icon

Horúčavy 2026: Ako sa vyrovnávate s teplom?

simona_racz
20. jún 2026

Google mi našlo z každého roku, diskusiu o tom, na tomto fóre. Ale do starých tém, sa vraj nepíše. My sme naštastie v starom type rodinného domu, takže vo vnútri, nieje až tak teplo a dusno. Ale známi zo sídlisiek hovoria, že aj keď pustia naplno klímu, nevedia ísť pod 25 stupňov. A podľa vedy by človek mal spať pri 19 stupňoch. Čo nedosiahnete ani klimatizáciou, také je teplo. Čo na to hovoríte vy? Milujem tie hlášky typu “ja mám rada leto” akože čo sa na tomto dá mať rád? Ludia kolabujú, nevedia sa vyspať, samé výstrahy naprieč európou.

Strana
z4
ria_sprout
26. jún 2026
@sense

@ria_sprout lenže to nie je len problémom leta alebo toho že je týždeň dva teplo ale toho že padá celkovo malo zrážok a ak aj nejaké padnú tak nárazovo a pôda je tak presusena, že namiesto toho aby sa to vpilo to ostane na povrchu . Čiže jedna dve búrky by nič nezachránilo skôr uškodilo. Nutné by bolo aby pršalo slabo ale niekoľko dní v kuse, alebo ideálne v noci dážď a cez deň nech je leto. Ale žiaľ to ovplyvniť nevieme. Aj keď teda za globálne otepľovanie môžu hlavne ľudia a ich túžba mať podľa možnosti stále viac

@sense veď ja ani nikde nepíšem, že by to zachránila búrka.

ria_sprout
26. jún 2026
@anonym_8fb560

@sara07 neodpadavajte uz.. za tyzden leto skonci a mozte sa tesit. My zas budeme 10 mesiacov trpiet dazd a zimu a vietor… v decembri zalozim temu na hnusnu zimu a sneh a preco je v januari taka zima a postazujem sa

@anonym_8fb560 tak sa presťahuj do BA, tu sa nič nekončí a bude horúco ešte veľmi dlho.

anonym_8fb560
26. jún 2026
@ria_sprout

@anonym_8fb560 tak sa presťahuj do BA, tu sa nič nekončí a bude horúco ešte veľmi dlho.

@ria_sprout ja som z Ba 😁

sense
26. jún 2026
@ria_sprout

@sense veď ja ani nikde nepíšem, že by to zachránila búrka.

@ria_sprout to bolo napisane na margo tých suchých slnečnica. Pretože tie neuschli lebo je pár dni nad 30st

ria_sprout
26. jún 2026
@anonym_8fb560

@ria_sprout ja som z Ba 😁

@anonym_8fb560 tak mas nejakú inú predpoveď. 😉

ria_sprout
26. jún 2026
@sense

@ria_sprout to bolo napisane na margo tých suchých slnečnica. Pretože tie neuschli lebo je pár dni nad 30st

@sense opäť - veď to nikde netvrdím. Píšem to teda tiež na margo jedného komentára anonyma, ktory tvrdí, že leto býva len na konci júna a potom je už zima a prší. Takže to môžeš vysvetľovať jej.

anonym_8fb560
26. jún 2026
@ria_sprout

@anonym_8fb560 tak mas nejakú inú predpoveď. 😉

@ria_sprout ty mas inu predpoved. Mas 30 stupnov. Je LETO ma byt teplo. Ci v decembri by si sa pozastavila keby ukazovalo -10? Asi nie, ze? Tak preco vas udivuje, ze v lete je teplo

tilly
26. jún 2026

Ja milujem leto. Všetko je jednoduchšie. Netreba sa obliekať, netreba umývať non stop topánky, psovi labky, slnko dobíja energiu, aj moju vnútornú aj elektriku 😅. Keď je mi teplo, zapnem klímu, ale stále je slnko. Neznášam, keď je o piatej tma, celý deň pochmúrne, tam nepomôže zapnúť kúrenie, človek sa cíti na prd celý deň.
Ale teda 41 je už trošku veľa 🤭, do tých 35 som úplne ok.

ria_sprout
26. jún 2026
@anonym_8fb560

@ria_sprout ty mas inu predpoved. Mas 30 stupnov. Je LETO ma byt teplo. Ci v decembri by si sa pozastavila keby ukazovalo -10? Asi nie, ze? Tak preco vas udivuje, ze v lete je teplo

@anonym_8fb560 jak v škôlke fakt 🙄

sara07
26. jún 2026
@sense

@ria_sprout lenže to nie je len problémom leta alebo toho že je týždeň dva teplo ale toho že padá celkovo malo zrážok a ak aj nejaké padnú tak nárazovo a pôda je tak presusena, že namiesto toho aby sa to vpilo to ostane na povrchu . Čiže jedna dve búrky by nič nezachránilo skôr uškodilo. Nutné by bolo aby pršalo slabo ale niekoľko dní v kuse, alebo ideálne v noci dážď a cez deň nech je leto. Ale žiaľ to ovplyvniť nevieme. Aj keď teda za globálne otepľovanie môžu hlavne ľudia a ich túžba mať podľa možnosti stále viac

@sense žial už je neskoro ale strašne zle pomenovali to čo sa deje - globalne oteplovanie - lebo takto určita čast ludi to nevnima ako ma alebo to zhadzuju
v podstate nie su v poriadku ani zimy čo su ani letá

sara07
26. jún 2026
@ria_sprout

@sara07 minule som videla malé uschnute slnečnice. Ani nenarastli a uschli, celé pole, to som nikdy nezažila. Tak nech mi nikto nevraví, že toto je normálne leto

Hydrometeorológovia si asi vymýšľajú, stačí zájsť na mk a už je problém vyriešený podľa niektorých žien sa nič nedeje 🤣

@ria_sprout ved práve a to maju iny korenovy systém a uschnu
ale to vieš trava všade musi byt skosena pred spekom na 4 cm idealne , potom uschne ,
zapneme si klimu vybavene , no za mna to riešenie nie je

anonym_5f8d76
26. jún 2026
@tilly

Ja milujem leto. Všetko je jednoduchšie. Netreba sa obliekať, netreba umývať non stop topánky, psovi labky, slnko dobíja energiu, aj moju vnútornú aj elektriku 😅. Keď je mi teplo, zapnem klímu, ale stále je slnko. Neznášam, keď je o piatej tma, celý deň pochmúrne, tam nepomôže zapnúť kúrenie, človek sa cíti na prd celý deň.
Ale teda 41 je už trošku veľa 🤭, do tých 35 som úplne ok.

@tilly ja by som radšej psovi umývala labky 3 krát denne,lebo môj napríklad z takéhoto tepla nadšený nieje

tilly
26. jún 2026
@anonym_5f8d76

@tilly ja by som radšej psovi umývala labky 3 krát denne,lebo môj napríklad z takéhoto tepla nadšený nieje

@anonym_5f8d76 my ideme ráno na hodinku a pol von, vyblázni sa, potom celý deň spí pod klímou a potom ideme až večer von. Takto vlastne chodíme celý rok. Teraz ho berieme do hôr na studené jazerá, tak sa vyblázni.
Vnútri v dome máme 24,5 stupňa, to je úplne v pohode.
On je chlpatý, tie labky sa mu nikdy nedajú poriadne umyť, tak keď chcem, aby sa vyjašil, musím ho kúpať potom. A to nemá rád ani on, ani ja. Alebo, ak prší a fuci a je zima, tak nejde ani na tú dlhú rannú prechádzku a do výbehu, takže to je pre neho určite horšie ako teraz. Len ja musím skoro vstávať, aby sme to stihli ešte pred výpekom.

anonym_5f8d76
26. jún 2026
@tilly

@anonym_5f8d76 my ideme ráno na hodinku a pol von, vyblázni sa, potom celý deň spí pod klímou a potom ideme až večer von. Takto vlastne chodíme celý rok. Teraz ho berieme do hôr na studené jazerá, tak sa vyblázni.
Vnútri v dome máme 24,5 stupňa, to je úplne v pohode.
On je chlpatý, tie labky sa mu nikdy nedajú poriadne umyť, tak keď chcem, aby sa vyjašil, musím ho kúpať potom. A to nemá rád ani on, ani ja. Alebo, ak prší a fuci a je zima, tak nejde ani na tú dlhú rannú prechádzku a do výbehu, takže to je pre neho určite horšie ako teraz. Len ja musím skoro vstávať, aby sme to stihli ešte pred výpekom.

@tilly no náš tiež celý deň prespí,ale potom zas celú noc vystrája 🤦

anonym_97111d
26. jún 2026

Nemám rada leto. Leto doslova celé pretrpím. Radšej zamrznúť ako sa uvariť. Už aby pršalo alebo snežilo, bol mráz.

nepodarok
26. jún 2026

No dobre. Takže vy sa tešíte z toho že sa kazia cesty, kolajnice, že sú ohrozené dodávky vody, že ludia kolabujú, atď. Bravo.

nepodarok
26. jún 2026
@michaela329

@nepodarok a čo ich mám? Chodiť ovievať? Ale ako na novh konkrétne ja mám myslieť? Ty na nich ako myslíš?

@michaela329 že tu chválite tieto horúčavy, a nemyslíte na to že to spôsobuje kopec trápenia, problémov. To nemôže byť normálny človek čo toto schvaluje.

michaela329
26. jún 2026
@nepodarok

@michaela329 že tu chválite tieto horúčavy, a nemyslíte na to že to spôsobuje kopec trápenia, problémov. To nemôže byť normálny človek čo toto schvaluje.

@nepodarok kde ich chválim? A ako to zmení situaciu, keď ich ľudia nebudú chváliť? Sa ochladí?

anonym_8fb560
26. jún 2026
@nepodarok

No dobre. Takže vy sa tešíte z toho že sa kazia cesty, kolajnice, že sú ohrozené dodávky vody, že ludia kolabujú, atď. Bravo.

@nepodarok a teraz ked zacneme vsetci leto a teplo nenavidiet a budeme na neho nadavat, tak ono zmizne? Ci ako?

A v zime mrznu chodniky a ludia si lamu ruky, nohy…zamrzazuju vedenia, silny vietor a dazd sposobuje skody… to uz nevadi? Iba teplo vadi? Teraz v januri bol v Ba mrznuci dazd, kolabovala doprava, cestari nestihali posypat. Ked sme sa postazovali, tak zevraj to k januaru patri… co sa nam nepaci… ale to uz je v poriadku. Ale mat rad teplo v lete uz v poriadku nie je 🤣🤣🤣🤣 zaujimava optika veru

tilly
26. jún 2026
@nepodarok

@nepodarok cesty sa kazia hlavne v zime následkom mrazov. Aj koľaje. To je jedno, či mráz, či horúčava. Každý extrém je zlý.
Len v zime sa k tomu pridava depka z tmy a sychraveho počasia

anonym_7c1ebe
26. jún 2026
@nepodarok

@anonym_7c1ebe lenže teplo nieje len o bazéne. Uvedomte si že to zaťažuje organizmus bezohladu na vek. A keď treba fyzicky pracovať v dusne a teple, inák by ste rozprávali. Však si prečítajte odborné články čo robis tieto horúčavy s človekom. Však sa vydávajú výstrahy. NENÁVIDÍM LETO!!!!! Nech už skončí čo najskôr!

@nepodarok ... Kamo, u teba sa ani nedivím, že sa stazujes. Ty sa stazujes na všetko. Jedine, načo nefrfles je možnosť jesť. Aj obezita zaťažuje ľudský organizmus. A predsa 🤷🏻‍♀️

nepodarok
Včera o 05:19

No, aby aj takéto témy mali zmysel. Tak ja to obrátim tak správnejšie. Proti prírode nič nezmôže ani G7. Takže sa nebavme o tom že je teplo lebo s tým nič nespravíme. Ale raďme si navzájom, ako sa voči tomu bránit, a ake trily pomôžu to prežiť. Nieje ani náznak, že by sa malo ochladiť.

Pozrite čo to spôsobuje:

nepodarok
Včera o 05:21

A spýtajte sa polnohospodárov, či farmárov v chovoch, s akými riešeniami museli prísť aby vedeli schladzovať maštale. Nebude úroda, musia investovať do chladenia chovov… Pôjdu potraviny hore. Ešte stále sa tak zastávate leta?

Však nech je normálne 27-28 stupňov a vybavené.

sense
Včera o 05:53
@nepodarok

@nepodarok nikto sa predsa neteší, že veci nefunguju. A nadávaj si koľko chces. Cesty sa jenucia len teplom a koľajnice tiež nie. Ničia sa aj v zime, a namiesto aby sa tie veci robili poriadne sa iba lataju a robia naoko aby držali pokope , lebo peniaze sa odlietajú inam.
A poznámka že zastávate sa leta? To nie je niečo ,čo dokážeš ovplyvniť. Nestuduj si celosvetovo prečo sa deje tak ako sa deje , nielen vycuc z aktuálnych správ. Keď sa ochladí a bude dva týždne vkuse liať, budú zas vaetcia nadávať NATO že prší. Vaetcia tí čo sa teraz sťažujú že je teplo.

anonym_09afbd
Včera o 06:57
@anonym_064102

@anonym_7ea3b1 nie zlatko, ked nieco chuti horko, tak je to horke. Horky caj, horke pivo. A nam je tu pri Trnave horko, odpust nam neznalym slovenciny, ktorym sa narecie dostalo pod kozu, my v podstate vieme, ze nam ma byt horuco, ale sme zvyknuti pouzivat, ze nam je horko. Ja viem ze niektorym zasa lepsie zneju rupsaky, pri more, do doktora a tak dalej.
Ale jasne, podme rypat do seba za kraviny, to je tu na modrom koni najdolezitejsie, bez toho nemoze byt ani jedna diskusia, ako by to bolo?

@anonym_064102 mne je tiez horko
Horuco mi "nigdy" nebolo 🙈🤣 tiez som TT

nepodarok
Včera o 18:42
@sense

@nepodarok nikto sa predsa neteší, že veci nefunguju. A nadávaj si koľko chces. Cesty sa jenucia len teplom a koľajnice tiež nie. Ničia sa aj v zime, a namiesto aby sa tie veci robili poriadne sa iba lataju a robia naoko aby držali pokope , lebo peniaze sa odlietajú inam.
A poznámka že zastávate sa leta? To nie je niečo ,čo dokážeš ovplyvniť. Nestuduj si celosvetovo prečo sa deje tak ako sa deje , nielen vycuc z aktuálnych správ. Keď sa ochladí a bude dva týždne vkuse liať, budú zas vaetcia nadávať NATO že prší. Vaetcia tí čo sa teraz sťažujú že je teplo.

@sense z anglicka sa volaktorí vrátili, že nevedia vydržať to počasie. Ohladne toho že furt prší.

Strana
z4