icon

Aký odkaz by ste poslali milovanému človeku, ktorý tu už nie je

Včera o 15:40

Práve som sa vrátila z cintorína. A tak premýšľam.

Ak by ste niečo mohli odkázať človeku, ktorého ste nadovšetko milovali, ale už tu nie, čo by to bolo? Mama, otec, partner, dieťa, starý rodič, kamarát/ka, súrodenec, rodinný príslušník. Jednoducho niekto, kto pre vás veľa znamenal, ale už tu nie...

Verím, že aspoň v tejto téme si zachováme rešpekt a spolupatričnosť.

minenkaa
Včera o 16:00

Nič ,chovala som sa za jeho života k nemu tak, aby vedel ,čo k nemu cítim a čo pre mňa znamená

autor
Včera o 16:08
@minenkaa

Nič ,chovala som sa za jeho života k nemu tak, aby vedel ,čo k nemu cítim a čo pre mňa znamená

@minenkaa nikto nehovorí. že sme sa ku niekomu správali zle. Je to odkaz človeku na druhú stranu. Ja odkazujem svojim rodičom, že im ďakujem za každý deň, strávený s nimi. Za to, ako ma vychovali, ďakujem im za lásku, za podporu, za bezpodmienečnú lásku a nesmierne mi chýbajú, každý deň.

minenkaa
Včera o 16:16

Veď o tím píšem,vedel za života či pre mňa znamená

autor
Včera o 16:22
@minenkaa

Veď o tím píšem,vedel za života či pre mňa znamená

@minenkaa ak sa nemáš k téme ako vyjadriť, nemusíš. Toto nie je súťaž, že musíš prispieť do každej témy. Jednoducho to preskoč, scrolluj, netýka sa to, šťastná to žena. Pekný deň.

anonym_bc64f3
Včera o 16:41

@anonym_autor Môj odkaz by bol/je: Chýbaš mi veľmi.

anonym_043430
Včera o 16:43

Ja by som napr. ukazala obom dedom mojho syna, teda uch vnuka, obaja zomreli pred jeho narodenim a padli by z neho na zadok.

anonym_18b780
Včera o 17:14
@anonym_autor

@minenkaa ak sa nemáš k téme ako vyjadriť, nemusíš. Toto nie je súťaž, že musíš prispieť do každej témy. Jednoducho to preskoč, scrolluj, netýka sa to, šťastná to žena. Pekný deň.

@anonym_autor To je u nej klasika, skôr by som sa divila keby mala čo povedať. Ber to tak, že je znudená a nemá nič lepšie na práci než sa tu odbavovať. Hlavne ju neblokuj, lebo ťa začne prenasledovať.
Ja by som mu povedala, že mi veľmi chýba jeho hlas. Že ma mrzí, že nikdy nevidel svojho vnuka. Že tu po ňom zostalo neuveriteľné prázdno.

katkazatka
Včera o 17:17
@anonym_18b780

@anonym_autor To je u nej klasika, skôr by som sa divila keby mala čo povedať. Ber to tak, že je znudená a nemá nič lepšie na práci než sa tu odbavovať. Hlavne ju neblokuj, lebo ťa začne prenasledovať.
Ja by som mu povedala, že mi veľmi chýba jeho hlas. Že ma mrzí, že nikdy nevidel svojho vnuka. Že tu po ňom zostalo neuveriteľné prázdno.

@anonym_autor
@anonym_18b780 zeny, ja nevidim nic zle na tom, co napisala. Presne sa za zivota treba spravat tak, aby sme v takychto casoch nelutovali svoje činy. Po smrti je uz neskoro lutovat, co mohlo byt a nebolo.

minenkaa
Včera o 17:23
@anonym_18b780

@anonym_18b780 a tebe šibe,koho ja prenasledujem ,veď ja ani neviem kto ma ma zablokovanu
Čo mám či odkázať niekomu mŕtvemu keď som sa k nemu celý život správala , tak aby vedel či pre mňa znamená ,je mŕtvy zomrel a treba ho nechať na pokoji

minenkaa
Včera o 17:25
@anonym_autor

@anonym_autor to že ty nevieš pochopiť čo píšem a myslíš si že len ty máš pravdu ,ale neznamená,že to či píšem nie je k téme
Ja za to nemôžem ,že ty nežiješ tu a teraz a nesprávaš sa k ľudom vo svojim okoli s úctou a laskou a musíš si potom liečiť svoje svedomie ,až keď je neskoro

autor
Včera o 17:36
@minenkaa

@anonym_autor to že ty nevieš pochopiť čo píšem a myslíš si že len ty máš pravdu ,ale neznamená,že to či píšem nie je k téme
Ja za to nemôžem ,že ty nežiješ tu a teraz a nesprávaš sa k ľudom vo svojim okoli s úctou a laskou a musíš si potom liečiť svoje svedomie ,až keď je neskoro

@minenkaa mama mi zomrela pred dvoma týždňami. Náhle. Každú chvíľu som jej dávala pocítiť, že ju milujem a že tu vždy budem pre ňu. A aj po smrti ostáva navždy v mojom srdci a posielam jej bozk do neba. ❤

oblecenie99
Včera o 17:37

Ešte ako tehotnej s dcérou sa mi snívalo so starým otcom (nie je s nami viac ako 20 rokov a mne sa s ním nikdy predtým nesnívalo) a bolo to veľmi živé. Sedel na lavičke v parku, boli sme tam celá rodina a ja som bola šťastná, že vidí pravnuka. Ani jeden z mojich starých rodičov sa ich nedožil, nedožili sa ani ďalších vacsich rodinných momentov, alebo si to už niektorí pre chorobu vôbec nevnímali (maturity, promócie, svadby). Vôbec neviem, čo by som im.povedala.... je toho veľmi veľa, čo by som im rýchlo chcela.porozpravat. Ale v tom sne som ten pocit rozprávania nemala. Proste som si uvedomovala, že on je mŕtvy a jednoducho som si len užívala jeho prítomnosť aspoň takto, bez slov.

evienmk
Včera o 18:20

Ahoj, je to teda veľmi čerstvé - úprimnú sústrasť. Ja som sa po smrti otca tiež dlhšie spamätávala. Tiež mi chýba, ale zase na druhej strane by sme našich zosnulých mali nechať ísť..., nemali by sme byť k nim otrocky pripútaní.
Čo pomôže zosnulým, je dať odslúžiť sv. omšu za nich. Alebo modlitba.

anonym_ff0b3e
Včera o 19:56

Že ho veľmi milujem a navždy budem. A že ma mrzí, že som si nevšimla, ako sa jeho duša trápi. A že mu ďakujem za všetko, čo pre mňa v živote urobil.

anonym_dd0cc4
Včera o 20:19

neskutočne mi chýba. Bol by veľmi nepríjemne prekvapený čo sa deje po jeho smrti. a hlavne ako sa vyjadrujú o ňom jeho blízky.

krtko1313
Včera o 20:53

Odporúčam pozrieť si rozprávku Coco. Nie je to len rozprávka. Ja si aj poplačem. Je tam hlboký odkaz. Odporúčam pozrieť. Želám veľa síl.