icon

Je presúvanie postele do kuchyne na testovanie priestoru zvláštne?

ivanah87
27. mar 2026

Už som počula názor, že je „chore“, keď si človek prenesie posteľ do kuchyne, aby si reálne otestoval priestor.
V hlave si nevie presne predstaviť rozmery, odstupy ani celkový pocit, preto si to potrebuje fyzicky vyskúšať. Plánuje chatku približne rovnakej veľkosti ako kuchyňa a chce mať istotu, že rozloženie bude fungovať.
Aký máte na to názor?

beata_k
27. mar 2026

@ivanah87 Nemusis prenasat postel. Kup si maliarsku pasku a nalep ju na zem aby si mala predstavu ako to bude v priestore.

ivanah87
autor
27. mar 2026
@beata_k

@ivanah87 Nemusis prenasat postel. Kup si maliarsku pasku a nalep ju na zem aby si mala predstavu ako to bude v priestore.

@beata_k ano,samozrejme to cloveka napadne. Ale nie je to to iste. Je rozdiel, ked vidis predpokl.rozmer, a ked realne sedis na posteli. Ja som sa pytala na nazor,ci je to ok. Takze asi predpokladam,ze u teba nie.

beata_k
27. mar 2026
@ivanah87

@beata_k ano,samozrejme to cloveka napadne. Ale nie je to to iste. Je rozdiel, ked vidis predpokl.rozmer, a ked realne sedis na posteli. Ja som sa pytala na nazor,ci je to ok. Takze asi predpokladam,ze u teba nie.

@ivanah87 Vyslovene chore niie. Skor dost pracne.

anonym_9f7742
27. mar 2026

Prečo pottebuješ niekomu oznamovať, že si testuješ svoj vlastný priestor a vysvetľovať to? Je zo tvoja vec, tvoj prístup. Zdá sa mi to byť výborný nápad a taká noc v kuchyni by prospela možno viacerým na zlepšenie jej funkčnosti napríklad. Mňa by zaujímala u nás akustika a odhlučnenie. Zdá sa mi výrazne horšia oproti iným izbám a viac v nej počujem všetko z okolia.

dadis
27. mar 2026

Ja som tak testovala, ci mi nebude v kuchyni zavadzat ostrovcek, dala som do stredu kuchyne stol ppdobnych rozmerov a veru zavadzal mi

richardiv
27. mar 2026

Choré je skôr zakladať kvôli tomu tému na fóre a potvrdzovať si tak svoju “normálnost”

adelusha
27. mar 2026
@ivanah87

@ivanah87 zvlastne to je, lebo je to neprakticke. Aspon u nas by sa urcite ziadna postel nepresuvala, kedze su tazke a su na poschodi domu, pricom kuchyna je na prizemi. Do toho priestoru ohraniceneho paskou mozes predsa naukladat vacsie krabice /prepravky/ epedy z gauca ci objemne vankuse a zakryt ich plachtou alebo dekou a tym si vytvoris predstavu postele

ivanah87
autor
27. mar 2026
@anonym_9f7742

Prečo pottebuješ niekomu oznamovať, že si testuješ svoj vlastný priestor a vysvetľovať to? Je zo tvoja vec, tvoj prístup. Zdá sa mi to byť výborný nápad a taká noc v kuchyni by prospela možno viacerým na zlepšenie jej funkčnosti napríklad. Mňa by zaujímala u nás akustika a odhlučnenie. Zdá sa mi výrazne horšia oproti iným izbám a viac v nej počujem všetko z okolia.

@anonym_9f7742 Bohuzial som si cimkolvek neista a ano,potrebujem potvrdenie, ci je to v poriadku. Pocas mojhi zivota mi dost ludi dalo najavo, ze moje nazory nie su v poriadku a mala by som byt ina.
Toto "stahivanie" sice nepraktizujem ja,ale pravdepod.by som to tiez takto riesila.

martinka13
27. mar 2026

My ked sme stavali dom a v ňom dvojgaráž tak som šla autami zaparkovať do toho priestoru, keď to bolo len vykolikovane. A veru sme ju este o meter zväčšili. Takže ak máš chuť a čas, vôbec to nie je čudné. Teda aspoň pre mňa.

777januska777
27. mar 2026

Kazdy clovek ma svoje čudné alebo "chore" spravanie. Takze ak si pre niekoho čudná v tomto, tak ver tomh aj ten co ti to povedal je pre nieco čudný. Ja osobne mam rada na ludoch tieto male čudnosti, su take ľudské.

ivanah87
autor
27. mar 2026
@adelusha

@ivanah87 zvlastne to je, lebo je to neprakticke. Aspon u nas by sa urcite ziadna postel nepresuvala, kedze su tazke a su na poschodi domu, pricom kuchyna je na prizemi. Do toho priestoru ohraniceneho paskou mozes predsa naukladat vacsie krabice /prepravky/ epedy z gauca ci objemne vankuse a zakryt ich plachtou alebo dekou a tym si vytvoris predstavu postele

@adelusha to mi pride pracnejsie praveze🙈 postel sme preniesli za 5 m. Ale my sme v byte, tvoj pripad uplne chapem

anonym_01476f
27. mar 2026

Áno, je to trochu neštandardné, ja som mala nervy len pri kúpe chladničky (vytiahnuť starú a narvať novú). V klasickej panelákovej kuchyni je minimum priestoru a trepať veľké kusy nábytku hore-dole, sa mi zdá trochu choré, ak si viem pomôcť inak. Odmerám metrom, postavím tam nejaké krabice a viem si predstaviť, ako to bude vyzerať. Ale, keď sa toto pytaš, bude tam aj iná diagnóza, pravdepodobne. Neber to ako urážku, prosím.

anonym_9f7742
27. mar 2026
@ivanah87

@anonym_9f7742 Bohuzial som si cimkolvek neista a ano,potrebujem potvrdenie, ci je to v poriadku. Pocas mojhi zivota mi dost ludi dalo najavo, ze moje nazory nie su v poriadku a mala by som byt ina.
Toto "stahivanie" sice nepraktizujem ja,ale pravdepod.by som to tiez takto riesila.

@ivanah87 máš originálne myslenie a to je skôr zaujímavé. Nechaj si svoje myšlienky pre seba a svoju rodinu, nehľadaj potvrdenie u cudzích ľudí, ktorých sa Vaša domácnosť a Tvoje súkromie vôbec netýka. Ľudia si radi zvýšia ego na niekom z okolia a keď sa ti to u niekoho stalo, pouč sa a už a nimi nič nezdieľaj.

svetlonos
27. mar 2026
@ivanah87

@ivanah87
Zozen si kartóny a rob to s nimi 🙂 sú ľahké a parádne nahradia tu posteľ. Budeš mať potom predstavu ako to bude.

biba_18
27. mar 2026

ak si iná - čo aj si - nemusí byť nevyhnutne hendikep... takže na čom by som zapracovala, je tvoje sebavedomie ...
btw, možno posteľ by som neprenášala, použila by som krabice alebo tak - ale je to úplne normálna vec že niekto si potrebuje vizualizovať ...
ja si aj dosť robím priestorové plány na milimetrový papier - som v takýchto veciach pedant, nie že dajako to bude - chcem vedieť presne ... napr. malé kúpelne človek potrebuje mať dobre že nie na milimetre naplánované ...

anonym_3e0fbf
27. mar 2026

@ivanah87 a nie je jednoduchsie pouzit nejaky designovy program, tam tu chatku nakreslit a "zariadit" virtualne a napriklad v takom sweet home 3d (co je zadarmo) sa da aj "vstupit" a trosku nacitit ten priestor...

renab
27. mar 2026

@ivanah87 ak by som to potrebovala, v byte by som tu postel kludne preniesla. Pre mna otazka par minut a lepsie ako merat, zhanat krabice a ukladat ich tam...

anonym_c5e028
27. mar 2026

Nie je to ok, je to mešuge. Je mnoho spôsobov to urobiť jednoduchšie.