Ako žijú slobodné a bezdetné ženy vo vyššom veku?
Ahojte,
pred 2 týždňami som mala 30 rokov. Celý život som single, muži o mňa nikdy nejavili záujem. V mojom veku už nepredpokladám, že sa situácia zmení. Chcem sa opýtať žien, ktoré sú single a bezdetné vo vyššom veku (30+, 40+, 50+, 60+) ako si žijú svoje životy - aké máte koníčky, čo vás baví robiť, máte nejaké hobby alebo aktivity, ktoré by ste odporučili inej single bezdetnej žene? Prosím, zazdieľajte mi svoje rady a tipy nech sa inšpirujem ako lepšie využiť voľný čas. 😀
PS: Viem, že toto je primárne mamičkovské fórum, ale neviem o žiadnej inej stránke pre ženy, kde by som sa mohla takúto otázku opýtať. Ďakujem za pochopenie. 🙏
@anonym_cd7b58 tak este ze tvoji rodicia vtesnali teba medzi svoje aktivity, inak by si tu ani nebola
@zmrzlinka8 Keby som tu nebola, bolo by mi to asi ukradnute, pretoze by som o tom nevedela. Co je to za primitivny komentar, prosim ta?
@zmrzlinka8 Keby som tu nebola, bolo by mi to asi ukradnute, pretoze by som o tom nevedela. Co je to za primitivny komentar, prosim ta?
@anonym_cd7b58 taký ako tvoj
@anonym_cd7b58 taký ako tvoj
@zmrzlinka8 Podla tvojich komentov nepredpokladam, ze si bezdetna single zena, na ktore bola otazka mierena.
Ja mám takto niekoľko kolegýň, ktoré sú 40+ a sú slobodné a bezdetné. A je to aj u nich rôzne.
Jedna kolegyňa je podľa môjho názoru dobrovoľne na tom takto - a teda ona si užíva cestovanie, prednedávnom pracovala 3 týždne z Nepálu, skombinovala si prácu odtiaľ a dovolenku v jednom. Venuje sa svojmu duchovnu a svojím záľubám.
Druhá kolegyňa je dobrovoľne aj slobodná aj bezdetná. Užíva si s kamoškami (ktoré sú buď slobodné alebo s odrastenými deťmi) cestovaním, kultúrou, knihami, časom pre seba. Má dvoch trtkošov, ktorí za ňou chodia, takže nepostráda ani v tomto smere.
Tretia kolegyňa má 41 rokov a zúfalo túži po deťoch a rodinnom živote. Pracuje, veľmi dobre zarába, vedie spoločenský život, cestuje, ale všetko by vymenila za deti.
Takže je to ozaj rôzne. Ja mám za to, že radšej život slobodnej a bezdetnej ženy ako byť v zlom zväzku s nevydarenými či problémovými deťmi.
@anonym_cd7b58 tak este ze tvoji rodicia vtesnali teba medzi svoje aktivity, inak by si tu ani nebola
@zmrzlinka8 ona sa na svet nepytala.... a nie len ze nikomu nic nedlhuje, ale ma plne pravo zit svoj zivot presne tak ako ona uzna za vhodne
Moje 40+ bezdetne kamosky travili koniec tohto roku na Sri Lanke, v Thajsku, Australii a Antarktide s inymi kamoskami alebo svojou cestovatelskou partou. Vsetky maju plat 4000 eur plus, pekne byvanie, vlastne auto a vdaka strave a casu sportovat a starat sa o seba dobre vyzeraju. Ked dostanu chut nebyt same, tak za hodinu im na dvere klope zajacik zo zoznamky, pripadne kamos s benefitmi, ale toto vyuziva tak polka z nich, polka by preferovala trvalejsi vztah. Ja ako matka od rodiny som koniec roku stravila na pohotovosti s chorymi detmi🙂. Nemenila by som, ale byt dnes bezdetnou fakt nie je na plakanie do vankusa obklopena mackami.
@zmrzlinka8 ona sa na svet nepytala.... a nie len ze nikomu nic nedlhuje, ale ma plne pravo zit svoj zivot presne tak ako ona uzna za vhodne
@anonym_b9bbc9 to nespochybnujem.
@anonym_autor a niekomu sa nenarodí zdravé dieťa ani v 18ke.
Píšem to posledný krát, s tvojim negatívnym prístupom ku všetkému ťa budú všetci obchádzať aj najväčší zúfalci.
Z teba už srší negativizmus. S takýmto prístupom by ľudstvo už dávno vymrelo
@katica06 to nie že budú obchádzať … veď ju už evidentne obchádzajú od tej 20tky … a ktomu teraz už ani nieje v 30tke fertilná a ešte ma aj spadnutú tvár … 🙈 …
Autorka, už mi je jasne prečo máš toľko voľného času ..
Mna by zaujimalo, ci poznate nejake bezdetne nezadane aj take, co nemaju super karieru a plat niekolko tisic, co nechodia kazde 2 tyzdne na dovolenku, nemaju 200 konickov a kopu dalsich slobodnych kamosiek, s ktorymi travia cas.. nejake kucharky, predavacky, ucitelky, zdravotne sestry, sekretarky atd.. lebo zatial su tu v tejto diskusii len bezdetne so super platom 😀
Mna by zaujimalo, ci poznate nejake bezdetne nezadane aj take, co nemaju super karieru a plat niekolko tisic, co nechodia kazde 2 tyzdne na dovolenku, nemaju 200 konickov a kopu dalsich slobodnych kamosiek, s ktorymi travia cas.. nejake kucharky, predavacky, ucitelky, zdravotne sestry, sekretarky atd.. lebo zatial su tu v tejto diskusii len bezdetne so super platom 😀
@anonym_32cc4e tak kazdy ma svoju bublinu, ja som karieristka s detmi a mam preto v bubline ine karieristky. Ale ak zdrava zena bez deti nema dost penazi na zabavu/priestor na konicky, tak sa treba zamysliet, kde doslo k chybe a co zmenit. Naviac cestovat bezdetne do Thajska je lacnejsie ako cestovat s rodinou do Chorvatska. A za cenu rodinnej lyzovacky v Alpach uz ma bezdetny cestu okolo sveta😀.
Mam kolegyne. Nemaju 4000 plat ale tak do 2.000. Su to tak 40tnicky. Dopraju si cestovanie. Vsade ich pozyvaju. Staraju sa aj o netere. Minule som jednej vravela, ze ako je jej fajne, ze sa zbali a moze ist. A ona mi na to, ze ty sa mas aj tak lepsie ked mas deti. Ci by vraj ona za to dala. Tak odvtedy si zvazim co poviem pred takymito zenami. Si myslim ze vacsina z nich by sa aj vzdala dobreho prijmu ak by sa podarilo mat dieta.
@anonym_32cc4e mám jedno z tebou vymenovaných povolaní a môj plat mi úplne stačí na to čo potrebujem, aj cestujem, aj si kúpim čo chcem, aj našetrené mám, nebotrebujem mať milión známych, mám svoju bublinu a s tou mi je fajn, a koníčkov mám zopár, nebotrebujem byť zamestnaná x vecami a byť neustále v pohybe
@petronelag Úprimne, v mojom prípade už je to dosť nepravdepodobné. O mňa nikdy muži nejavili záujem. Posledný rok si už aj začínam všímať v zrkadle, že mi pomaličky začína starnúť tvár. Šanca, že by sa môj vzťahový status ešte zmenil je už prakticky nulová.
@anonym_autor mne sa nedavno vydala 54-rocna spoluziacka,a tiez poznam sestricku-vdovu,co sa vydala tesne pred 60..a su stastne.
Som slobodna bezdetna zena a lutujem ze som nikdy nemala vlastne deti.
Som cele dni sama, rodina mi vymiera a aj ked mam penazi tolko ze nemusim hladiet na uctenky za tovary a sluzby statu, moj zivot sa zmenil na ciste prezivanie.
Ked mam chorobu, nema mi ist kto nakupit, podat potrebny liek a vodu, podporit ma.
Keby som mohla, kupim si za peniaze stroj casu a mam hned 2 deti.
Nie som vôbec slobodna, trpim😢
@anonym_5c350c preco necestujes? Tak si dieta adpotuj?
@anonym_d66be1 Ale nie, ja som to vôbec nemyslela tak, že iba deti vypĺňajú samotu. Ja si myslím, že viem v pohode prežiť život bez detí. Skôr som to myslela tak, že ako si spestrí voľný čas single bezdetná žena? Lebo zase priznám sa, že karieristka tiež nie som a nevidím v tom svoje naplnenie. Príde mi, že nemám veľa záujmov a koníčkov a chcela by som s tým niečo začať robiť. Ideálne aj niečo také dlhodobé, čo môžem robiť aj dlhé roky.
@anonym_autor pre mna je najkrajsia zaluba chodit do prirody na turistiku alebo do prirody na bicykli. Mame krasne hory a tolko krasnych turistickych tras na slovensku. Odkial si ak sa mozem opytat? Nepotrebujes kamosku? A skusala si sa s niekym zoznamit cez krestansku zoznamku?
@anonym_32cc4e akurat si mi to zobrala z ust.Citam a len krutim hlavou kazda super kariera,kamosky,robota,dovolenky.Bezdetne priemerne zarabajuce asi ani neexistuju alebo medzicasom vymreli 😬
@anonym_autor Mam takmer 33, som vo vztahu ale pravdepodobne nebudeme mat deti, pretoze ani jeden z nas po nich netuzi. Ja mam pocit, ze si zijem skvely zivot, nie som obmedzovana detmi a ich potrebami ci naladami. Ak sme cez vikend doma, travim cas v meste. Zijeme v Prahe, vcera som bola na brunch-i s priatelom, potom na markete s kamoskami, odtial zas na prechadzku a kavu s priatelom a vecer zas s inymi kamaratmi vo vinarni. Dneska zas rano brunch, prechadzka a potom zvysok dna len chill doma a triedim skrinu 😀 Takto vlastne vyzera vacsina nasich vikendov, milujem to. Chodievam este plavat ale bola som chora, tak som tento vikend vynechala. Cez tyzden je to monotonnejsie, pracujeme sice z domu ale prihlasila som sa na hyrox, tak mam kazde rano trening. Vecer zvacsa v lete idem na bike alebo sa len motam doma. Celkom dost cestujeme, do konca roka mam v plane 2 x 3 tyzdne v Azii. Raz s priatelom, raz s kamaratkou. Chcela by som si na konci leta supnut jeden triatlon ako kazdy rok, tak na to tiez o chvilu zacnem trenovat. Tiez v lete zvykneme travit 1-2 mesiace na chalupe u rodicov. Ked sme dlhsie doma, robime docasky poranenym a opustenym psikom. Ja mam praveze pocit, ze by som ani nemala sancu vtesnat dieta medzi svoje zivotne aktivity 😀
@anonym_cd7b58 skvely zivot 🙂
Mám 44 rokov, toto rozhodnutie bolo zámerné, neľutujem. Mám priateľa, s ktorým sa stretávame vo voľnom čase, nebývame spolu, takto mi to vyhovuje. Mám prácu, ktorá ma baví, cvičím, mám priateľov, kolegov, cestujem, vzdelávam sa a študujem, bavím sa, divadlo, kino, kultúra, koncerty, v lete opekačky, grilovačky, turistika. Nikoho sa nemusím nič pýtať a nikomu sa prispôsobovať.
@anonym_cca4c6 všetko nás raz dobehne ...
@anonym_32cc4e ja len našu susedu už dôchodkyňu , bola učiteľka, ale nemám pocit, že by prežívala. Normálne žije, aj je často mimo dom, má rodinu a kamarátky kadetade, čiže tiež dosť cestuje. Nie je to exotika, ale neplače doma...
Ostatné kočky, mladšie majú fakt kariéry a veľa peňazí. Ono to bude asi tým, že sa nemuseli venovať deťom, tak sústredili svoj čas a energiu do práce a nemali kde míňať, tak majú tie peniaze. Veď najviac času, energie a peňazí ide do detí

@anonym_428e2b cakala som, ze po konfrontacii stiahnes chvost, ty citanie s porozumenim.
@miui 😂