Je normálne nemať chuť stretávať sa s inými mamami?
Ahojte, všade vidím, ako si mamy organizujú stretnutia, kávy a spoločné akcie. Ja som skôr introvert a často mám chuť byť vo voľnom čase sama alebo len s rodinou.
Na ihrisku sa držím mimo skupiniek, radšej idem na ihrisko, kde nikto nie je.
Len neviem, či to napr. nie je škoda pre dieťa, že by sa asi lepšie prehal na ihrisku, kde je viac detí. Možno je to nejaká fóbia z ľudí?
je normalne sa nechciet stretavat s ludmi, nie je normalne izolovat dieta od inych a schvalne chodit ked nikto ma ihrisku nie je. Dieta potrebuje kolektiv aby neskor vedelo spravne fungovat v skolke a skole. Ak uz aj chodi do skolky teraz cez prazdniny takymto stylom aky popisujes bude s detmi minimalne. Ved nemusis sa bavit s mami sadni si niekde obdalec, zober knihu do ruky a nevsimaj si ich ked ti to robi problem. Mne vzdy je luto ked na ihrisku nikto nie je a tiez nie som ten typ co by rad kecal o nicom s cudzimi ludmi ako to tam byva 😀
No ja som toto robila tiež ... Ja práveže nemám problém vôbec s ľuďmi rada komunikujem, ale počas materskej som sa doslova stránila mamám na ihrisku. Ja neviem, ale po celom tom kolotoči doma, som nemala chuť na ihrisku rozoberať to isté dookola plienky, zubky, mliečko a potrebovala som si oddýchnuť a nič neriešiť. Radšej som chodila sama so synom na prechádzky, taktiež na ihrisku som sa stránila, len aby som sa nemusela s niekym dávať do reči. Avšak ma to dobehlo pri nástupe syna do školky, keďže je jedináčik, nevedel sa moc s deťmi hrať ( i keď v rodine máme deti, ale toto bolo úplne iné ) bol samotár, vôbec sa nezapájal, tak ako sme boli naučení z ihriska. Takže kebyže mám druhé dieťa sa premôžem, kvôli tomu dieťaťu, pretože môj syn mal veľmi ťažkú adaptáciu a až teraz od septembra si našiel konečne kamoša a začal sa s deťmi hrať , takže toto si veľmi vyčítam, že je to presne pre to, aký som mu dávala príklad na tom ihrisku ...
na to ihrisko nechodíš kvôli sebe, ale kvôli dieťaťu, nie? Uvedom si, že tvoja sociálna fóbia zabraňuje v socializácii aj tvojmu dieťaťu, čo nie je správne. Kvôli nemu sa proste musíš premôcť, zas také hrozné to nie je. Nakoniec s mamičkami na ihrisku sa vôbec nemusíš kontaktovať, to nie je povinnosť, nebudú sa o teba trhať, neboj sa
Tiez to tak mam. Babybalance hodina ma vzdy psychicky vycerpa az do vecera, ihriska vyhladavam len prazdne. S kamoskami s ktorymi sme sa kamosili aj pred detmi je to ine, aj s rodinou a ich detmi, tam to zvladam.
Je normalne, ze sa nechces stretavat s inymi matkami, blbe je to, ze ucis dieta izolovat sa. Ze sa nema priblizit k inym detom, neucis ho zakladnym spolocenskym zvyklostiam. Vytvaras mu strach zo skuipny ludi, z neznamych ludi a to sa moze pekne obratit proti tebe ked dieta bude v skolke/skole a nebude vediet ako sa ma priblizit k detom co sa hraju, rozpravaju. Vsetko bude pre neho rusivy element. A potom budes plakat co robit aby moje dieta malo kamaratov. Takze byt tebou by som sa snazila premoct a vystavovat dieta interakciam s rovesnikmi aby nebolo z toho vyhukane ked sa bude mat zaclenit do kolektivu
Prechádzky sú skvelé, ale ihrisko nenahradia. Deti to potrebujú. Na ihriská chodíme často a za 8 rokov som mala do 5 dobrovoľných small talkov. Nemám vôbec pocit, že sa s niekým musím baviť.
Na ihrisku sa s nikym nemusis rozpravat ale bola by skoda takto izolovat dieta. Deti potrebuju ihrisko a hru s inymi detmi.
Hlasim sa
Neznasala som ale prezila som ... 😃 sem tam pokecat s ,,cudzou" mamou
Stretavali sme sa len dlhorocne najlepsie kamosky ktorym sa narodili deti .. kym boli male. Od isteho veku sa zas stretavame bez deti
Ja sa velmi nechcem porovnavat a hovorit o detoch, ale obcas nahodne stretnutie mi nevadi.
Dieta mozes nechat hrat sa s inyme detmi aj na plnom ihrisku. Ty sa s inymi mamami zdruzovat nemusis. Sadni si bokom, vytiahni knihu a jednym okom sleduj dieta.
@anonym_autor Chápem ťa, je nás viac. Také mini rozhovory som zvládala, ale nevyhľadávala. Rovnako aj pre moje deti bolo lepšie, ak na hrisku nebolo x detí, ono tie ugravčané alebo agresívne šli na nervy aj im, nielen mne. Podľa mňa sú skôr intro po mne a nie preto, že nevystrájali s deťmi po ihriskách. Ja som bola v detstve viac von, ale nikdy som nebola extra spoločenská či priebojná. Vekom sa to trochu zlepšilo aj zlepšuje
Keď bol syn ešte malý a chodila som s ním na ihrisko, tak som sa celkom rada porozprávala s inými mamami, oni tiež riešia podobné problémy, keď majú malé deti, všeličo som sa dozvedela a aspoň som si nemyslela, že len ja mám dosť práce doma a s dieťaťom a aj ako to riešia.
@anonym_autor ja to chápem, tiež by ma nebavilo počúvať o zubkoch, plienkach a iných veci cudzích deti
Na ihrisko som chodila kvôli dietstu, nie kvôli sebe.
Keď sommala chuť pokecali som, keď nie, sadla som si bokom a bolo. Nikto má nerezal a nesplnil za zíva aby som tassk hrozne na tom ihrisku trpela
Dieťa sa interakciou s inými deťmi rozvíja, trénuje si svoje soft skills. Vyrastá nám tu generácia ťažkých individualistov, ktorí majú potom problem vôbec zvládnuť jednoduchú konverzáciu
@anonym_autor ahooooj mamina! Normalne som ta musela pozdravit, lebo sa tesim,ze niekto to ma jak ja. Ja sice este mam babo len v bruchu, ale ta predstava, ze by som sa mala s nejakymi mamickami stretavat, to je pre mna nocna mora. Mna nezaujimaju reci o plienkach a nezaujimaju ma ine deti. Ani sa nechcem s nikym rozpravat pri kocikovani. Chcem svaty pokoj 😆. Este aj muzovi hovorim,ze dufam,ze ta suseda oproti v dome sa so mnou nebude chciet kamaratit, ked ma uvidi kocikovat 🤣🤣🤣
@anonym_autor jeden z mojich najkrajsich dni bol ked deti isli vonku pred dom same 😃 cca 5r mali, byvame na dedine, slepa ulica, kopec deti. Akoze vsetko fajn, aj so susedmi rada pokecam, ale raz za cas, nie denne 🙏
No ja som toto robila tiež ... Ja práveže nemám problém vôbec s ľuďmi rada komunikujem, ale počas materskej som sa doslova stránila mamám na ihrisku. Ja neviem, ale po celom tom kolotoči doma, som nemala chuť na ihrisku rozoberať to isté dookola plienky, zubky, mliečko a potrebovala som si oddýchnuť a nič neriešiť. Radšej som chodila sama so synom na prechádzky, taktiež na ihrisku som sa stránila, len aby som sa nemusela s niekym dávať do reči. Avšak ma to dobehlo pri nástupe syna do školky, keďže je jedináčik, nevedel sa moc s deťmi hrať ( i keď v rodine máme deti, ale toto bolo úplne iné ) bol samotár, vôbec sa nezapájal, tak ako sme boli naučení z ihriska. Takže kebyže mám druhé dieťa sa premôžem, kvôli tomu dieťaťu, pretože môj syn mal veľmi ťažkú adaptáciu a až teraz od septembra si našiel konečne kamoša a začal sa s deťmi hrať , takže toto si veľmi vyčítam, že je to presne pre to, aký som mu dávala príklad na tom ihrisku ...
@nikoleta999 no ja neviem, ci je to tymto. Ja som tiez toto robila, co Ty, syn siel do MS skoro 4 rocny a nemal problem si najst kamaratov, skolka sa mu pacila, ani nikdy neplakal v skolke...to je aj povahou samotneho dietata. Druhe dieta malo uz sa s kym hrat, aj viac sme boli na ihrisku a adaptacia v skolke ovela tazsia...
Našťastie mi to nikdy problém nerobilo a našťastie som našla vždy také, ktoré sa nepotrebovali baviť o deťoch. A do dnes to tak je, že máme kopec iných tém na rozhovory. Minule sa ma akurát kamoška pýtala, či deti ešte žijú, lebo som ich dlho nespomenula 🙂🙂.
@anonym_autor ahooooj mamina! Normalne som ta musela pozdravit, lebo sa tesim,ze niekto to ma jak ja. Ja sice este mam babo len v bruchu, ale ta predstava, ze by som sa mala s nejakymi mamickami stretavat, to je pre mna nocna mora. Mna nezaujimaju reci o plienkach a nezaujimaju ma ine deti. Ani sa nechcem s nikym rozpravat pri kocikovani. Chcem svaty pokoj 😆. Este aj muzovi hovorim,ze dufam,ze ta suseda oproti v dome sa so mnou nebude chciet kamaratit, ked ma uvidi kocikovat 🤣🤣🤣
@anonym_e1aceb Ale tým sa ochudobňujete, niektorí ľudia sú celkom prínosní, každý vie niečo iné, ja som sa nebavila iba s tými, keď som zistila, že sú pre mňa mínus.
Tiež som introvert
A nechápem, že nevieš selektovať,na ihrisku sa nemusis rozprávať s nikým ani si nikoho všímať
Dieťa potrebuje ľudí a ty mysli na jeho potreby lebo on si nevie pomôcť.ty ako dospelá vieš,tak skús popracovať na sebe
Ano ja som to tak vzdy mala.Matky ma tahaju mentalne dole a citim ako mi pri tych kecoch zakrpatieva mozog.Ovela lepsie sa mi relaxuje pri ludoch ktory ma tahaju intelektualne hore.Nikdy som nemala chut na materinake reci.Dnes som mama mojich milovanych deti,ale ked pocujem ako ine matky zacnu recnit o svojich detoch dviham kotvy.
Ano ja som to tak vzdy mala.Matky ma tahaju mentalne dole a citim ako mi pri tych kecoch zakrpatieva mozog.Ovela lepsie sa mi relaxuje pri ludoch ktory ma tahaju intelektualne hore.Nikdy som nemala chut na materinake reci.Dnes som mama mojich milovanych deti,ale ked pocujem ako ine matky zacnu recnit o svojich detoch dviham kotvy.
Mať pocit, že "matky sú intelektuálne" dole je strašne nadradený. Akokeby rodili len blbé ženy hrozný názor.
@maminkadeticiek
Ja som tiež introvert ale vďaka deťom som si našla kamarátky. Nikdy ma nikto neťahal intelektuálne dole, nemám pocit že som lepšia ako iné mamy na ihrisku možno to bude tým..

Je to normálne. Ja som nerada chodila napr. aj na ihriská. Neznášala som to. Pretrpela som to raz za čas. Radšej som sa s deťmi prechádzala.