icon

Kam sa podel materinský inštinkt dnešných žien?

merkelica
Včera o 13:08

Co sa to stalo so zenami? Spravia si dieta a uz sa trasu kedy mozu supnut dieta niekam do jasli/skolky a idu si nohy polamat aby isli do prace. Naco si vlastne zakladali rodinu? Nehovorim ze by nemali pracovat, ale trend je taky ze to chcu akosi na ukor dietata. Kam sa podel materinsky instinkt? (teraz nehovorim o matkach ktorych do toho tlacia ekonomicke moznosti)

Strana
z5
pralinka25
Včera o 13:09

@merkelica a teba sa to týka ako presne?

anonym_50125a
Včera o 13:10

Lebo takmer polovica manzelstiev ide do kytek, otcovia sa zvacsa trhaju platit co najvyssie vyzivne a nie vsetky tuzime niekde okolo 40ky skoncit s dvoma-troma detmi u rodicov v detskej izbe.

merkelica
autor
Včera o 13:12
@anonym_50125a

Lebo takmer polovica manzelstiev ide do kytek, otcovia sa zvacsa trhaju platit co najvyssie vyzivne a nie vsetky tuzime niekde okolo 40ky skoncit s dvoma-troma detmi u rodicov v detskej izbe.

@anonym_50125a ano tieto dovody su relevantne ale pozorujem to aj u ludi co ma da sa povedat pevne a fungujuce manzelstvo

anonym_1e4123
Včera o 13:14

A teba to štve prečo? Išla som do práce, keď mali obe moje deti 1 rok. A?

anonym_a8fcea

@merkelica no veď dnes môžu otcovia prevziať časť starostlivosti o deti, nech sa páči. Okrem toho, sa tu rozmáha nepekné správanie mužov, že vydeľujú ženu na materskej, kontrolujú každý minutý cent, tak predpokladám, že sa takýmto nechutným praktikám chcú matky vyhnúť. Radšej byť sebestačná ako robiť gazdinku chlapovi, ktorý to berie ako samozrejmosť.

merkelica
autor
@pralinka25

@merkelica a teba sa to týka ako presne?

@pralinka25 clovek je tvor zvedavy

anonym_50125a
@merkelica

@anonym_50125a ano tieto dovody su relevantne ale pozorujem to aj u ludi co ma da sa povedat pevne a fungujuce manzelstvo

@merkelica drzis im pri tom sviecku? Nevies co sa deje za zatvorenymi dverami.

Plus znamy, podnikatel, rakovina, do 6 tyzdnov zomrel. A zena bez pracovnych navykov a skusenosti sama s detmi. Nech sa paci.

Ak ti tak velmi ide o blaho deti, nech sa paci, mozes ist na rodicovsku.

merkelica
autor
Včera o 13:15
@anonym_1e4123

A teba to štve prečo? Išla som do práce, keď mali obe moje deti 1 rok. A?

@anonym_1e4123 nestve len som zvedavy, z hladiska sociologie, antropologie a psychologie je to velmi zaujimavy fenomen

anonym_1e4123
Včera o 13:15
@merkelica

@anonym_1e4123 nestve len som zvedavy, z hladiska sociologie, antropologie a psychologie je to velmi zaujimavy fenomen

@merkelica ... No normálne ma nebavilo sedieť doma a každý deň ten istý stereotyp.

merkelica
autor
Včera o 13:16
@anonym_a8fcea

@merkelica no veď dnes môžu otcovia prevziať časť starostlivosti o deti, nech sa páči. Okrem toho, sa tu rozmáha nepekné správanie mužov, že vydeľujú ženu na materskej, kontrolujú každý minutý cent, tak predpokladám, že sa takýmto nechutným praktikám chcú matky vyhnúť. Radšej byť sebestačná ako robiť gazdinku chlapovi, ktorý to berie ako samozrejmosť.

@anonym_a8fcea len potom preco si s takym nevhodnym partnerom splodili potomstvo?

anonym_0d93a6
Včera o 13:17

netáraj. mám svoje roky, a v jasliach som bola od 13 m.
Bývalá kolegyňa dávala dieťa do jaslí od 6 m. Boli to nejaké firemné jasle. Je snáď lepšie aby žena tvrdla doma ? dieťa si predsa z jaslí vyberie keď ide z práce.

anonym_c9acab
Včera o 13:16

@merkelica podĺa teba by koľko mala byť žena doma? Alebo si mysľou 100 v minulosti kedy boli ženy doma s 10 deťmi a dreli na poli a maštali od svitu do mrku???

merkelica
autor
@anonym_1e4123

@merkelica ... No normálne ma nebavilo sedieť doma a každý deň ten istý stereotyp.

@anonym_1e4123 nebavi ta travit cas so svojim dietatom?

anonym_2b4eae

@merkelica dnes je taká doba, že väčšinu tlačí ekonomická situácia. Takže keď chcú dieťa zabezpečiť musia to takto riešiť. Obzvlášť teraz, keď sa už deti v škole porovnávajú kto má krajšie oblečenie, kto má nový mobil a podobne. Zároveň nie všetky majú manžela. Niektoré sú slobodné mamičky. A niektoré majú neverných manželov a nemôžu si byť isté, či manžel neutečie za milenkou. Tak nechcú skončiť samé bez práce. Dnes sa nedá na nikoho spoľahnúť. A iné sa zasa boja,že jeden z partnerov príde o prácu tak keď jedného vyhodia potiahne ten druhý. Dôvodov je veľa.

merkelica
autor
@anonym_c9acab

@merkelica podĺa teba by koľko mala byť žena doma? Alebo si mysľou 100 v minulosti kedy boli ženy doma s 10 deťmi a dreli na poli a maštali od svitu do mrku???

@anonym_c9acab precitaj si otazku este raz prosim

venom19

Ja si myslim, ze je narocne byt doma nonstop s dietatom, riesit len tie veci okolo dietata. Clovek potrebuje aj ine podnety, aj ta praca, zmenit vzduch, mozno mentalne sa pozdvihnut. A toboz ak sa pan otecko nezapaja do starostlivosti. Proste si myslim, ze nonstop len doma a okolo deti udiera na mozog. Ale nemam deti, tolko k tomu.

anonym_a8fcea
Včera o 13:18
@merkelica

@anonym_a8fcea len potom preco si s takym nevhodnym partnerom splodili potomstvo?

@merkelica ten partner sa ako debil začne správať keď žena prestane zarábať a zníži sa im finančný štandard.

merkelica
autor
Včera o 13:18
@anonym_0d93a6

netáraj. mám svoje roky, a v jasliach som bola od 13 m.
Bývalá kolegyňa dávala dieťa do jaslí od 6 m. Boli to nejaké firemné jasle. Je snáď lepšie aby žena tvrdla doma ? dieťa si predsa z jaslí vyberie keď ide z práce.

@anonym_0d93a6 cize jasle su lepsie ako rodina?

anonym_1e1a18
Včera o 13:19

@merkelica ekonomika ide dole vodou z jedného platu dnes rodina nevyžije
a načo je muž v zahraničí čo vidí rodinu pár dní v mesiaci a všetka starostlivosť aj výchova je na matke, to sa odcudzia a také manželstvo sa rozpadne

anonym_a8fcea
Včera o 13:20
@merkelica

@anonym_0d93a6 cize jasle su lepsie ako rodina?

@merkelica a ty si ako dlho bol/bola so svojimi deťmi na rodičovskej "dovolenke"? Napĺňalo ťa to?

merkelica
autor
Včera o 13:21
@venom19

Ja si myslim, ze je narocne byt doma nonstop s dietatom, riesit len tie veci okolo dietata. Clovek potrebuje aj ine podnety, aj ta praca, zmenit vzduch, mozno mentalne sa pozdvihnut. A toboz ak sa pan otecko nezapaja do starostlivosti. Proste si myslim, ze nonstop len doma a okolo deti udiera na mozog. Ale nemam deti, tolko k tomu.

@venom19 o narocnosti nikto nepochybuje, rodicovstvo je velmi narocne. to ale neznamena ze musim dvojrocne dieta supnut do systemu

doriiis
Včera o 13:22

Bože🙄.Ďalší filozofický blb, ktorý chce trepat o tom, čo nezažil a nemá ani šajnu o čom tom je.

merkelica
autor
Včera o 13:23
@doriiis

Bože🙄.Ďalší filozofický blb, ktorý chce trepat o tom, čo nezažil a nemá ani šajnu o čom tom je.

@doriiis zazivam to kazdy den a viem o com hovorim. poprosim vas o zvazenie slovnika lebo budete vylucena z diskusie

doriiis
Včera o 13:23
@merkelica

@doriiis zazivam to kazdy den a viem o com hovorim. poprosim vas o zvazenie slovnika lebo budete vylucena z diskusie

@merkelica ... Čo zazivas každý deň?

merkelica
autor
Včera o 13:24
@anonym_a8fcea

@merkelica a ty si ako dlho bol/bola so svojimi deťmi na rodičovskej "dovolenke"? Napĺňalo ťa to?

@anonym_a8fcea nie som na rodicovskej, ale mam flexibilnu pracu takze sa striedam s manzelkou, zvyknem robim vecer ked maly spi, cez den sa striedame. fungujeme tak 3.5 roka a naplna nas to

anonym_7b8c3a
Včera o 13:25

Nebolo to zas až tak inak ani v minulosti, 3 roky rodičovskej tu nie sú zas až tak dlho, jasle fičali už veľmi dávno, v mnohopočetých rodinách, ktoré boli bežné často rodičov suplovali starší súrodenci... ekonomický tlak a tlak spoločnosti na dobrú kariéru je veľký... moja mama ako samoživiteľka musela tiež ísť do práce, keď som mala pol roka, napriek tomu máme perfektný vzťah, mala som krásne detstvo, necítim sa byť o nič ukrátená

simsalabim
Včera o 13:25

@merkelica a ty si myslis, ze kedysi zeny sedeli pri detoch? Kto pracoval na poli, obriadil zvierata, navaril obed, opral v potoku? Zeny odjakziva pracovali a casto aj viac a dlhsie ako ich muzi, ktori chodili vecer do krcmy. Ja nevidim nic zle na tom, ked zena chce ist do prace. A ani na tom, ked chce byt doma pri detoch.

hederamonstera
Včera o 13:27

Vies o tom, ze ludia su rozni a naplna ich nieco ine?
Pre mna bola rodicovska hrozne utrpenie, som 2-3 mesiace v praci a konecne som ozila, tie deti zo mna doslova vycuciavali zivotnu energiu, bola som stale s nimi….hrozne obdobie, nic som si na nom neuzivala. Teraz si uzivam, ze odo mna stale niekto nieco nechce..

michaela412
@merkelica

@anonym_a8fcea nie som na rodicovskej, ale mam flexibilnu pracu takze sa striedam s manzelkou, zvyknem robim vecer ked maly spi, cez den sa striedame. fungujeme tak 3.5 roka a naplna nas to

@merkelica a keď striedaš svoju manželku, tak ona vtedy robí čo?

anonym_1bf106
@merkelica

@merkelica inych ludi to skratka nenaplna alebo nemaju flexibilnu pracu a s tym spojene moznosti

anonym_c28fd6
@merkelica

@merkelica ja som bola 6r doma s 2detmi. Aj ostatne kamosky. Svagrina place, ze o rok do roboty(mala ma 2r). Doma je dobre! Najkrajsie obd.! Park, obed, zmrzka, kava, doma. Neskor vstavat, daco uklohnit. Dockat sa muzika z prace. Vyrazit niekam, abo kolo domu spolu porobit. Deti sa hraju na dvore, v piesku, na preliezkach. Takze kde su tie vsetky zeny, kt.spominas? Aj tie, co sledujem na IG, si uzivaju 3rocnu matersku🤔

Strana
z5