icon

Kam sa vytratila prirodzenosť a súdnosť?

15. apr 2026

Niekedy sa tak zamyslím, keď vidím dobre vyzerajúcu ženu, ako sa dobabre výplňami v perách a výrazným make-upom, či sa dnes už prestala nosiť prirodzená krása a či naozaj každá žena musí mať pery ako kačica. Nemám nič proti "udržiavaniu sa", dokonca ani proti prirodzenému pichnutiu pier - poznám ženy na ktoré by ste naozaj ani nepovedali, že majú napichané pery alebo botox v čele.
Ale keď si zapnem TV a akurát beží nejaká show typu Ruža pre nevestu, Farma, Mama ožeň ma, tak mi plačú oči ako tie mladé dievčatá vyzerajú. Viem, že to nemusím pozerať a že je to každého vec vkusu, no zaujíma ma, či to naozaj tie ženy nevidia, že menej je viac a že vyzerajú v 25 rokoch ako vyžité 45ky (nič proti 45ročným).
Nechápem ani ženy, ktoré majú očividnú nadváhu a oblečú si absolútne nelichotivé oblečenie, ktoré im ani nepristane, ani nie je sexi, ale vyzerajú v ňom (minimálne pre okolie) pohoršujúco. Kam ako spoločnosť spejeme, keď vnímame ženy ktoré vyzerajú ako cez šablónu urobené ako krásne a ženy, ktoré sú prirodzené ako zanedbané a nie až tak atraktívne?
Máte v okolí niekoho, kto to preháňa s estetickými zákrokmi, ale myslíte si, že predtým vyzeral lepšie?

Strana
z2
biba_18
15. apr 2026

áno, mám v okolí také - robia to preto, lebo na taký bizar sa lepí určitý typ mužov o ktorých majú záujem. nemajú záujem o obyčajných mužov ...

anonym_fde3f2
15. apr 2026

@anonym_autor ja si myslim, že najlepšie je sa starať o seba a neriešiť život druhych. V dnesnej dobe to už lepšie nebude, a netreba si hlavu lámať hluposťou ľudí, mne sa to tiež nepáči na ženách a nemá to logiku, prečo to robia, ale čo, ma dnes logiku ? Veď svet je úplne naruby

anonym_b72731
15. apr 2026

"či to naozaj tie ženy nevidia, že menej je viac" na toto si odpovedáš v tej istej vete, je to vec vkusu a niekomu sa to viac proste páči, tak isto ako sa niekomu páčia farebné vlasy, tetovania, piercingy čo sú veci, okolo prirodzenosti ani nešli, tak sa niekomu páčia výrazné estetické úpravy... vtipné mi to príde, len keď sa niekto snaží tváriť, že on úpravy nemá a pritom sú zreteľné... pri tom na tom nie je nič zahanbujúce a každý má právo si so svojim telom robiť čo chce a vyzerať ako chce ... osobne poznám len ženy s mihalnicami, či nechtami, ktoré sú podľa mňa "šialené", ale beriem to tak, že to patrí k ich štýlu

anonym_a66c77
15. apr 2026

@anonym_autor Nikoho takého v okolí nemám,kto by sa zpotvoril rôznymi zákrokmi V mojom okolí však sú mladé ženy a dievčatá, ktoré to trochu preháňajú s líčením, umelými riasami, umelými nechtami, atď.Je to však len môj názor, čo si veľmi dobre uvedomujem Každý má iný vkus,ideál krásy sa počas dejín ľudstva menil a mení.Zaroven však vídam aj ženy/dievčatá, ktoré sa vďaka kozmetike vedia krásne upraviť.

anonym_f1d500
15. apr 2026

@anonym_autor Ja vidim btx, aj pery pichnute ( aj ked malo) na 90% zien, ktore to maju urobene. Ono to bude tym, ze " holdujem" btx, ale nemalujem sa. Ludia si myslia, ze mam od prirody dobru pokozku.😆

autor
15. apr 2026
@anonym_f1d500

@anonym_autor Ja vidim btx, aj pery pichnute ( aj ked malo) na 90% zien, ktore to maju urobene. Ono to bude tym, ze " holdujem" btx, ale nemalujem sa. Ludia si myslia, ze mam od prirody dobru pokozku.😆

@anonym_f1d500 ja som zástancom botoxu, ale musí byť dobre urobený. Určite nie tak, že sa zasmejem a vyzerám ako ochrnutá 😀

lucka_ke
15. apr 2026

je to len móda ako kedysi trvalá, teraz botox a tetovanie... prejde to, časom samy uvidia

7miriam77
15. apr 2026

Veru, ja keď vidím mladé krásne baby ako sa zohavili, tak mi ich je ľúto. Je pekné sa o seba starať, no mať na sebe umelé pery, nos, prsia, nechty, tetovania,botox, ...je to moc. Nie nestarám sa, je to ich vec!!! Najkrajšia doba módy boli 70 roky ❤️❤️❤️, uzasne prirodzené ženy a krásne oblečené, pekné účesy, celkovo pôsobili veľmi žensky 🥰a nevyzerali všetky akoby ich jedna mater mala. Snáď sa tá prirodzenosť ešte vráti

anonym_dfa643
15. apr 2026

@anonym_autor daj fotku ak mozes zeny, na ktorej nevidno, ze ma napichane pery alebo botox... stale o tom niektore rozpravaju (aj kolegyne), ale este som taku nevidel... vzdy to bolo poznat (bolo to neprirodzene a za mna ani nie esteticke - i ked proti gustu ziaden disputat)...

anonym_8bf0d8
15. apr 2026
@lucka_ke

je to len móda ako kedysi trvalá, teraz botox a tetovanie... prejde to, časom samy uvidia

@lucka_ke nie, bude to čoraz viac.Je kult krásy a veľa možností si pomôcť.Ked pozerám seriál a vidím aký je rozdiel pri 64 a 54 r žene, ktorá starne prirodzene a v 64 r je veľmi pekná chápem dôvody.
Dnes je veľmi dôležité dobre reprezentatívne vyzerať či v práci, alebo súkromí🤣

anonym_dccaba
15. apr 2026

prečo by si nemala dať žena botox keď má čelo ako harmoniku. Len čo bude potom keď ten botox prestane dávať.

autor
15. apr 2026
@anonym_dfa643

@anonym_autor daj fotku ak mozes zeny, na ktorej nevidno, ze ma napichane pery alebo botox... stale o tom niektore rozpravaju (aj kolegyne), ale este som taku nevidel... vzdy to bolo poznat (bolo to neprirodzene a za mna ani nie esteticke - i ked proti gustu ziaden disputat)...

@anonym_8bf0d8 nehádam sa, ja tiež neplánujem v 65ke vyzerať ako tie tety zo zrazu SMERu čo milujú Fica 😀
Ale zároveň neplánujem vyzerať ako Madonna, čo to fakt preháňa s plastikami a kadečím, len aby si ľudia nevšimli jej vek.

@anonym_dccaba hovorím, že botox je fajn, ale nie keď sa celkovo preháňa aj s kyselinou aj s botoxom a človek nevie vyjadriť emóciu a pery ma plné kysliny čo sa rozlieva až po nos.

@anonym_dfa643 veľmi rada by som ti ukázala, ale bohužiaľ nemám právo zverejňovať fotky mojich kamošiek bez ich vedomia a určite sa ich nebudem pýtať, či ich môžem dať na konika 😂
ale na googli som našla napríklad toto - a podobne to majú aj kamošky

anonym_81aa15
15. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_8bf0d8 nehádam sa, ja tiež neplánujem v 65ke vyzerať ako tie tety zo zrazu SMERu čo milujú Fica 😀
Ale zároveň neplánujem vyzerať ako Madonna, čo to fakt preháňa s plastikami a kadečím, len aby si ľudia nevšimli jej vek.

@anonym_dccaba hovorím, že botox je fajn, ale nie keď sa celkovo preháňa aj s kyselinou aj s botoxom a človek nevie vyjadriť emóciu a pery ma plné kysliny čo sa rozlieva až po nos.

@anonym_dfa643 veľmi rada by som ti ukázala, ale bohužiaľ nemám právo zverejňovať fotky mojich kamošiek bez ich vedomia a určite sa ich nebudem pýtať, či ich môžem dať na konika 😂

@anonym_autor daj fotku zboku

anonym_9625d6
15. apr 2026
@anonym_81aa15

@anonym_81aa15 z boku, to je ten okamih pravdy.🥴

autor
15. apr 2026
@anonym_81aa15

@anonym_81aa15 veď sú to fotky z google, tak ako ti mám poslať fotku z boku? 😂

anonym_81aa15
15. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_81aa15 veď sú to fotky z google, tak ako ti mám poslať fotku z boku? 😂

@anonym_autor prave o to ide. spredu to nevidno. zboku ano.

anonym_9625d6
15. apr 2026

@anonym_autor mňa napríklad zaujíma,keď chcú ženy dobre vyzerať, tak aj strava by mala by dobrá. Eko, bio? Zeleniny, ovocia, chudé mäsá, ... a potom si dajú do tela takéto veci, botox a ja neviem čo všetko napichat. Však to je chémia, hnus, .to im nevadí, že to telo vlastne príjma takéto chemické veci?

anonym_dfa643
15. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor kazda vypln pier evidentne spravy taky "previs" dole...takze je to tak ako som si myslel...
Samozrejme som necakal fotky kamosiek - myslel som z netu...
A teda samozrejme si kazdy moze so svojim telom robit co chce, len skor mi vadi (alebo je to aspon usmevne), ze sa potom tvari, ze to nie je vidiet...

beronsche
15. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor z profilu to vidieť a vyzerá to zvláštne..
Ale dôležité je, že je majiteľka spokojná.

anonym_dfa643
15. apr 2026
@anonym_81aa15

@anonym_autor prave o to ide. spredu to nevidno. zboku ano.

@anonym_81aa15 aj spredu to vidno... ten "tien" hore aj dole... vzdy to tak je... z boku ani nehovoriac

autor
15. apr 2026
@anonym_9625d6

@anonym_autor mňa napríklad zaujíma,keď chcú ženy dobre vyzerať, tak aj strava by mala by dobrá. Eko, bio? Zeleniny, ovocia, chudé mäsá, ... a potom si dajú do tela takéto veci, botox a ja neviem čo všetko napichat. Však to je chémia, hnus, .to im nevadí, že to telo vlastne príjma takéto chemické veci?

@anonym_9625d6 aj šampón je chémia ktorá sa ti vpíja do tela cez pokožku hlavy. Aj cigarety sú chémia ktorá ti ničí zdravie, aj alkohol je chémia ktorý ti ničí pečeň a keď to preženieš, tak aj vzťahy a napriek tomu aj bio eko ľudia si zafajčia aj vypijú. Keby sme chceli dnes žiť zdravo, tak by sme museli piť len čistú horskú vodu, pestovať zeleninu z vlastnej záhrady bez postrekov a žiť niekde v lese ďaleko od civilizácie bez wifi a signálu, lebo ani ten nie je zdravý pre telo 😀

anonym_9625d6
15. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_9625d6 aj šampón je chémia ktorá sa ti vpíja do tela cez pokožku hlavy. Aj cigarety sú chémia ktorá ti ničí zdravie, aj alkohol je chémia ktorý ti ničí pečeň a keď to preženieš, tak aj vzťahy a napriek tomu aj bio eko ľudia si zafajčia aj vypijú. Keby sme chceli dnes žiť zdravo, tak by sme museli piť len čistú horskú vodu, pestovať zeleninu z vlastnej záhrady bez postrekov a žiť niekde v lese ďaleko od civilizácie bez wifi a signálu, lebo ani ten nie je zdravý pre telo 😀

@anonym_autor to zase nie je pravda, šampón sa dá kúpiť pomerne lacno, bez silikónov a aj drogéria bez chémie. Určite percento chémie proste musíš do tela dávať, tomu sa nevyhneš, ale toto je niečo navyše, čo nemusí byť, nemá to žiaden liečebný účinok, je to len dajaky rozmar.

anonym_abd41e
15. apr 2026

tak zase porovnávať šampón, ktorý si zmyješ z vlasov s botulotoxínom... nedávno som videla v Reflexe našu mladučkú herečku, ktorá mala po aplikácii botoxu obrovské zdravotné komplikácie, nie je to sranda toto si dobrovoľne dávať do tela https://tvnoviny.sk/domace/clanok/1022511-dala-...

anonym_c471f7
15. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_9625d6 súhlasím zdravá strava a výživa z vnútra má veľký vplyv na výzor a výrazne dokáže spomaliť starnutie.
@anonym_autor áno máš pravdu je veľa chémie okolo nás, len nepochopím prečo si ešte k tomu nechajú ľudia dobrovoľne pchať do zdravého tela toxické výplne, implantáty...

autor
15. apr 2026
@anonym_9625d6

@anonym_autor to zase nie je pravda, šampón sa dá kúpiť pomerne lacno, bez silikónov a aj drogéria bez chémie. Určite percento chémie proste musíš do tela dávať, tomu sa nevyhneš, ale toto je niečo navyše, čo nemusí byť, nemá to žiaden liečebný účinok, je to len dajaky rozmar.

@anonym_9625d6 botox sa používa pri liečbe migrén, potenia, pichá sa aj do trapézov a má aj iné medicínske účinky. Nie len estetické. Vygoogli si to.

autor
15. apr 2026
@anonym_c471f7

@anonym_9625d6 súhlasím zdravá strava a výživa z vnútra má veľký vplyv na výzor a výrazne dokáže spomaliť starnutie.
@anonym_autor áno máš pravdu je veľa chémie okolo nás, len nepochopím prečo si ešte k tomu nechajú ľudia dobrovoľne pchať do zdravého tela toxické výplne, implantáty...

@anonym_c471f7 vieš, od malička (13r) som chcela väčšie prsia. Fakt som nad tým snívala deň aj noc a keď som konečne mala peniaze na to, aby som si ich zaplatila (25r) tak som zistila, že ich vôbec nechcem. Nehovorím, že v budúcnosti ich úplne vylučujem - ak by som napríklad po deťoch/kojení mala komplexy z toho, ako vyzerajú moje prsia, tak by som nad tým uvažovala alebo skôr upraviť operačne tie prsia aby boli na správnom mieste. Ale hovorím, musela by som mať komplexy a je mi nepríjemná predstava, že by som mala mať pod kožou niečo umelé.
Zároveň neodsudzujem ženy, ktoré si dajú silikóny, ale nepochopím baby ktoré majú veľké prsia alebo plné Bčka a dajú si silikóny.. Proste mi to príde zbytočné a neprirodzené.. ale pokiaľ je tam nejaký komplex, tak asi je lepšie pre ich sebavedomie keď si takto môžu pomôcť.. a možno je to rovnako aj s tými estetickými úpravami - možno si ich dávajú robiť ženy, lebo majú nízke sebavedomie a potrebujú si ho nejak zvýšiť..

anonym_83fe36
15. apr 2026

@anonym_autor no ja poznám také tiež. Asi každý niekedy videl takú umelú ženu a nie jednu. Ja som v okolí videla aj ten protiklad. Naozaj prirodzená krása sa medzi ženami ešte nevytratila aj keď jej nie je veľa. Ide o to čo si vyberieš. Nenechaj sa strhnúť davom a buď ako ty sa cítiš dobre. Ja som tiež za prirodzenú krásu a nechodím zmaľovaná ako klaun, len preto, že niektoré povrchné Barbie tak chodia.

anonym_c471f7
15. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_c471f7 vieš, od malička (13r) som chcela väčšie prsia. Fakt som nad tým snívala deň aj noc a keď som konečne mala peniaze na to, aby som si ich zaplatila (25r) tak som zistila, že ich vôbec nechcem. Nehovorím, že v budúcnosti ich úplne vylučujem - ak by som napríklad po deťoch/kojení mala komplexy z toho, ako vyzerajú moje prsia, tak by som nad tým uvažovala alebo skôr upraviť operačne tie prsia aby boli na správnom mieste. Ale hovorím, musela by som mať komplexy a je mi nepríjemná predstava, že by som mala mať pod kožou niečo umelé.
Zároveň neodsudzujem ženy, ktoré si dajú silikóny, ale nepochopím baby ktoré majú veľké prsia alebo plné Bčka a dajú si silikóny.. Proste mi to príde zbytočné a neprirodzené.. ale pokiaľ je tam nejaký komplex, tak asi je lepšie pre ich sebavedomie keď si takto môžu pomôcť.. a možno je to rovnako aj s tými estetickými úpravami - možno si ich dávajú robiť ženy, lebo majú nízke sebavedomie a potrebujú si ho nejak zvýšiť..

@anonym_autor ani ja neodsudzujem operáciu krivého nepekného nosa, zmenšenie prsníkov, prebytočnú kožu viečok... len by som si nedala vkladať do tela toxické veci. Moje zdravie mi je prednejšie ako malé prsia, úzke pery... pri každej operácii je riziko zdravotných komplikácií.

terezia74
15. apr 2026

@anonym_autor mám 45 a nemám napichanu hubu, ani upravené viečka. Pribrla som aj pár kg navyše , lebo som v menopauze. Starnem so cťou a napriek tomu sa cítim práve teraz najlepšie a najspokojnejšie v živote

enmery
15. apr 2026
@biba_18

áno, mám v okolí také - robia to preto, lebo na taký bizar sa lepí určitý typ mužov o ktorých majú záujem. nemajú záujem o obyčajných mužov ...

@biba_18 Ten bizár ma rozosmial, diky🤣

Strana
z2