icon

Čo sa deje s ľuďmi na internete?

Včera o 11:25

Ahojte,

uverejnila som v jednej FB skupine, že si hľadám kamošku, kamošky, alebo kamoša z môjho mesta, na rozhovor, na kávu, na obed, na prechádzku. Jasne píšem, že nehľadám vzťah, ani milenca a žiadne výhody. Dala som presne odkiaľ som a teda kde hľadám, vekovo som to nastavila napr. medzi 42-48r. A už to išlo. Zopár mužov ma v komentároch obvinilo, že som zlatokopka... wtf?

A začali mi chodiť správy, muži nad 60r, muži pod 35r, žena z Rakúska - že si zle prečítala skupinu... žena z inej časti SVK - že či nehľadám kamošku cez sms (tu mám pochybnosť, že to bol chlap). Píšu mi chlapi z rôznych iných častí SVK, že prídu... vieme na čo... Dvaja napísali, či nemám chuť na rýchly sex a jeden napísal, že všetky sme k...y a mám poslať aspoň svoju dieru.

Akože čo sa to s ľuďmi deje?

anonym_c009da
Včera o 11:30

@anonym_autor kto príčetný si hľadá kamarátku cez inzerát?

anonym_3e2524
Včera o 11:33

čoby sa dialo.
čaro internetu a anonymity.

parvinka0001
Včera o 11:33
@anonym_c009da

@anonym_c009da presne tak .

Radšej budem celý život sama ako takto si hľadať . Veď sa prihlas v meste kde sa niečo deje a je možnosť sa zoznámiť ako takto vypisovať . Jasne že sami úchyl ti bude písať .

anonym_53f869
Včera o 11:35

Nevedia čítať s porozumením.
Tak sa sústredia a namáhajú aby prečítali slová vo vete, že nestíhajú rozmýšľať čo čítajú.

anonym_49ce79
Včera o 11:41

@anonym_autor deformovaný obraz o ľuďoch vytvára aj internet - predovšetkým sociálne siete. Väčšina ľudí je v pohode, ale tí sa na sociálnych sieťach nezviditeľňujú veľa, alebo vôbec. A zopár divných potom vytvára zdanlivo väčšinový obraz.

anonym_6f9fe0
Včera o 11:43

V FB skupinách netreba písať ani inzerát, stačí sa nejak objaviť a už človeku chodia pofidérne správy… čítať komenty v FB zoznamkovych skupinách je moja guilty pleasure, tam sa veľké dno stretáva.. ale takýto boli ludia vzdy, len internet im dal krídla a v takýchto skupinách sa kumulujú

krasneleto
Včera o 11:52

v druhej triede ZS zjavne kniha Citanie s porozumenim obisla spolok... a v dnesnej dobe hľadat kamosku na fb naozaj je jeden z tych horsich napadov...

anonym_0e5e7c
Včera o 11:55

Co cakas od socialnych sieti? Ked si z maleho mesta, tak je vyber tamojsich magorov a krav obmedzeny. Ked prejdes online, tak je de facto nekonecny. Bud budes pouzivat socialne siete iba na uzky overeny okruh priatelov a rodiny, alebo sa chod pravidelne rozculovat na fora, co je to s ludmi, ked si do sukromia pustis doslova hocikoho.

anonym_56333c
Včera o 12:10

Ja neviem, ale to si teraz objavila internet? Podla vekovych kriterii, co si si nastavila na hladanie kamosky, si +- moja rovesnicka. Este kedysi, ked sme zili v jaskyni, muzi lovili mamuty a na Slovensku sa objavil internet a s nim aj napr. Pokec, tak uz vtedy sa nasli jedinci, ktori miesto lovenia mamutov, posielali random zenam dickpicky alebo ponukali FO za hocico. Hoci zena nic take nehladala, hoci tam ani nemala fotku, hoci nikde nikomu nevypisovala... takze to nie je ziaden moderny vydobytok, ale bolo to tu fakt uz davno.
Takze ak zadas akykolvek inzerat (a obzvlast na fb, tam sa to len tak hmyri zufalcami, co by pichli do vsetkeho, co ma dieru), nemozu ta predsa prekvapit taketo reakcie natolko, ze o tom zalozis diskusiu na nejakom fore. Ja som raz dala inzerat, ze darujem pracku a hadaj, ake spravy som okrem tych normalnych dostala... 🤷‍♀️

anonym_a930fc
Včera o 12:11

Ja neviem a co je zle na to napisat do nejakej skupiny? V dnesnej dobe, sile internetu? To nie autorka je vadna, ale ti ludia su vadni.

anonym_b6292d
Včera o 12:15

@anonym_autor Čo sa deje s ľuďmi? Zakúšajú obrovskú PRÁZDNOTU vo svojom vnútri.Lenze tento pocit prázdnoty je neznesiteľný a tak si ľudia hľadajú analgetikum na túto prázdnotu,alebo vnútornú bolesť z prázdnoty.

Arogancia je prvé hlavné " analgetikum" ,ponížia niekoho,osocia, aby sa oni aspoň na chvíľu cítili, že sú "viac" , že sú hodnotní. Napríklad hneď prvý komentár pod tvojím príspevkom. Takýto ľudia ničia dôstojnosť a hodnotu ľudí okolo seba.( príklad svokry, " zlé" kolegyne,manipulatori,narcisti a pod). Funguje to však veľmi krátkodobo a obmedzene.

Druhá možnosť je, že ľudia ničia sami seba - depresia,strach, úzkosti.Je to všade okolo nás.( konkrétny príklad seba - anorexia).

Tretia plne funkčná a efektívna " metóda" zaplnenia prázdnoty je zažiť, že sme nepodmienečne milovaní a že máme obrovskú hodnotu.

Hodnotaua plnosť si človek sám nevie dať.Ale vie ju prijať vierou AKO DAR . Príklad:
" oplátka" na omši. Je to také malé nič ,bez hodnoty. Ale v tej chvíli keď tá oplátka PRIJME, že je Jezisovym telom a premení ju Duch Svätý naberá nenormálne na hodnote.

Všetko čo príde do vzťahu a blízkosti s Ježišom Kristom naberá nenormálne na hodnote. Obyčajné chudobné dievča z Nazareta, keď prišla do vzťahu s Ježišom - prijala, že je matka a naplnil ju Duch Svätý,nabrala nenormálne na hodnote.

ALEBO príklad z dnešnej doby: každý človek je ako kľúčik od Ferrari,a tým že patrí Ferrari má obrovskú hodnotu.Ale " zažíva" ju, až keď je blízko toho Ferrari, keď je v jednote s ním..

kikusenka1
Včera o 12:34

@anonym_autor to je normálne v dnešnej dobe. Kedysi nebolo toľko uchylnych ludi... ja som predávala topánky a nechci vedieť ake správy mi chodili. A to bolí topánky obyčajne cierne lakované na podpätku, ktore som nemala nikdy ani obuté. 😂

zuzubb007
Včera o 12:42

Prepáč, ale ak si nevieš nájsť kamarátku v reálnom živote, tak na internete sa už naozaj nikdo normálny nenájde, to je aj tvoja chyba, tak si robia z toho prdel ľudia

lukbe
Včera o 12:51

Ľudia otupjevajú😉.

anonym_cb3ab1
Včera o 12:57

@anonym_autor odstráň inzerát a vypni si prijímanie správ od cudzích.. Ľuďom ebe bohužiaľ.. 🙄

anonym_12023f
Včera o 13:10

Čaro internetu je v tom, že nikdy nevieš ktorý normálny človek je za tým a by si nikdy nepovedala....
Takže hej realita je fajn ale tiež nezarucuje, že na nete nieje despota,despotka, úchyl atd atd a nie len na nete ale v reale v sebe natajnasa😅😋

terezia74
Včera o 13:14
@zuzubb007

Prepáč, ale ak si nevieš nájsť kamarátku v reálnom živote, tak na internete sa už naozaj nikdo normálny nenájde, to je aj tvoja chyba, tak si robia z toho prdel ľudia

@zuzubb007 ako sa hľadá taká kamarátka v reálnom živote, mám 45 rokov a veľmi rada sa nechám poučiť

autor
Včera o 13:25

Vždy som mala okolo seba viac blízkych ľudí cca možno 5-6. Nerátam známych a bývalých kolegov, ktorí neboli nejakí priatelia. Jedna kamoška je v UK, druhá v Prahe, domov chodia minimálne. Jeden veľmi dobrý priateľ, dlhoročný zomrel. Moja naj kamoška má 3 deti, čaká štvrté a naozaj má enormne málo času na mňa, ak sme voľakedy spolu boli 1x týždenne, potom 1x mesačne, potom 1x kvartálne, teraz je to 2x do roka. Jednoducho sa obklopila mamičkami a ženami, ktoré sú jej v tomto období bližšie. S jednou kamoškou sme boli spolu od SŠ a jednoducho sa naše cesty po asi 20r prirodzene rozišli. A teda kde si mám v realite hľadať kamošky? Mám chodiť ako 5r po ulici a pýtať sa cudzích žien, či sa nechcú kamošiť? Nie takto to nechodí. Nájsť si priateľov vo veku po 40tke je enormne ťažké. Pracujem z domu a z domu chodím za klientami a nie, s nimi sa nekamarátim. Chodím do fitka, ale tam sa nezoznamujeme navzájom, max prehodíme small talk. Všetci tu radia, prihlás sa do FB skupín, kde sú spoločné záujmy. Tak nech sa páči, prihlásila som sa. A toto je výsledok. Už ženy nevedia čítať. Myslela som, že len muži... zvláštna doba.

anonym_650b5d
Včera o 13:27
@anonym_c009da

@anonym_c009da a prečo nie, na to sú zoznamky, sociálne siete... bežne tak vznikajú nové priateľstvá aj tu na MK...

zuzubb007
Včera o 14:02
@terezia74

@zuzubb007 ako sa hľadá taká kamarátka v reálnom živote, mám 45 rokov a veľmi rada sa nechám poučiť

@terezia74 napríklad práca, cvičenie alebo iný koníček kde chodiš, ak máš deti tak na krúžkoch som spoznala plno báb, tak isto z rodičovských mám kamošky atď...

avicii18
Včera o 14:48

Ja v tom nie som zbehlý, ale možno "hľadám kámošku na pokec" znamená v internetovom slangu niečo úplne iné. Možno keby ste napísali "hľadám poriadneho bujaka s výdržou indiánskeho bežca", ozve sa žena čo chce zájsť na kávu 🙂

autor
Včera o 15:28
@zuzubb007

@terezia74 napríklad práca, cvičenie alebo iný koníček kde chodiš, ak máš deti tak na krúžkoch som spoznala plno báb, tak isto z rodičovských mám kamošky atď...

@zuzubb007 tak v práci píšem, že pracujem sama a z domu chodím ku klientom. Deti nemám a drvivá väčšina mamičiek hľadá inú mamičku. V posilke, kde chodím 15 rokov som sa nikdy s nikým nezoznámila. Raz do týždňa chodím hrať s mužom bedminton. Čiže kde mám nájsť kamošku, ak nie online?

zuzubb007
Včera o 15:33
@anonym_autor

@zuzubb007 tak v práci píšem, že pracujem sama a z domu chodím ku klientom. Deti nemám a drvivá väčšina mamičiek hľadá inú mamičku. V posilke, kde chodím 15 rokov som sa nikdy s nikým nezoznámila. Raz do týždňa chodím hrať s mužom bedminton. Čiže kde mám nájsť kamošku, ak nie online?

@anonym_autor veď môžeš aj online, ale ja si to neviem predstaviť potrebuješ si s človekom sadnúť celkove, cez internet to môže byť beh na dlhú trať, ale držím palce, to len nájsť takú bez detí aby ste mali dáke záujmy, lebo predpokladám, že nechces 90% času počúvať o detoch, čiže bude to ťažké

anonym_4102ab
Včera o 16:09

dnes je ťažké si nájsť kamaratku. Takmer je to nemožné. Možno sa dá nájsť v práci v ženskom kolektíve. Ale treba byť opatrný .Dnes je veľa zlých ľudí. Ale o čom sa chceš zo ženou rozprávať ? O varení . Možno treba ísť tam u vás do mesta kde sa niečo deje a zapojiť sa

autor
Včera o 16:53
@anonym_4102ab

dnes je ťažké si nájsť kamaratku. Takmer je to nemožné. Možno sa dá nájsť v práci v ženskom kolektíve. Ale treba byť opatrný .Dnes je veľa zlých ľudí. Ale o čom sa chceš zo ženou rozprávať ? O varení . Možno treba ísť tam u vás do mesta kde sa niečo deje a zapojiť sa

@anonym_4102ab myslíš, že so ženou sa dá baviť iba o varení a o deťoch? O práci, o mužoch, o koníčkoch, o dovolenke, o politike, o cestovaní, o hobby, o problémoch, ktoré máme. Je to človek, ktorý ťa vypočuje a poradí ti, rovnako ty jemu.

leidin
Dnes o 11:48

Ja si myslim, ze je dobre aspon, ze su o tom dokazy, lebo casto ked niekomu povies, ze su ludia hovada, ta oznacia za paranoidneho. Pritom je to uplne bezne a aj v realnom zivote, ze ta pol metra ,,daleko” ohovaraju. A tu ti to este priamo adresuju. Zazila som sice aj take, ze cloveku ukazujem jeho idiotsku spravu a on ticho. Proste nulova zodpovednost, daj si nasrat na hlavu a dovidenia. Bohuzial.