou, bruchom vyzerá o 10 rokov viac , už len rucnik na hlavu jej dat, taka tetula stara
@anonym_aacba2 👍
"Som skareda.... som nepekna voci inym zenam". Tymto si zacala a skoncila. Rozhodla si, ze si skareda. Samu seba si dala do tejto pozicie. Mozes napichat do seba botoxu kolko chces, mozes podstupit x plastik, ale s tymto nastavenim budes skareda stale.
Co znamena byt skareda? Na druhej strane, co je pre teba byt pekna? Aj ta, pre teba, najkrajsia zena moze mat nejake mindraky a pride jej, ze je skareda... pojem byt krasny je neskutocne relativny. Kedze som zena, tak dam priklad s muzmi - su taki, z ktorych padnes na kolena hned (obrazne povedane) a taki, ktori ta na tie kolena dostanu po nejakom case (a teraz to myslim doslova😉😅). To su taki, kde si na zaciatku povies, ze on teda vobec nie je pekny (fyzicky), ale casom zistis, ze z neho nieco vyzaruje a to ta pritahuje. To iste so zenami - su zeny krasne, ktore to ale tiez nemaji lahke, lebo ich vela ludi povazuje za krasne, ale blbe (ok, su aj take, budme uprimni). Alebo maju tiez zo seba komplexy, lebo... ked si vezmes aj ru teny o nevere - som stihla, staram sa o seba, robim prve posledne a cjlap ma podviedol s tucnou, skaredou, ktora sa o seba nestara, atd... na druhej strane moletka moze byt spokojna so sebou aj napriek nadvahe a vyzaruje to z nej. Vsetko je v hlave. To, co vyzarujes, to dostanes. Kam venujes pozornost, to rastie.
Kym toto pisem, uz @moonlight1210 ru napisala presne to, k comu smerujem aj ja. Ty si zodpovedna za svoj zivot, nikto iny. Nebud zavisla od nikoho - maj sa rada ty sama a potom ta budu mat radi aj ostatni.
Dobra nalada a radost zo zivota vie nasrat neskutocne vela ludi.
Ak chces, napis mi spravu.
@guiseppinka prepac ale toto su take hluposti 🙂 objektivna skaredost bohuzial existuje, nieco ma riesenie, nieco nie
@anonym_autor psychicka vyrovnanost, pokoj v dusi, vela oddychu a relaxu… Plus mejkap na prejasnenie tvare. Clovek vyzera doslova zdravsie, ked je mejkap vhodne zvoleny.
@anonym_3faf7e
@anonym_3faf7e
@anonym_aacba2 presne tak. Určite stihlejšie ženy vyzeraju na pohlad lepšie hlavne oblečenie im sadne akekolvek a ukáže na štihlej žene pekne všetko.
Jasneže su ženy, ktoré vyzeraju krásne aj s kilami naviac ale myslím, že štíhlosť vela zavaži na celkovom vyzore
Ono toto je podla mna o type pokozky, ja mam po 40ke stale prakticky velmi elasticku pokozku a nikde nic nevisi, pekne sa stiahlo, strie som tiez nikdy nemala, telo dobre pracovalo, aktualne 47 kil...keby ma to nejako stve, tak by som sla za chirurgom, ci uz lifting tvare, viecok, brucho, prsia, uplne jedno co by ma stvalo, sla by som to riesit 😂 Je to len o peniazoch a o miere, do akej ma to stve... mozno ma to stvat nebude, ale proste nebudem tu moznost vylucovat...
@anonym_autor vrasky nie su problem. Aj stari vraskavi ludia mozu vyzerat pekne. Ale svoja dusa sa odraza v tvari, pokial nebudes vnutorne vyrovnana a spokojna, tak ani tvar nebude potom pekna. Pokial oci vyzaruju pokoj a radost, tak cely clovek vyzera pekne.
@guiseppinka prepac ale toto su take hluposti 🙂 objektivna skaredost bohuzial existuje, nieco ma riesenie, nieco nie
@anonym_957c5a nie je to blbost. Vsetko je to o tom, aku hodnotu a vyznam pripisujeme veciam. Kto urcil, co je este norma a co uz nie? Ako samozrejme, ze sa hybeme vo filozofickej rovine...
@anonym_8554c4 je rozdiel, či je niekto štíhly celý život, alebo schudne neprimerane rýchlo kvôli ozimpicu či chorobe..
@anonym_957c5a uľavilo sa ti?
@rozculena ale klud, ja len narazam na tvoj nickname 🙂

@anonym_autor To musi z teba vyzarovat ta privetivost. To ide z oci, duse. Ja ( mam 48r.) som tiez zistila, ze asi posledne dva roky sa vnutorne v kuse hnevam, mracim a strasne to vidiet na tvari. Uplne mi klesaju kutiky ust. Ja ich sem tam vedome nadvihnem ( ked ide sef alebo potrebujem vyzerat ze je vsetko v pohode, pritom nic neni v pohode, manzelstvo rodina sa mi rozpada na kusky uz nejaky ten rocik). Ale ked som sama, zas klesaju zas sa vnutorne durdim, som smutna nestastna frustrovana atd. To proste neskryjes. Musi sa dusa dat do lasky, do pohody. Ked nemas lasku v srdci, asi nemozes mat privetivy vzhlad. Ked ta nikto nemiluje, si vnutorne smutny a to proste odraza sa na tych mimickych vraskach, na tvari. A to nemyslim na teba konkretne ale ako vseobecne konstatovanie.