Čo si myslíte o dvoch pracujúcich ľuďoch, ktorí si za 9 rokov nenašetrili na dovolenku?
Co si myslite o dvoch pracujucich ludoch, ktory za 9 rokov neboli na dovolenke? Deti nemaju, ale ked sa ich pytam, tak povedia, ze nemali na to peniaze. To je tak tazke si vo dvojici nasetrit? On bol teda po operacii, chapem, vtedy je menej penazi, ale aj tak. Bud nevedia hospodarit alebo ja neviem.
Úprimne: pokiaľ nespecifikuješ ich príjmy,neviem sa vyjadriť. Skôr sa divím,koľko ľudí chodí na všelijaké drahé dovolenky,keď poznám čísla priemernej a minimálnej mzdy. Ale netrápi ma to,nech si každý ide/nejde kam chce podľa vlastného úsudku. Pekný deň všetkým!
Peniaze ktore ty setris na dovolenku oni minu na nieco ine. Nemas za co🙂
@anonym_autor že majú iné priority ako dovolenku.
@mikadooo ono to kľudne môže byť tým,že nemaju hypo ani pôžičku a všetko ťahajú len z platu. Za mňa je toto lepšia voľba ako mať na požičané a splácať s nožom na krku. Možno nejdú na dovolenku, ale keď ochorejú vedia,že nemajú ten nôž na krku a nemusia sa báť,že prídu o všetko keď chvíľu nebudú mať na splátky. Inak brat si pôžičku na dovolenku je za mňa najväčšia hlupost aká môže byt
@anonym_autor Zalezi,co vsetko financuju. My sme tiez volakedy nechodili na dovolenky,lebo vsetky peniaze isli na dom a setrili sme aj na auto. Nezarabali sme vela. Cize ak dvaja zarobia podpriemer z toho platia hypo,stavaju alebo rekonstruuju dom,tak na odkladanie na dovolenku ozaj nie je z coho. A mozno nemaju hypoteku,tak musia na vsetko odkladat. Dnes ludia bezne ziju na dlhy,na vsetko si poziciavaju a len splacaju,tak takemu sa lahko chodi na dovolenky. Ti,ktori si musia cely rok odkladat,si rozmyslia,ci tie peniaze daju trebars na pokazenu pracku alebo na dovolenku. Vzdy sa nieco vyskytne,kam potrebujes dat peniaze. A kazdy ma priority inde.
No normálne, proste dvaja pracujúci peniaze dávajú na iné veci ako dovolenka, alebo si možno odkladaju, alebo rozflakaju. Nie je to jedno? Veď sú to ich peniaze, zarábajú ich oni a môžu ich aj oni minút ako chcu. Ty chod na dovolenku, oni si rozmyslia čo chcú robiť so svojím voľným časom aj bez tvojej ľútosti.
@anonym_autor toto je typický príklad Slovenska, starat sa do života iných 😂 mať tak tvoje problémy
Veď asi nezarabaju veľa a majú svoje výdavky
Ak ťa to zaujíma, opýtaj sa ich
Nikto okrem nich nevie ako hospodária
A bez ohľadu na to ako....je to ich vec
Jedine, že by chceli poradiť od teba,ak si zdatnejsia
A možno majú odložené ale tie peniaze ako keby neexistovali
Ja tiež ,,sa sťažujem,,že dlho som nikde nebola, nemám na to
Ale mám ušetrené kopec,no na iné veci...
Takže ťažko vyjadrovať sa za iných
a ponosuju sa TEBE ze nechodia na dovolenky? ze na to nemaju peniaze? potom ano, sice nie na mk, ale v duchu, alebo mozno im ak stoja o analyzu a feedback - polozila by som taku istu otazku, ako je mozne ze na to bezdetny pracujuci par nema. nie je tajomstvo, ze vela ludi je financne negramotnych, a vyplata im mizne ani nevedia ako.
ale ak sa ti nestazuju, a ty si len protivna jezibaba co ich riesi, tak mozno
1.na dovolenky chodit nechcu
2. chcu, ale maju ine vysoke vydavky do ktorych ta je prd
tu sa dnes roztrhlo vrece s temami o tom co a ako robia druhi ludia. zapnite si radsej telku ked sa nudite
@anonym_autor co si to za karmatatka ked tu rozoberas ludi na nete ci chodia ci nechodia ma dovolenku..mna by toto nenapadlo
Nestaram sa do takychto veci kto kam ide kto co vari kto ake auto aky by dom nabutok...a ja nemam ziadne auto hoci zajtra by som si ho mohla ist kupit bez lizingu . Ked si predstavim ze sa mna ohovaraju ze si neviem nasporit na auto a chod ako socka ma bicykli vsade
@slavomira236 Silácke reči na to, že si už dlho nezamestnaná. Aj si celkom protirečíš.Si držgroš, roky si nebola, ale teraz lámeš rekordy v počte dovoleniek,akoby si niekomu niečo dokazovala.
dalsi troll. gratulujem
také témy sú zaujímavé pre analytikov
@anonym_autor trápi to teba alebo ich?
Ludia sa radi staraju do druhych,ale nad sebou nepremyslaju vobec.Zavist je tiez v dnesnej dobe uz normalna,same porovnavacky,vyplakavanie aj tu to vidime na dennom poriadku,ano aj cez leto,ludia placu ako by chceli ist na dovolenku ale nemaju peniazky.Len to vedie k frustracii zo zivota,depresii a pod.
@anonym_3fdfda Ja sa vazne pytam, ze ako je to mozne, ak su dvaja pracujuci. Len ma to zaujima. Urazky si nechaj pre niekoho od cesty, ja komunikujem slusne.
@anonym_autor vieš aku velku maju hypoteku, alebo pozadie ich rodinnemu rozpočtu , je xy veci prečo nemaju prachy na dovolenku , pripadne sa im nechce ist na nejaku lacnu s konzervami
neriešila by som pokial nepytaju prachy odo mna
A cez leto tu budu temy chvalenie sa luxusnymi dovolenkami,odkial na to ludia beru a pod.temy,prave od ludi,ktorym nezostane nazvys.Toto je zase opacna tema.
U nás to bolo tak, že sme nechodili na dovolenky. Hlavný dôvod bol ten, že sme kúpili dom, ktorý bolo treba zariadiť. Takže všetky peniaze išli do domu a hypotéky. Určili sme si priority a za 10 rokov sme splatili celý dom. Niekto ide raz-dvakrát do roka na dovolenku, ale spláca hypotéku 20-30 rokov. My sme splatili hypotéku a až posledné roky sme začali chodiť na dovolenky. A jasné, že mi napadlo, že by sme mohli niekam ísť, ale splatenie hypotéky bolo prednejšie.
@slavomira236 Silácke reči na to, že si už dlho nezamestnaná. Aj si celkom protirečíš.Si držgroš, roky si nebola, ale teraz lámeš rekordy v počte dovoleniek,akoby si niekomu niečo dokazovala.
@anonym_8ecadb a co ked som nezamestnana? Co to s tym ma spolocne? Robila som 9 rokov v uk mala som 2 roboty od rana do vecera...kupila som starsi dom zrekonstruovala a este stale mam na ucte aj vo fondoch...
@slavomira236 Už si to toľkokrát všade písala, že už to všetci vieme 🤦
@anonym_d38c38 nozem pisat? Je to verejne forum a nepotrebujem pisat ako anonym..boze 🤦a nepisala som to tebe ale autorke. Necitaj preskoc
v dnesnej dobe ak nemaju dobre prijmy tak nemaju z coho setrit, staci zaplatit podnajom, ist k zubarovi a mas 200e bezne, pokasle sa auto raz za cas tam cca 500e padne, potom poistka, stk...celkom chapem ze ak nemaju rezervu tak je problem setrit
@anonym_fa5571 Vy to ale takto chcete, oni by ale chceli ist, ale nemozu kvoli peniazom. Taks i hovorim, ze ako je mozne, ze dva dospeli si nevedia nasetrit na dovolenku.
@anonym_autor možné je to veľmi ľahko. Buď majú vysokú réžiu, alebo sú finančne negramotní, alebo sú príliš nároční pri výbere dovolenky...
@anonym_d38c38 nozem pisat? Je to verejne forum a nepotrebujem pisat ako anonym..boze 🤦a nepisala som to tebe ale autorke. Necitaj preskoc
@slavomira236 Nemyslím len túto tému. Píšeš to všade, kde sa objavíš.
@anonym_autor a nasetrit na dovolenku, to je nejaka povinnost? mna zaujima ta drzost dnes, ludi sudit podla dovoleniek.. mne staci povedat, ze nikam nejdeme tento rok, a nie ani minuly sme nesli a pohlady ako keby sme boli nejake socky, okolo as ludia pretekaju pomaly, kto da exotickejsi post na FB :DDD Vobec nemusi ist o peniaze, moze ist o priority, tie maju asi ine, dopraju si bezne pocas roka co im treba atd.. a neriesia dovolenky. AK by chceli ist, sposob by si nasli. A este existuju aj ludia, co proste neradi cestuju...
@anonym_3fdfda Ja sa vazne pytam, ze ako je to mozne, ak su dvaja pracujuci. Len ma to zaujima. Urazky si nechaj pre niekoho od cesty, ja komunikujem slusne.
@anonym_autor a prečo sa to pýtaš na MK? my ti to máme zisťovať alebo čo? Veď sa ich opýtaj,keď kvôli tomu nemôžeš spávať.
kokos,neskutočné
@anonym_autor a prečo sa to pýtaš na MK? my ti to máme zisťovať alebo čo? Veď sa ich opýtaj,keď kvôli tomu nemôžeš spávať.
kokos,neskutočné
@anonym_94ead8 to je isto dalsi troll. neverim, ze niekto toto riesi a umyselne na MK lebo je vikend a MK potrebuje zarabat
@anonym_autor podľa toho z akých platov …ak znmalych nenasetria nič …
Pretože je rozdiel setrit z 5000 a viac ak majú dvaja a z 1500 alebo z 2000 …
Hypotéka,energie,strava ,deti,auto…proste sa to nedá
@anonym_autor a čo to Ty riešiš? Ži a nechaj žiť.
A teba z toho picha v pravom boku, ze neboli na dovolenke alebo preco to riesis?
táto hláška nemá u mňa konkurenciu 😝
Prečo sa do toho staráš? Neznášam ľudí, čo riešia druhých, kokos staraj sa o seba

@anonym_autor že majú iné priority ako dovolenku.