icon

Čo si myslíte o vianočnej výzdobe v novembri?

10. nov 2025

Ahojte,čo si myslíte o vianočnej výzdobe v novembri? Sestra už výzdobu má,lebo je to jej najobľúbenejšie obdobie v roku a chce si to užiť. Ja zdobim koncom novembra. Ale tak sme sa bavili včera pri káve, že ľudí to dokáže dvihnúť zo stoličiek, akoby to bola ich domácnosť 😅 Hlavne na internete sa to veľa rieši...kedy zdobite vy?
A aký máte pohľad na zdobenie v novembri? Je to každého vec, alebo pre to nemáte pochopenie?

minibig
12. nov 2025

Ďalšia téma anonymne vytvorená samotným modrým koníkom aby sa tu ľudia doťahovali o nezmysloch? 👏😂

alica110
12. nov 2025
@minibig

Ďalšia téma anonymne vytvorená samotným modrým koníkom aby sa tu ľudia doťahovali o nezmysloch? 👏😂

@minibig Prečo myslíš? Lebo ty by si takú tému nezaložil/a, tak musí byť nutne vytvorená adminmi? A za nezmysel považuje každý niečo iné 🙂

anonym_9f8821
12. nov 2025
@anonym_5745ca

@anonym_9f8821 Hlavne ze si musela prispiet do nicnehovoriacej temy.

@anonym_5745ca No sak to, mna dvihla zo stolicky ta nicnehovoriaca tema, nie vianocna vyzdoba 😁

jeennyv
12. nov 2025

Ze mne je jedno, kedy si kto zdobi, ked ma rad vianoce hoc ma cely rok…my uz tiez zaciname postupne…my toho mame vela v osobnom zivote, pracovnom, niet potom casu …

vv2112
12. nov 2025

Podľa mňa je to každého osobná vec …. Nikoho tým neobmedzuje a keď miluje ten sviatok, atmosféru a celkovo tu náladu prečo nie….. v obchodoch je tiež vianočná výzdoba už teraz a nikto to nerieši iba nad tým mávne rukou a povie si: pošahaní ľudia :D

inaemre
12. nov 2025

Prave v tej chvili ked som zacala citat tuto diskusiu sa deti opytali ci mozem zapnut vianocnu hudbu. 😆 Takze pisem tento komentar a v pozadi mi hra Feliz Navidad.
My stromcek staviame na 1. adventnu nedelu 🙂

romanadam1626
12. nov 2025

V Adventne máme len adventný veniec so 4 sviečkami , každý víkend zapalime sviečky.
Par dni pred štedrým dnom dame do kuchyne a obyvacky vianočné obrusy . Anjelikov a vyzdobime stromček 🙂

orangiiina
12. nov 2025

Mňa to nerozčuľuje, len si pomyslím, že ľudia už zabudli na pravú hodnotu Vianoc. Historicky boli Vianoce najmä náboženským sviatkom, sviatočné zvyky sa objavili neskôr a často mali symbolický význam, napríklad darčeky pripomínali dary, ktoré Ježišovi priniesli mudrci, svetielka symbolizovali svetlo, ktoré Ježiš priniesol svetu a pod.
Symbolické veci sa v dnešnej dobe stali hlavnými znakmi Vianoc. Píšem to ako milovníčka Vianoc a teda Vianoce v novembri ešte nie sú, to je fakt, nie môj názor 🙂 na západe máme dnes krásnu jesennú hmlu celý deň a ja sa z nej teším a na pravý čas Vianoc si rada počkám, mne začína adventom

macko1983
12. nov 2025

@anonym_autor tak mne sa zdá veľmi skoro aj začiatok decembra,ale teda ked bolí deti menšie okná som zdobila v predstihu, teraz sa zo svetielok teším hlavne ja😀syn už zahlásil,že do svojej izby nechce svetielka na okno,lebo ho to ruší, nemôže zaspať.A popravde už ma to ani tak nebaví,stačí mi stromček.

vroni
12. nov 2025

Dnes som s potešením zistila, že v našom utajenom veľkomeste je náš vianočne posahanych viac. Odhliadnuc od toho že už je aspoň tretina domov vysvietenych. Ale včera večer sa sused prišiel spýtať, čo si myslím o nápade spraviť z dediny adventný kalendár. Teda, že sa každý deň v niektorom dome otvorí jedno adventné okno. Prišiel mi to fajn nápad, hodili sme to do skupiny, termíny boli rozchytane ako lístky na koncert a dnes som napočítala už deväť domov, ktoré majú víťazne nalepené svoje číslo na okne či bráne, aby nikto nezmeskal "ich" den. Samozrejme, vianocne ovencene ako sa patrí. Odtiaľto by chudáka Grincha asi rovno odviezli na uzavreté oddelenie 🤣🤣🤣

blackcat8885
12. nov 2025

Zdobíme byt na Mikuláša ale každý nech robí ako chce predsa.

zorienka28
12. nov 2025

@anonym_autor Myslim si o tom, ze by som rada mala starosti a volny cas ludi, ktori su schopni riesit, kedy si niekto dava vianocne vyzdoby. Ty si daj v decembri, ked si niekto chce dat v maju, nech si da v maji.

veronicka88
12. nov 2025

Netrha mi to žily,ani v obchodoch ani u nikoho doma. Poteším sa pozriem sa,ideme ďalej. Nám doma stačí stromček a adventný veniec a sviečky v lampasiku ❤️prvý rok v dome,šípim že manžel povesa svetielka aj vonku🙂

tilly
12. nov 2025

Mne sa to páči, keď sa už niekto teší a zdobí. Je to pekné. Čo sa mi nepáči, že už ľudia začínajú doslova blázniť kvôli darčekom a nakupujú o život. Toto ja úplne nechápem. Ako keby bolo zmyslom Vianoc mať milion darčekov a odpadu.

malamimi6
12. nov 2025

@anonym_autor my zdobíme tak 22.12. Vianoce nemám rada, ale vôbec mi nevadí keď niekto zdobí už v novembri. Dokonca ani výzdoba v obchodoch mi nevadí v októbri. Pripomína mi to, že je najvyšší čas rozmýšľať a zháňať darčeky 😅

linkapaulinka
12. nov 2025

@anonym_autor svetlá mi svietia na časovač od Mikuláša do 3 kráľov , stromček ako sa podarí časovo a adventný tiež rovnako... aj výzdobu so stromčekom -keď už to mám vytiahnuté tak vyložím všetko. Podľa mňa, každá žienka nech si urobí aby bola domácnosť spokojná🤷‍♀️

evansova
12. nov 2025
@anonym_b99bd9

Zdobíme 24.12rano, tiež má veľmi vytáča že všetky obchody už majú od októbra, novembra výzdobu. Kto má čo doma je jeho vec ale tiež by tie stromčeky v oknách nemuseli svietiť, mám veľmi rada Vianoce ale kým prídu človek je toho presýtený a keď chcem pre deti prekvapilo že ježiško tak je to naozaj tazke

@anonym_b99bd9 Úplne súhlasím, tiež mi vadí, že obchody vyhrávajú koledy pomaly od októbra.
A zdobíme 24.12., tak ako kedysi doma s rodičmi.

brendaa
12. nov 2025

@anonym_autor hmm ja som veriaca, teším sa na advent aj v kostole...to očakávanie príchodu Ježiša.....naj bez nákupného zhonu...
Zdobím vtedy, až keď mám uprataný dom...zvykneme na začiatku decembra, medzitým majú deti narodeniny... pečiem týždeň pred vianocami...
A nie nevytáča má výzdoba u iných... Nemám prečo ich riešiť...

oblecenie99
12. nov 2025

Neznášam zdobiť. Popravde, keď konečne odložím vianočné dekorácie, tak si vydýchnem, že sa všetko vrátilo do normálu tak, ako to mám rada. Výnimkou je stromček, ten mám rada.
Zdobím iba na Vianoce, jesenné, jarné a iné dekorácie vôbec neriešim.
Ako to majú iní, mi je úplne jedno. Pre mňa za mňa kľudne nech majú aj celý rok.

inaemre
12. nov 2025
@vroni

Dnes som s potešením zistila, že v našom utajenom veľkomeste je náš vianočne posahanych viac. Odhliadnuc od toho že už je aspoň tretina domov vysvietenych. Ale včera večer sa sused prišiel spýtať, čo si myslím o nápade spraviť z dediny adventný kalendár. Teda, že sa každý deň v niektorom dome otvorí jedno adventné okno. Prišiel mi to fajn nápad, hodili sme to do skupiny, termíny boli rozchytane ako lístky na koncert a dnes som napočítala už deväť domov, ktoré majú víťazne nalepené svoje číslo na okne či bráne, aby nikto nezmeskal "ich" den. Samozrejme, vianocne ovencene ako sa patrí. Odtiaľto by chudáka Grincha asi rovno odviezli na uzavreté oddelenie 🤣🤣🤣

@vroni u nas tie adventne okna funguju uz roky. Organizuje to Gemeinde. 🙂

vroni
12. nov 2025
@inaemre

@vroni u nas tie adventne okna funguju uz roky. Organizuje to Gemeinde. 🙂

@inaemre, my vlastnú Gemeinde nemáme, takže nie je toho, kto by organizoval. A naše veľkomesto má obývaných necelých 100 domov, nájsť 24 sa mi zdalo nereálne... My sme taká bohom zabudnutá diera na konci sveta.... Asi tu pozbierali vianocnych posahancov z celej republiky a doplnili aj tými zo susednej 🤣🤣🤣

anonym_765577
12. nov 2025

@anonym_autor Mňa zase dvíha zo stoličky, keď som šla dnes na nákup a tam koledy neustále v rádiu dookola prepierané (veľký reťazec) 👎 Idem po ulici a v každom treťom okne nálepky hviezdičiek a Mukulášov👎 Svetielka na mňa budú blikať určite už od zajtra. Takže, kým Vianoce dorazia, budem taká demotivovaná, že ani stromček nebude👎 Ja si aj tak myslím, že niektoré unudené mamičky nevedia, čo so sebou, tak zdobia všetko už od dušičiek a potom sa pretekajú na sociálnych sieťach, ktorá dá viac ako 1758 fotiek debilín a budú v neustálom strese, že koľko lajkov to bude mať👎 Je to vlastne chorá doba toto teraz😝

anonym_4f3ccd
12. nov 2025
@anonym_765577

@anonym_autor Mňa zase dvíha zo stoličky, keď som šla dnes na nákup a tam koledy neustále v rádiu dookola prepierané (veľký reťazec) 👎 Idem po ulici a v každom treťom okne nálepky hviezdičiek a Mukulášov👎 Svetielka na mňa budú blikať určite už od zajtra. Takže, kým Vianoce dorazia, budem taká demotivovaná, že ani stromček nebude👎 Ja si aj tak myslím, že niektoré unudené mamičky nevedia, čo so sebou, tak zdobia všetko už od dušičiek a potom sa pretekajú na sociálnych sieťach, ktorá dá viac ako 1758 fotiek debilín a budú v neustálom strese, že koľko lajkov to bude mať👎 Je to vlastne chorá doba toto teraz😝

@anonym_765577 chorá doba že pár svetielok a nálepiek ti dokáže dojeba* náladu 🙂

anonym_765577
Odpoveď bola odstránená
anonym_4f3ccd
Odpoveď bola odstránená
interneta
13. nov 2025

@anonym_autor z domu mam zauzivane zdobenie stromceka 23.12. 🙂 ale uz som zvazovala, ze to zacnem robit skor, aby toho nebolo naraz vela. Ale zatial som to tak neurobila. Ako to maju ini, je mi suma-fuk

anonym_5745ca
13. nov 2025
@anonym_765577

@anonym_765577 Keď ťa toto demotivuje, tak problém bude v tebe a nie vo svetielkach.
Čítam ostatné tvoje odpovede, ty si chorý človek.

zuzinka888
13. nov 2025

Mme to zilami netrha- nech si kazdy robi co chce. Hlavne ked to robi doma🙈. Poznam jednu pani co bianocny stfomcek vobrc nesklada, iba ho predunie z obyvacky do spslne. Aj vianocne svegla ma celorocne- len ich nezapina- zevraj cas leti tak rychlo a kyoby to stale vytahoval zhadzoval..🤣🤣🤣

maminkadeticiek
Odpoveď bola odstránená
bielasovicka
13. nov 2025

Ja zdobím na Mikuláša. V novembri zdobiť je na hlavu.