icon

Je spravodlivé, keď susedia zneužívajú systém?

Včera o 18:26

Ahojte chcem sa len vyžalovať, dneska som sa riadne naštvala, máme susedu čo má úplne zdravé dieťa od malička spolu vyrastajú naše deti a hrajú sa no skôr ona sa hraje s mojou lebo moja má PAS a zrazu keď zistili koľko máme my akože peňazí tak zrazu asi po známosti jej vybavili diagnózu PAS + ADHD+ NKS plus jej manžel chodi do roboty zarába minimálnu a ešte berie opatrovatelsky na jej mamu, oni sú aj boli chudobní jak kostolné myši, maju takú ruinu dom že sme sa vždy báli aby náhodou im strecha aj roh domu nespadli na nás, nemali poriadne čo jesť, majú dlhy otec aj matka alkoholik obidvaja fajčiari, vždy sa chodili ku nám sťažovať a požičiavať si pred výplatou na mlieko a teraz zrazu im dal štát všetky možné príspevky na auto 16 tisíc zobrali ešte tuším pôžičku a majú parádne auto ( predtým nemali žiadne) kúpeľňu prerobili a chodia si veselo po meste po kavickach na výlety atď atď . Teraz majú lepší príjem ako my, nehovorím že my nemáme tiež vybavené ale ja mam dieta naozaj s PAS a my nemáme všetko čo majú oni vybavené lebo mi to prišlo blbé toľko toho pýtať od štátu ked som doňho nedala ani korunu ...Ona hovorí že ZŤP deti sa majú lepšie ako zdravé deti a že to nieje fér lebo na normálne deti sa nič nedostáva a na dráhe nič ....a zrazu sú z nich boháči ako ona hovorí.

anonym_ed0a90
Včera o 18:29

Som nevedela, že pri dávkach si človek môže vyberať, koľko chce dostať. Tak prečo si ti, ktorým je málo nepýtajú viac? 😄

beata_k
Včera o 18:31

@anonym_autor Tak si vybav aj ty 🤷

lenka.25

Keď máš na niečo nárok , vvbav si aj ty viac . Na iné hlúposti dáva tento štát , tak sa tu nehraj , že chceš “šetriť " štát …

anonym_94242b

Čo myslíš, prečo Cigáni sa množia medzi sebou? Čím viac postihnutých potomkov sa im podarí, tým viac peniažkov do vrecka od štátu im cinkne.

autor
Včera o 18:33
@anonym_94242b

Čo myslíš, prečo Cigáni sa množia medzi sebou? Čím viac postihnutých potomkov sa im podarí, tým viac peniažkov do vrecka od štátu im cinkne.

@anonym_94242b to je pravda sú ako biely cigáni

anonym_b96c74
Včera o 18:36

mne suseda poradila ked mal moj maly 5 rokov ze ked ma NKS mozem poziadat o predlzeny rodicak lebo som o tom netusila🙂

autor
Včera o 18:43
@anonym_b96c74

mne suseda poradila ked mal moj maly 5 rokov ze ked ma NKS mozem poziadat o predlzeny rodicak lebo som o tom netusila🙂

@anonym_b96c74 no áno lenže jej nieje nič, od malička sú spolu a teda moja je na tom veľmi zle oproti nej

autor
Včera o 18:43
@anonym_b96c74

@anonym_b96c74 a spätne sa nedá vyplatit ?

anonym_86819b
Včera o 18:48

a ako vies ze jej nic nieje? mnohe deti su chore a ani to nieje vidiet ... a nie vzdy sa da vsetko po znamosti ... ak si myslis ze lamu podaj staznost nech to preveria . alebo proste nezavid-vybav si aj ty a hotovo -mozete kavickovat spolu

anonym_878f3b
Včera o 18:53

Boze kazda druha tu uz mate decko s "PAS" . Neuverítelne

anonym_c7be99
Včera o 18:59

@anonym_autor kúpeľňu neprerobíš na PAS a nikto príčetný, žiadny lekár nedá diagnózu zdravému dieťaťu. Okrem toho na úrade prúde ďalší lekár, ktorý dieťa posúdi. Takže si tu nevymyslaj bludy

anonym_b96c74
Včera o 19:09
@anonym_autor

@anonym_b96c74 a spätne sa nedá vyplatit ?

@anonym_autor nie spatne sa nedalo

autor
Včera o 19:22
@anonym_c7be99

@anonym_autor kúpeľňu neprerobíš na PAS a nikto príčetný, žiadny lekár nedá diagnózu zdravému dieťaťu. Okrem toho na úrade prúde ďalší lekár, ktorý dieťa posúdi. Takže si tu nevymyslaj bludy

@anonym_c7be99 žiadne bludy si nevymýšľam,normálne som sa prišla vypísať z toho čo som dneska zažila, všimla som si že v každej diskusii musí byť človek čo píše že bludy alebo troll

autor
Včera o 19:23
@anonym_b96c74

@anonym_autor nie spatne sa nedalo

@anonym_b96c74 škoda no ...

minenkaa
Včera o 19:24

A ako si to vybavili

autor
Včera o 19:25
@anonym_878f3b

Boze kazda druha tu uz mate decko s "PAS" . Neuverítelne

@anonym_878f3b hej hej strašné veľa detí pribúdajú s PAS to mi povedala psychologička aj psychiatrička v cpp sme dostali termín až o pol roka psychiatrička našťastie sa uvoľnil jeden termín inak tiež okolo 6 mesiacov..proste všade plno či už terapie alebo diagnostiku až sa mi nechce veriť že toľko na celom SK toľko detí s poruchami,naozaj na nás nebude mať kto robiť v starobe

anonym_01e2df
Včera o 19:26

@anonym_autor pane bože, nikto ti nedá diagnózu ADHD a PAS a NKS zato že ty chceš, to sú totálne bludy. PAS ti dá detský psychiater na zaklade diagnostiky PAS, to robia zaze špecializované centra alebo kvalifikovaný klinický psychológ na základe ich posúdenia to zápíše detský psychiater. Na ADHD zase musí byť aj neurológ detský, robí sa EEG vyšetrenia, zase na NKS klinický logoped a psychiater. To.fakt nemôže pričetny človek napísať, že tak záväzné diagnózy za dajú zaplatiť a vybaviť. Nehovorim.o.tom, že posudkový lekár na Upsvar si predvolá dotyčného zákonného zástupcu aj dieťaťom a posudzujú stav. Žiaden posudkový lekár ti neda opatrovanie, ak na to nemáš. Bože,.taká chudera zo zlých pomerov by uplatnila psychiatra, centrum,.psychológa, logopeda a posudkoveho lekára a pediatra.este. Lebo doktory s 3000 tisícovymi platmi sú zvedavý na fľašku rumu a čokoládu, že? NETREP SOMARINY. Ešte aj autizmus závidia. To je hnus.

anonym_c7be99
Včera o 19:28
@anonym_autor

@anonym_c7be99 žiadne bludy si nevymýšľam,normálne som sa prišla vypísať z toho čo som dneska zažila, všimla som si že v každej diskusii musí byť človek čo píše že bludy alebo troll

@anonym_autor no podľa zákona o kompenzáciách nárok na prerabku kúpeľne ľudia s PAS nemajú. A jasne, lekári len tak napíšu diagnózu zdravému dieťaťu. A naschval píšem v množnom čísle lebo nie je jednoduché dostať tieto príspevky s diagnózou autizmus a nie s PaS a ešte pri zdravom dieťati. Tak si vymysli nabudúce inú rozprávku

anonym_50d249
Včera o 19:35

Ci jej nieco je alebo nie je, to ty nevies posudit. Ak to posudil nejaky lekar, asi si to nevycucal len tak z prsta. Ak si si mohla vybavit na svoje dieta a nevybavila, je to len tvoja chyba, tak nezavid susede ze vybavila a chod aj ty. Co k tomu dodat 🤷‍♀️

lenkasarka
Včera o 19:55
@anonym_c7be99

@anonym_c7be99 možno na mamu. Píše že berú aj opatrovateľky na mamu a tam je asi možnosť príspevku na kúpeľnu.

ivicatolic
Včera o 20:05

@anonym_autor aj my chceme, aj my chceme 👏👏👏kde sa to všetko vybavuje....

anonym_01e2df
Včera o 20:14
@ivicatolic

@anonym_autor aj my chceme, aj my chceme 👏👏👏kde sa to všetko vybavuje....

@ivicatolic PAS, ADHD a NKS po známosti 🤣Hlavne keď pôjde do školy to dieťa, to bude rado, že mu rodičia tak dobre " vybavili".🙈

estellas
Včera o 20:15

Mne sa nezdá žeby ich nejak uplatila, ak píšeš že nemajú
peniaze. Odkiaľ by mali na úplatky ?
Nemyslím si to, pochybujem....
Lekár by nenapísal tak vážnu diagnózu úplne zdravému dieťaťu.

anonym_d78e57
Včera o 20:26

Budem tu asi za blbu, ale vie mi niekto vysvetlit co je to "PAS". Ja som to aj skusala googlit a mi to davalo vysledky, ze PANDAS je to to iste?

zuzanaete
Včera o 20:28
@anonym_d78e57

Budem tu asi za blbu, ale vie mi niekto vysvetlit co je to "PAS". Ja som to aj skusala googlit a mi to davalo vysledky, ze PANDAS je to to iste?

@anonym_d78e57 PAS = poruchy autistickeho spektra

abbey1
Včera o 20:41

Prázdniny začali, kľud, ženy.

anonym_d78e57
Včera o 20:46
@zuzanaete

@anonym_d78e57 PAS = poruchy autistickeho spektra

@zuzanaete super, dakujem

anonym_c593bc
Včera o 22:17

A ako si to tieto podľa teba ,,socky" vybavili? Lebo keď máš dieťa s DG, tak vieš, koľko lekárov a lekárskych správ potrebuješ, plus posudkový lekár z UPSVaR a tí veľa krát neschvália ani tým, čo majú nárok. Pracovala som lresne na tomto oddelení, takže takuto rozprávku môžeš vravieť svojmu decku pred spánkom. Okrem iného už pár rokov funguje E-zdravie a už sa nedá len tak lahko dostat papier s DG spätne niekolko dni, lebo system nepusti. Nieto ešte vyrobit spravy od roznych lekarov za 6 mesiacov. Ale to by si všetko vedela, keby si take dieta realne mala a neprišla si len rozputat vášne.

anonym_f9c06e
Včera o 22:18

@anonym_autor Nemyslím, že vieš objektívne posúdiť stav spomínaného dieťaťa.V prípade, že máš pocit krivdy, lebo tvoje dieťa nedostáva štátnu pomoc, naprav to a poziadaj o to, čo vám patrí