Hygienické návyky a vplyv na partnerské vzťahy
Od mala sme v rodine naučení , že sa po veľkej potrebe umývame . Mala som priateľa , mám okolo 20tky.
Priateľ toto pravidlo , návyk dodržiaval tiež. Proste hneď sprcha, preto som nemala problém mať aj sex napr, po ceste domov z výletu.
Ja to pociťujem ako obrovskú úzkosť.
S týmto priateľom už pár netvoríme.
A tu nastal extrémny problém.
Neviem si nájsť partnera. Jednoducho aj keď som sa s niekým stretávala , tak po ceste domov napr. išiel na veľkú potrebu na pumpu a potom bez umytia chcel, aby sme mali spolu sex.
Druhý partner, s ktorým som sa stretávala podobne.
Nedokážem to vysvetliť obyčajným ľuďom, je to obrovská úzkosť a ja radšej budem sama , čo to je OCD? Či co?
Je to fakt na liečbu?
Ja prosto nedokážem byť s niekým , kto si hneď po potrebe neumyje zadok.
A nejde len o sex,mne vadí ,keď si zadok neumyje ,aj keď by sme v ten deň sex nemali mať.
Existuje ešte niekto ako ja? Asi len môj ex partner..
a ten zadok ste si na pumpe umyvali kde. v umyvadle hadam nie.
@anonym_f16c51 Tak tak
@anonym_autor asi vec zvyku, mame doma bidet, cize automaticky umyvame. Na pumpe neriesime max vlhceny toaletak ak mame so sebou. Muz ked dojde z prace automaticky ide umyt ruky a pouzit bidet 😃 a to sme generacia padesiatnikov. Takze nie nejaki metrosexuali.
U teba mi to uz pride ako nejaka chorobna fixacia na umyty zadok.
@anonym_autor asi vec zvyku, mame doma bidet, cize automaticky umyvame. Na pumpe neriesime max vlhceny toaletak ak mame so sebou. Muz ked dojde z prace automaticky ide umyt ruky a pouzit bidet 😃 a to sme generacia padesiatnikov. Takze nie nejaki metrosexuali.
U teba mi to uz pride ako nejaka chorobna fixacia na umyty zadok.
@anonym_5ea0cf no vidíš , to by mi stačilo ku životu, muž, žena príde domov, umyje ruky a zadok , ako fakt , veď to robí málokto a ani nemá tvoj muž poruchu a predsa to robí.
@anonym_5ea0cf no vidíš , to by mi stačilo ku životu, muž, žena príde domov, umyje ruky a zadok , ako fakt , veď to robí málokto a ani nemá tvoj muž poruchu a predsa to robí.
@anonym_autor len muz ak nema k dispozicii bidet tak nema uzkost. Staci mu rano a vecer sprcha.
No mne prave vybilo dekel, po prichode domov sa umyvaju ruky (ok) a zadok 🤣🤣🤣povinne cela rodina
Mne je zasa zvlastne,ze si s priatelom vravite ze ste boli na velku. Ci to ako vies ci bol ci nebol a ze sa musi umyt. Lebo napriklad u mna tato potreba nie je v pravidelnom case ani intervale. A neviem nezvyknem o kazdodenej potrebe vravieť priatelovi.
Ale bidet je ok,myslim ze dobra vec a mám pre toto pochopenie ale predsa len nebavim sa o tom kazdy den.
@anonym_autor takto OCD spravidla začína. Ono sa to nabaľuje a postupne ťa to začne obmedzovať v živote, rovnako ako aj ľudí okolo. Celkom zaujímavé by bolo vedieť, či to malo reálny spúštač, či tam je genetická zátaž apd.
Mne je zasa zvlastne,ze si s priatelom vravite ze ste boli na velku. Ci to ako vies ci bol ci nebol a ze sa musi umyt. Lebo napriklad u mna tato potreba nie je v pravidelnom case ani intervale. A neviem nezvyknem o kazdodenej potrebe vravieť priatelovi.
Ale bidet je ok,myslim ze dobra vec a mám pre toto pochopenie ale predsa len nebavim sa o tom kazdy den.
@anonym_d97fa2 tak toto som nikdy neriešila , že by bolo divné, vedieť o potrebe , asi sme sa v tom našli , no
Sme na rovnakej vlne. Neviem si predstavit neumyt sa po velkej potrebe. Z domu som to bohuzial zauzivane nemala (ked si na to teraz spomeniem, no ze fuj). Priviedol ma k tomu moj muz, Talian. Ti su na to velmi citlivi. A umyvame aj deti, po kazdej potrebe, niekedy aj 2-3x. Ine je, ked sme vonku. Vtedy vlhcene a po navrate ich hned umyvame. My dospeli malokedy “uradujeme” mimo domu.
@anonym_autor takto OCD spravidla začína. Ono sa to nabaľuje a postupne ťa to začne obmedzovať v živote, rovnako ako aj ľudí okolo. Celkom zaujímavé by bolo vedieť, či to malo reálny spúštač, či tam je genetická zátaž apd.
@anonym_97f18b od mala túto hygienu vykonávame aj doma , čiže aj moji rodičia tak robili a viedli nás ku tomu, automaticky tak robíme aj my , je to genetickä záťaž? Netuším
Mne sa nechce veriť, že toľkým ženám príde normálne ísť na veľkú potrebu a potom sa neumyť. A nie, vlhčené obrúsky podľa mňa nie sú to isté. Ja mám doma sprchu pri toalete a u nás sa umýva celá rodina – buď hneď po potrebe, alebo hneď, ako prídeme domov.
Veď je to úplný základ hygieny. Neviem si predstaviť, že si po veľkej potrebe len utriem zadok papierom, rozotriem zvyšky stolice a potom fungujem celý deň alebo idem mať sex. Mne to jednoducho nepríde hygienické.
@anonym_autor ze si neumyva krakena a vajcia nevadi? Hlavne, ze rit si umyva? Po celodennom vylete si mu pooblizovala spoteneho vtaka? To bolo pre teba prijatelne? Hlavne, ze si niekolko hodin predtym umyl zadok, co tam po tom, ze si neumyl predok. Normalni ludia nie su fixnuti na bidet, ale pouzivaju spchu. Bidet je ako ked ides naplut na kvety namiesto toho, aby si ich poliala. Nerobim si z teba srandu, lutujem ta. Urcite vyhladaj odbornika, pretoze sa to bude na teba valit a valit a o par rokov skoncis na liekoch a sama.
Sme na rovnakej vlne. Neviem si predstavit neumyt sa po velkej potrebe. Z domu som to bohuzial zauzivane nemala (ked si na to teraz spomeniem, no ze fuj). Priviedol ma k tomu moj muz, Talian. Ti su na to velmi citlivi. A umyvame aj deti, po kazdej potrebe, niekedy aj 2-3x. Ine je, ked sme vonku. Vtedy vlhcene a po navrate ich hned umyvame. My dospeli malokedy “uradujeme” mimo domu.
@anonym_056e1e no a predsa , akoby som o sebe písala , viem že to budem tak aj s deťmi robiť
@anonym_autor u mňa sex bez sprchy neexistuje. Nemusí to byť ze bezprostredne pred ale tak max. hodinu, viac nie.
Od detstva mam rovnaký zvyk s umývaním po veľkej a naučila som to aj moje deti 😀 môj muž to nerobí ale ani by ho nenapadlo chcieť s osratou ritou odo mňa sex 😅 a nech si hovorí kto chce co che. Proste sme rôzni ľudia a podľa toho si k sebe treba hľadať aj partnera. A hygienické návyky, ktoré sú pre teba prijateľné, je to najmenej, co tvoj parter musí mať. Ako inak máš s niekym mat sex keď sa ti hnusi? Nech už sa to týka čohokoľvek. Takže nie, nie si divná len proste máš hranice niekde inde a neboj sa to chlapom povedať, komu sa nepáči, nech ide hľadať ďalej.
Mne sa nechce veriť, že toľkým ženám príde normálne ísť na veľkú potrebu a potom sa neumyť. A nie, vlhčené obrúsky podľa mňa nie sú to isté. Ja mám doma sprchu pri toalete a u nás sa umýva celá rodina – buď hneď po potrebe, alebo hneď, ako prídeme domov.
Veď je to úplný základ hygieny. Neviem si predstaviť, že si po veľkej potrebe len utriem zadok papierom, rozotriem zvyšky stolice a potom fungujem celý deň alebo idem mať sex. Mne to jednoducho nepríde hygienické.
@why_not ked je moznost prexo nie, ale ako to riesis v praci? Mam tqku kolegynu co zasadne len doma, jedna hnacka ked ledva vybrala zakrutu v kancli jej prehodnotila priority.
@anonym_056e1e no a predsa , akoby som o sebe písala , viem že to budem tak aj s deťmi robiť
@anonym_autor Hladaj medzi Talianmi😀. U nich cez toto nejde vlak. Nechapu, ako vacsina Europy moze zit bez bidetu 😀.
@why_not normalni ludia maju normalne vyprazdnovanie. Ked mam stolicu o 6.00 v praci, tak sa z toho psychicky nejdem zrutit, ze si nemam kde umyt zadok. Sprchujem sa hned po prichode domov, bez ohladu na to, ci som mala alebo nemala stolicu. Vam sa svet toci len okolo umytych riti, normalni ludia sa umyvaju cely a nesustredia sa len na umyte zadky. Po bidete je zadok umyty asi tak, ako po pouziti vlhcenych utierok- ziadne mydlo, ziadny silny prud vody.
@anonym_autor neriešim , že zadok si mal umyť v umývadle na pumpe.. veď mne je to jasné , ja proste len pocit toho alebo to že viem, že bol a neumyl sa , lebo nemal možnosť neznesiem ..
Proste to nepochopite,myslela som si
@anonym_autor no jasne, ze prehanas a si divna. Proste mas obsesiu. To si chcela pocut? Alebo si si chcela najst podobne prastenu?
@anonym_964983 Ježiš , existuje niekto ako ja
@anonym_autor super, tak si mozte umyvat zadky navzajom 🤣🤣
@why_not no , dakujem za vás
@anonym_autor super, tak si mozte umyvat zadky navzajom 🤣🤣
@anonym_b17238 je super , že máš potrebu sa smiať . Ty nemáš takú potrebu ako ja . Vysmievam sa ja z teba? Tak isto môžem útočiť ja na teba
@anonym_b17238 je super , že máš potrebu sa smiať . Ty nemáš takú potrebu ako ja . Vysmievam sa ja z teba? Tak isto môžem útočiť ja na teba
@anonym_autor nemas potrebu sa smiat, lebo nezakladam diskusie o nutkavom umyvani zadkov. Sama nahodis sprostu temu a potom sa cudujes, ze sa ti niekto smeje 🤣. Ako ja neviem, co si cakala. Ze ti vsetci povedia, ze si normalna?
No, tak ja sa tiež po každej veľkej potrebe idem krátko osprchovať , cítim sa lepšie. A ja nechodim ani na WC mimo domu (mám tak pravidelne kakací biorytmus, že chodím na WC každý deň v rovnakom čase). Ale zároveň, ak sa naaaaahodou výnimočne stane a musím ísť inde na WC, tak sa nerutim, že idem do sprchy neskôr. Takže tá tvoja úzkosť nie je úplne v poriadku a na tom by si pre vlastnú spokojnosť mala popracovať.
@why_not neboj sa, aj my sa umyvame. Ked je moznost vzdy sa umyvame. Len ked nie je moznost nerucame sa z toho. To je ten zasadny rozdiel medzi nami a zadavatelkou diskusie.
@anonym_autor nemas potrebu sa smiat, lebo nezakladam diskusie o nutkavom umyvani zadkov. Sama nahodis sprostu temu a potom sa cudujes, ze sa ti niekto smeje 🤣. Ako ja neviem, co si cakala. Ze ti vsetci povedia, ze si normalna?
@anonym_b17238 to nie je sprostá téma , jedine tak ty si
@anonym_b17238 to nie je sprostá téma , jedine tak ty si
@anonym_autor no je to sprosta tema. A odpoved si dostala od vacsiny -- ze nie si normalna, ze mas obsesiu a ze mas s tym daco robit
@anonym_autor no je to sprosta tema. A odpoved si dostala od vacsiny -- ze nie si normalna, ze mas obsesiu a ze mas s tym daco robit
@anonym_b17238 ďakujem
@anonym_39ff93 doma mám všetko podľa predstáv, nie je to len turek , je to aj na Slovensku , len čo, mám sledovať každého chlapa alebo na neho vybaliť, počúvaj umyvas si zadok po veľkej potrebe? Je to ťažké pre mňa. To by nepochopite , bežní ľudia, čo si klepkaju po čele, po mojom príspevku ..
@anonym_autor Máš aj iné OCD maniere? Sem s nimi!
@anonym_autor Máš aj iné OCD maniere? Sem s nimi!
@anonym_edb720 no mám, silné nutkanie nakopať primitívov v diskusiách

@anonym_4c9c9a vieš čo je najlepšie na výlete? Sex 😆😆😆
@anonym_013acf no hej, na vylete. Da sa aj v senniku, aj v stane, aj v škarpe pri ceste ked uz hotel nie je... Hlavne aby boli ritne dierky umyte. Ale tu sa pise o ceste domov z vyletu, tak rozmyslam, ze kde...