Je náš život normálny?
Ahojte, chcela by som sa opýtať, ako to máte u vás a aký na to máte názor. Niekedy mám pocit, že náš život funguje dosť inak ako v iných rodinách, a nie som si istá, či je to len môj pocit, alebo je to naozaj nezvyčajné. Sme piati — ja, manžel a traja chlapci. Dvojičky budú mať o mesiac tri roky, narodili sa predčasne v 29+5 tt, a najmladší syn má tri mesiace a má cystickú fibrózu, s ktorou má vážne problémy. Bývame v krásnom veľkom dome pri Poprade. Ráno vstávame okolo siedmej, manžel je ku chalanom veľmi úžasný, pomáha im s rannou hygienou, obliekaním aj raňajkami, večer ich kúpe a uspáva. Ja som zatiaľ väčšinu dňa s deťmi. Domácnosť funguje tak nejako normálne, ja sa starám hlavne o deti a upratovanie, manžel rád pomôže aj navarí. Máme spoločný účet, veľa ide na hypotéku a snažíme sa fungovať čo najlepšie, aj keď je to často skôr režim s veľkým chaosom. Napriek tomu mám niekedy pocit, že to celé nie je úplne bežné. Budem rada za vaše názory a skúsenosti.
Kazdy si nesieme svoj batoztek starosti a problemov. My sme sa napr. stretli na pohrebe spoluziacky, ktora zomrela ako tehotna s prvym dietatkom na preeklampsiu v takomto zlozeni: Ja rakovina prsnika, spoluziacka dieta zomrelo pri porode, dalsia spoluziacka zavrazdili jej sestru, dalsia spoluziacka schizofrenia. Vsetky vedieme v ramci svojich moznosti normalny zivot, lebo take karty sme od zivota dostali pridelene, tak hrame s nimi. Aj ty mozes hrat len s takymi kartami, ake si dostala. Nesmut, ze si nedostala ine, to ti nepomoze. Ste uplne normalna rodina a bud vdacna za to co mas.
@anonym_af3d44 Netreba zabudat na to, ze na IG a podobne davaju ludia len to, co chcu aby videli ostatni. Neziju tak, aspon nie 24/7.
@tosomjaosobne cas na IG vyrazne redukuj alebo uplne zrus; inak ta to bude hlavne deprimovat
@anonym_af3d44 ďakujem, ja na neho pri tej starostlivosti o decká ani veľmi čas nemám, ale väčšinou si večer nájdem tých 15 minút, aj si niečo napíšem s kamoškami... Ale aj keď na to tak myslím, tak @emjee má pravdu - jedna spolužiačka mi tiež zomrela, jedna má rakovinu, ďalšia choré dvojičky, potom iná už nemá rodičov, tiež poznám prípad 22 ročnej baby, ktorá je už dlhodobo na psychiatrii. Každý má to svoje ❤️
@tosomjaosobne Podľa mňa fungujete super. Každý máme niečo. Tie choroby detí na šťasti nepridávajú ale nejak bude.
Ja mám 10 ročného s ADHD, a plus nejaké dys. veci. A eštš nás čaká vyšetrenie či tam neni nejaký asperger alebo niečo iné.
Inak je to zdravý, vnímavý a veľmi šikovný chlapec.
No a tiež mám predčasne narodeného druhého syna 3 roky. Reč je tiež nič moc, ale rozumieme si. Pomaly sa mu rozvazuje jazyk. Chodíme na kontroly a zatiaľ je v norme.
Viem čo prežívaš, lebo strach že deti nebudú úplne ok je veľký a človek žije celé dni v pochybnostiach.
@tosomjaosobne Ja sice som bezdetna ale toto co opisujes mi znie velmi narocne. Pre mna by takyto zivot veru nebol "normalny", ked to fak uz chces nazvat. Sama si uvedomujes, ze to nie je standard. Zial, je to dan za to, ze si sa rozhodla mat deti. To ake sa narodia velmi neovplyvnis. Ja som pred par dnami stretla na prechadzke rodinu s pravdepodobne autistickym alebo inak podobne postihnutym dietatom a to co vyvadzal bolo velmi neprijemne hlavne jeho rodicom, bolo mi ich luto. Najskor som sa toho chlapca zlakla ked sa ku mne rozbehol ale potom mi doslo, ze asi nebude uplne zdravy. Neviem si predstavit co to musi byt za zivot prezivat to dennodenne.
@anonym_dbc43f práve aspoň to jedno dieťa by ťa naučilo empatii a pokore a niekedy držať jazyk za zubami.
@tosomjaosobne je normálny staráte sa o deti, určite sú obmedzenia, ktoré máte s nie zdravým synom.Clovek nevie čo ho čaká v živote a s deťmi ešte viac.Vaz si muža, že je správny otec

@petamich ja som si predstavovala hlavne zdravé deti, ale všeobecne asi skôr to, čo vidím na IG 🥲
@tosomjaosobne cas na IG vyrazne redukuj alebo uplne zrus; inak ta to bude hlavne deprimovat