Obliekate deti do oblečenia, ktoré sa vám nepáči?
Ahojte, obliekate detom aj oblecenie, ktore ste dostali a nepaci sa vam? Rodina nas casto obdaruvava roznymi obleceniami vsemoznych harakiri farieb. Nie je to uplne moj styl… ak nieco podobne dostavate vy, co s tym robite? Obliekate a ste radi ze nemusite kupovat? Alebo posuvate dalej?
@anonym_autor na ihrisko, doma nemusi byt decko dizajnovo vyladene, obliekala som aj podarovane, aspon som usetrila
Sú v puberte, obliekajú sa samy a nič, naozaj nič sa mi v ich šatníku nepáči. Všetko veľké, čierne, deravé, hnusné, často zo sekácov. Nad tym, co riešiš sa len smejem.
Ak je to funkcne a kvalitne, tak ano.
@anonym_autor Deti si vyberajú oblečenie sami, odkedy vedeli vyjadriť svoj názor
@abbey1 Ved presne...ze aj keby chcem, aj tak ho necham obliect si co chce. Ci sa mi paci kombinacia tricka spider man s nohavicami s autickami a s farebnou siltoukou, ktoru si sam vybral? No jasne, ze nie, ale tak je to male dieta, vkus mu este nic nehovori...no a ked bude starsie ja iba dufam, ze si rovnako najde svoj jedinecny styl 😉.
S rodinou som si to este na zaciatku vydiskutovala, ze oblecenie si kupujem sama- respetovali to vsetci. Kupili hracky a o potrebach/ oblecku sme to spolu konzultovali, zvacsa som si nakupila ja co sa mi pacilo/ hodilo a co som potrebovala a oni mi dali peniaze. Bolo to ulahcene pre obe strany. Ked isli nieco kupit- tak na istotu vedeli presne kam a co, nenahanali sa po obchodoch s vedomim co by sa mi “asi pacilo” a ja som vzdy dostala to co sa mi pacilo. Takze skus takto 🙂
U mňa rozhoduje kvalita, funkčnosť, aby sa v tom dieťa cítilo dobre. Aspoň na ihrisko, do prírody to môžeš využiť a svoj vkus im obliekať do mesta, kde sa teda môžeš ukázať.
@anonym_autor keď sa to dieťatu pácilo tak na dvor bez problémov
Toto je moja nočná mora 😱😂 a to som ešte len tehotná. Celkovo, nielen oblečko. Tiež by som si to chcela dohodnúť, že radšej nech to odkomunikujú somnou.
Autorka, zo zaciatku som to riesila, chcela som mat babatko v peknych bodyckach 🫣. Potom mi doslo, ze vsak vsetko ogrcia, oserie...neskor prikrmy, ihrisko. No v konecnom dosledku mi bolo jedno, co ma na sebe, len nech je to aspon 10 min. ciste 😅. Aktualne si uz vybera oblecenie sam a teda miestami su to viac nez zaujimave kombinacie, ale nech je spokojny a hlavne je, ze sa oblecie sam 👍. Zo skolky mi aktualne chodi domov ako prasiatko, takze mne je uz uplne jedno, ci znici nieco, co sa paci mne alebo jemu 🤷... Mile rada prijmem akekolvek oblecenie, hlavne nech je ciste 😅, moje priority sa uz davno zmenili.
Ked mi niekto daroval oblecenie vzdy to islo s darovacim ustrizkom - u nas v obchodoch na stastie ti daju moznost kupit darcek a vystavia k tomu tiket bez ceny a obdarovany moze ist smelo do obchodu a vymenit darovanu vec - bud koli velkosti alebo celkovo, ze sa mu to nepacilo. Cize, to co sa mi nepacilo som zvycajne vymenila za to co sa mi pacilo a hodilo pre deti v tom momente
Autorka, zo zaciatku som to riesila, chcela som mat babatko v peknych bodyckach 🫣. Potom mi doslo, ze vsak vsetko ogrcia, oserie...neskor prikrmy, ihrisko. No v konecnom dosledku mi bolo jedno, co ma na sebe, len nech je to aspon 10 min. ciste 😅. Aktualne si uz vybera oblecenie sam a teda miestami su to viac nez zaujimave kombinacie, ale nech je spokojny a hlavne je, ze sa oblecie sam 👍. Zo skolky mi aktualne chodi domov ako prasiatko, takze mne je uz uplne jedno, ci znici nieco, co sa paci mne alebo jemu 🤷... Mile rada prijmem akekolvek oblecenie, hlavne nech je ciste 😅, moje priority sa uz davno zmenili.
@ekira1 vies co, mne ide o tu prirodu hlavne. Mame niejake svietiace gumaky labkova patrola ci co, vetrovky ktore niesu vodeodolne a tak. Svetre z polyesteru. Ja preferujem merino, kvalitne barefoot gumaky, neprenokave neprefukujuce bundy a teraz sa to vo mne bije, kedze moje preferovane nie je najlacnejsie, a teda rozmyslam ci “sa oplati” to kupovat ked nieco “podobne” uz mam doma
@oceanahory
Ked mi niekto daroval oblecenie vzdy to islo s darovacim ustrizkom - u nas v obchodoch na stastie ti daju moznost kupit darcek a vystavia k tomu tiket bez ceny a obdarovany moze ist smelo do obchodu a vymenit darovanu vec - bud koli velkosti alebo celkovo, ze sa mu to nepacilo. Cize, to co sa mi nepacilo som zvycajne vymenila za to co sa mi pacilo a hodilo pre deti v tom momente
@prasiatko30 och to je super takato moznost. Asi nezijes na slovensku ci?
Ja oblecenie kupujem velmi malo. Všetko som podostavala. Vytriedim si z toho veci, co sa mi paci. A neriešim. Dieta rychlo rastie. Ano chcela by som mať dieta nastajlovane ale rýchlo ma to prejde pri cenach oblecenia. Takze nosíme co dostaneme, sem tam dokúpim. Usetrene miniem na výlet. Ked bol bábätko tak som zvykla sem tam nieco kúpiť ale potom ma to preslo....aj tak to ponosi velmi malo
@ekira1 vies co, mne ide o tu prirodu hlavne. Mame niejake svietiace gumaky labkova patrola ci co, vetrovky ktore niesu vodeodolne a tak. Svetre z polyesteru. Ja preferujem merino, kvalitne barefoot gumaky, neprenokave neprefukujuce bundy a teraz sa to vo mne bije, kedze moje preferovane nie je najlacnejsie, a teda rozmyslam ci “sa oplati” to kupovat ked nieco “podobne” uz mam doma
@oceanahory
@anonym_autor Tak pokial nejake oblecenie nepreferujete z presvedcenia - napr. ochrana zivotneho prostredia, tam by som sa to takto posnazila vystvetlit. Pokial je to nieco, co nevyuzijete, daruj kludne dalej, ja to nerobim inak...ale pokial su to gumaky labkova patrola z Tesca a napr. gumaky znacky Reima, tak popravde mne by to bolo suma fuk, tie gumaky ma oblecene iba ked sa ide vycvachtat v kaluziach a nema ich na nohe cele dni. Na funkcnom obleceni si aj my dame zalezat, ale tak viem, ze ked vonku iba poprcha, tak mu staci lacna sofshellka z Tesca s avangers postavami, ktoru si sam vybral s babkou pocas nakupu 🥴, ale ked ideme niekam na turistiku a viem, ze hrozi dazd, tak samozrejme beriem nieco funkcnejsie a kvalitnejsie. Takze nehadam sa so ziadnym rodinnym prislusnikom kvoli obleceniu, ak sa nam to nehodi darujem dalej ak sa to vyuzije, aspon obas, ponecham a neriesim ani to, ci m na hlave obrovskeho ruzoveho dinosaura 😅.
Nechavam ako rezervu v skolke, alebo na rozne aktivity, kde vzniknu flaky. Lebo tie farby casto nejdu dole, podobne ked su vonku flaky od travy atd. Hlavne je mi luto tych peknych kuskov, co su moj styl a dopadnu hned velmi zle
Obleciem, preco nie. Aspon usetrim. Nerobila som si dieta len preto, aby som ho mohla obliekat ako babiku. Vlastne mi je dost jedno, ako vyzera, kym je to funkcne, vhodnej velkosti a nie je to nejaka chemikaliami prepchata vec z cinaku, tak s tym nemam problem. Ked bude starsie, rozhodne sa samo. Pre mna su podstatnejsie ine veci ako mat dieta oblecene podla svojho vkusu. Naprikad vztah so svokrou. A kym to jej urobi radost a malej to neublizi, tak co na tom, ze pijde ako papagaj. Svet sa nezruti.
Aj ja som dostala par veci od susedky....po väčšine sa mi nič nepáčilo,samé obrázky a milión farieb....ale body som využila doma,akurát sama začína jest,bundicky na vonku, aj keď sa mi nepáčia, ale ako píšu ženy,všetko je hneď špinavé...z jasli ani nehovorím aká chodí,že už na to nemám nervy,a tak už nedrhnem pol dna fľaky,ale ide to rovno papa....a kúpim nové,vždy niečo za par supov z HM,napr....aby to prežilo pranie a susicku a držalo tvar aspoň par mesiacov...🤣🤣🤣 aj ja som mala predstavy o ideálnom dieťati a stajlingu 🤣🤣🤣 Ale ked chceš prežiť,musíš zvolnit 🤣🤣🤣
Aj ja som dostala par veci od susedky....po väčšine sa mi nič nepáčilo,samé obrázky a milión farieb....ale body som využila doma,akurát sama začína jest,bundicky na vonku, aj keď sa mi nepáčia, ale ako píšu ženy,všetko je hneď špinavé...z jasli ani nehovorím aká chodí,že už na to nemám nervy,a tak už nedrhnem pol dna fľaky,ale ide to rovno papa....a kúpim nové,vždy niečo za par supov z HM,napr....aby to prežilo pranie a susicku a držalo tvar aspoň par mesiacov...🤣🤣🤣 aj ja som mala predstavy o ideálnom dieťati a stajlingu 🤣🤣🤣 Ale ked chceš prežiť,musíš zvolnit 🤣🤣🤣
@anonym_067d0b ale.ja teda dbám na to,aby nebola cela vo vzoroch...keď ma vzor hore,dole ide niečo jednofarebné a opačne...neznášam dogabane deti vo vzoroch od hlavy po päty 🤣🤣🤣
@prasiatko30 och to je super takato moznost. Asi nezijes na slovensku ci?
@anonym_autor nie, ale je to proste dobrý obchodny trik, lebo dostanes do tvojho obchodu 2 zakaznikov - teda ak sa jedna o predajnu v mieste bydliska oboch zucastnenych, alebo ak kupujes v retazci, ktore ma zastupenie vo vacsinach miest na danom uzemi. Lebo vojde ten co chce obdarovat a kupi, mozno kupi aj nieco naviac. A ked vojde obdarovany, ze chce darovanu vec vymenit, tak mozno vymeni za nieco este hodnotnejsie a priplati.
@anonym_autor áno obliekam. Zvyčajne na doma, do lesa, do piesku. Ak ide o zdedené oblečenie. Zašpiní, aspoň mi to nie je ľúto. Nie je to škaredé oblečenie iba nie môj vkus. Jedine čo som synovi neobliekla bolo ružové oblečenie s jednorožcom ktoré mu bolo darované.
Ak je to príjemný material (bavlna) tak aspoň doma využijeme a neni mi ľúto keď zaspinia. Ale do skolky, školy, alebo keď niekam ideme si ich obliekam pekne
U mňa rozhoduje kvalita, funkčnosť, aby sa v tom dieťa cítilo dobre. Aspoň na ihrisko, do prírody to môžeš využiť a svoj vkus im obliekať do mesta, kde sa teda môžeš ukázať.
@ekira1 do mesta ukazat? A niekoho cudzieho zaujima, co ma cudzie decko oblecene? Mna by ani nenapadlo okukovat cudzie decka.
@ekira1 do mesta ukazat? A niekoho cudzieho zaujima, co ma cudzie decko oblecene? Mna by ani nenapadlo okukovat cudzie decka.
@anonym_e2e4b4 Mňa áno,kukám,v čom sú deti poobliekane 🤣
@anonym_e2e4b4 Mňa áno,kukám,v čom sú deti poobliekane 🤣
@anonym_067d0b faaakt? Len ta to zaujima, ci hladas inspiracie obliekania pre tvoje deti?
@anonym_067d0b faaakt? Len ta to zaujima, ci hladas inspiracie obliekania pre tvoje deti?
@anonym_e2e4b4 Tak si hovorím v hlave,že waw,toto dieťa je krásne oblečené ..toto dogabane, vo vzoroch od hlavy po päty....samozrejme, keď sú pekné vyobliekane, tak ma to inšpiruje....véd je to ako u nás dospelých,keď sa ti paci,ako je napr kamoška oblečená, tak je ti to inšpiráciou.... ;)
@anonym_e2e4b4 Tak si hovorím v hlave,že waw,toto dieťa je krásne oblečené ..toto dogabane, vo vzoroch od hlavy po päty....samozrejme, keď sú pekné vyobliekane, tak ma to inšpiruje....véd je to ako u nás dospelých,keď sa ti paci,ako je napr kamoška oblečená, tak je ti to inšpiráciou.... ;)
@anonym_067d0b rozumiem, ja si zladenie oblecenia vsimam len u dospelych, deti male nemam, tak ma to nezaujima, ale ani ked som mala deti male, ma to nezaujimalo. Kupila som detom oblecenie a v com chodia oblecene cudzie deti ma nikdy nezaujimalo.
Ale ok, rozumiem, ako to mas ty.
@abbey1 Ved presne...ze aj keby chcem, aj tak ho necham obliect si co chce. Ci sa mi paci kombinacia tricka spider man s nohavicami s autickami a s farebnou siltoukou, ktoru si sam vybral? No jasne, ze nie, ale tak je to male dieta, vkus mu este nic nehovori...no a ked bude starsie ja iba dufam, ze si rovnako najde svoj jedinecny styl 😉.
@oceanahory Presne tak. Občas som musela pre dýchať tie kombinácie. Jasné, že som nenechala v zime ísť bez bundy. Ale pod bundou kľudne letné šaty a k nim zelené punčochy. 🙂
Absolutne neriesim, ak je material v pohode, dietatu sa to paci, tak to v pohode nosi. Ale ja celkovo nie som a nikdy som nebola prehane citliva na darceky, proste dostali sme, podakovali sme, niektore sa mi pacili, niektore nie, neskor jemu a ked sa nepacilo alebo to bol pofiderny material, tak sme posunuli dalej, vyhodili....
A ci je dogabany 🙂 dogabe sa aj sam, muz ked ho oblieka no comment. Nevychovavam modnu ikonu.

smer kontajner, lepšie kúsky charita.