icon

Ako zvládnuť Deň matiek, keď už mamu nemáte?

Dnes o 10:47

Nejak to na mňa zase doľahlo. Zovšadial na mna vyskakuje deň matiek a ja tej mojej pojdem akurát tak zapáliť sviečku na hrob. Myslela som že tu bude ešte ďalších 20 rokov..tak strašne chyba...źivot zosmutnel..citi sa dnes niekto podobne?

ingridpisarova
Dnes o 10:59

@anonym_autor neviem... Ja mam 62 rokov a nikdy sme Deň matiek neslávili A mam mamu aj svokru..... a nechýba mi to

anonym_4e39f8
Dnes o 11:03

Áno, bola som na cintoríne. Ale chýba mi každý deň, nielen dnes. Môj život odkedy tu nie je, je neúplný. Bez nej už nič nie je také ako bolo... nemám vianoce, veľkú noc, silvester, neoslavujem už nič.

anonym_436a04
Dnes o 11:16
@anonym_4e39f8

Áno, bola som na cintoríne. Ale chýba mi každý deň, nielen dnes. Môj život odkedy tu nie je, je neúplný. Bez nej už nič nie je také ako bolo... nemám vianoce, veľkú noc, silvester, neoslavujem už nič.

@anonym_4e39f8 teda úprimne, ja moju maminu veľmi ľúbim, ale dúfam, že keď tu raz nebude, môj život neskončí.. veď ty si samostatná jednotka, máš žiť sama pre seba a nie len pre iného, alebo kvôli inému..

minnie30
Dnes o 11:22

ja som kúpila ruže a bola som zapáliť sviečky na hrobe ☹ chýba mi veľmi, stále to bolí....

anonym_139f2c
Dnes o 11:23

v aprili tomu boli dva roky co odisla, iba 56r., vzdy som jej kupila kvet ku dnu matiek, dnes jej ho uz po 3 krat zanesiem iba na cintorin + k tomu cerstvy rozchod, chyba velmi. Vsade na sietach vidim prispevky ku dnu matiek, rovesnicky si to pripominaju so svojimi mamami alebo uz aj detmi. Ja citim smutok, nemam ani mamu ani dieta aj ked by som uz velmi chcela. Snad raz.

anonym_4e39f8
Dnes o 11:35
@anonym_436a04

@anonym_4e39f8 teda úprimne, ja moju maminu veľmi ľúbim, ale dúfam, že keď tu raz nebude, môj život neskončí.. veď ty si samostatná jednotka, máš žiť sama pre seba a nie len pre iného, alebo kvôli inému..

@anonym_436a04 ja som odchodom mami stratila svoju maminu, najlepšiu priateľku, kamošku, spoločníčku na cesty, spovedníčku a všetko. Môj život jej odchodom skončil.

mandzula
Dnes o 11:47
@anonym_4e39f8

@anonym_436a04 ja som odchodom mami stratila svoju maminu, najlepšiu priateľku, kamošku, spoločníčku na cesty, spovedníčku a všetko. Môj život jej odchodom skončil.

@anonym_4e39f8 Mama by to tak urcite nechcela. Ako rodicia si musime byt vedomi, ze nas deti s velkou pravdepodobnostou preziju. Vedme ich teda k tomu, ze nasou smrtou sa ich zivot nekonci.

svokrinjazykmonika
Dnes o 11:50

@anonym_autor ja deň matiek tak nevnímam, ale maminka mi bude chýbať navždy. A myslím, že to ani nikdy neprestane bolieť, človek sa s tým len naučí žiť.

birika
Dnes o 11:53

@anonym_autor urcite chyba kazdemu kto ju uz nema...patrim tiez do tej skupiny. U mna sviecka, modlitba do neba 🙂

hytal
Dnes o 12:27

Tiež už maminku nemám, chýba mi veľmi. Tak sme boli aspoň na cintoríne sviečku zapáliť, pomodliť sa.

macka10
Dnes o 13:10

Som na tom úplne rovnako, ešte tomu nie sú ani dva roky, stratila som veľa. Snažím sa žiť ďalej, fungovať, veď mám vlastnú rodinu, ale ide to ťažko, život je zrazu smutnejši a nekompletný. Tiež som čakala, že tu s nami bude ešte 20 rokov.

anonym_eac73f
Dnes o 14:10
@anonym_4e39f8

@anonym_4e39f8 nemáš muža priateľa či deti? Lebo vyjadrit sa, že smrťou matky tvoj život skončil je potom asi znak nejakej psychickej lability. Normálne ľudia chápu, že je nejaký kolobeh života, ľudia sa rodia, umierajú.

anonym_4e39f8
Dnes o 14:38
@anonym_eac73f

@anonym_4e39f8 nemáš muža priateľa či deti? Lebo vyjadrit sa, že smrťou matky tvoj život skončil je potom asi znak nejakej psychickej lability. Normálne ľudia chápu, že je nejaký kolobeh života, ľudia sa rodia, umierajú.

@anonym_eac73f nie, nemam ani muza, ani deti, ani vnucata, ani pravnucata

anonym_69fe32
Dnes o 15:32

Nejak mi ani nenapadlo deň matiek