icon

Čo znamená byť charakterovo kvietok?

Dnes o 17:54

Čo to znamená byť charakterovo kvietok?

Strana
z2
anonym_2a02bf
Dnes o 17:55

Rebelant

yellowunicorn
Dnes o 17:55

Problémové správanie

minenkaa
Dnes o 17:57

Krásny ,veselý ,inteligentný človek

anonym_da755e
Dnes o 18:02
@minenkaa

@minenkaa to ani nahodou

minenkaa
Dnes o 18:02
@anonym_da755e

@minenkaa to ani nahodou

@anonym_da755e pre mňa ano

pletko325
Dnes o 18:03

To je dvojzmysel, záleží ako je to podané. Môže to byť aj:
Ty si kvietok! 😠 - excentrik alebo problémový človek.
Ale ak povieš Ty si ale kvietok. 😀 - To už je niečo ako nezbedník, výmyselník, alebo inak povedané, ty si ale blázon (v dobrom).

svetlonos
Dnes o 18:03
@minenkaa

@minenkaa
🤣 Tak nejak, len nie pre tých, ktorým protirečí 😁

minenkaa
Dnes o 18:04
@svetlonos

@minenkaa
🤣 Tak nejak, len nie pre tých, ktorým protirečí 😁

@svetlonos ale to už je potom problém buriny a nie kvietku

lindous
Dnes o 18:05

Záleží od kontextu, väčšinou je to vo význame prešibaný, vtipálek, šibal a podobne ako je už napísané vyššie, ale stretla som sa už a s tým, že to bolo použité ako, že je človek krehký, jemný, najmä pri žene...

pletko325
Dnes o 18:07
@lindous

Záleží od kontextu, väčšinou je to vo význame prešibaný, vtipálek, šibal a podobne ako je už napísané vyššie, ale stretla som sa už a s tým, že to bolo použité ako, že je človek krehký, jemný, najmä pri žene...

@lindous Ak to povie muž žene milo "Ty si môj kvietok 😍 ." Presne ako píšeš, od kontextu.

bloger
Dnes o 18:08

hovorí sa napríklad aj, že Ty si ale pekný kvietok. To je myslené v negatívnom význame. Záleží teda od kontextu.

svetlonos
Dnes o 18:12
@minenkaa

@svetlonos ale to už je potom problém buriny a nie kvietku

@minenkaa
Veru tak, len burina nepochopí nikdy, že problém má ona.

anonym_10d030
Dnes o 18:14

V negatívnom

zuzitko74
Dnes o 19:15

Závisí od kontextu...ale trochu je mi smutno, že už zasa sa to tu zvrháva...ak je raz v jazyku niečo ustálené a drvivá väčšina ľudí to tak aj chápe, aký význam má navážať sa do nich obhajobou "kvietkovského" správania a urážať ich tým, že ich označíte ako burinu?

minenkaa
Dnes o 19:19
@zuzitko74

Závisí od kontextu...ale trochu je mi smutno, že už zasa sa to tu zvrháva...ak je raz v jazyku niečo ustálené a drvivá väčšina ľudí to tak aj chápe, aký význam má navážať sa do nich obhajobou "kvietkovského" správania a urážať ich tým, že ich označíte ako burinu?

@zuzitko74 to je ale presne to keď mne niekto napíše ani náhodou ,v tieto vyzname burina neznamena zlo ale opak kvietku

zuzitko74
Dnes o 19:26
@minenkaa

@zuzitko74 to je ale presne to keď mne niekto napíše ani náhodou ,v tieto vyzname burina neznamena zlo ale opak kvietku

@minenkaa Povedať niekomu "ani náhodou", je len prudšie vyjadrený nesúhlas s názorom, ale prirovnať niekoho v debate k burine, je urážka, prepáč, ale toto už neukecáš tým, že zadefinuješ burinu, ako opak kvietku (BTW: aj burina kvitne 😉).

minenkaa
Dnes o 19:33
@zuzitko74

@minenkaa Povedať niekomu "ani náhodou", je len prudšie vyjadrený nesúhlas s názorom, ale prirovnať niekoho v debate k burine, je urážka, prepáč, ale toto už neukecáš tým, že zadefinuješ burinu, ako opak kvietku (BTW: aj burina kvitne 😉).

@zuzitko74 takže už je tu aj to ,že nejaký človek presne vie ako to iny myslel
Kvietok tu je aj opisované ako problémové správanie ,burina kvitne ,ale aj prerastá ten kvietok a ruší ten kvietok a presne aj to čo ja napíšem ,bolo zrušené ,,,to ani nahodou’’

rozculena
Dnes o 19:36

to je ale pekný kvietok-problémový človek

svetlonos
Dnes o 19:52
@zuzitko74

@zuzitko74
Možno to čo teraz napíšem je trochu odveci ale robila si si niekeda nejaké osobnostné/psychologické testy?
Ja som s tým mala napríklad problém pri viacerých otázkach. Nie preto, že by som bola blba ale preto, lebo som mala úplne iný pohľad na danú otázku/situáciu. Mnohokrát aj vizuálny, ktorý sa nezhodoval s ani jednou z ponúkaných odpovedí v teste.
Toto s tou burinou je to isté u vás dvoch. Ty vidíš v tomto prípade burinu ako zlo a pritom je to len niečo presne opačne od toho kvetu - i keď kvitne. Milenka a ty máte úplne iné vnímanie buriny v tomto prípade a každá má pritom svoju pravdu. Len to nebolo myslené ako urážka a burina ako negatívum 🙂.

zuzitko74
Dnes o 19:57
@minenkaa

@zuzitko74 takže už je tu aj to ,že nejaký človek presne vie ako to iny myslel
Kvietok tu je aj opisované ako problémové správanie ,burina kvitne ,ale aj prerastá ten kvietok a ruší ten kvietok a presne aj to čo ja napíšem ,bolo zrušené ,,,to ani nahodou’’

@minenkaa Môžeš napísať svoj názor a nikto ti ho neberie, ale pointa je v tom, že v jazyku tie významy sú zakódované (charakter kvietku) a ľudia im rozumejú tak ako im rozumejú z nejakého dôvodu, tak sa im nemôžeš čudovať, že s tebou niekto nesúhlasí a dá to najavo.

minenkaa
Dnes o 20:01
@zuzitko74

@minenkaa Môžeš napísať svoj názor a nikto ti ho neberie, ale pointa je v tom, že v jazyku tie významy sú zakódované (charakter kvietku) a ľudia im rozumejú tak ako im rozumejú z nejakého dôvodu, tak sa im nemôžeš čudovať, že s tebou niekto nesúhlasí a dá to najavo.

@zuzitko74 ale veď kvietok je krása a jemnosť a nie niečo zle a burina je niečo čo nedovolí kvietku rast

zuzitko74
Dnes o 20:01
@svetlonos

@zuzitko74
Možno to čo teraz napíšem je trochu odveci ale robila si si niekeda nejaké osobnostné/psychologické testy?
Ja som s tým mala napríklad problém pri viacerých otázkach. Nie preto, že by som bola blba ale preto, lebo som mala úplne iný pohľad na danú otázku/situáciu. Mnohokrát aj vizuálny, ktorý sa nezhodoval s ani jednou z ponúkaných odpovedí v teste.
Toto s tou burinou je to isté u vás dvoch. Ty vidíš v tomto prípade burinu ako zlo a pritom je to len niečo presne opačne od toho kvetu - i keď kvitne. Milenka a ty máte úplne iné vnímanie buriny v tomto prípade a každá má pritom svoju pravdu. Len to nebolo myslené ako urážka a burina ako negatívum 🙂.

@svetlonos Nuž, ja ti neviem, pre mňa je vyjadrenie:

"Veru tak, len burina nepochopí nikdy, že problém má ona."

minimálne vyjadrením dešpektu, ak už teda vylúčime z toho ten úmysel uraziť.

zuzitko74
Dnes o 20:02
@minenkaa

@zuzitko74 ale veď kvietok je krása a jemnosť a nie niečo zle a burina je niečo čo nedovolí kvietku rast

@minenkaa OK, ale predpokladám, že teraz nedebatujeme o botanike, je to tak?

minenkaa
Dnes o 20:04
@zuzitko74

@zuzitko74 ale ten despekt môže byt aj to čo mne bolo napísané ,netreba hneď za všetkým hľadať urážku

minenkaa
Dnes o 20:05
@zuzitko74

@minenkaa OK, ale predpokladám, že teraz nedebatujeme o botanike, je to tak?

@zuzitko74 nie ale keď burinu berieš ty ako niečo zle , ja ti píšem zas svoj pohľad na vec

zuzitko74
Dnes o 20:11
@minenkaa

@zuzitko74 ale ten despekt môže byt aj to čo mne bolo napísané ,netreba hneď za všetkým hľadať urážku

@minenkaa OK, môžeš mať svoj pohľad na vec. Ale, úprimne, asi mi je sympatickejšie vyjadrenie na rovinu, od toho človeka, ktorý s tebou nesúhlasil, než toto vyjadrovanie sa v inotajoch.

svetlonos
Dnes o 20:24
@zuzitko74

@zuzitko74
Dobre tak ti dám iný príklad na "burinu". Ja mám 2-3 ľudí v blízkom okolí, ktorí neskutočne vyparuju smrad z cigariet. Oni fajčia, im to nevadí a mňa ide doslova rozdrapit. Nedokážem to dichst a zasmradia mi celý byt neskutočne. Oni sú tí, ktorým to nevadí, v pohode si zapália sú vysmiatu, pokojní. A ja môžem byť kľudne ťa burina, ktorej to vadí. Kto má teda problém? On nie ale ja! Chápeš? Nemala som v úmysle nikoho ani uraziť ani ponížiť. Len to vnímanie určitých pojmov a situácii má iné 🙂.
Pokiaľa niekto vytočí lebo sa chová zle, napíšem / povie priamo, že je blbec. Aj kľudne osobné bez skrývania sa za anonym. Ale tu ozaj nebolo mojím úmyslom nikoho dehonestovat.
V živote sa mi tiež stáva, že nie som na rovnakom leveli s tým, s ktorým práve komunikujem. A som rovnako na leveli kde nechápem ja alebo iný mňa 🙂. Nemusí to vždy byť myslené ako urážka. Je to ako komunikácia dvoch ľudí a každý hovorí iným jazykom, ktorému ten druhý nerozumie.

anonym_6087e9
Dnes o 20:29
@svetlonos

@zuzitko74
Dobre tak ti dám iný príklad na "burinu". Ja mám 2-3 ľudí v blízkom okolí, ktorí neskutočne vyparuju smrad z cigariet. Oni fajčia, im to nevadí a mňa ide doslova rozdrapit. Nedokážem to dichst a zasmradia mi celý byt neskutočne. Oni sú tí, ktorým to nevadí, v pohode si zapália sú vysmiatu, pokojní. A ja môžem byť kľudne ťa burina, ktorej to vadí. Kto má teda problém? On nie ale ja! Chápeš? Nemala som v úmysle nikoho ani uraziť ani ponížiť. Len to vnímanie určitých pojmov a situácii má iné 🙂.
Pokiaľa niekto vytočí lebo sa chová zle, napíšem / povie priamo, že je blbec. Aj kľudne osobné bez skrývania sa za anonym. Ale tu ozaj nebolo mojím úmyslom nikoho dehonestovat.
V živote sa mi tiež stáva, že nie som na rovnakom leveli s tým, s ktorým práve komunikujem. A som rovnako na leveli kde nechápem ja alebo iný mňa 🙂. Nemusí to vždy byť myslené ako urážka. Je to ako komunikácia dvoch ľudí a každý hovorí iným jazykom, ktorému ten druhý nerozumie.

@svetlonos nič v zlom, no aj tu by som si dal pozor, aby sa hneď náhodou niekto neurazil,. že ak je niekto fajčiar tak sa škatuľkuje. V tej vete "On nie ale ja" daj niekde čiarku prosím, aby nebolo z toho zle, že niekto si to inak vysvetlí 🙏🙏

zuzitko74
Dnes o 20:32
@svetlonos

@zuzitko74

@svetlonos Kým komunikujeme, tak je dobre, aspoň sa snažíme jeden druhého pochopiť...nezadefinujeme si toho druhého, ako niekoho, kto "nikdy nepochopí".

svetlonos
Dnes o 20:46
@zuzitko74

@svetlonos Kým komunikujeme, tak je dobre, aspoň sa snažíme jeden druhého pochopiť...nezadefinujeme si toho druhého, ako niekoho, kto "nikdy nepochopí".

@zuzitko74
Pokiaľ ten druhý vie chápať ako my dve teraz. Vtedy je to super. No máme takych ľudí v rodine a už som pár krát myslela, že ja som mimo. Až pokiaľ mi nezávislé od seba nepovedali to isté, čo si ja myslím - názor na toho človeka, ako sa chová aj voči nim.
Niekomu nevysvetlil ani keby si nakreslila. Riešila som to dokonca s odborníkmi dvoma. Myslela som, že chýba je vo mne a chcela som to riešiť. Nebola a nie vždy sa to riešiť dá. Aké som rada, že tu sa väčšinou dá pekne diskutovať ako teraz s tebou. Ja snažím vidieť to tvojou optikou a ty možno mojou 🙂.

Strana
z2