Čo považujete za najhoršiu bolesť na duši?
Viem, ze snad kazdy ma nejake to svojej trapenie...ti, co nie, su pravdepodobne stastni ludia.
Mna najviac boli OSAMELOST, ktoru citim teraz cez prazdniny este intezivnejsie, kedze vsetci chodia k starym rodicom, partie kamaratov na chaty, grilovacku...
Mam muza a dve deti, bohužiaľ už nemáme rodičov ani ja ani muž, čiže naše deti nemôžu ísť ani nikam na prázdniny, toto ma neskutočne boli, keďže ja ako dieťa som bola stále u babiek so sesternicami, mali sme úžasné leta...
Keby máme aspoň dobrých priateľov, ktorí sú ako rodina...ale bohužiaľ nemáme....máme malý okruh ludi, ale sú to skôr známi, nie je to ten pocit, že vždy máš niekoho kam môžeš prísť bez ohlásenia, vždy si vítaná (ako je to s rodičmi).
Nemám rada prázdniny, mňa tá bolesť na duši ničí normálne a je mi ľúto aj našich detí...že nemajú babku, dedka, nemaju kde tráviť prázdniny...
Viem, že väčšina prežíva svoje boly a bola by som rada, aby ste sa mnou o nej podelili, nech zmiernim aspoň nachvíľu ten hnusný pocit, ktorý má zabíja.
Dakujem
kopec deti ma babky a dedkov, ale nie je zaujem, aby tam deti travili cas
podla mna to prilis prezivas, su aj horsie veci, ako to, ze deti nechodia nikam na prazdniny
@anonym_autor Toto je tvoja najvacsia zivotna bolest? Absencia prazdnin u babky? Nuz, pokecaj s odbornikom, normalne to nie je.
K teme: Bolest mojich deti. Ci fyzicka alebo psychicka.
Ja milujem samotu. Nechodime nikam ani nikto k nám. Neviem si predstaviť zeby ma toto trápilo. Za mňa je to divné.
No ver tomu,že viac by ťa bolelo keby sa ti rodina otočila chrbtom....a prečo nejdú deti na prázdniny s vami?
My síce starých rodičov máme, ale prázdniny nehrozia a návštevy sú minimálne. Tiež nechodíme na žiadne chaty, grilovačky ani nič podobné. So samotou som zmierená, s tým, že syn má autizmus, prázdniny sú preňho sčasti trápenie a zle znáša leto, tak s tým zmierená nie som. Ani že nikdy nebude mať plnohodnotné kamarátstva.
Skus to proste prijat ako fakt. Neviem, ci si veriaca ci comu veris, ale ja napr.verim tomu, ze si ako duse vyberame, kde sa chceme narodit a zazit potrebne lekcie…
My tiez nemame babky, sesternice atd, ale ked som sa na to takto pozrela, tak proste moje deti si vybrali rodicov bez prarodicov a proste ideme tento scenar zivota. Neporovnavaj sa, to dost robi sarapatu tiez;) tvoje deti su stastne ked su ich rodicia stastni, tot vse❤️
Za najhoršiu bolesť na duši považujem stratu blízkeho človeka
Moja bolesť? Že už tu nie sú ľudia, ktorých som milovala veľmi.
@anonym_autor najhoršia bolesť aká existuje je tá, keď ti zomrie dieťa. všetko iné sa dá prežiť, zmeniť, vyriešit, ale toto neprekoná nič iné. prosím Ťa, teš sa zo života a zdravia tvojej rodiny. nič iné nie je dôležitejšie (a nemyslím to v zlom ani vyčítavo)
Mám 2 deti, všetky babky, dedkov, dokonca aj prababku. No hádaj koľkokrát tam spali tieto prázdniny?
Presne tak 0, nechcú a to sú vo veku, kedy by to už nebol problém, vo veku, kedy som ja strávila aj pol leta mimo, takže zas taká tragédia sa nedeje.
@anonym_autor Ahoj, ja mam hranicnu poruchu a to je taky celozivotny pain, ze koniec. Prezivam strasne negativne pocity smerom k mojej matke, ze toto dopustila. Vacsinu zivota som sice v pohode ale ked nie som, tak sa citim ako zahrabana kilometer pod zemou, z ktorej sa nemozem vykopat.
@anonym_2743f7 to mi je veľmi ľúto, držím palce, aby bolo tých svetlých dní čo najviac a tie zle nech ťa obchádzajú ❤️
@anonym_autor Toto je tvoja najvacsia zivotna bolest? Absencia prazdnin u babky? Nuz, pokecaj s odbornikom, normalne to nie je.
K teme: Bolest mojich deti. Ci fyzicka alebo psychicka.
@anonym_94dd56
@beata_k dievčatá, nie sú to len prázdniny, ale tá samota, že nemáš nikoho o koho sa môžeš oprieť, prísť sa vyplakať, niekoho kto za tebou stojí v dobrom aj v zlom. Maminu som mala ako najlepšiu kamarátku, ťa strata má tak veľmi bolí, že neviem niekedy reálne fungovať...cez rok je to kvázi ok, práca, škola, krúžky, víkendy zápasy...ale tie prázdniny mi na psychike nepridávajú 🥺
Ja milujem samotu. Nechodime nikam ani nikto k nám. Neviem si predstaviť zeby ma toto trápilo. Za mňa je to divné.
@klara546 no nevieš si to predstaviť, lebo ti samota vyhovuje, mňa zas to ubíja...
@anonym_94dd56
@beata_k dievčatá, nie sú to len prázdniny, ale tá samota, že nemáš nikoho o koho sa môžeš oprieť, prísť sa vyplakať, niekoho kto za tebou stojí v dobrom aj v zlom. Maminu som mala ako najlepšiu kamarátku, ťa strata má tak veľmi bolí, že neviem niekedy reálne fungovať...cez rok je to kvázi ok, práca, škola, krúžky, víkendy zápasy...ale tie prázdniny mi na psychike nepridávajú 🥺
@anonym_autor Je v poriadku smutit za mamou/otcom. Ale ty to prenasas na deti. Mozno ta nevidia plakat. Ale okrem smutku za mamou k tomu nabalujes aj prazdniny a veci s tym suvisiace. Toto v poriadku nie je.
No ver tomu,že viac by ťa bolelo keby sa ti rodina otočila chrbtom....a prečo nejdú deti na prázdniny s vami?
@glorikarebeka áno, to verím, žiť s pocitom, že rodinu máš a sklame ťa, je určite hrozný pocit.
Ale veď my chodíme na prázdniny, boli sme v grécku týždeň aj s jednou rodinou, grilujeme cez víkendy, že snažíme sa robiť deťom program...
Ale dovolenky v práci je málo, čiže pol prázdnin trávia v táboroch...tak mi je to ľúto velmi
Ak je toto tvoj najväčší problém tad rada by som si to s tebou vymenila.
Bola by som úplne v pohode s tým že miesto svokry ktorá nám robí prieky na každom kroku ju proste nemám. Ale ty by si asi so mnou nevymenila mesiace trávené na detskej oknologii....
@anonym_94dd56
@anonym_autor ja rozumiem, ako si to myslela. Tiez som sirota, moje deti mojich rodicov nikdy nepoznali a ano, je mi to luto. Asi by som to nenazvala bolestou na dusi, beriem to ako nezvratny fakt, ale je mi to jednoducho luto. Cez orazdniny to nijak extre nepocitujem, lebo ja som tiez take tie klasiky u babky moc nezazivala, je mi to skor luto v tom beznom zivote, ze tu nie su, aby mohli moje deti poznat, podielat sa na ich vychove, nieco ich naucit. Ale zivot plynie aj tak, snazim sa dat detom ine zazitky, vyplnit im prazdniny inak a myslim si, ze maju dost bohaty dusevny, emocionalny a socialny zivot.
Moc to prezivas. Prehanas to. Namiesfo toho aby si sa tesila ze mas muza a deti sa sustredis na to co nemas. Sama si kazis leto a detom prazdniny. Ved si uvedom ako to znie ked ty co mas tak vela svoju vlastnu rodinu povies ze ta trapi “ samota .” Ved leto mozes detom urobit pekne aj ty . Nie kazda babka s dedkom vladzu .. Bud stastna ze mas pekne spomienky na decstvo a vytvaraj pekne spomienky svojim detom . Nebudu take ako si mala ty ale to neznamena ze budu horsie. Ak to fakt tak zle prezivas vyhladaj odbornu pomoc moze to byt aj diagnoza.
My síce starých rodičov máme, ale prázdniny nehrozia a návštevy sú minimálne. Tiež nechodíme na žiadne chaty, grilovačky ani nič podobné. So samotou som zmierená, s tým, že syn má autizmus, prázdniny sú preňho sčasti trápenie a zle znáša leto, tak s tým zmierená nie som. Ani že nikdy nebude mať plnohodnotné kamarátstva.
@anonym_4a2a3a to ma mrzí, musíš byť silná a obdivujem Ťa, že máš chorého synčeka a dokážeš myslieť pozitívne a ísť ďalej. Nech sa vám darí, posielam veľa sil❤️
Skus to proste prijat ako fakt. Neviem, ci si veriaca ci comu veris, ale ja napr.verim tomu, ze si ako duse vyberame, kde sa chceme narodit a zazit potrebne lekcie…
My tiez nemame babky, sesternice atd, ale ked som sa na to takto pozrela, tak proste moje deti si vybrali rodicov bez prarodicov a proste ideme tento scenar zivota. Neporovnavaj sa, to dost robi sarapatu tiez;) tvoje deti su stastne ked su ich rodicia stastni, tot vse❤️
@hederamonstera ďakujem ti za povzbudivé slová ❤️
Moja bolesť? Že už tu nie sú ľudia, ktorých som milovala veľmi.
@anonym_4434fc
@anonym_6646ff áno dievčatá, presne, strata blízkeho človeka, ja sa s tým, že nemám rodičov, neviem zmieriť ani po 10 rokoch 😥
@anonym_94dd56
@anonym_autor myslim ze si smrt mami este nespracovala a fakt by ti pomohlo ist k psychologovi. Na svk sa strasne dlho caka aj 3m tak sa hnet objednaj . Urcite to neuskodi.
@anonym_4434fc
@anonym_6646ff áno dievčatá, presne, strata blízkeho človeka, ja sa s tým, že nemám rodičov, neviem zmieriť ani po 10 rokoch 😥
@anonym_autor 10 rokov?
@anonym_autor najhoršia bolesť aká existuje je tá, keď ti zomrie dieťa. všetko iné sa dá prežiť, zmeniť, vyriešit, ale toto neprekoná nič iné. prosím Ťa, teš sa zo života a zdravia tvojej rodiny. nič iné nie je dôležitejšie (a nemyslím to v zlom ani vyčítavo)
@anonym_35711b
Ďakujem ❤️ dúfam, že sa toto nikdy nezažijem, to sa nedá ani vyjadriť , aká bolesť to musí byt 😥
Ak je toto tvoj najväčší problém tad rada by som si to s tebou vymenila.
Bola by som úplne v pohode s tým že miesto svokry ktorá nám robí prieky na každom kroku ju proste nemám. Ale ty by si asi so mnou nevymenila mesiace trávené na detskej oknologii....
@anonym_053420 to je mi veľmi ľúto, želám vám veľa síl a aby ste tu hnusobu porazili a prišli do šťastného konca ❤️
Moc to prezivas. Prehanas to. Namiesfo toho aby si sa tesila ze mas muza a deti sa sustredis na to co nemas. Sama si kazis leto a detom prazdniny. Ved si uvedom ako to znie ked ty co mas tak vela svoju vlastnu rodinu povies ze ta trapi “ samota .” Ved leto mozes detom urobit pekne aj ty . Nie kazda babka s dedkom vladzu .. Bud stastna ze mas pekne spomienky na decstvo a vytvaraj pekne spomienky svojim detom . Nebudu take ako si mala ty ale to neznamena ze budu horsie. Ak to fakt tak zle prezivas vyhladaj odbornu pomoc moze to byt aj diagnoza.
@miadi Ďakujem veľmi za povzbudivé slová ❤️ ja proste cez rok idem naplno a cez leto a sviatky to proste na mňa dolieha...keď človek spomalí, má viac voľného času, tak viac premýšľa a trápi sa (teda aspoň ja). Budem asi musieť vyhľadať pomoc, lebo ma to trápi aj kvôli deťom.
Ja si myslim, ze v tejto dobe sa deti rodia cca 35 rocnym rodicom a tym su aj stari rodicia vekovo posunuti. Pokojne maju v 65. - 75. male vnucence a tak nevladzu ako kedysi mladsie babky. Navyse je celkom ina klima a tak sa pred 30 - 40 rokami mohlo pokojne prazdninovat pri 26st.C a nie ako teraz pri 36st.C. Tieto horucavy neznasaju mladi ludia a ako maju travit spolocny cas s vnucatami stari a casto uz s roznymi zdravotnymi tazkostami. Von sa ist neda a v byte je to celkom nuda. A grilovat v tomto pekle?
@anonym_autor 10 rokov?
@anonym_04dc
@beata_k áno mamina mi tragicky zahynula, ked som cakala prve dieta...bola som v 6 mesiaci....cize prisla som o najdokezitejsiu osobu, mamu, kamaratku a zaroven som.musela byt silna kvoli babatku...nemala som ani "cas" smutit, mala bola velmi nepokojna prvy rok, stale plakala ked sa narodila a ja bez pomoci akejkolvek...asi som to nemala cas zapracovat a vzdy to na mna dolieha ked mam viac volneho casu a viac premyslam
@anonym_04dc
@beata_k áno mamina mi tragicky zahynula, ked som cakala prve dieta...bola som v 6 mesiaci....cize prisla som o najdokezitejsiu osobu, mamu, kamaratku a zaroven som.musela byt silna kvoli babatku...nemala som ani "cas" smutit, mala bola velmi nepokojna prvy rok, stale plakala ked sa narodila a ja bez pomoci akejkolvek...asi som to nemala cas zapracovat a vzdy to na mna dolieha ked mam viac volneho casu a viac premyslam
@anonym_autor Nie, 10 rokov je vela. Nech tu das akykolvek dovod. Podla mna s tym nieco rob lebo to takto bude aj o 15, ci 20 rokov.

@anonym_autor Ahoj, ja mam hranicnu poruchu a to je taky celozivotny pain, ze koniec. Prezivam strasne negativne pocity smerom k mojej matke, ze toto dopustila. Vacsinu zivota som sice v pohode ale ked nie som, tak sa citim ako zahrabana kilometer pod zemou, z ktorej sa nemozem vykopat.