icon

Jesenná depresia: Ako s ňou bojovať bez liekov?

kim2028
Včera o 15:31

Takmer celé leto som zahodil bohužiaľ svojimi smútkami a je tu jeseň, potom zima, jar. Tieto obdobia prinášajú skôr horšie vecí a nedarí sa mi fungovať počas nich vôbec. Jednoducho október až apríl je prekliatie a opakuje sa mi to stále. Snažím sa prekonávať nejako, ale akosi niet energie, pevnej vôli ani motivácie. Tieto mesiace robím len minimum. Idem max. vonku a štve ma to. Hoci chápem, že diagnózy mi nepridávajú. Mám schizofréniu, občas aj nejaké tie depresie plus nejaké tie fóbie. Väčšinou sa snažím len prečkať. Tento rok bol žiaľ len jeden mesiac lepší. August trochu september a už zase to na mňa ide. Neviem, čo s tým a prečo som taký meteosenzitívny. Ako bojujete s jesenno, zimnými depkami? Lieky brať nechcem, lebo z AD mám horší tras. Doktorka mi nepredpíše ich ani... Zaujímajú ma nejaké rady, ako na to bez liekov... Hoci tá energia je strašná...

veselo_neveselo
Včera o 18:18

@kim2028 Chodit von, vela, co najviac na slnko, najviac byt vonku na obed ked svieti. Vela ovocia a zrleniny, a robit veci, co ti prinasaju radost.
Doplnaj vitamin D. Hladaj criepky radosti v beznych dennodennych veciach.

kim2028
autor
Včera o 18:34
@veselo_neveselo

@kim2028 Chodit von, vela, co najviac na slnko, najviac byt vonku na obed ked svieti. Vela ovocia a zrleniny, a robit veci, co ti prinasaju radost.
Doplnaj vitamin D. Hladaj criepky radosti v beznych dennodennych veciach.

@veselo_neveselo Ďakujem. Na prechádzky chodím a sú celkom fajn. Vlastne je to najpríjemnejšia časť dňa. Chodievam tak na 60-90 minút. Potom páčia sa mi šachy, šport v TV, dobrá kniha prípadne skvelý seriál alebo film v TV. Samozrejme je tu aj PC. Uvažoval som aj či by som PC nezrušil, ale tam robím aj dosť aktivít na ňom. Väčšinou si tam niečo píšem. Uvažoval som však aj o zložitejších projektoch, ale tam zlyhávam neskutočne. Uvažoval som, či od zajtra neskúsim si dať nejaké ciele v tomto a dať tomu nejaké menšie častí. Vcelku neviem ani začať s tým...

lenusiatko
Včera o 18:51

Moja dcera ma Beurer terapeuticku zdravotnu lampu, velmi jej pomaha.