icon

Čo robiť s oblečením po smrti blízkeho?

Včera o 19:21

Ahojte prosim vas HUMENNE... co robit s oblecenim po otcovi? Su to rozne veci ale uplne zachovale a slusne pre 60+ rocneho cloveka. Je toho velmi vela na to aby som to dala len do kontajnera ekocharity. Potrebovala by som take 3 kontajnery...plus aj topanky. Poradte prosim co s obleckom? Dakujem. Samozrejme zadarmo ponukam len mi je luto to len tak dat "do kosa"

anonym_09e9f6
Včera o 19:23

Potom aj miestna charita nejaká určite bude. v našom meste aj technické služby prijímajú oblečenie - Lýdia zvyknú odniesť aj tam. To čo je nositeľné sa posúva ďalej a zvyšok sa zrejme likviduje.

anonym_63cbad
Včera o 19:26

@anonym_autor ja som z Michaloviec a odniesli sme do DSS. V DSS maju záujem o pyžama, tepláky, mikiny, trička.

viestta

Take oblecenie aj ked ho das do charitneho boxu nakoniec skonci na recyklacii, pretoze ho nevedia dalej posunut. Mozno tricka, svetre, zimne bundy, teplaky, ponozky a spodne pradlo by vzala charita, ale ostatne sa tak ci tak vytriedi a v lepsom pripade pojde na dalsie spracovanie.

domkakvet

@anonym_autor rifle, svetre, mikiny, spodne pradlo, bundy, ciapky sa mozes opytat na charitu, ci by nepotrebovali, ale ak su to nejake saka, kosele, kabaty, to skor Humana kontajner.

anonym_e24640
Včera o 19:29

@anonym_autor fu ty musis byt velmi chladna zena, mnohi nevedia roky sa oblecenia dotknut

tato_
Včera o 19:33
@anonym_e24640

@anonym_autor fu ty musis byt velmi chladna zena, mnohi nevedia roky sa oblecenia dotknut

@anonym_e24640 to neni o bezcitnosti, ale o tom ze vacsinou po zosnulom je plna domacnost a neskutocne vsetky tie veci naokolo pripominaju toho cloveka. Velmi tazko sa na neho zabuda, pokial to mas vsetko na ociach a na kazdom kroku. Je lepsie sa toho zbavit cim skor. Apropo, nikde sa nespomina ako dlho je po smrti...

lenka7477
Včera o 19:35
@anonym_e24640

@anonym_e24640 prečo súdiš ?
Nevieš kto to bol, či otec, ujo , strýko - nepoznáš pomery v rodine , vzťahy , minulosť... Každý sa vysporiada so smútkom a stratou ako uzná za vhodné - odloží si pár veci - alebo niekedy radšej nič ... autorka položila jednoduchú otázku , chcela odpoveď ... ak nevieš poradiť - nestaraj sa a nepíš pod anonymom...

simsalabim
Včera o 19:39
@tato_

@anonym_e24640 to neni o bezcitnosti, ale o tom ze vacsinou po zosnulom je plna domacnost a neskutocne vsetky tie veci naokolo pripominaju toho cloveka. Velmi tazko sa na neho zabuda, pokial to mas vsetko na ociach a na kazdom kroku. Je lepsie sa toho zbavit cim skor. Apropo, nikde sa nespomina ako dlho je po smrti...

@tato_ uplne presne si to vystihol. Po mame som musela vacsinu veci dat hned prec 😢 Nemyslim si, ze som bezcitna, mama mi aj po 20 rokoch velmi chyba.

anonym_e24640
Včera o 19:47
@lenka7477

@anonym_e24640 prečo súdiš ?
Nevieš kto to bol, či otec, ujo , strýko - nepoznáš pomery v rodine , vzťahy , minulosť... Každý sa vysporiada so smútkom a stratou ako uzná za vhodné - odloží si pár veci - alebo niekedy radšej nič ... autorka položila jednoduchú otázku , chcela odpoveď ... ak nevieš poradiť - nestaraj sa a nepíš pod anonymom...

@tato_ to je pravda, pardon
@lenka7477 pani premudrela dokonala v ruzovej bubline, co ma zivot nalinajkovany, ok

anonym_596100
Včera o 19:52
@anonym_e24640

@anonym_e24640 ak je po pohrebe tak ešte ok. Môj súrodenec všetko povyhadzoval otcovi ešte pred pohrebom.

beata_k
Včera o 19:54
@viestta

Take oblecenie aj ked ho das do charitneho boxu nakoniec skonci na recyklacii, pretoze ho nevedia dalej posunut. Mozno tricka, svetre, zimne bundy, teplaky, ponozky a spodne pradlo by vzala charita, ale ostatne sa tak ci tak vytriedi a v lepsom pripade pojde na dalsie spracovanie.

@viestta Nic na recyklacii nekonci. Konci to ako "mitumba" odpad v Afrike..

lenka7477
Včera o 19:54
@anonym_e24640

@lenka7477 pani premudrela dokonala v ruzovej bubline, co ma zivot nalinajkovany, ok

@anonym_e24640 nie som premúdrelá a nežijem v bubline - neviem kde si na to prišla ...len som slušná a nerýpem , slová som použila iné ako @tato ale v podstate sme mysleli rovnako... ale tebe sa viditeľne páči viac komentár ten druhý .. pekný večer ..

biba_18
Včera o 19:56
@anonym_e24640

@anonym_e24640 ty trepeš. ja som napríklad veci po bratovi musela vysťahovať, býval v podnájme. dali mi cca 3 týždne. koľko myslíš že by mi nechali domáci veci u seba? aby som nebola bezcitná podľa nejakého anonyma na mk?

viestta
Včera o 19:57
@beata_k

@beata_k v lepsom pripade s tym zakuria v spalovni

beata_k
Včera o 20:00
@viestta

@beata_k v lepsom pripade s tym zakuria v spalovni

@viestta Ak sa tam dostane.

andrea_82
Včera o 20:12
@anonym_e24640

@anonym_e24640 to je co za komentar? Preco by mala byt chladna, ked nelipne na veciach druheho cloveka? My napriklad musime tiez vytriedit veci po babke, ked chceme predat dom, ktory ostal prazdny. To si mam nechat a financovat cely dom len preto, aby som mala kde skladovat veci, ktore uz nikto nepotrebuje? A nemyslim si, ze som chladna, ved na babku spominam kazdy den.

anonym_f55e25
Včera o 21:00
@anonym_e24640

@anonym_e24640 čo majú nejaké handry s citom? Dôležité je, čo máš v srdci, nie v šifonéri.

anonym_0b35bb
Včera o 21:02
@anonym_e24640

@anonym_e24640 a ty musíš byť veľmi sprostá žena, keď je podľa teba toto meritkom smútenia/citového chladu.

anonym_3bf4b1
Včera o 21:32
@beata_k

@beata_k keby si netrepala.

Na Slovensku a v celej EÚ platí povinný zber textilu v každej samospráve.

https://hoveba.sk/?gad_source=1&gad_campaignid=...

https://sk-tex.com/

https://envirotex.eu/spracovanie-textilneho-odp...

anonym_f55e25
Včera o 21:39
@anonym_3bf4b1

@beata_k keby si netrepala.

Na Slovensku a v celej EÚ platí povinný zber textilu v každej samospráve.

https://hoveba.sk/?gad_source=1&gad_campaignid=...

https://sk-tex.com/

https://envirotex.eu/spracovanie-textilneho-odp...

@anonym_3bf4b1 možno má aj pravdu, keďže v zberných dvoroch končí aj oblečenie z charity

anonym_3bf4b1
Včera o 21:52
@anonym_f55e25

@anonym_3bf4b1 možno má aj pravdu, keďže v zberných dvoroch končí aj oblečenie z charity

@anonym_f55e25 jaaj,tak zberné dvory to vyvážajú do Afriky,ahaaaa....
Potom neviem,čo spracúvajú tie fabriky,ktoré vyrábajú výrobky zo starého textilu....aspoň si si pozrela tie linky,čo som dala?

anonym_f10c57
Včera o 21:56
@anonym_e24640

@anonym_e24640 a ty si kto že si toto dovolíš napísať ?