icon

Kam sa podel materinský inštinkt dnešných žien?

merkelica
8. sep 2026

Co sa to stalo so zenami? Spravia si dieta a uz sa trasu kedy mozu supnut dieta niekam do jasli/skolky a idu si nohy polamat aby isli do prace. Naco si vlastne zakladali rodinu? Nehovorim ze by nemali pracovat, ale trend je taky ze to chcu akosi na ukor dietata. Kam sa podel materinsky instinkt? (teraz nehovorim o matkach ktorych do toho tlacia ekonomicke moznosti)

Strana
z6
anonym_0e048d
10. sep 2026

@merkelica inštinkt klesá keď vidia akí jedininci sú z chlapov..

magdalienka11
10. sep 2026

@merkelica mnohé z nich majú mužov kretenov, ktorí im nedávajú 💸. Takže musia ísť zarábať 😏.

anonym_600bc9
10. sep 2026
@merkelica

@anonym_a8fcea len potom preco si s takym nevhodnym partnerom splodili potomstvo?

@merkelica lebo v tej chvíli ho nevideli ako nevhodného, ak boli nejaké red flags tak to nevnímali a boli zaľúbené a nemal im kto skúsenejší poradiť napríklad.
To ako keď slobodné mamy sú kritizované, ale žiaľ niekedy to nevyjde.

anonym_600bc9
10. sep 2026

@merkelica ja som doma s polročným, tiež si neviem predstaviť, že by som ho dala do jaslí a ja chodila do roboty a oňho by sa staral niekto cudzí. A ja by som prišla z práce a starala sa zvyšok dňa ja. Tobôž keď dojčim a ešte planujem aj naďalej. Prvé roky sa podľa mňa treba venovať dieťaťu trošku viac, preto si myslím, že je skvelé, že na Slovensku môžeme zostať 3 roky doma. Ale popravde, ekonomické dôvody sú silný argument, ako mi aj jedna kamarátka vyčítala, že veď ja mám doktora priateľa môžem si to dovoliť... Áno, v dnešnej dobe aj keď muž finančne myslí na rodinu je náročné ju plne zabezpečiť aby naozaj nič nechýbalo a aby sa rodiny mali dobre.
Sama pociťujem, že niekedy mi chýba byť len tak, ísť si len tak niekde, ísť ku kadernícke na zdĺhavé farbenie vlasov napr, vybaviť si niečo, ale myslím, že to stojí aj tak zato a všetko si ma počká.
Svoju prácu som mala rada ale povedzme si úprimne, budem pracovať zvyšok života.

eva8
10. sep 2026
@merkelica

@anonym_1e4123 nestve len som zvedavy, z hladiska sociologie, antropologie a psychologie je to velmi zaujimavy fenomen

@merkelica nie je to novy fenomen. Panovnici nezvykli vychovavat svoje deti, bedac svoje deti bravala so sebou, lebo ich nemala kde nechat, od mala deti posielali do sluzby a pod. Kazda doba ma svoj "fenomen". Za socializmu bolo bezne polrocne dieta dat do jasiel, v sucasnosti je niekde dokonca len 6-tyzdnove volno, inde pol roka, deti ostavaju s cudzimi ludmi, ktore sa o ne staraju

eva8
10. sep 2026
@anonym_600bc9

@merkelica ja som doma s polročným, tiež si neviem predstaviť, že by som ho dala do jaslí a ja chodila do roboty a oňho by sa staral niekto cudzí. A ja by som prišla z práce a starala sa zvyšok dňa ja. Tobôž keď dojčim a ešte planujem aj naďalej. Prvé roky sa podľa mňa treba venovať dieťaťu trošku viac, preto si myslím, že je skvelé, že na Slovensku môžeme zostať 3 roky doma. Ale popravde, ekonomické dôvody sú silný argument, ako mi aj jedna kamarátka vyčítala, že veď ja mám doktora priateľa môžem si to dovoliť... Áno, v dnešnej dobe aj keď muž finančne myslí na rodinu je náročné ju plne zabezpečiť aby naozaj nič nechýbalo a aby sa rodiny mali dobre.
Sama pociťujem, že niekedy mi chýba byť len tak, ísť si len tak niekde, ísť ku kadernícke na zdĺhavé farbenie vlasov napr, vybaviť si niečo, ale myslím, že to stojí aj tak zato a všetko si ma počká.
Svoju prácu som mala rada ale povedzme si úprimne, budem pracovať zvyšok života.

@anonym_600bc9 tiez som si uzivala matersku, aj ked som uz bola niekedy unavena. 2 roky povazujem za dolezite byt spate s dietatkom. Plus, cas rychlo leti, treba si aj uzit deticky. A deti to prinavratia ♥️ Len, ako pises, nie vzdy to situacia dovoli. A suhlasim aj s autorom, ze niektore matky utekaju od svojich deti. Bud su vycerpane ("oddychnut" si do prace), musia, alebo nemaju vztah k dietatu a pre mnohe ine dovodyy

akvi
10. sep 2026

@merkelica na jednej strane sa od žien očakáva, že budú s deťmi, na druhej strane sa očakáva, že nebudú sedieť doma na zadku odkázané na pána tvorstva. Tak si vyber. Ver, že ženy to dnes nemajú ľahké, pretože áno, tie očakávania spoločnosti sú aké sú. Ak je žena dlhšie doma, tak je lenivá a hlúpa, resp. vyciciava chudáka muža. Ak ide do práce, je karieristka, nemala si robiť deti, keď ju to s nimi nebaví. Tieto názory bohužiaľ majú aj ženy samotné. Aj tu na fóre to vidíš. Ono by bolo ideálne, ak by sa láskavo každý staral o seba a neriešil druhých. Ale v takom svete nežijeme.

Strana
z6