icon

Čo si myslíte o vianočnej výzdobe v novembri?

10. nov 2025

Ahojte,čo si myslíte o vianočnej výzdobe v novembri? Sestra už výzdobu má,lebo je to jej najobľúbenejšie obdobie v roku a chce si to užiť. Ja zdobim koncom novembra. Ale tak sme sa bavili včera pri káve, že ľudí to dokáže dvihnúť zo stoličiek, akoby to bola ich domácnosť 😅 Hlavne na internete sa to veľa rieši...kedy zdobite vy?
A aký máte pohľad na zdobenie v novembri? Je to každého vec, alebo pre to nemáte pochopenie?

minenkaa
10. nov 2025

@anonym_autor kazdy nech si zdobí kedy chce ,pokiaľ mňa do toho nezatahuju

ibrunova
10. nov 2025

Neviem, koho vaša výzdoba dvíha zo stoličiek, koho to trápi? Mne je to napríklad úplne jedno, kľudne nech si majú aj celoročne.

anonym_0fb8da
10. nov 2025

@anonym_autor mam to totálne u prdele. Kľudne nech ma vianočnú výzdobu aj v máji, nijako mi to neublizuje. Keď ma napadne, svihnem veniec na vchodové dvere, vi je to pred začiatkom adventu, alebo nedkor, neriešim. Par dni pred Štedrým dňom ozdobím stromcek, dám na stôl obrus, do vázy vetvičky, na ne par ručne robenych ozdôb od kolegyne a finito. Žiadne svetielka okolo domu sa nám nechce naťahovať, sme dvaja dospelí, nejako to neprezivame

zuzubb007
10. nov 2025

Absolútne mi je to jedno, nech si robí kto chce čo chce, keď výzdobu aj v septembri, nikdy sa nedržím druhých

anonym_2f2772
10. nov 2025

@anonym_autor Každý nech má predsa ako chce. Ak mu to urobí radosť 😊
My ešte máme jeseň, ale koncom novembra by sne už chceli začať vianočné trhy. Lebo už veľa voľných víkendov nebudeme mať spoločných do Vianoc.

natalka13
10. nov 2025

Nechapem vyzdobe v novembri a ani tej v marci.
Preco nema tvoja sestra vianoce trebars 19.11. A potom dalsie 19.1.? Ked to ma tak rada?

euka210
10. nov 2025

@anonym_autor nie, mne sa to nepaci ze uz teraz. Do Vianoc sa toho clovek preje. Ja az od Mikulasa, resp.par dni pred Stedrym dnom.

sense
10. nov 2025

Aj moja dcéra by už výzdobu chcela, ešteže má chlap poobednú a nemá čas 😊 inak by sme tiež mali už vyzdobu
Už sa dohadovali že keď máme umelý
stromcek tento rok a nie živý,žeby ho mohli už čoskoro postaviť a zdobit

anonym_775a39
10. nov 2025

@anonym_autor od adventu vylozim pár veci stromček týždeň pred Vianocami.Mna dnes šokoval vianočný stromček u Číňania na nechtoch a vonku 20 st

denithestrange1993
10. nov 2025

@anonym_autor nie som toho zastancom, ani advent nejak extra neprezivam,vlastne ani samotne vianoce nie su pre mna podstatne. Ale ved ked to niekomu robi radost preco nie, ja si takto uzivam jesennu vyzdobu.

anonym_4b4f15
10. nov 2025

prezivam advent ako cas stisenia, pripravy vianocnych koncertov a tak
zakladna vyzdoba k adventu svetielka veniec obrus a tak stromcek mame zivy ten robime nedelu pred stedrym aj zvysnu vyzdobu betlehem a tak hned po troch kraloch stromcek likvidujeme
kazdy nech si ale robi ako chce ako mu vyhovuje ja pracujem cely december nebudem mat dovolenku (tu si beru ti s mensimi detmi) takze na stedry uz chcem mat klud

sovica
10. nov 2025

Ja si myslím, že je to každého osobná vec. Tvoja domácnosť - tvoje pravidlá. Ak niekoho teší vianočná výzdoba už začiatkom novembra, prečo nie? Ak niekto zdobí až deň pred Vianocami, tak je tiež úplne v poriadku.
My začíname zdobiť vždy v prvú adventnú nedeľu. Dáme veniec so 4 sviečkami, na dvere z vonkajšej strany tiež veniec a na okná svetielka. Postupne naaranžujeme nejaké vianočné dekorácie do každej izby. Nič okázalé, nie veľa, ale od prvého adventu to začína u nás "dýchať" vianočnou atmosférou. Stromček zdobíme zväčša pár dní pred Vianocami, podľa toho, ako máme čas a chuť, nemáme žiaden striktný dátum.

autor
11. nov 2025
@natalka13

Nechapem vyzdobe v novembri a ani tej v marci.
Preco nema tvoja sestra vianoce trebars 19.11. A potom dalsie 19.1.? Ked to ma tak rada?

@natalka13 a prečo by mala? Mame radi tu atmosferu, a?

ivik4
11. nov 2025

Ja a mnohe z nas tiez velmi velmi milujeme Vianoce ,tu atmosferu .. len zas ten cas od Novembra by mi to uz na Vianoce neprislo tak jedinecne ze je to len isty cas v roku a vsetko by mi bolo okukane,radost opadnuta

1mina
11. nov 2025

Mám vytiahnuté už prvé ozdoby som rovnaký tip ako vaša sestra
Tiež každý nad tím krúti hlavou že už sme niečo vytiahli ale aj s dcérou nám to robí radosť, chceme si to obdobie proste užiť čo najdlhšie. Chystám sa ísť čoskoro zniesť zvyšné krabice s ozdobami 😃

jablkovastrudla
11. nov 2025

Nemam doma ziadnu vianocnu vyzdobu, vence, svetielka ani nic podobne. Nemam dni adventny veniec. Asi tyzden pred vianocami kupujem stromcek, tym ze na Vianoce pojdeme ku svokrovcom tak sa tomu mozno aj vyhnem.
Co ale nepochopim ze niekoho tak strasne irutuju zeny ktore tu vianocnu vyzdobu maju, a maju ju skor. Fakt ma nikdy nestvalo co ma ktory clovek v obyvacke
Tu uz mame nahodenu vyzdobu den po Halloweene ( Irsko, nie Slovensko) dnes sme boli v nakupnom centre a malemu sa pacili tie svetielka. Mna to fakt neobtazuje

dalyn
12. nov 2025

My mame celu vyzdobu hotovu na Mikulasa, susedia maju na balkone svetielka cely rok a je mi to uplne jedno- vobec mi to nevadi, ked sa im to paci tak nech sa z toho tesia cely rok 🙂 Neriesim ani kedy si kto vyzdobu urobi, kedy si ju uprace a aj to ci si niekto vobec vyzdobu urobi a nasledne ci si ju po Vianoce uprace 🙂

radacak
12. nov 2025

@anonym_autor každý nech urobí podľa seba
Ja milujem svetielka ..to je moje naj❤️a ano nejaké už mám ale len vo vnútri zatiaľ
Svetelné závesy obývačka aj detská a v obývačke taký strom ešte (nie stromček)a takých dvoch škriatkov..mala ich nanáša hore dole
Ostatok má ešte..vonku a tak budem až začiatkom decembra
Stromček zvykneme až na 3 adventnu nedeľu.. malý do detskej skôr
Ale tiež milujem toto obdobie a je mi jedno čo si kto myslí
Manželovi to nevadí a ani deťom 🤷

petulda333
12. nov 2025

Ja by som aj teraz,ale tak zas nebudem drazdit muza. Drzim sa nasej tradicie. Zacinam 6.12.

pikachu999
12. nov 2025

@anonym_autor mám ešte stále jesennú výzdobu 😅 či niekto už má Vianoce je mi úplne jedno ničím mi to neubližuje keď to niekomu urobí radosť nech má ♥️

bloger
12. nov 2025

@anonym_autor To je každého osobná vec. Nevadí mi v novembri vianočná výzdoba. Mne sa tie svetiela a výzdoba páči. V poprade už myslím majú Vianočného anjela. Je to krásne.

minibig
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
12. nov 2025

ja osobne to neriesim, vobec nezdobim dom pocas roka, k ziadnej prilezitosti. NEmam na to cas, proste som rada ze mam upratane a cisto a nie to vykladat, striedat, prekladat, odkladat a dookola. Nemyslim si teda nic zle o ludoch co to robia, proste to maju radi a bavi ich to, tak nech robia.. ja max pred dverami vymenim letne kvety za zimne :D spracem okna... vianocnu vyzdobu nejaku mat budeme v mini verzii, vykladame s dcerou tradicne veci, kazdy rok, trva to chvilu = ale az v decembri. Ja ani nepeciem od konca novembra, ani nevianocujem od konca dusiciek = podla mna sa potom toho clovek "preje". Pamatam sa ako som v osiali z okolia upiekla nieco skor, aj sa pojedlo, vsak nech si daju a 24. to nikomu neprislo ani vzacne, ani zaujimave, a vsetci boli prejedeni z kadecoho, sladke, slane sa vyhodilo.. o vyzdobe ani nehovorim, 24. je okukana (a to my strom robime 24.12. rano... ).. dokonca sa zasadne vyhybam aj vianocnym kapustniciam pred 24.12, rovnkao reznom a salatom atd.. co vsade hadzu ako menu, akcie firmene s tym sa robia atd.. proste nie, je to vianocne menu :D

gerrwie_girl
12. nov 2025

Jasnackaaaaa, my uz pomaly začíname a je nam uplne fuk co si kto o tom mysli 😁. Je to NASA výzdoba v NASOM dome takze nech ma maju všetci radi 🤣. My sme obrovski fanúšikovia vianoc, takze sme reálne stastnejsi ked toto obdobie začína a tie reči ze sa stratí caro vianoc a bla bla. Vôbec 🙂. My si to caro len chceme predĺžiť najviac ako sa da. Ak niekomu vadi, ze druhí robia vo svojom vlastnom dome niečo co ich robi šťastnými, tak podľa mna su prave títo ludia divni a nie my 😁. Peace.

zuzikak
12. nov 2025

Niekto celkovo zije stylom minimalizmu, niekto ma rad romantizmus (vsade kvety, rozne dekoracie). Pre niekoho dekoracie su lapace prachu, pre niekoho je to pocit tepla a domova. Tyka sa to celkovo zivotneho stylu ako ma kto nastavene, pri com sa citi dobre. Aj na jarne sviatky, jesen, haloween, vianoce ci letna nalada. Niekto zdobi priam az gycovo, niekto da na stol 1 dekoraciu, 1 sviecku a staci mu to. O tolerancii a pochopeni sa tu bavit nemusime lebo je to v domacnosti a preto to nema koho co trapit. Ak niekto chce vianocny stromcek v auguste nech ho kludne ma. Jeho byvanie = jeho vec. Ak sa bavime o verejnom priestranstve vtedy je to uz ina vec. Uz na konci oktobra (alebo nebodaj skor) vianocna vyzdoba lezie na nervy mnohym, lebo este nie je vianocne obdobie. Takze prosim drzme sa toho "Zi a nechaj zit." Citala som este jedno krasne vyjadrenie: " Keby sa kazdy na svete staral sam o seba, bolo by o kazdeho postarane."

alica110
12. nov 2025

Ja zdobím na prvú adventnú nedeľu a stromček staviam 1.12. A odzdobujeme až po hromniciach.
Čo si o tom myslia druhí, je mi zo srdca jedno.
🎄

anonym_9f8821
12. nov 2025

@anonym_autor Jemine, to su take nic nehovoriace temy, otazky, diskusie. Polovica zdobi v decembri, polovica v novembri, polovici je to jedno, polovicu to dviha zo stolicky. Co ti to vlastne da, tato diskusia v ktorej sa akurat dozvies to, co uz davno vies a to, ze niekto to robi tak a druhy onak 🤦‍♀️

matricia
12. nov 2025

Že je to skoro.

vecicky1805
12. nov 2025

@anonym_autor ja preto nemám pochopenie tak zdobím neskôr..ale je to každého vec kedy si zdobí 😂

anonym_5745ca
12. nov 2025
@anonym_9f8821

@anonym_autor Jemine, to su take nic nehovoriace temy, otazky, diskusie. Polovica zdobi v decembri, polovica v novembri, polovici je to jedno, polovicu to dviha zo stolicky. Co ti to vlastne da, tato diskusia v ktorej sa akurat dozvies to, co uz davno vies a to, ze niekto to robi tak a druhy onak 🤦‍♀️

@anonym_9f8821 Hlavne ze si musela prispiet do nicnehovoriacej temy.