Existuje šťastná bezproblémová rodina?
Myslite ze exist stastna, bezproblemova rodina? Kde dieta/muz nerobi problemy? Ci vsade je nieco? 🤔
Otazka znie:
Co ty si predstavujes pod pojmom stastna rodina?
Lebo:
My napr.sa pochytime dost casto...
Ale nie su to zivotne dolezite hadky,skor vymena nazorov na iste veci...
A su to tie 5 minutove "hadky",ktore po tych 5 minutach uz neriesime .
Pospasujeme,objimeme sa...pokritime hlavou..a zivot ide normalne dalej.
Pred polrokom mi zomrel otec-jasne,ze nas to zlomilo....chce to cas...
Obcas su problemy s niecim v dome,s niecim v praci...
Napr. Deti sme velmi chceli ale nemame.....co uz
Proste,taketo veci su bezne a v zivote nic nejde
Celkom hladko.
Za to to ale nemusi znamenat,ze rodina je nestastna..
Ja napr.si myslim,ze stastni sme.
Lubime sa,sme obaja veriaci-pre mna toto je dolezite,aby tu sme boli na jednej vlne...
sme zdravi,
mame dobru pracu=istota;
Financne netrpime,
mame svoje zazemie-domov,rodicov,pribuznych,priatelov
Nie sme s nikym rozhadani
Ja som vdacna za bezne malickosti,ktore ludia beru ako samozrejmost:
Som biela
Som hetero
Zijem vo vyspelej krajine, bez vojny
Mozem si kupit,co potrebujem
Tepla voda
Pracka
Financie
Praca
Jest priborom
Moct si vybrat oblecenie ci topanky
Postel
Domov....
Zahradka
Ze som vobec na svete....
Kazdy den myslim na to,kolko ludi spi pod mostom
Kolko ludi trpi v nemocnici
Kolko ludi sa nedozilo rana
Kolko ludi je tyranych.....
Uvedom si tieto veci...
A mozno zistis,ze si stastna 😁🫠🙂
@anonym_autor áno, existujú aj normálne fungujúce rodiny, ktoré zdravo komunikujú. Nikto sa neháda a neziape, rodičia sa venujú deťom. Deti majú výchovu a hranice. Potom je to jedna radosť.
@anonym_autor rozveď otázku, takto si to každý vyloží inak. Mám dobrého muža, ale obaja máme chyby a občas sa pochytíme. Ale vieme komunikovať, záleží nám na tom druhom. Syn je dobrý chlapec ale občas nás z neho ide poriadne drbnúť ako je v období vzdoru. Sme podla teba šťastná rodina alebo toto vidíš ako problémy?
Všade sa niečo nájde.
Samozrejme, že áno. Napríklad my. A tisíce dalsich
Stastny neznamena bezproblemovy, ale zaroven znamena, ze svoje problemy dokaze riesit a aj vyriesit
Existuju. Napriklad nasa, neviem si predstavit tvorit rodinu s partnerom, ktory robi problemy. O vsetkom vieme komunikovat a vyriesit.
Šťastná áno, bezproblémová nie.
@anonym_autor niet chyža bez križa
Vsade nieco je ci nie je...deti, zdravie, peniaze, vztahy...ale niektori vedia byt stastni aj s tymi problemami co maju
@anonym_autor 1% urcite 😒 vacsinou ti co to tvrdia sami sebe klamu. Este je tu moznost mladi manzelia ti mozu byt stastni ale po 7 rokoch 🤧
Otazka znie:
Lebo:
Celkom hladko.
Lubime sa,sme obaja veriaci-pre mna toto je dolezite,aby tu sme boli na jednej vlne...
sme zdravi,
mame dobru pracu=istota;
Financne netrpime,
Som biela
Som hetero
Tepla voda
Pracka
Financie
Praca
Jest priborom
Postel
Domov....
Zahradka
Uvedom si tieto veci...
@osky alo myslis tu vdacnost za to,ze si biela?
@anonym_autor existuje, samozrejme, ze pride aj nejaky problem - ako smrt rodica, atd.... nieco, comu sa neda vyhnut v ziadnej rodine, lebo je to prirodzene, ale su rodiny, kde su deti ok, studuju, pracuju, manzelstvo ok, aj po 30 rokoch, bezny zivot, bohuzial, zivot nie je spravodlivy, niekomu nalozi aj 3x tolko, za co ten sam clovek nemoze, za niektore veci si mozu ludia sami - napr zavislosti, nevery atd....
@anonym_7896a2 tak iso asi ako vdacnost ze je hetero, ze nie je diskriminovana, aspon zatial nie, pridu casy, ked bude na svete viac tmavej populacie a biely bude diskriminovaný
@zuzana76 vsak preto ma to prekvapilo.byt vdacna za to ze som biela mi pride take..hm..nacisticke..
no tak my sme taká bola keď som ja bola decko.Takže určite.Rodičia sa mali radi ja si ani nepamätám že by sa hádali v tomto smere ok.Finančne tak akurát choroby vážne nás našťastie obchádzali až teda na starkú mamininu mamu ktorá zomrela v jej 33 rokoch na rakovinu no a potom aj mamina sestra chytila sklerozu multiplex chodili sme sa o ňu starať ale ja som to nebrala ako priťaž skôr ako víkend na dedine ale tiež som pomáhala aj so starostlivosoťou o ňu.Cez týždeň mala full opatrovatelku doma a cez vikend teda len v sobotu sme prišli my ale vydržalo toto takto nie velmi dlho potom zomrela.No na niekom je toho viac a na niekom menej
@zuzana76 vsak preto ma to prekvapilo.byt vdacna za to ze som biela mi pride take..hm..nacisticke..
@anonym_7896a2 tak ono vyhoda to je, ako biela v latinskej amerike by si ihned zaziarila, mala by si kopec napadnikov len preto, ze si biela a nie mesticka, urcite by si tam mala lepsie vyhlidadky aj na zamestnanie, bola by si uprednostnena pred niekym, koho oznacuju ako “prieto”, aj v europe hlavne dnes ked je europa zaplavovana migrantmi z tretich krajin, ludia ich prestavaju mat radi a tolerovat, tak ako biela sa mozes citit uprednostnene. Cize zatial to vyhoda je, akonahle v krajine bude viac ciernej rasy, daju to bielym patricne pocitit.
Otazka znie:
Lebo:
Celkom hladko.
sme zdravi,
mame dobru pracu=istota;
Financne netrpime,
Som biela
Som hetero
Tepla voda
Pracka
Financie
Praca
Jest priborom
Postel
Domov....
Zahradka
Uvedom si tieto veci...
@osky Tak gratulujeme k farbe koze a ku sexualnej orientacii. Blazhozelame, si lepsi clovek 😏 Boze, Slovaci. Tu nikdy nebude dobre. Tu bude vzdy mentalny stredovek.
No esteze si veriaca. Chudak Panbozko. Takychto veriacich musi strpiet.
@osky Tak gratulujeme k farbe koze a ku sexualnej orientacii. Blazhozelame, si lepsi clovek 😏 Boze, Slovaci. Tu nikdy nebude dobre. Tu bude vzdy mentalny stredovek.
@anonym_e6ae10 ona nenapisala, ze je lepsi clovek, ale ze ma vacsie stastie
@anonym_e6ae10 ona nenapisala, ze je lepsi clovek, ale ze ma vacsie stastie
@zuzana76 Tak logicky mat stastie= dobre. Nemat stastie= zle. Takze ano, v podstate to napisala. To je ako ked niekto nakresli hakovy kriz, ale vyhovara sa, ze je to stary slovansky symbol a pod. Ja som si nazor urobila.
@zuzana76 Tak logicky mat stastie= dobre. Nemat stastie= zle. Takze ano, v podstate to napisala. To je ako ked niekto nakresli hakovy kriz, ale vyhovara sa, ze je to stary slovansky symbol a pod. Ja som si nazor urobila.
@anonym_e6ae10 v poriadku, ten, kto je informovany a cita, tak vie, ze je aj rasizmus voci bielym, ze jednoducho tento fenomen sa neviaze na rasu, kazda rasa uprednostnuje to svoje a existuje aj vzajomna nevrazivost, alebo podcenovanie sa niektorych ras. Ja som tiez rada, ze som sa narodila a zijem v Europe, ci som rada, ze som biela? asi ano, nechcela by som zit v afrike, ani v latinskej amerike a ani v azii v danych domacich kulturach. Som rada, ze som nemusela pdostupit zensku obriezku, ze nie som mesticka zijuca na chudobnom bolivijskom vidieku atd....
@anonym_e6ae10 v poriadku, ten, kto je informovany a cita, tak vie, ze je aj rasizmus voci bielym, ze jednoducho tento fenomen sa neviaze na rasu, kazda rasa uprednostnuje to svoje a existuje aj vzajomna nevrazivost, alebo podcenovanie sa niektorych ras. Ja som tiez rada, ze som sa narodila a zijem v Europe, ci som rada, ze som biela? asi ano, nechcela by som zit v afrike, ani v latinskej amerike a ani v azii v danych domacich kulturach. Som rada, ze som nemusela pdostupit zensku obriezku, ze nie som mesticka zijuca na chudobnom bolivijskom vidieku atd....
@zuzana76 to negativne co opisujes je ale silne viazane na nabozenstva nie rasu.zenska obriezka je u katolikov neakceptovatelna aj ked ziju v Afrike
Rovnako utlacanie zien atd
To druhe. Vsade je nieco.
@zuzana76 to negativne co opisujes je ale silne viazane na nabozenstva nie rasu.zenska obriezka je u katolikov neakceptovatelna aj ked ziju v Afrike
@anonym_7896a2 ale je velka pravdepodobnost ze bude obrezana osoba tmavej rasy, lebo islam je aj v inych krajinach, napr turecko a tam sa to nepraktizuje
@anonym_7896a2 Ale zase mužská obriezka je aj katolíckych mužov povolená. Sám ju mám zo zdravotných dôvodov a neviem si ju vynachváliť (aj moja žena). Môj penis vyzera ako penis Abraháma, Izaka, Jakuba a Ježiša a je to super, že s nimi môžem niečo také intímne zdieľať.
@anonym_7896a2 Ale zase mužská obriezka je aj katolíckych mužov povolená. Sám ju mám zo zdravotných dôvodov a neviem si ju vynachváliť (aj moja žena). Môj penis vyzera ako penis Abraháma, Izaka, Jakuba a Ježiša a je to super, že s nimi môžem niečo také intímne zdieľať.
@anonym_01ee07 bavime sa o zenskej obriezke, ta sa nikde nevykonava zo zdravotnych dovodov, kym
Muzska ano
@anonym_01ee07 bavime sa o zenskej obriezke, ta sa nikde nevykonava zo zdravotnych dovodov, kym
Muzska ano
@zuzana76 To áno, ženská obriezka je mrzacenie ženských pohlavných orgánov.
@anonym_e6ae10
Co je na tom zle?
Vnimam rasizmus,ano.
Preto som vdacna,ze ja som biela.
Vnimam hluposti LGBTI a nasledky tohto sialenstva na beznych homosexualoch,kt.s tymto ani nechcu mat nic spolocne!
Preto som rada,te som hetero.
Kde presne pisem,ze som lepsi clovek?
Neosocuj,cituj!!!
Preco stredovek?
Ked je niekto veriaci,biely a hetero,je to stredovek?
Preto nebude na Sk lepsie???
Co to s tym ma spolocne?
Preco utocis na bezne veci?
Nezijem na Slovensku.
O to viac si uvedomujem hodnotu veci,ktore tu spominam.
Ziadny stredovek.
Iba uplne normalny zivot....

@anonym_autor Šťastná áno,ale určite nie bezproblémová.Tomu ver, že v každej, úplne v každej rodine sú problémy.
Komunikácia,intimita, peniaze, trávenie voľného času,choroby detí, dospelých, iný názor na výchovu, generačné rozdiey a pod..A čo už je " cez" tak to sú závislosti.
Koreňom všetkých problémov je, keď človek nemá sebahodnotu a sebaúctu a začne si ju dokazovať vlastným výkonom.Ako výkon je potrebný,ale nedá sa na ňom stavať sebahodnota,a keď aj áno na výkone, určite nie na výsledkoch.Priklad: výchova tínedžera - výkon dávame obrovský, výsledok ( aspoň podľa našich predstáv) minimálny.